GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-03-2011, 01:54
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από geolag Εμφάνιση μηνυμάτων
Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω φωτοβολταικά στην ταράτσα του σπιτιού μου.Μήπως υπάρχει κάποιος εδώ που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο?
Στείλτε πμ ή πάρτε στο τηλ. στο προφιλ
Επικοινώνησε με τον Lean !
Reply With Quote
Παλιό 25-03-2011, 14:57
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

...επιπλέον για επισύναψη δανείου το επιτόκιο είναι διαφορετικό, αν υπάρχει προσημείωση η μή του ακινήτου. (Τάδε έφη EuroBank)
Reply With Quote
Παλιό 25-03-2011, 20:03
szygo Ο/Η szygo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΔΑΦΝΗ
Μoto: PIAGGIO BEVERLY 350 ST

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
...επιπλέον για επισύναψη δανείου το επιτόκιο είναι διαφορετικό, αν υπάρχει προσημείωση η μή του ακινήτου. (Τάδε έφη EuroBank)

ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ε03-01
Ε03-01
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 01:38
renie Ο/Η renie βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: athina
Μoto: gs1200

Απόσπασμα:
Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω φωτοβολταικά στην ταράτσα του σπιτιού μου.Μήπως υπάρχει κάποιος εδώ που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο?
Στείλτε πμ ή πάρτε στο τηλ. στο προφιλ
Βρήκες καμιά άκρη φίλος ;;;;;
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 02:20
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Oικιακό φωτοβολταϊκό για το οποίο ενδιαφέρεσαι μπορείς να εγκαταστήσεις μέχρι 10 kW πράγμα που σημαίνει 55-60 τ.μ. στέγης. Σε περίπτωση δώματος όλη η στέγη είναι εκμεταλλεύσιμη ενώ σε πολύριχτη μονο οι Ανατολικές και Νότιες πλευρές. Για 10 kW απαιτούνται 33-40000€ οι περισσότερες τράπεζες χρηματοδοτούν 100%. Τα 10 kW αποδίδουν περί τα 7500€ το χρόνο, κάθε δίμηνο γίνεται μέτρηση της κατανάλωσής σου και στο νέο ρολόϊ της παραγωγής σου, γίνεται συμψηφισμός και παίρνεις στο χέρι τα υπόλοιπα στην εκκαθάριση. Τα πάνελ και οι inverter έχουν εγγύηση ότι στα 20 χρόνια θα έχουν απόδοση 80%της ισχύος τους ενώ η σύμβαση που συνάπτεις είναι 25ετής. Σκέψου ότι πουλάς στη ΔΕΗ 0,55€ την kWh ενώ την αγοράζεις 0,11€. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείς να γίνεις αυτοπαραγωγός (για ίδια κατανάλωση δηλαδή) διότι πέραν του ότι είναι ασύμφορο θα πρέπει να υπολογίσεις και το επιπλέον κόστος των συσσωρευτών που είναι πανάκριβοι ενώ τώρα ότι παράγεις διαχέεται στο δίκτυο.

Σπάσιμο σύμβασης από πλευράς ΔΕΗ θα επιφέρει να κινηθείς νομικά και να αποζημιωθείς από κει και πέρα τίποτε δεν αποκλείω μιας και το 2007 βγήκα με κάποια σύνταξη θεσμικά κατοχυρωμένη και τώρα παίρνω περίπου το 60% αυτής. Στις επιχειρηματικές κινήσεις πάντα υπάρχει ρίσκο αλλά ΤΕΡΝΑ, Μπήτρος, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Κοπελούζος κλπ που μπήκαν αμέσως στην ενέργεια με χίλια ίσως και να σε προστατεύουν.

Με τα παραπάνω δεδομένα και ανάλογα πόσο καταναλώνεις εξαρτάται και πόσο γρήγορα θα αποσβέσεις την επένδυση ελέω συμψηφισμού. Επειδή ως σύμβουλος έχω καταθέσει και υλοποιήσει δεκάδες τέτοια projects είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου και φυσικά λόγω forum σε περίπτωση κατασκευής με έκπτωση 25%.

Για επιχειρηματικά φωτοβολταϊκά σε στέγες ή χωράφια αν ενδιαφέρεται κανείς ισχύουν άλλοι κανόνες και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε΄ενδιαφέρεται για να μην κουράζω στο συγκεκριμένο topic

Last edited by megalopsyxos; 20-09-2011 at 02:28.
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 08:46
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από renie Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρήκες καμιά άκρη φίλος ;;;;;
Δύο διαφορετικοί εγκαταστάτες μου είπαν διαφορετικά πράγματα.
Π.χ. Επειδή έχω τριφασικό στο σπίτι ,ο ένας λεει ότι θα πρέπει τα φ/Β να μπουν σε τριφασικό οπότε ανεβαίνει το κόστος.Ο άλλος λέει ότι θα μπουν σε μονοφασικό.
Ο ένας λέει ότι δεν με συμφέρει από θέμα απόδοσης να βάλω ,ο άλλος το αντίθετο.Ο ένας ζητάει υποχρεωτικά τοποθέτηση συσκευής για απομακρυσμένο έλεγχο.Ο άλλος όχι .Οπότε το άφησα.
Επειδή δεν έχω γνωστό-έμπιστο και επειδή θέλουν αρκετή προκαταβολή πριν την εγκατάσταση το άφησα μέχρι νεωτέρας.
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 11:15
Deactivated Member

Απόσπασμα:
Π.χ. Επειδή έχω τριφασικό στο σπίτι ,ο ένας λεει ότι θα πρέπει τα φ/Β να μπουν σε τριφασικό οπότε ανεβαίνει το κόστος.Ο άλλος λέει ότι θα μπουν σε μονοφασικό.
Ο ένας λέει ότι δεν με συμφέρει από θέμα απόδοσης να βάλω ,ο άλλος το αντίθετο.Ο ένας ζητάει υποχρεωτικά τοποθέτηση συσκευής για απομακρυσμένο έλεγχο.Ο άλλος όχι .Οπότε το άφησα.
Επειδή δεν έχω γνωστό-έμπιστο και επειδή θέλουν αρκετή προκαταβολή πριν την εγκατάσταση το άφησα μέχρι νεωτέρας.
Να με συγχωρείς αλλά μάλλον αυτοί που μίλησες δεν είναι εγκαταστάτες
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 11:56
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos Εμφάνιση μηνυμάτων
Να με συγχωρείς αλλά μάλλον αυτοί που μίλησες δεν είναι εγκαταστάτες
Εχεις δίκιο.Ο ένας ήταν μικρή εταιρία αλλά ο άλλος μεγάλη.
Εσύ έχεις κάποια πρόταση?
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 12:08
Deactivated Member

Απόσπασμα:
Εχεις δίκιο.Ο ένας ήταν μικρή εταιρία αλλά ο άλλος μεγάλη.
Εσύ έχεις κάποια πρόταση?
Νομίζω ότι έγραψα αρκετά παραπάνω για να κάνεις τους υπολογισμούς σου... Όσο για τις λεπτομέρειες:
- Ναι, χρειάζεται οπωσδήποτε τριφασικό, αναβάθμιση που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνεις ασχέτως φωτοβολταϊκού
- Δεν χρειάζεται στα οικιακά παρακολούθηση εκ του μακρόθεν
- Η προκαταβολή θα δοθεί από το δάνειο και σε συμφέρει να δώσεις αρκετά μια και με το πέρας εγκατάστασης, άντε το πολύ 3 μήνες μετά θα εξοφλήσεις και τον εγκαταστάτη. Οι εκταμιεύσεις του δανείου έτσι κι αλλιώς είναι εναρμονισμένες από την τράπεζα με το πλάνο αποπληρωμής του εγκαταστάτη.
- Αν σε συμφέρει η όχι, βάλε κάτω τα στοιχεία που έδωσα παραπάνω, βάλε και την κατανάλωσή σου και ...αποφάσισε γιατί μόνο εσύ ξέρεις το συμφέρον σου
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 12:16
kosta12gs Ο/Η kosta12gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Thessaloniki
Μoto: R 1200 GS ?

Απόσπασμα:
Eφτασα και εγω πολυ κοντα στην τοποθετηση φωτοβολταικου αλλα ... εκανα πισω.
Το μονοφασικο ή τριφασικο μετασχηματιστη, τον τοποθετεις αναλογια με τα kw ισχυος που μπορεις να εγκαταστησεις. Δηλ... μεχρρι περιπου τα 6 Kw μπορεις να εχει μονοφασικο, .... αν τα πανελ σου δωσουν ισχυ περισσοτερη απο 6 (δηλ χωραει η σκεπη σου και αλλα...) τοτε θελεις τριφασικο.
Τωρα για τον απομακρυσμενο ελεγχο...
Ειδικα αν εχεις παρει δανειο... και επειδη πρεπει να ξερεις αν καθε μερα ολα τα πανελ λειτουργουν κανονικα, αν καποιο πανελ δεν εχει βγει εκτος λειτουργιας για καποιο λογο ( βροχη, αερας, συνδεσμολογιες κτλ) χρειαζεται να εχεις τον ελεγχο της εγκαταστασης. Ειδικα αν μιλαμε για εξοχικο , το οποιο θα κανεις μερες να το επισκεφτεις, πιθανον το χειμωνα, το να βγει καποιο πανελ εκτος λειτουργιας και εσυ να χανεις χρηματα απο τον επομενο λογαριασμο ειναι κριμα.
Αν η εγκατασταση ειναι στη μονιμη κατοικια, στην οποια εχεις καθημερινο ελεγχο της καταστασης ... τοτε δε χρειαζεται το αξεσουαρ αυτο.

Δε ξερω αν βοηθησα...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης