![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Το GS φταίει.
Γυρνούσα προχτές από Αγ. Θεοδώρους μέσα στις ζέστη (41 έγραφε) και σε απόλυτα νόμιμα πλαίσια (*) ήταν στο προτελευταίο μικρό τετραγωνάκι η θερμοκρασία (είχε άλλο ένα μικρό συν το μεγάλο σβηστά). Γι' αυτό τώρα θα φτιάξουν και το νερόψυκτο. Πάντως (και το λέω σοβαρά) τα επόμενα λάδια μου θα είναι διαφορετικά σίγουρα. Αυτά δεν μου αρέσουν. (*) 180-220 |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
τι λαδια εχεις τωρα? |
|
|
|||
|
|||
|
Το ποιό??? ![]() Απόσπασμα:
τεράστιε πώς το πας έτσι το όργανο? Δεν νομίζω να σου συμβαίνει τακτικά... ![]() Εμένα ποτέ δεν έχει ανέβει πάνω από την μέση. Ποτέ. Και δεν πάω και Παναγία. Όσο για τον φίλο με τους θορύβους, μην θορυβείσαι... πειράκια είναι. |
|
|
|||
|
|||
|
Η χαμηλής ποιότητας βενζίνη σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και το αερόψυκτο του πράγματος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ν' ακούγονται "πυράκια" (από τη λέξη Πυρά) που ουσιαστικά είναι η αυτανάφλεξη / κρουστική καύση του καυσίμου.
Παραθέτω ανάλυση επί του θέματος του φίλου "Reinmeister" από γειτονικό φόρουμ: "Παλιότερα θεωρούσαν ότι το χτύπημα που ακουγόταν ήταν η σύγκρουση των δυο μετώπων φλόγας (ένα της έναυσης κι ένα της αυτανάφλεξης),αλλά αποδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ότι δεν ισχύει αυτό... η αυτανάφλεξη είναι μια μορφή πολύ απότομης καύσης η οποία αυξάνει πολύ απότομα την συμπίεση στον θάλαμο καύσης,με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο δυναμικό φορτίο που κάνει το μοτέρ να συντονίζεται και να βγάζει τον ήχο που όλοι ξέρουμε... αυτός ο συντονισμός είναι στις 6.400 hertz και γι αυτό οι σύγχρονοι knock σενσορσ ενεργοποιούνται σε αυτή την συχνότητα" Οι knock sensors μεταβάλουν τον χρονισμό του σπινθήρα, ουσιαστικά δίνουν εντολή στον εγκέφαλο να καθυστερήσει να δώσει ρεύμα στα μπουζί. |
|
|
|||
|
|||
|
Λέγονται και προανάφλεξη.
|
|
|
|||
|
|||
|
Motul 5100.
Προτείνετε τίποτα άλλο γιατί σε λίγο καιρό αλλάζω. |
|
|
|||
|
|||
|
Kαι το δικό μου με τα 5100 15W-50, δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις.Mάλλον δεν τα συμπάθησε ο boxer. Σκέφτομαι να δοκιμάσω τα ENEOS στην επόμενη αλλαγή. |
|
|
|||
|
|||
|
Ελληνικά;
Άντε πείτε ιδέες. Ή μάλλον ας ξυπνήσω το σωστό thread: http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...0/index23.html |
|
|
|||
|
|||
|
Japan αξιόπιστα!!! ![]() Mπορεί να φτιάχνονται κ στην Ελλάδα, δεν ξέρω. |
|
|
|||
|
|||