GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-12-2010, 15:56
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του κου Σαραντάκου. Όσον αφορά το κείμμενο, κι εγώ μέσα από μέηλ που μου ήρθε το παρέθεσα.

Δεν τυγχάνω φιλόλογος, ούτε γλωσσολόγος, και δε μ' ενδιαφέρει αν ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Μπάρακ Ομπάμα, ή οποιοσδήποτε άλλος, χρησιμοποίησε ή όχι τα Ελληνικά, ή αν μας εκθειάζουν Ισπανοί βουλευτές. Η ουσία είναι πως δε γίνεται καμμία αξιόλογη προσπάθεια από την επίσημη πολιτεία για την τοποθέτηση της γλώσσας εκεί που της αξίζει. Απλά, η διάδοση τέτοιων μηνυμάτων, έστω κι αν έχουν δόση υπερβολής, προσπαθούν ίσως να ξυπνήσουν και να ευαισθητοποιήσουν.

Εδώ, μας φουρνίζουν καθημερινά και σε μόνιμη βάση το ψέμα του ψέματος, και τα καταπίνουμε αμάσητα ...
Reply With Quote
Παλιό 12-12-2010, 19:30
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yns Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχει μπει κάμποσες φορές και είναι αποδεδειγμένα hoax...

Εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ
εσύ παιδί μου δεν θα έπρεπε να γίνεις γιατρός,αδικείσαι!
Reply With Quote
Παλιό 12-12-2010, 20:02
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Η ερμητική φιλοσοφία, ο ΑΛ, ο ΕΛ, το Στίγμα και η .. αναβράζουσα ιλύς;;
Ήμαρτον Παναγίτσα μου!
Τι είναι όλο αυτό;;;
Δεν μας γράφεις τουλάχιστον που το βρήκες;;
Reply With Quote
Παλιό 12-12-2010, 22:54
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ήμαρτον Παναγίτσα μου!
Τι είναι όλο αυτό;;;
Τίποτα από όλα αυτά που διάβασες δεν είναι αόριστο έχουν κάποια βάση και αν διάβασες καλά στο τέλος γράφω εντυπωσιακό τουλάχιστον τώρα όσον αφορά την ερμητική φιλοσοφία μπορείς να διαβάσεις από ΕΔΩ.
Reply With Quote
Παλιό 12-12-2010, 23:12
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ήμαρτον Παναγίτσα μου!
Τι είναι όλο αυτό;;;

Σε παρακαλώ να δεις βραδινές εκπομπές,(την κάμερα σε μένα). Λιακόπουλος
Reply With Quote
Παλιό 13-12-2010, 02:06
Senior Member

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται κανείς την εξυπνάδα του τρισμέγιστου Ερμή για να ανακαλύψει οτι τα περισσότερα από όσα εξωφρενικά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν την ελληνική γλώσσα είναι "αστικοί μύθοι", κοινώς μαμακίες με περικεφαλαία.
Τα περισσότερα ξεκίνησαν από τα γνωστά εθνοκαπηλευτικά sites όπου πρεσβεύουν οτι αποκλειστικά και μόνο η ελληνική ράτσα είναι η ανώτερη του κόσμου, η ελληνική θρησκεία η καλύτερη, το ελληνικό έθνος η ρίζα όλων των εθνών και η ελληνική γλώσσα η πηγή όλων των γλωσσών του κόσμου.
Α, και βέβαια το καμάρι αυτό του κόσμου και της ανθρωπότητας βρίσκεται σήμερα με τη θηλειά στο λαιμό, όχι από δικά του λάθη, αλλά κυρίως από συνωμοσίες εβραίων, του ξένου κεφαλαίου, μυστικών οργανισμών, λεσχών, μουσουλμάνων, αλβανών, ΜΚΟ και πάμπολλων άλλων.
Εκεί έρχεται και δένει το γλυκό και με τη χρησιμοποίηση των αρχαίων και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σαν φερετζέ κάθε ακραίας παπαρολογίας τους. Εδώ δεν μπορούν να γράψουν σωστά τα νέα ελληνικά, πιστεύουν ότι θάπρεπε τα αρχαία να διδάσκονται στα ..νηπιαγωγεία!
Πχ να λέει ο μπόμπιρας στη μάνα του: "Ω μήτηρ, το εμού διδασκαλείον εκλείσθη, ένεκα του χιόνος ός τας οδούς εκάλυψεν και ένεκα τούτου σήμερον ..ρεπάρω!" Akropolis World News
- Γλωσσικός μύθος είναι το περιβόητο "λερναίο κείμενο" για τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας της Hellenic quest
- Εξίσου πάσχει απ' όλες τις πλευρές και η θεωρία περί "επίδρασης των ..αρχαίων ελληνικών στον εγκέφαλο". Όλα άρχισαν από μια επιστολή στην καθημερινή του κ Παπαμαρινόπουλου που είναι καθηγητής Γεωφυσικής. Επικαλείται μια παλιά μελέτη που όντως ισχυρίζεται οτι η δημιουργία της γραφής βοήθησε εξελικτικά τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αφού τα ελληνικά ήταν η γλώσσα που πρωτογράφτηκε, άρα τα ελληνικά είναι αυτά που εξέλιξαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο!!! Δηλαδή άμα ήταν τα αρχαία Κινέζικα θα "την είχε κάτσει" η ανθρώπινη εξέλιξη;
Ασε το πείραμα με τον Άγγλο δυσλεκτικό που μελετώντας επισταμένα αρχαία ελληνικά που αγαπούσε, θεράπευσε την πάθησή του.Η επίμονη εξάσκηση και το κίνητρο ήταν η θεραπεία και η ίδια η ερευνήτρια το εξηγεί: Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek - Chanock - 2006 - Literacy - Wiley Online LibraryThis paper seeks to contribute to our knowledge of how adults learn to read, looking at the interplay of motivation, phonological awareness, knowledge of how form conveys meaning, and the learning environment.
Ακόμα και αρχαία Γιαπωνέζικα αν μελετούσε ο άνθρωπος με το ίδιο πάθος πάλι θα θεραπευόταν.

Υπάρχει μια συστηματική διαστρέβλωση όσων αφορούν την ελληνική γλώσσα στο διαδίκτυο που δεν την χρειάζεται. Δεν είναι η αρχαιότερη, ενδεχομένως ούτε η καλύτερη ή η ανώτερη αλλά τι πειράζει; Μπορούμε να είμαστε εξίσου περήφανοι για τη γλώσσα μας!
Διαφωνώ με το φίλο που έγραψε οτι έστω και ψέμματα, όλα αυτά τουλάχιστον "προσπαθούν να ξυπνήσουν και να ευαισθητοποιήσουν". Τα ψέματα και τις υπερβολές δεν τα χρειάζεται η ελληνική γλώσσα γιατί επιβιώνει μια χαρά 3 χιλιάδες χρόνια, εμάς όμως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και το ποιοί μας τα σερβίρουν και κυρίως γιατί !

ΥΓ: σε καμμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στους φίλους που ποστάρισαν αυτά τα κείμενα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στα blogs που τα διαδίδουν με κάθε τρόπο.

Last edited by Carduelis; 13-12-2010 at 02:08.
Reply With Quote
Παλιό 13-12-2010, 02:29
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων

Σε παρακαλώ να δεις βραδινές εκπομπές,(την κάμερα σε μένα). Λιακόπουλος
#!
Καλά αδερφέ μου αυτός εδώ έχει ξεφύγει!
Μιλάει με μια Απάτσι -Κρητικιά και λέει οτι οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική, οτι οι Αιγύπτιοι στην αγορά τους μιλάνε αρχαία ελληνικά, οτι στον Άγιο Δομήνικο θεωρούν άγριους τους Τούρκους, αχταρμά μαζί με προφητείες του Παίσιου, τους Ελ κλπ
Περιβόλι!!!!

Last edited by Carduelis; 13-12-2010 at 02:30.
Reply With Quote
Παλιό 13-12-2010, 10:30
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Κατά αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ούτε άθεος είμαι ούτε μέγας μάγιστρος και δεν ανήκω σε καμιά αίρεση τύπου μασονίας κρανίο και κόκαλα κοκ.

Το αν ποστάρισα κάποιο κείμενο που να αναφέρεται στην Ελληνική γλώσσα νομίζω κατά τη δική μου ταπεινή άποψη ότι δεν έκανα κάτι κακό ούτε σκοπός μου είναι να προσεγγίσω άτομα από το φόρουμ και να τα εντάξω σε κάποια τύπου αίρεσης κλειστή κοινωνία .

Το να έχεις ανήσυχο πνεύμα και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και γενικά να ψάχνεις στη ζωή σου μελετώντας η διαβάζοντας κείμενα όπως το παραπάνω αν μη τι άλλο μονό κακό δεν κάνεις στον εαυτό σου κατά τη δική μου πάντα γνώμη .

Εξάλλου είμαστε μεγάλα παιδιά και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια το να αποκωδικοποιήσεις κάποια πράγματα και να κρατήσεις αυτό που νομίζεις εσύ πιο αληθές η και αν θέλετε μέσα από τον υγιές διάλογο και την ανάλυση από κάποιους που έχουν κάνει τη διατριβή τους σε τέτοια θέματα να σε βοηθήσουν ως προς τη αλήθεια του όλου θέματος για την Ελληνική γλώσσα στη συγκεκριμένη περίπτωση .

Θα αναφέρω και πάλι ότι στο τέλος του ποστ έγραψα (εντυπωσιακό τουλάχιστον)δεν το έδεσα ότι αυτό είναι και τελείωσε άντε και ακολουθούμε αυτά που αναφέρονται ντε και καλά .

Εξάλλου στο ιντερνέτ μπορείς να βρεις πληθώρα άρθρων για αυτό το θέμα πρέπει να τα πιστεύουμε όλα ?????

Θα προσθέσω στο τέλος ότι (Η γνώση έρχεται ο άνθρωπος δεν αλλάζει).

Reply With Quote
Παλιό 13-12-2010, 11:19
evan400f Ο/Η evan400f βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Γεροβουνό, Καματερου
Μoto: HONDA DEAUVILLE 650 HONDA CB 400 FOUR 1976

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από adventure Εμφάνιση μηνυμάτων

Κατά αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ούτε άθεος είμαι ούτε μέγας μάγιστρος και δεν ανήκω σε καμιά αίρεση τύπου μασονίας κρανίο και κόκαλα κοκ.

Το αν ποστάρισα κάποιο κείμενο που να αναφέρεται στην Ελληνική γλώσσα νομίζω κατά τη δική μου ταπεινή άποψη ότι δεν έκανα κάτι κακό ούτε σκοπός μου είναι να προσεγγίσω άτομα από το φόρουμ και να τα εντάξω σε κάποια τύπου αίρεσης κλειστή κοινωνία .

Το να έχεις ανήσυχο πνεύμα και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και γενικά να ψάχνεις στη ζωή σου μελετώντας η διαβάζοντας κείμενα όπως το παραπάνω αν μη τι άλλο μονό κακό δεν κάνεις στον εαυτό σου κατά τη δική μου πάντα γνώμη .

Εξάλλου είμαστε μεγάλα παιδιά και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια το να αποκωδικοποιήσεις κάποια πράγματα και να κρατήσεις αυτό που νομίζεις εσύ πιο αληθές η και αν θέλετε μέσα από τον υγιές διάλογο και την ανάλυση από κάποιους που έχουν κάνει τη διατριβή τους σε τέτοια θέματα να σε βοηθήσουν ως προς τη αλήθεια του όλου θέματος για την Ελληνική γλώσσα στη συγκεκριμένη περίπτωση .

Θα αναφέρω και πάλι ότι στο τέλος του ποστ έγραψα (εντυπωσιακό τουλάχιστον)δεν το έδεσα ότι αυτό είναι και τελείωσε άντε και ακολουθούμε αυτά που αναφέρονται ντε και καλά .

Εξάλλου στο ιντερνέτ μπορείς να βρεις πληθώρα άρθρων για αυτό το θέμα πρέπει να τα πιστεύουμε όλα ?????

Reply With Quote
Παλιό 13-12-2010, 11:24
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από adventure Εμφάνιση μηνυμάτων

Παρότι το τόνισα στο τέλος του ποσταρίσματός μου θα το ξαναεπαναλάβω: ποτέ τα γραφόμενα δεν αφορούν (και δεν πρέπει να αφορούν) το άτομο που αναφέρει κάποια πληροφορία, αλλά την ίδια την πληροφορία.
Γι αυτό και εμένα συνήθως με ενδιαφέρει οχι ποιός ποστάρει κάτι, αλλά πού το βρήκε αρχικά (αυτή ήταν και η απορία μου στο δικό σου ποστάρισμα).
Συμφωνώ επίσης μαζί σου οτι ο καθένας μας διαβάζει οτι νομίζει χρήσιμο και κρατάει οτι του αρέσει εκείνου. Μαζί σου επίσης και στο να πιστεύει ο καθένας οτι αγαπάει.
Επειδή από ερμητισμό και αποκρυφισμό δεν σκαμπάζω γρι δεν σχολίασα το θέμα σου παρά μόνο τους "γλωσσικούς μύθους" περί hellenic quest και επίδρασης των αρχαίων ελληνικών στον εγκέφαλο.
Είναι εύκολο να καταλάβεις όμως οτι και πάλι αναφέρθηκα στα διαδικτυακά μέσα που αναπαράγουν με μεγάλη ευκολία και σκόπιμα διάφορα παραπλανητικά κείμενα για τη γλώσσα με τέτοια επιμονή που καταντά δύσκολο πια να αποδείξεις οτι είναι ανακρίβειες.
Την καλημέρα μου..
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης