![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι φίλε μου Blackhawk, κανεις λάθος (εν μερει). Δε παει ακριβωσ έτσι.
Πιο ελεύθερος φιλτρο=πιο πολύς αέρας=πιο φτωχό μείγμα. Έτσι παει το πράμα. Αν η μηχανη απο ένα μόνο φιλτρο επερνε πιο πολυ αέρα κ έφτιαχνε μονη της τα μειγματα τότε τα power commander δε θα τα είχαμε ανάγκη. Ασε που στα 1200 το μείγμα με ότι κ να βάλεις επάνω δε πέφτει ποτε κάτω απο το 14,9/1 εώς 15,8/1. Πάντα φτωχώ δουλεύει απο το εργοστάσιο χάριν αυτονομίας. Μια ελαφριά παραπάνω κατανάλωση είναι μέσα στα όρια μιας κ οι λαμδα διαβάζουν τον παραπάνω αέρα αλλα όχι τόσο όσο αναφέρουν τα παιδια πιο πάνω. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Παντως, το "πιο ελεύθερο φιλτρο=πιο πολύς αέρας=πιο φτωχό μείγμα" προφανως και δεν ισχυει! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πιο πολύς αέρας= πιο φτωχό μείγμα.
Στο υπογραφω αν θές. Το έχω μετρήσει. Σε τεστ που έκανα με το εργοστασιακο φιλτρο κ ίδιες ρυθμίσεις στο σεταρισμα της μηχανής, εγω δουλεύω στο τέρμα γκάζι με το εξωφρενικό πολυ πλούσιο 12/1. Χωρίς να αλλάξω καμία ρύθμιση έβαλα ελεύθερο φιλτρο κ όντως, το μείγμα στεγνώνει κ φτάνει στο επιθυμητό για εμένα 12,5/1 με 13/1 που ζητάω. Επαναλαμβάνω, στο τέρμα γκάζι κ υπο πλήρες φορτίο. Το δικο μου συμπέρασμα βάση μετρήσεων κ όχι του μυαλού μου είναι ότι με ελεύθερο φιλτρο η μηχανη ψιλά στεγνώνει. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
...θέλει εγκέφαλο και πρόγραμματισμό για να το πας παραπάνω... Υπάρχει και μια λεπτομέρεια όσον αφορά στα ελευθερα φίλτρα...πολυς κόσμος θεωρει ελευθερa τa K&N,Green και λοιπά παρόμοια αλλά δεν είναι ακριβως έτσι, απλά έχουν πολύ καλύτερη ροή...με μικρή σχετική αύξηση της παροχής, γιαυτό και βλεπουμε κάποιο γέμισμα στις μεσαίες και τίποτα σχεδόν ψηλά. Θέλει αρκετό ψάξιμο (ογκομέτρηση) για να πετύχεις ελευθερο φιλτρο και φυσικά να αυξήσεις και την εισαγωγή αέρα είτε με διατομή ειτε με πίεση. |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά σας ξέφυγε κάτι σε αυτό το thread!
![]() Ότι πρόκειται για θέμα αγγελίας-πώλησης και όχι τεχνικό ζήτημα! Παρακαλώ τους admin να κλειδώσουν το παρών thread, το φίλτρο έχει ήδη πουληθεί! Ευχαριστώ! |
![]() |
|
|