GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-08-2011, 22:08
ARGI Ο/Η ARGI βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: KARDITSA
Μoto: R 850 GS (Red Fat Lady!!!)
Προεπιλογή Απάντηση: Να το πάρω, ή όχι;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε Νικόλα, εσύ κόπτεσαι για την ασφάλεια! Και θες να κινείσαι μέσα στην πόλη και μάλιστα όχι στη ζούγκλα της Αθήνας με παπί.

Γνώμη μου;! Χρησιμοποίησε το Dakar, γράψε της χιλιόμετρα, ευχαριστήσου τη. Στο έχω ξαναπεί! Εχεις και το γκάζι και τα φρένα και την άνεση!
Foutzako μου, ο ortho εμίλησε ορθά ...
Εχεις μαμάτο εργαλείο και θες να πάρεις τα καρβουδιστήρια για τις αναφόρες της Σκοπέλου..!!!
DAKAR και πάλι DAKAR....
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2011, 23:51
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν είναι BMW, δεν είναι μοτοσυκλέτα, είναι όμως δίκυκλο. Κι ο λόγος που ζητάω τη γνώμη σας, είναι γιατί κάποιοι κατέχετε τα μηχανολογικά, κάποιοι την εμπειρία, μιας και αρκετοί από 'μας έχουμε ένα μικρό δίκυκλο για τις καθημρινές κοντινές μετακινήσεις.
Γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Έχω ένα σκουτεράκι, ένα PEUGEOT 50 κεκ, 4Τ, το οποίο στις ανηφόρες της Σκοπέλου με πρόδωσε, μιαν ωραία εσπέρα. Η διάγνωση σπασμένο ρουλεμάν στροφάλου. Επισκευή με τα σχετικά του στα 170 €. Όπου και ξενέρωσα. Αιτία (λέει) ότι αν τα ζορίσεις με βάρος ή ανηφόρα, τα φτύνουνε. Είμαι στη διαδικασία λοιπόν της ανταλλαγής, και ανάμεσα σε :

YAMAHA crypton 110
AGILITY 125

μετρά για μένα η αξιοπιστία, αλλά και η ασφάλεια στη μετακίνηση. Και όχι να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο μάστορα για καμπάνες, ιμάντες ή δε ξέρω τι.΄

Έχει κανείς σας εμπειρία με τα "πιτσιρίκια" αυτά;
Να ήταν κανα 1200 να πω να πάρεις ένα μικρότερο για μέσα στην πόλη, αλλά και πάλι. Το ντακαράκι σου για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια θα κινείται απροβλημάτιστο μέσα στην πόλη με ασφάλεια μεγαλύτερη από οποιαδήποτε πάπια ή σκούτερ.
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2011, 23:55
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Βγάλε το dakaraki στο δρόμο και πιές του το αίμα
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 00:02
leandros Ο/Η leandros βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Μoto: BMW R1200GS 2011 Honda PCX-150 2013

πάρε το Crypton που είναι σκύλος χωρίς ψόφο και αξιοπρεπές στην κατηγορία του.
επίσης ανταλλακτικά θα βρίσκεις και στα περίπτερα, τα καλά της yamaha.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 08:30
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Θέμα κόστους συντήρησης καύσιμα πάρε το παπί Νικόλα και να στο πετάξουνε και κάτω δεν τρέχει και τίποτα (Crypton R 105 έχω εγώ ).

Θέμα ασφάλειας το Daκar χωρίς σκέψη .

Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 08:50
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Κάπου έχει ξανασυζητηθεί το θέμα...

Πόσα σέρβις κι αλλαγές ελαστικών κάνουμε με τα έξοδα που θα προκύψουν από την αγορά ενός παπιού ή σκούτερ, ασφάλιστρα, σέρβις, λάστιχα; Συν τα νεύρα που σε μένα τουλάχιστον θα προκαλούσε η έλλειψη στοιχειώδους δύναμης και φυσικά την ανασφάλεια από τα χαμηλότερης απόδοσης φρένα, λάστιχα κλπ.

Και φυσικά στην περίπτωση του Νίκου μάλλον δε μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Φιλαράκι λειώσε το Dakar!,

Αντε μην έρθω στο Βόλο!
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 09:21
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Άντε Γιάννη, κάνε το ντου!

Λοιπόν, όλες οι προτάσεις περί Dakar είναι σωστές. Αυτές τις μέρες μάλιστα που δε κινώ το σκούτερ (χάνει λάδια το μπ......), παίρνω το 650 και για κατούρημα. Εντάξει, άλλη αίσθηση σιγουριάς, δε συζητάμε, πλην όμως:

-πρώτο και βασικό, και παράλειψή μου, δεν έγραψα ότι το μικρό το θέλω και για τη σύζυγο, όπου η λύση Dakar για πλειάδα λόγων, απορρίπτεται.

-καντούνια και ανηφόρες Σκοπέλου, με σλάλομ ανάμεσα στις γριές, και τον πιτσιρικά που θα πηγαινοφέρνω στο σχολείο από πίσω, με τρομάζουν

-με φαντάζεστε στο 650 και κρεμασμένα στο τιμόνι τα χαρτιά υγείας απ' τη μια, τα γάλατα απ' την άλλη, και τα πορτοκάλια στη βαλίτσα; (βάλε και τις πλαϊνές θα μου πεις, για μια περιπετειώδη κάθοδο στο μπκάλικο )

-η λύση του HONDA SH με το ABS, πέρασε κι απ' το δικό μου μυαλό, και έφυγε σαν καπνός, μόλις είδα την τιμή του (5.000!!! λές να δώσω τράμπα το 650;)
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 09:43
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Πήγα με τη σύζυγο την Παρασκευή, και είδαμε τα δυο υποψήφια. Ανέβηκε και στα δύο.

- Το μεν AGILITY 125, το βρήκε βαρύ, πάταγε με τις μύτες, πράγμα που δεν της άρεσε (ξέρω, το συνηθίζεις το γεγονός τη πρώτη βδομάδα) με τη προοπτική να έχει και ένα παιδί πίσω. Της δημιουργεί ανασφάλεια. Τα συν, χώροι μπόλικοι (σέλα-πόδια), σέλα φαρδιά αλλά και περίεργα κατηφορική για τον πίσω, δυο δισκόφρενα, 16άρηδες τροχοί, και όγκος (που της ξένισε λίγο). Και βέβαια στεγνά πόδια στους βρεγμένους δρόμους.

-Στο δε YAMAHA crypton 110, πάταγε κανονικότατα, κουμαντάρει άνετα στα επί τόπου το μηχανάκι, πιο μαζεμένο σαν όγκος και πιο ελαφρύ. Της ξένισαν οι ταχύτητες και το ποδόφρενο (συνηθισμένη 12 χρόνια με σκουτεράκια βλέπεις). Τα μείον, οι χώροι του (με μια βαλίτσα πίσω ότι κάνεις), τα φρένα του σε σχέση με το σκούτερ που συγκρίνουμε. Με χαλάει επίσης το Made in China ... τι πρωτοτυπία ε;

Κοντολογής, τα στάνταρ είναι ασφάλεια (είπαμε, όση μπορείς να πάρεις από την κατηγορία), ευκολία στο χειρισμό, κοντινές μετακινήσεις στη πόλη (ψώνια και μελλοντικές υποχρεώσεις με παιδιά), αξιπιστία, οικονομία. Από θέμα πρακτικότητας, ασφάλειας, χώρων, εγώ, θα πήγαινα στο σκούτερ, αν δεν είχα το ξενέρωμα με το μικρό. Ούτε να τα ξαναδώ ένα πράγμα ... Από θέμα ευελιξίας, αξιοπιστίας, οικονομίας, κερδίζει έδαφος η πάπια. Και η σύζυγος μου λέει μεν το κλασσικό "πάρε ότι νομίζεις", αλλά ποιός θα ακούει μετά τα παράπονα;

Last edited by Fuji; 07-08-2011 at 10:01.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 10:32
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)
Προεπιλογή

Παρε Beverly... σκυλί !!!

Και το βγάζει και 125cc version !!!

---
- CPS

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 10:39
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji Εμφάνιση μηνυμάτων
...

-με φαντάζεστε στο 650 και κρεμασμένα στο τιμόνι τα χαρτιά υγείας απ' τη μια, τα γάλατα απ' την άλλη, και τα πορτοκάλια στη βαλίτσα; (βάλε και τις πλαϊνές θα μου πεις, για μια περιπετειώδη κάθοδο στο μπκάλικο )
Σόρυ, αλλά για τη δουλειά αυτή χρησιμοποιώ αποδεδειγμένα κατάλληλη μηχανή που χωρίς υπερβολή έχει πολλές φορές μεταφέρει σε σακούλες καροτσάκι ολόκληρο σούπερ μάρκετ, μαζί με την κυρία μάλιστα, άνετα χωρίς πρόβλημα!

Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης