GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 19-03-2011, 06:56
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: ΡΟΠΟΚΛΕΙΔΟ

Facom πολύ καλά εργαλεία αλλά υπερτιμημένα. Πολύ ακριβά για την ποιότητά τους.
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 07:16
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Facom πολύ καλά εργαλεία αλλά υπερτιμημένα. Πολύ ακριβά για την ποιότητά τους.
Δεν θα το έλεγα υπερτιμημενα για αυτό που προσφέρουν. Εγγύηση εφ'όρου ζωής στην βίδα επίσης. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα η κεφαλή μιας βίδας ή ενός παξιμαδιού δεν θα τραυματιστεί κατά την χρήση. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται απο πολλά εργοστάσια παραγωγής. Βέβαια για μας ναι είναι πανάκριβα.

Απο την άλλη η Facom εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάποιες σειρές για καταναλωτές, που είναι σε πολύ ελκυστικές τιμές, και κυκλοφορούν σε πολλά εργαλειάδικα. (πήρα σταυροκατσάβιδο με 8€ απλά εκπληκτικό)

Ψάξτε το....
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 07:52
Senior Member

Το έχω ψάξει όσο δεν φαντάζεσαι, τυχαίνει ο εισαγωγέας της facom να είναι Πατρινός και φίλος μου. Έχουν κι αυτοί όπως και όλοι ρίξει μπόλικο νερό στο κρασί τους. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Ακόμα και η wurth έχει σειρές που κατασκευάζονται στην Κίνα, δίνει εγγύηση εφ όρου ζωής κι έχει προσιτότερες τιμές από τις άλλες σειρές της ίδιας εταιρίας αλλά από ποιότητα κουκουρούκου. Πατάνε πάνω στ' όνομα που έχουν χτίσει τόσα χρόνια και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μόνο η σειρά "ZEBRA" αξίζει πραγματικά. Το ίδιο και η facom. Και σου μιλάει κάποιος ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας του είδους αλλά χομπίστας που μόλις πριν από 1 μήνα ακούμπησε 2400 € σε εργαλεία.

Τες πα μπαίνει και ο προσωπικός παράγοντας στην μέση οπότε ότι σου κάτσει καλύτερα στο μάτι κι αντέχει η τσέπη σου, αυτό αγοράζεις. Από τις κορυφαίες εταιρίες όποια κι αν διαλέξεις θα έχεις κάνει σίγουρα μια ποιοτική αγορά, αρκεί να μην πατήσεις στην κινέζικη λούμπα που με τρόπο σου σερβίρουν.

Εγώ για παράδειγμα με τα δυναμόκλειδα της wurth είμαι οκ, φίλος που είναι βελτιωτής κινητήρων ήθελε δυναμόκλειδο δεξί - αριστερό κι επέλεξε άλλη μάρκα. Το σημαντικό είναι να έχει χαρτί πιστοποίησης και να μην έχει πάνω από 1% απόκλιση.

Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 07:56
Senior Member

Να και τα καινούρια μωρά μουIMG_0151.jpg
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 08:22
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Πόσο αν επιτρέπεται?
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 08:34
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Πόσο αν επιτρέπεται?
Πρέπει να κοιτάξω τις αποδείξεις. Θα το κάνω λίγο αργότερα και θα σ' ενημερώσω.
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 10:42
jarhead Ο/Η jarhead βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW 1200 GS '05

[QUOTE=vaska;340545]Το να λύσεις πίσω η μπροστά τροχό είναι χοντροδουλειά και μάλλον είναι υπερβολή να χρησιμοποιήσεις τόσο ακριβά εργαλεία. Αν μου έλεγες κινητήρα μπιέλες στροφάλλους και λοιπές ομορφιές, θα συμφωνούσα, αλλά για τροχούς παραείναι ακριβά της wurth. Από την άλλη αν έχεις το δικό μου σκεπτικό, ότι δλδ τα εργαλεία τ' αγοράζουμε μία φορά και φροντίζουμε να πάρουμε ότι καλύτερο για να το έχουμε μιά ζωή, τότε οκ πάρε wurth. Η τσέπη και η απόφαση δικιά σου, απλά τονίζω το υπερβολικό του πράγματος, ξέροντας ότι ποτέ δεν θα κάνεις απόσβεση στα χρήματα που θα δαπανήσεις.[/QUOTE

Το σκεπτικο μου ειναι το εξης....Ειμαι πολυ φτωχος για να αγοραζω φτηνα πραγμτατα!!!
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 15:08
Senior Member

[QUOTE
Το σκεπτικο μου ειναι το εξης....Ειμαι πολυ φτωχος για να αγοραζω φτηνα πραγμτατα!!![/QUOTE]

Φίλε μου παρεξήγησες. Εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο αν είσαι ή όχι εκατομμυριούχος, ή αν θες ν' αγοράζεις πανάκριβα πράγματα ή όχι. Μας ζήτησες την γνώμη μας, μας είπες και τις δουλειές που θέλεις (γνωρίζεις - μπορείς) να κάνεις πάνω στο μηχανάκι σου κι έτσι σου είπα την γνώμη μου. Απλά πράγματα δλδ.Δεν χρειάζεσαι ροπόκλειδο ακρίβειας 1% για εργασίες στον τροχό, επίσης δεν θα γίνεις καλύτερος χρησιμοποιώντας ακριβά εργαλεία.

Και θα σου δώσω 2 παραδείγματα για να μην νομίζεις ότι ειρωνεύομαι

α) Κολλητός φίλος που του αρέσει ν' ασχολείται με μερεμετάκια πάνω στο μηχανάκι του, μου είπε ότι είχε ένα ποσό να διαθέσει για ν' αγοράσει εργαλεία. Τα εργαλεία που ήδη έχει κατά την γνώμη μου του είναι αρκετά και από άποψη πληρότητας και από άποψη ποιότητας. Τον συμβούλεψα λοιπόν να πάρει ένα ανυψωτικό που του λείπει και κάθε που θέλει να κάνει κάτι στο μηχανάκι του αναγκάζεται να γονατίζει. Με άκουσε διέθεσε περίπου 850 € και πήρε ένα τίμιο οικονομικό, με το σκεπτικό ότι δεν είναι επαγγελματίας και θα βάλει την μηχανή του και το παπάκι του επάνω, μιά φορά στο τόσο.

Έπραξε άριστα για μένα.

β) Άλλος φίλος που στράβωσε με τις τιμές της αγοράς στα σωληνάκια υψηλής, ο οποίος έχει 4 δίκυκλα, αγόρασε πρέσα χειρός για τα εν λόγω σωληνάκια. Με πήρε τηλ και μου είπε ότι θα κάνει απόσβεση του ποσού άμεσα, διότι θα βάλει σε όλα τα δίκυκλα σωληνάκια υψηλής, οπότε νάτο και το κέρδος από την πρώτη κι όλας εφαρμογή.

Αμ δε. Υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο. Ένα ολόκληρο απόγευμα πρεσάριζε άκρα και κανένα δεν ήταν της προκοπής. Τα μισά ήταν πολύ σφιχτά πρεσαρισμένα με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν βουλωμένα και τα υπόλοιπα μισά έχαναν υγρά.

Τελικά και πρέσα αγόρασε και δουλειά του δεν έκανε και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τις τιμές της αγοράς.

Αυτά ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε κούρασα.

Καλές αγορές ότι κι αν προτιμήσεις.
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 16:43
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
.....χομπίστας που μόλις πριν από 1 μήνα ακούμπησε 2400 € σε εργαλεία.

Τί λες ρε θηρίο ????

Για πες μας τι πήρες ... για να "γουστάρουμε" κι εμείς λίγο ...

Έχεις καμιά φωτό απ' το εργαστήριό σου ????
Reply With Quote
Παλιό 19-03-2011, 16:58
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Μια "κλάση" κάτω από τα Facom, είναι τα Unior ...

Και αυτά με εγγύηση εφ' όρου ζωής, αλλά λίγο οικονομικότερα απ' τα Facom ...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης