GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 18-07-2012, 14:28
mario Ο/Η mario βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: R1200GS Adv.
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TASOS GS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ανήλικη τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους. Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, σε καταστολή, νοσηλεύεται το 6χρονο κοριτσάκι το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι από προπέλα σκάφους.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου όπου επιβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών, "μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ν. Μαρμαρά για περιστατικό τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΕΝΟΣ» ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς κατά την ανάδυσή του για επιβίβαση στο Τ/Χ σκάφος «ΚΑΒΟΥΡΑΚΙ» Τ.Θ. 1888.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. για παροχή βοήθειας, ενώ στη συνέχεια το ανήλικο κορίτσι παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Υπολιμεναρχείου Νέων Μουδανιών"

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπεύθυνου της μαρίνας Θωμά Μάργαρη που μίλησε στο ΡΘ, το ατύχημα συνέβη 1,5 με 2 ναυτικά μίλια νότια του ξενοδοχείου Πόρτο Καράς.

Προχθές το μεσημέρι το ΕΚΑβ έλαβε κλήση για να παραλάβει παιδί από Πόρτο Καράς.

Οι διασώστες βρήκαν το παιδί αιματοκυλισμένο κι ενώ του είχαν ήδη παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του Πόρτο Καράς.

Επειδή το περιστατικό κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης το οποίο και μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

rthess.gr

η αγνοια των χειρηστων των ταχυπλοων που οργωνουν τις θαλασσες και η μηδενικη παρουσια
ασθενοφορων στον νομο σε ολο της το κακο-μεγαλιο.

μακαρι να τα καταφερει η μικρη .
Ας μην βιαζόμαστε να βγαλουμε συμπεράσματα. Πρωτα το πόρισμα του λιμενικού.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από LakisGS Εμφάνιση μηνυμάτων
Δυστυχώς αυτό το φωνάζω χρόνια τώρα, από την στιγμή που άρχισα να οδηγώ και να ασχολούμαι με τα ταχύπλοα (φουσκωτά). Οι 9 στους 10 χειριστές τους είναι ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ. Ένα απλό θα σας πω. Υπάρχει νόμος που υποχρεώνει να έχουμε σημαδούρα στην επιφάνεια όταν κάνουμε οποιουδήποτε τύπου υποβρύχια δραστηριότητα. Τα σκάφη με τη σειρά τους πρέπει να περνάνε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 μέτρα μακριά από τη σημαδούρα. Μου έτυχε πολλές φορές να μας πλησιάζουν σκάφη είτε με χαμηλή ταχύτητα, είτε με υψηλή, για να δούνε από κοντά, τι είναι αυτό... (η σημαδούρα). Έχω τσακωθεί άπειρες φορές με τέτοιους... ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ...

Κρίμα για το κοριτσάκι, τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση...
Φιλε συμφωνώ απολύτως μαζι σου ομως σκέψου μέχρι πρότινος που επιτρεποταν και που απαγορευόταν οι υποθαλασσιες δραστηριότητες και ποσοι τσοπάνηδες με ή χωρίς σημαδουρα την επεφταν οπου έβρισκαν.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων

+1200........μεγαλο ποσοστο ευθυνης εχουμ και οι λαλακες που δινουν τα διπλωματα σε αναυτους
το λαδακι παει και ερχεται στις εξετασεις ταχυπλοου........
Κωστή σίγουρα υπάρχουν και ####### αλλα δεν ειναι μονο το λαδι...εγω διάβασα κανονικά και έδωσα με μια βάρκα 5 μέτρα και οταν τους είπα οτι θα πιλοταρω 24 μετρα θαλαμηγό η απάντηση ηταν " και εμεις τι να κανουμε",αρα υπάρχει και έλλειψη παιδείας και διδασκαλίας.και γι'αυτό πηγα στο yachtmaster

Οπως και να εχει ας ειναι καλα το κοριτσακι!

Send from me vre!

Last edited by mario; 18-07-2012 at 14:30.
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2012, 16:41
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Προεπιλογή Απάντηση: Χαλκιδική: Ανήλικη τραυματίστηκε...

Αναφέρθηκα στην πλειοψηφία .......
Έδωσα εξετάσεις για ταχύπλοο, το 1992.....ήταν η πρώτη χρόνια που ζήτησαν δίπλωμα ταχυπλοου, για χειρισμό jet-ski
Δεν μπορείς να φανταστείς τι είδαν τα ματακια μου εκείνο το πρωι.....θα σου τα πω απο κοντα....
Εσένα σε ενδιέφερε να μάθεις και έκανες το σωστό..........το σωστο πρέπει να κάνουν και οι εξεταστες, γιατι με την θαλασσα ΔΕΝ παιζουμε
περαστικά στο μωρακι.....
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2012, 17:24
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Προεπιλογή

Όταν μιλάτε για "λαδάκι",
αναφέρεστε στις Ε.Δ ;

Sent by Arkas via Tapatalk !
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2012, 17:33
yns Ο/Η yns βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: F800GS (απ'τα χωμάτινα), DR250R

Περαστικά στην μικρή, η προπέλα κάνει πολύ σοβαρά τραύματα, μακάρι να πάνε όλα καλά...

Κάποτε συζητούσαν για τρόπους να καλυφτεί η προπέλα ώστε να μην τραυματίζει, δεν υπάρχει καμμία εξέλιξη;
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2012, 17:39
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν μιλάτε για "λαδάκι",
αναφέρεστε στις Ε.Δ ;

Sent by Arkas via Tapatalk !
για τους εξεταστες.........
Reply With Quote
Παλιό 18-07-2012, 19:41
LakisGS Ο/Η LakisGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Λάρισα
Μoto: BMW R 1200 GS adventure '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Αναφέρθηκα στην πλειοψηφία .......
Έδωσα εξετάσεις για ταχύπλοο, το 1992.....ήταν η πρώτη χρόνια που ζήτησαν δίπλωμα ταχυπλοου, για χειρισμό jet-ski
Δεν μπορείς να φανταστείς τι είδαν τα ματακια μου εκείνο το πρωι.....θα σου τα πω απο κοντα....
Εσένα σε ενδιέφερε να μάθεις και έκανες το σωστό..........το σωστο πρέπει να κάνουν και οι εξεταστες, γιατι με την θαλασσα ΔΕΝ παιζουμε
περαστικά στο μωρακι.....

Και Κώστα μου, μη ξεχνάς ότι εξετάζουν 5 βασικά πραγματάκια και τέλος. Τα φώτα του προσαραγμένου φορτηγού δεν είναι το παν... Βγάλτον ρε και λίγο έξω, αν είναι δυνατόν και με λίγο περίεργο καιρό, να δεις πως πάει... Είναι οκ, ξερνάει σαν το γατί, έχει σωστή πορεία στον καιρό... Γιατί μετά ποιος θα τρέχει να τον μαζεύει? Άσε που μπορεί να πάρει και αθώο κόσμο στον λαιμό του... Αλλά τα είδες και μόνος σου πως γίνονται αυτά...
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2012, 00:54
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Και Κώστα μου, μη ξεχνάς ότι εξετάζουν 5 βασικά πραγματάκια και τέλος. Τα φώτα του προσαραγμένου φορτηγού δεν είναι το παν... Βγάλτον ρε και λίγο έξω, αν είναι δυνατόν και με λίγο περίεργο καιρό, να δεις πως πάει... Είναι οκ, ξερνάει σαν το γατί, έχει σωστή πορεία στον καιρό... Γιατί μετά ποιος θα τρέχει να τον μαζεύει? Άσε που μπορεί να πάρει και αθώο κόσμο στον λαιμό του... Αλλά τα είδες και μόνος σου πως γίνονται αυτά...

Μα τα ίδια δεν γίνονται και στις εξετάσεις για αυτοκίνητα - μηχανάκια - φορτηγά κλπ.?

Λέει πουθενά ότι ζούμε στην Ελβετία?

Δυστυχώς δεν με εκπλήσει τίποτα πλέον. Και έχω αναλάβει αποκλειστικά την ασφάλειά μου και των ανθρὠπων μου.
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2012, 02:14
mario Ο/Η mario βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Περιοχή: Πάτρα
Μoto: R1200GS Adv.
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
+1200

Send from me vre!
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2012, 08:16
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Φιλτατοι,

Πολλες φορες τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως μοιαζουν..... εμενα με ετυχε μια φορα παραλιγο να θρυματισω ψαροντουφεκα... αν και εγω ο ιδιος μεγας ψαροντουφεκας...

Δεν τον βλεπεις τον αλλον στη θαλασσα, ειδικα αν εχι κυματακι... γιαυτο χρειαζονται οι σημαδουρες, αλλα απο οτι παρατηρω πολλοι δεν τις εχουν καν ακουσει...

απο την αλλη πολλες φορες με ετυχε μαμακες να ερχονται στην ακρη με τα jet ski αλλα και με μεγαλυτερα ταχυπλοα, τη ζημια δεν την κανει η προπελα αλλα γενικα το χτυπημα, ακομη και με σταματημενη την προπελα το χτυπημα ειναι μεγαλο....

Λογο του οτι ο λιμεναρχης ειναι θειος, παντα των λεω οτι οποιος ερχαιτε στην ακρη για μαγκες μηπως και εχει κανα θυληκο το βραδυ.. θα πρεπει να συλλαμβανετε στο αυτοφορο, το ιδιο και αυτος που εινια 500 μετρα απο την ακτη και δεν εχει σημαδουρα....

παρεπιπτωντος, εγω οταν παραλίγο να χτυπησω τον ψαροντουφεκα, πηγα να περασω 300 μετρα απο ενα ιστιοφορο, δεν ειχε καμια σημαδουρα μεσα στη θαλασσα, αλλα ο μακακας επεσε απο το ιστιοφορο, ετσι που να σκεφτω ργω οτι ο μακακας του ιστιοφορου ειναι στη θαλασσα χωρις σημαδουρα.... 2 μιλια απο την ακτη
Reply With Quote
Παλιό 19-07-2012, 19:36
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Φαύλος κύκλος.....

Είναι να μην σου τύχει!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης