![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Αυτός μόνο από κρασιά ξέρει.... Για λάδια ρώτα κανα Καλαματιάνο........ ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Από εδώ και στο εξής τα πιο βασικά θα τα κάνω μόνος μου . Ένα θέμα μόνο για τα λάδια έχω που ευχαρίστως θα ήθελα να ακούσω γνώμες για τι λάδια χρησιμοποιούν κάποια από τα παιδιά του φόρουμ . ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Εσεις που δεν εχετε υγρο συμπλεκτη δεν εχετε αναγκη απο μοτοσυκλετιστικα λαδια, αυτοι οι οποιοι εχουν υγρους συμπλεκτες αρκει τα λαδια να πληρουν την προδιαγραφη JASO MA για να ειναι συμβατα με τον υγρο τους συμπλεκτη και να μην, ενδεχομενως, πατιναρει ο συμπλεκτης!! Κανε και μαι αναζητηση στον ορο ''λαδια'' μεσα στο φορουμ θα βρεις χρησιμες πληροφοριες! |
|
|
|||
|
|||
|
Τα λάδια για κοινές μηχανές είναι λίγο χειρότερα από τα λάδια για αυτοκίνητα λόγω JASO MA, λάδια με αυτές τις προδιαγραφές έχουν λιγότερα αντιτριβικά για να μην πατινάρουν οι δίσκοι.
Εγώ όταν έβγαλα τα castrol δεν τα ξαναέβαλα, εκτός ότι ψιλοκροτάλιζε στο ξεκίνημα μου τα έκαψε και ποιο γρήγορα. Του έβαλα mobil 1 20/50 από βενζινάδικο και το μοτερ δούλεψε ρολόι, μετά του έβαλα… την εγγύηση, Aral 20/50 elastic, άριστα. Δεν ασχολείσε με το αν έχει κάψει λάδια πριν τις 3500χιλ και με σκληρή χρήση και ζέστη….τα επόμενα θα είναι LIQUI MOLY που τα εμπιστεύομαι και είναι τα νούμερο 1 στην Γερμανία, 10 χρόνια τώρα τα κουβαλάω από εκεί μιας και έχω ένα επαγγελματικό πάρε δώσε και είμαι συχνά έξω, εδώ δεν τα βρίσκεις εύκολα…. ![]() Πάντως τα Aral είναι τρομερά!
|
|
|
|||
|
|||
|
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος.... που λέει κάτι πολύ απλό... και λογικό κατά τη γνώμη μου...
Παίρνεις μια μηχανή που κάνει 20.000 €.... και κοιτάζεις πως θα γλυτώσεις 100 € κάθε 5.000 km... (ήτοι 6+ μήνες για τους περισσότερους)?? Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει καλός και έμπιστος μηχανικός... νομίζω πως το παραπάνω δεν αξίζει τον κόπο... γνώμη μου... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Και με την πολιτική αυτή, γλυτώνοντας τα υπερβάλλοντα έξοδα από τα services ενός καλού αυτοκινήτου, έχω τζάμπα την βενζίνη του χρόνου για το μηχανάκι. Και εγώ με τα οχήματα όλα, έξω οι βάρκες, μαζεύω τον χρόνο γύρω στα 150,000χλμ. Φαντάσου να βάλω και τα καύσιμα από την βάρκα. Και όπως έλεγα και στον Vpentza για την Σκλεναρίκοβα, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι. Στενωπός είναι θα περάσει. Αλλά μέχρι τότε, και μην σου φαίνεται παράλογο, λέω να συνεχίσω να κάνω την οικονομική διαχείριση που εγώ κρίνω σωστή. Last edited by ckk; 19-11-2010 at 21:06. |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| service | tonis17 | Γενικά - Μοτοσυκλέτα | 0 | 06-06-2010 11:04 |
| 10.000 k/m service | sakis7 | Τεχνικά θέματα διάφορα | 13 | 12-04-2010 17:05 |
| Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure | mariosich | Διάφορα | 7 | 06-10-2009 01:57 |
| Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure | mlock | Γενικά - Αναβάτης | 2 | 23-09-2009 15:18 |
| service 20.000 | kifinas | Φροντίδα | 10 | 28-04-2009 13:19 |