GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 17-10-2011, 12:06
paramedic Ο/Η paramedic βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή Απάντηση: ΑΚΟΥΣΑΤΕ-ΑΚΟΥΣΑΤΕ * Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ * ΑΙΣΧΟΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσο για τα παραπάνω επιδόματα... τι να πω...? Δε θέλετε να τα σχολιάσω...

Απλώς επιβεβαιωνόμαστε όσοι δε φοράμε παρωπίδες και βλέπουμε τι πραγματικά γίνεται...
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται φίλε μου γιατί αν καταλάβαινες δεν θα αντιδρούσες έτσι.
Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά τα επιδόματα αλλα εγώ 4 χρόνια που είμαι στο δημόσιο δεν έπαιρνα κανένα "αστείο" επίδομα. Έπερνα όσα και στον ιδωτικό τομέα και τωρα πια λιγότερα.
Α και απο δουλειά στον ιδωτικό δούλευα λιγότερο και αν θες να κάτσω και να στα αναλύσω κιόλας στον τομέα μου. Και όσον αφορά τον φόβο της απόλυσης να σου πω οτι 7 χρόνια στον ίδιο εργοδότη δεν απολύθηκε ουτε ενα "παλτό-τεμπέλης" αλλα του δινόταν η ευκαιρία της εσωτερικής μετάθεσης όπως και στο δημόσιο. Ψέματα απολύθηκε ένας αλλα μόνο και μόνο γιατί αρνήθηκε να πάει να δουλέψει αλλού.
Δεν σου λέω οτι δεν απολύουνε κόσμο γιατί θα ήταν ψέματα, αλλά απολύουνε τον άχρηστο και τεμπέλη. Μακάρι να αρθεί και στο δημόσιο η μονιμότητα και να απολύεται και απο εκεί.
Σας βαρέθηκα να με αποκαλείτε τεμπέλη και οτι σας δημιούργησα πρόβλημα γιατί δεν μου αξίζει τετοια αντιμετώπιση απο τους "καημένους" ιδιωτικούς υπαλλήλους που μόνο και μόνο με το πρόσχημα οτι είναι στον ιδιωτικό τομέα μου το παίζουν δουλευταράδες και ριγμένοι μονίμως λες και εμείς με το που βγήκαμε στην αναζήτηση εργασίας μας πήρε το "καλό" δημόσιο και μας έδωσε τσουβάλια με λεφτα να περνάμε ζάχαρη στις πλάτες σας.
Ε όχι φίλε μου δεν είναι ετσι όλοι και δεν δέχομαι να με τσουβαλιάζεις σε κάθε σου ποστ.
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 12:10
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paramedic Εμφάνιση μηνυμάτων
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται φίλε μου γιατί αν καταλάβαινες δεν θα αντιδρούσες έτσι.
Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά τα επιδόματα αλλα εγώ 4 χρόνια που είμαι στο δημόσιο δεν έπαιρνα κανένα "αστείο" επίδομα. Έπερνα όσα και στον ιδωτικό τομέα και τωρα πια λιγότερα.
Α και απο δουλειά στον ιδωτικό δούλευα λιγότερο και αν θες να κάτσω και να στα αναλύσω κιόλας στον τομέα μου. Και όσον αφορά τον φόβο της απόλυσης να σου πω οτι 7 χρόνια στον ίδιο εργοδότη δεν απολύθηκε ουτε ενα "παλτό-τεμπέλης" αλλα του δινόταν η ευκαιρία της εσωτερικής μετάθεσης όπως και στο δημόσιο. Ψέματα απολύθηκε ένας αλλα μόνο και μόνο γιατί αρνήθηκε να πάει να δουλέψει αλλού.
Δεν σου λέω οτι δεν απολύουνε κόσμο γιατί θα ήταν ψέματα, αλλά απολύουνε τον άχρηστο και τεμπέλη. Μακάρι να αρθεί και στο δημόσιο η μονιμότητα και να απολύεται και απο εκεί.
Σας βαρέθηκα να με αποκαλείτε τεμπέλη και οτι σας δημιούργησα πρόβλημα γιατί δεν μου αξίζει τετοια αντιμετώπιση απο τους "καημένους" ιδιωτικούς υπαλλήλους που μόνο και μόνο με το πρόσχημα οτι είναι στον ιδιωτικό τομέα μου το παίζουν δουλευταράδες και ριγμένοι μονίμως λες και εμείς με το που βγήκαμε στην αναζήτηση εργασίας μας πήρε το "καλό" δημόσιο και μας έδωσε τσουβάλια με λεφτα να περνάμε ζάχαρη στις πλάτες σας.
Ε όχι φίλε μου δεν είναι ετσι όλοι και δεν δέχομαι να με τσουβαλιάζεις σε κάθε σου ποστ.
Δε σε τσουβάλιασα σε ούτε 1 post μου... είσαι στο 5%...

Όσο για αυτά που αναφέρεις σε σύγκριση Δημοσίου/Ιδιωτικου... δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω... αλλά είναι το 0,00000001%... εγώ ασχολούμαι με το 99,999999%...
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 12:13

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
Ντροπη...μαλακες εμεις...???
....μπααααα........ οι άλλοι απλώς είναι "μάγκες"...
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 12:29
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

Απόσπασμα:
προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει κακοπληρωμενος δημοσιος υπαλληλος ο οποιος δουλευει και πολυ μαλιστα...αλλα δυστηχως δεν τον βλεπω...δυστηχως αφηνεται (μεγα λαθος σας) την τηλεοραση να μας "ενημερωνει" μονο για τους τεμπεληδες...

δεν ξερω τι και πως θα μπορουσατε να το κανετε αλλα πρεπει...μιας και μαζι με τα ξερα (τεμπεληδες) καιγονται και τα χλωρα (δεν ξερω αν ειναι 5% ή 10% ή πολυ παραπανω) εγω παντως βλεπω οποτε παω σε μια ΔΟΥ οτι ο/η κακομοιρα που ειναι στον κισε τρεχει και δεν φτανει να διεκπεραιωση ολους αυτους που τον/την λενε και τεμπελη/α...και να εχει να κανει και με ολη αυτη την γραφειοκρατεια που και να ηθελε δεν θα μπορουσε να κανει γρηγοροτερα...μιας και χρειαζεται 30 υπογραφες για να παρεις ενα παλιοχαρτο...την ιδια ωρα που ο απο πισω του/της πινει καφεδακι και διαβαζει εφημεριδα...

απο την αλλη ολη αυτη η γραφειοκρατεια βοηθαει στο να δηκαιολογουνται ολος αυτος μεγαλος μικρος αριθμος εργαζομενων...αλλα και κανει και την ζωη του ιδιου του Δημοσιου υπαλληλου πιο δυσκολη μιας και αν ενας υπαλληλος απο ολους αυτους τους παρα πολλους δεν δουλεψει πεφτει ακομα περισσσοτερη δουλεια πανω του...
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 12:51
Hekima Ο/Η Hekima βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Συνοδηγός

Απόσπασμα:

Γιατί έφυγες Θοδωρή από τον ιδιωτικό τομέα τόσο ευχαριστημένος που ήσουν?
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 13:00
Member

Τεμπέληδες υπάρχουν σε κάθε χώρο και είτε το πιστεύετε είτε όχι οταν δούλευα στον ιδωτικό τομέα είδα παραπάνω. Απο τότε που πήγα στο δημόσιο εκτός απο τα καντάρια γνώσεων που αποκόμισα σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα που περέμεινα στάσιμος σε αυτό τον τομέα είδα οτι η τεμπελιά γίνεται προσπάθεια να παταχθεί(σε αυτό ίσως συμβάλαμε οι νεοφερμένοι) αλλα δεν ήταν και σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Οι μισθοί που αναφέρονται στις εφημερίδες και στο τύπο απλά δεν υπάρχουν(στον δικό μου τομέα πάντα) η πάντα αναγράφονται οι μικτές αποδοχές. Ενα παράδειγμα που είδα σε εφημερίδα για το νέο μισθολόγιο ήταν ψέυτικο μιας και ανέφερε πχ 400€ επίδομα(μικτά) διευθυντή σε άτομο με 14 χρόνια προυπηρεσία και να έχει βαθμό Α απο την στιγμή που οι παλιοί υπάλληλοι για να μπούν στον βαθμό Α πρέπει να έχουν πάνω απο 25 χρόνια προυπηρεσία και οι νεοεισερχόμενοι θα τον πάρουν μετά απο 20. Και γενικά όλα τα παραδείγματα με πολλά ψέματα.
Μας έχουν βάλει να μαλώνουμε μεταξύ μας και χάνουμε τον πραγματικό αντίπαλο.
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 13:07
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να κάνουμε ένα γκάλοπ εδώ μέσα,
να δούμε πόσοι από εμάς του ιδιωτικού τομέα ασχολούμαστε με παραγωγή κι όχι εμπόριο ή παροχή υπηρεσιών.

Ισως έτσι λήξει κι η ανούσια αντιπαράθεση ανάμεσα στους δουλευταράδες κατά πλειοψηφία του ιδιωτικού και τους τεμπελχανάδες πάλι κατά πλειοψηφία του δημοσίου τομέα.

Αν καταλάβουμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων απλά ανακυκλώνει το χρήμα αντί να παράγει πλούτο ίσως πάμε παρακάτω!
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 13:07

Αγαπητέ Θοδωρή... είναι βέβαιο ότι αν ενωθείτε όλοι οι ΔΥ και μας λέτε τα ίδια... στο τέλος μπορεί και να μας πείσετε λόγω πλειοψηφίας (πες πες... μπορεί να το πιστέψουμε)...

Εγώ μία ερώτηση θα σου κάνω... νομίζεις ότι εγώ δεν έχω συγγενείς και φίλους ΔΥ???

Αυτοί ΣΙΓΟΥΡΑ δε μου λένε ψέματα... γιατί όντως ο Τύπος μπορεί να μεταφέρει οποιαδήποτε πληροφορία (είτε ισχύει είτε όχι)... οπότε έχω ιδία άποψη...
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 13:16
Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Hekima Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί έφυγες Θοδωρή από τον ιδιωτικό τομέα τόσο ευχαριστημένος που ήσουν?
Πίστευα οτι ο δημόσιος τομέας στον χώρο μου οτι έχει προοπτικές εξέλιξης στο τομέα της γνώσης πάω στο επάγγελμα μου.
Πίστευα οτι θα έπαιρνα λίγο καλύτερα χρήματα.
Πίστευα οτι θα δουλέυω σε πιο ανθρώπινες συνθήκες πιο κοντά στα ευρωπαικά πρότυπα.
Το δέλεαρ της μονιμότητας όποιος το αρνηθεί είναι μεγάλος ψεύτης αν και ποτέ δεν φοβήθηκα οτι θα με απολύσουν.
Σιχάθηκα να βλέπω το πόσο κλέβουν τον κόσμο οι εργοδότες μου.
Ηταν πιο κοντά στο σπίτι μου.
Βαρέθηκα να νομίζουν οι άλλοι(πελάτες) οτι είμαι καλός και εργατικός επειδή "πληρώνουν"(μου το έλεγαν συχνά).
Και κάποιοι προσωπικοί λόγοι άσχετοι με την παλιά μου εργασία
Σε πολλά απο αυτα όπως διαπίστωσα με τον καιρό εκανα λάθος.
Reply With Quote
Παλιό 17-10-2011, 13:20
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να κάνουμε ένα γκάλοπ εδώ μέσα,
να δούμε πόσοι από εμάς του ιδιωτικού τομέα ασχολούμαστε με παραγωγή κι όχι εμπόριο ή παροχή υπηρεσιών.

Ισως έτσι λήξει κι η ανούσια αντιπαράθεση ανάμεσα στους δουλευταράδες κατά πλειοψηφία του ιδιωτικού και τους τεμπελχανάδες πάλι κατά πλειοψηφία του δημοσίου τομέα.

Αν καταλάβουμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων απλά ανακυκλώνει το χρήμα αντί να παράγει πλούτο ίσως πάμε παρακάτω!

ξεκιναω το γκαλοπ και δηλωνω τεμπελαρας
το χειροτερο με τον ελληνα ειναι τι κανει ο αλλος και οχι ο ιδιος......
ακομα και αυτες τις εποχες,που θα επρεπε να ειμαστε ολοι μια γροθια,ασχολουμαστε με παπαριες......
αν καποιος θελει να διορθωσει τα ασχημα του τοπου,να το κανει πιο ηπια,γιατι η αγορα ΔΕΝ αντεχει απωλεια χρηματων......που προερχονται απο επιδοματα,μπονους,υπερωριες,κλπ
εμενα μου λειπουν αυτα τα χρηματα,οπως λειπουν σε ολους μας
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης