![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Αν είχε τυπώσει κι η ΕΚΤ κανά τρις ευρώ δε θα τα συζητάγαμε.....
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
΄η είναι πολύ απάτη![]() ![]() . ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Χωρίς να αποκλείω τις αντιπαραθέσεις, αν χρειασθούν, δεν τις αποφεύγω κιόλας, ιδίως αν χρειασθούν για να αποδείξουν / υποστηρίξουν τα λεγόμενά μου. Και πάντα καλοπροαίρετα. Παραθέτω και κρίνομαι. Και σε ύφος και σε ήθος και σε γνώσεις. Και ειδικότερα σε γνώσεις, που απαιτούν βαθύτερη και πιο κοντινή στο αντικείμενο του πόθου πηγή. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαι θεωρητικός οικονομολόγος. Δούλευα στις ‘αγορές’. Δυστυχώς, ήμουν ‘οι αγορές’. Τώρα αν πρέπει να κατηγορηθώ, επειδή ήξερα πλέον του μηνός πριν, ‘νέα’, που μαθαίνει ο κόσμος τώρα… Άλλωστε αυτή είναι και η καθαρή και τελική μέθοδος, όλων αυτών, που κάνουν λεφτά. Ξέρουν πράγματα, σημαντικά ή ασήμαντα ανάλογα με την περίπτωση, πολύ πριν από την αγορά, και τοποθετούνται ανάλογα. Το σεντόνιασα όμως... Τα σημερινά νέα λοιπόν: «Αν οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθήσουν να επιβάλουν το σχέδιό τους (σ.σ. για μεγάλες περικοπές δαπανών) ως όρο για την αύξηση του μέγιστου ορίου κρατικού χρέους, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πρώτη στάση πληρωμών στην ιστορία μας, με καταστροφικές συνέπειες γιά όλο τον κόσμο.» ΤΙΜΟΘΙ ΓΚΑΪΤΝΕΡ, Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Ρεπουμπλικανούς για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών των ΗΠΑ Αν δεν ξέρει ούτε αυτός, πρέπει να κάνεις παρέα με τον GeorgeP. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Άλλο πολιτική αντιπαράθεση περί πολιτικής συναίνεσης (!!! Κι εκεί έχουν αντίστοιχα προβλήματα –ιδίως εάν σκεφτούμε ότι εκεί παίζεται και η πλανητική εξουσία)και άλλο πραγματικό οικονομικό πρόβλημα. Οσο για το ποσό και το ποσοστό, σιγά το νέο-σιγά την πληροφορία, η αύξηση του χρέους τα τελευταία 3 χρόνια λόγο της κρίσης είναι παγκοσμίως γνωστή)*. Αυτό που λέει η δήλωση είναι ότι οι δημοκρατικοί δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις προτάσεις των ρεπουμπλικάνων για τις περικοπές δημοσίων δαπανών ώστε να υπάρξει συναίνεση στην ψηφοφορία της αύξησης του ποσοστού χρέους .Δηλαδή απειλεί τους ρεπουμπλικάνους ότι εάν δεν υποχωρήσουν και αποδεχτούν το σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα δεν θα δοθεί λύση και θα έχουμε στάση πληρωμών. Ενδεχόμενο φυσικά απίθανο μιας και θα υπάρξει τελικά πολιτική συμφωνία όπως και στο παρελθόν. Εκτός, όπως είπα, εάν έχει έρθει η στιγμή να αναλάβει το Γκλόμπο …ή το Αμέρο ….και ψάχνουν αφορμή…
Αντίστοιχα (απαίτηση πολιτικής συναίνεσης) βλέπουμε να γίνονται και στην Ευρώπη …και στην Ελλάδα. Η τρόικα απαιτεί συναίνεση από Σαμαρά για εκταμίευση δόσης, απειλώντας ότι εάν δεν υπάρξει, δεν δίνει χρήμα και η Ελλάδα πτωχεύει ….Το χρήμα έχει δεσμευτεί και προβλέπεται με το μνημόνιο , πολιτικά παιχνίδια είναι τα υπόλοιπα . Δεν είναι πρόβλημα το χρέος, το χρήμα υπάρχει ή απλά το τυπώνει το μηχανάκι και το δανείζει… Η πολιτική συμφωνία για την διαχείριση του παίζεται …Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται εντυπώσεις … * Ο Γκάιτνερ ανησυχεί για το χρέος των ΗΠΑ | Διεθνής Οικονομία & Ναυτιλία | STATESMEN Το δημόσιο χρέος «πνίγει» τις Η.Π.Α ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Αλήθειες και ψέματα για το ελληνικό χρέος Εδώ το παγκόσμιο χρέος ...ζωντανά με την εξελιξή του ...! World debt comparison: The global debt clock | The Economist |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ίδια πράγματα διαβάζουμε – τα μεταφράζουμε διαφορετικά. Η Ευρώπη δεν έχει τυπώσει, διότι δεσμεύεται τοιουτοτρόπως. Αν είναι αλλιώς, δεν το ξέρω. Τώρα, στο θέμα της πολιτικής παίζονται όλα. Το έχω ξανασχολιάσει, αν υπήρχε η πολιτική Ένωση στην Ευρώπη, δεν θα είχαμε όλα αυτά που υποφέρουμε τώρα – οικονομικά – σύνορα κλπ. Αλλά οι γερμανοί και οι γάλλοι θέλουν και την πίττα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν στο μέλλον. Και μάλλον το ξέρουν και οι ίδιοι και προσπαθούν να το ‘πουλήσουν’ όσο ακριβότερα γίνεται. Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα, το οποίον είναι η δεδομένη κακή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων οικονομιών, που άμα σκάσουν, το τσουνάμι θα μας φαίνεται ειδυλλιακό κυματάκι στην ακροθαλασσιά. Last edited by ckk; 24-05-2011 at 11:24. |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Τί "βλέπετε" ???? - Θα πάει ο Έλληνας διακοπές ??? (λόγω οικ. κρίσης) | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Ελλάδα | 54 | 10-09-2010 16:29 |
| Αγάπη μου δεν "μπορώ".....λόγω κρίσης! | Arkas | Ελλάδα | 9 | 16-06-2010 20:18 |
| Αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης | MARK | Επικαιρότητα | 4 | 16-03-2010 21:39 |
| Οι προβλέψεις της IBM για τις τεχνολογίες της επόμενης πενταετίας | Arkas | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 3 | 31-08-2009 18:05 |
| Μέλη της "Χρυσής Αυγής" διέκοψαν εκδήλωση του "Ουράνιου Τόξου" | nek21 | Γενικά - Αναβάτης | 126 | 19-07-2009 01:53 |