![]() |
|
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Ποιος ο καλυτερος τροπος πειθους ολων για κρανος; | |||
Υπερογκα/δυσβασταχτα προστιμα!Να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να το φορεσει ο καθενας με φοβο μην πληρωσει!Ακομα κι αν δεν θελει.μεχρι να του γινει βιωμα |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 21.31% |
Πολυ πολυ πολυ φθηνα κρανη,μηδενικος ΦΠΑ και συνεχης ενημερωση ελεγχοι Τροχαιας(χωρις ποινη)και εκπαιδευση στα σχολεια. |
25 | 40.98% |
Πρωτοβουλια μοτοσυκλετιστων.Στομα με στομα,πολη με πολη,ο ενας με τον αλλον.Εμεις για εμας! |
6 | 9.84% |
Οδηγεις χωρις κρανος;Αναγκαστικη 5ετης εργασια(αμισθοι) σε κεντρα αποκαταστασης αναπηρων ατυχηματων μοτο και εξωτερικα ιατρεια νοσοκομειων μστα τροχαια...... |
9 | 14.75% |
Ειναι εφικτο αλλά προτεινω αλλο τροπο(πες ποιον) |
3 | 4.92% |
Πολυ δυσκολο εως ανεφικτο να φορεσουν ΟΛΟΙ κρανος...Ελληνας βλεπεις... |
5 | 8.20% |
Ψήφισαν: 61. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η λύση είναι η ενημέρωση/παιδεία ... από την βάση ...
Απ' τα μαθητικά χρόνια, να γίνει "κτήμα" του παιδιού ... ΠΑΝΤΑ φοράμε ζώνη ασφαλείας κ αργότερα αν γίνει μοτοσυκλετιστής, ΠΑΝΤΑ κράνος ... Επίσης, συνεχής "βομβαρδισμός" με κλιπάκια από την TV κ το ραδιόφωνο, όπως γίνεται τις ημέρες μεγάλης εξόδου ... Και η τιμή - με μείωση έμμεσων κ άμεσων φόρων - θα ήταν ένα καλό κίνητρο ... Ακόμη ακόμη ... συμβουλές μεταξύ μας ... ο ένας με τον άλλον ... Υ.Γ. Μου έχουν αναφέρει μέλη μας ότι, με το φόρουμ "έμαθαν" να φοράνε ΠΑΝΤΑ κράνος ... Κάτι με τις συνεχείς νουθεσίες απ' τα μέλη, κάτι με τις φωτό ξεκράνωτων, κάτι με τις ειρωνείες, τους έγινε συνήθεια να το φοράνε πάντα, ενώ παλιά το φόραγαν κατά 80, 90 % ... Κάτι είναι κι αυτό ... ![]() .
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ νομίζω ότι είναι θέμα παιδείας και ευθύνης. Πριν δέκα χρόνια όταν οδηγούσα το παπάκι κανένας δεν μου είχε μιλήσει για κράνος! Σήμερα μια φορά που με είδε ο πατέρας μου με κράνος και χωρίς μπουφάν μου την είπε γιατί παρόλο που δεν είχε ιδέα από δίτροχα συνήθισε και αυτός στην εικόνα ότι μηχανάκι = το ελάχιστο - κράνος – μπουφάν – γάντια.
Από εκεί και πέρα στην πόλη που κινούμε, καθημερινά βλέπω τρικάβαλα (μαμά, μπαμπάς, παιδάκια) χωρίς κράνος, τύπους με κράνος και τις γυναίκες τους πίσω να φλερτάρουν με το χάρο (ίσως έχουν πιο σκληρό κεφάλι από τους οδηγούς) και ένα κλασικό, παιδάκια όρθια ανάμεσα στα καθίσματα των αυτοκινήτων. ![]() Το συμπέρασμα μου λοιπόν, είναι ότι δεν υπάρχει καμία παιδία για την οδική ασφάλεια μέσα στην πόλη και άρα ίσως όλες οι επιλογές πρέπει να παίξουν. Την πρώτη πάντως εγώ την είδα να λειτουργεί στην Ελλάδα… |
|
|||
|
|||
![]()
Και να υπενθυμισω και ενα απο τα καλυτερα μεχρι σημερα σχετικα ρεπορταζ
![]() MEGA TV: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Νεανικά Τροχαία - web tv , online εκπομπές |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω δύο ατάκες πάντα καρφωμένες στο μυαλό μου και δε παίζει να μη βάλω κράνος
όπως και να έχει, να θεωρείται από τη πολιτεία είδος πολυτέλειας και να επιβαρύνεται ανάλογα, είναι αλητεία… |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Θα συμφωνήσω με kokovatanen.
Ο χαμηλότερος δυνατός ΦΠΑ για να γίνει ακόμα και το "ακριβό" κράνος προσιτό και να προτείνω κάτι ακόμα. ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ αλλά αδιάκοποι έλεγχοι και κατά συνέπεια κλήσεις. Βάζοντας υπέρογκο πρόστιμο φέρνεις το όργανο σε ένα δυσβάσταχτο δίλημμα. "Να του στερήσω το μηνιάτικο ή να του κάνω μια αυστηρή σύσταση και να τον στείλω σπίτι του;;;" Ενώ με το 10ευρώ θα είναι "Πάρε κόσμε να'χεις!!!" Επίσης, το μικρό πρόστιμο είναι ασύμφωρο να το "σβήσεις". Αν πρόκειται να γλιτώσεις την 350ρού θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά διότι είναι ένα χαρτί και καθάρισες. Αν όμως έχεις 35 κλήσεις των 10 ευρώ (που θα τις έχεις φάει μέσα σε 2 μήνες χάρη στους εντατικούς ελέγχους που αναφέραμε παραπάνω) σιγά μην μπει κανείς "μπάρμπας" στον κόπο να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη χαρτούρα. Θα του πει .."35 κλήσεις σημαίνει ότι το έχεις κάνει σύστημα!" Άσε που τα 10ευρα ίσως και να πληρωθούν ενώ οι 300ριές κάαααθονται. Ανακεφαλαιώνω, ΦΘΗΝΑ ΚΡΑΝΗ και ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΒΕΡΤΑ |
|
|||
|
|||
![]()
2 ενοτιτα ψυφηζο
|
|
|||
|
|||
![]()
Το πρώτο για μένα είναι μονόδρομος
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η ειρωνεία είναι ότι για ένα κράνος μπορεί κάποιος να πάρει ένα υποδεέστερο για 100 ευρώ λιγότερα και ας προστατεύει το κεφάλι του….
Για ένα καλό κινητό iPhone που σου ψήνει το κεφάλι είναι κουβαρντάς όμως…..τα σκάει αδρά και το ρίχνει και με στιλ στο τραπέζι…. To testing… Ελληνάρας 100%. Τώρα για αυτούς που το έχουν για να μην γδάρουν τον αγγόνα άμα πέσουν δεν το σχολιάζω. Άσε για μερικούς που ο οδηγός φοράει αλλά της κοπελιάς πίσω είναι του δεν βαριέσαι…. ας το σπάσει το κεφάλι… |
|
|||
|
|||
![]()
Να πω και εγώ την απόψή μου.
Στο νησί οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές. Φοράω κράνος όταν πάω στα χωριά αλλά σην πόλη (που είναι 2 λεπτά απο το σπίτι μου) δεν το πολυ φορούσα. Αναθεώρησα σκεπτώμενος οτι τα πιο τραγικά περιστατικά έχουν γίνει με πολύ μικρές ταχύτητες ακόμη και σε σταματημένες μοτό (και όμως έχουμε 2 νεκρούς στο νησί απο στατική πτώση και χτύπημα στο πεζοδρόμιο ΠΡΙΝ κινηθεί η μοτό!!!!!) που θα μπορούσαν να έχουν γλυτώσει με την χρήση κράνους. Πλέον φοράω κατά 90% το κρανάκι μου και θα προσπαθήσω να το κάνω 100% για το καλό μου. Δεν γίνεται όπως είπε και απο πάνω ένας φίλος να έχεις μηχανή 10-15.000€, κινητό 700€, ύφος 1000 καρδιναλίων και κράνος lidl...... Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι με κράνη 800€ που έχει φαγωθεί το εσωτερικό απο την τριβή με τον αγκώνα τους.... Ψήφισα 5ετή (εντάξει είναι τραβηγμένο ![]() |
![]() |
|
|