![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Οι βασικες διαφορες μεταξυ civic και prius [απ'οτι καταλαβα δεν συζηταμε για lexus],ειναι οι εξης:
Το prius εχει ηλεκτροκινητηρα που αποδιδει 67hp και λειτουργει κατα την εκκινηση και σε χαμηλες ταχυτητες πολης,ειναι μεγαλυτερο σε χωρους καμπινας επιβατων και αποσκευων, ο βενζινοκινητηρας του ειναι 1.5 λιτρων[αν μιλαμε για μοντελα εως 2008,τα μεταγενεστερα ειναι 1.8lt]και ειναι και ακριβοτερο το κοστος αγορας του.[τουλαχιστον ως καινουργιο].Τα νεα prius εχουν και δυνατοτητα plug-in.Το κιβωτιο του prius ειναι μονο αυτοματο,ενω του civic και σειριακο.Επισης εχει και λειτουργια cv που του επιτρεπει να κινηθει μονο με μπαταριες, εφοσον ειναι φορτισμενες,εως 50 χ.α.ω για περιπου 15χλμ[αν θυμαμαι καλα]. Θεωρω οτι ειναι και πιο συντηρητικο ως αναφορα τον σχεδιασμο του.[γνωμη μου] Το civic εχει ηλεκτροκινητηρα που αποδιδει 20hp ο οποιος υποστηριζει τον βενζινοκινητηρα [Ι.Μ.Α integraded motor assist] ανεξαρτητα την εκκινηση και θεωρειται περισσοτερο ''βενζινοκινητο'' αλλα με ηλεκτρικη υποβοηθηση.Εχει κινητηρα 1.3lt με ελαφρως ομως πιο αυξημενη καταναλωση απο το prius.Eπισης ειναι καθαρο sedan [4 πορτες] ενω το prius ειναι hatchback [5πορτες]Ειναι σημαντικα πιο φτηνο σε κοστος αγορας και προσωπικα θεωρω οτι εχει πιο σπορτιβικο και φουτουριστικο σχεδιασμο[τιμονι,οργανα,καθισματα,χαμηλοτερο υψος αμαξωματος απο το εδαφος κτλ]. Ελπιζω να βοηθησα καπως...
|
|
|
|||
|
|||
|
συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης,ειχα βγαλει τον μπεμπη εξω
,μου αρεσει η honda στ αυτοκινητα, μονο bmw moto ,βρηκα μια ευκαιρια με 6000 κμ στα 15000 kai μου αρεσει το honda πολυ απλα φοβαμαι για τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια αν ισχυει κατι τετοιο
|
|
|
|||
|
|||
|
γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορουν πολλα
|
|
|
|||
|
|||
|
.. μάλλον για αυτό
|
|
|
|||
|
|||
|
ισχυει αυτο
|
|
|
|||
|
|||
|
To Civic καίει σαν ένα μέτριας κατανάλωσης 1600αρι και ας είναι 1300(8-9lt/100km στην πόλη με πολύ ελαφρύ πόδι). Είναι βαρύ για τον κινητήρα αυτό, και επιπλέον έχει το βάρος των μπαταριών. Απο την αντιπροσωπέια μου είπαν ότι πρέπει να πάω να κάνω αναβάθμιση στο software και θα έχει διαφορά στην κατανάλωση. Θα δείξει.
Σε γενικές γραμμές αν δεν υπήρχε η ανάγκη για αυτόματο για την γυναίκα μου και επίσης το γεγονός ότι μπαίνει δακτύλιο ελευθερα-επίσης μεγάλη ανάγκη, δεν είναι καθόλου καλή αγορά, όπως δεν είναι και ποιοτική κατασκευή... Οι μπαταρίες έχουν 8χρόνια εγγύηση, και απο ότι άκουσα κοστίζουν γύρω στα 1800€, δεν είναι επιβεβαιωμένο όμως Last edited by gepol; 19-12-2010 at 09:32. |
|
|
|||
|
|||
|
για τις μπαταριες,μου ειπαν και μενα αυτα τα λεφτα,απο ποιοτητα μου πανε τα καλυτερα αλλα εσυ το εχεις και κατι παραπανω ξερεις.Δηλ να προτιμησω το 1800 με 140 αλογα
|
|
|
|||
|
|||
|
Μα....δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Το ένα είναι κανονικό αυτοκίνητο, οπότε κοιτάς και τον ανταγωνισμό σε ένα σκασμό μάρκες, ενώ το άλλο είναι υβριδικό, με πολύ μικρό σε αριθμό ανταγωνισμό. Ολα εξαρτώνταια απο τις ανάγκες σου.
Τώρα στο θέμα ποιότητας, εγώ είμαι υπερ των Ευρωπαίων, το Honda υπολείπεται ΠΟΛΥ σοβαρά σε αυτόν τον τομέα παρόλο που το δικό μου είναι Ιαπωνικής κατασκευής/συναρμολόγησης, ενώ το κανονικά Civic, φτιάχνονται κάπου αλλού, νομίζω Κίνα (δεν το λέω με βεβαιότητα). Εγώ αν επρόκειτο να πάρω υβριδικό τώρα - το Χοντα το έχω απο το 2008, θα κοίταγα πολύ σοβαρά το Auris της Toyota η το Prius. Απο την άλλη μεριά,η "καθαρή" τεχνολογία, θα εκτιναχθεί πολύ σύντομα καθώς μπαίνουν στο χορό σχεδόν όλες οι μάρκες στα επόμενα 2-3 χρόνια. |
|
|
|||
|
|||
|
για τα ηλεκτρομαγνητικα πεδια,ξερετε κατι
|
|
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Πληρωσε 110.000 ευρω για να ασφαλισει το αυτοκινητο του! | georgekostas | Διάφορα | 3 | 30-12-2009 22:30 |
| Συγκρουση τρενου με αυτοκινητο | georgekostas | Διάφορα | 10 | 05-09-2009 13:48 |
| Κινητο & αυτοκινητο | wolferin | Αυτοκίνητο | 5 | 07-06-2009 10:02 |
| αυτοκινητο για γυναικες | wolferin | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 12 | 05-06-2009 02:42 |
| το στοιχειωμενο αυτοκινητο | Black_Shadow | Ανέκδοτα | 6 | 25-02-2009 12:58 |