GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 27-07-2012, 18:56
giannos Ο/Η giannos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2012
Περιοχή: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Προεπιλογή Απάντηση: Βοηθεια ρε παιδια!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ricky Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ύψος σου όπως και η εμπειρία σου, είναι δυο πράγματα καθοριστικά.
Βλέπω κάτι παιδιά που σκάβουνε τις σέλες και που πατάνε στις μύτες στα φανάρια. Αν είσαι όχι πολύ ψηλός, απέφυγε την 1200άρα
Μετά πάμε στη χρήση που θα κάνεις. Πόλη, ταξίδια (πόσο μακρινά), χώμα;;;
Βάλε τις πρωτεραιότητες πρώτα και μετά λέμε για χιλιόμετρα, τιμές καοι χρονολογίες
Συμφωνω για την εμπειρια(απο on-off δεν εχω) απλα για το υψος εχω καποιες ενστασεις(αν κ δεν εχω προβλημα γιατι ειμαι 1.81)..
Οσον αφορα τη χρηση πιο πολυ πολη,και ταξιδια κ καθολου χωμα.
Θα επαιρνα με κλειστα ματια το 1200 αλλα εχω καποιους ενδιασμους για τον boxer καθως κ για τον αξονα μεταδοσης(απο οσα εχω ακουσει δηλαδη)!
Ελπιζω οσοι εχουν r1200gs κ το διαβαζουν αυτο να με με διαψευσουν....
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:02
Ακιs Ο/Η Ακιs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: 1200 ADV μαυρη και χοντρη.... HONDA C90 84'

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από giannos Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνω για την εμπειρια(απο on-off δεν εχω) απλα για το υψος εχω καποιες ενστασεις(αν κ δεν εχω προβλημα γιατι ειμαι 1.81)..
Οσον αφορα τη χρηση πιο πολυ πολη,και ταξιδια κ καθολου χωμα.
Θα επαιρνα με κλειστα ματια το 1200 αλλα εχω καποιους ενδιασμους για τον boxer καθως κ για τον αξονα μεταδοσης(απο οσα εχω ακουσει δηλαδη)!
Ελπιζω οσοι εχουν r1200gs κ το διαβαζουν αυτο να με με διαψευσουν....
Για τον κινητηρα να μην εχεις κανενα απολυτως ενδιασμο,πραγματικα κι εγω που ημουν απο τους ''απιστους θωμαδες'' καταλαβα οτι το μοτερ αυτο ειναι παλιο σχεδιαστικα,αλλα τερας αξιοπιστιας.Οσο αφορα για τον αξονα που λες,εκει υπαρχουν καποια θεματακια αλλα κι αυτα ειναι καθαρα θεμα συντηρησης και κατα ποσο εχει φερθει ''ευγενικα'' και ο προηγουμενος ιδιοκτητης....
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:33
Junior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Albatros Εμφάνιση μηνυμάτων
Για ύψος κάτω από 1.75 και κίνηση στη πόλη καλύτερα 650.
Αν με τα γυμνά έτρεχες πάνω από 140 καλύτερα 1200 για άνετο ταξίδι.
Μοντέλο 2008 καλύτερα από 2004.
Κατά τα άλλα η 2 μοτο ανήκουν σε εντελώς άλλη κατηγορία.
Γεια σου πατριδα!Κ γω απο Ηρκλειο ειμαι..ελπιζω οταν επιστρεψω μονιμα Κρητη(σε κανα δυο χρονια) να γνωρισω τη gs παρεα!
Οσο για αυτο που λες ναι μεν ανηκουν σ αλλη κατηγορια αλλα μες στο μυαλο μου τα εχω ως 1ο r1200 κ 2ο f650.Υψος εχω,θελω κ ανετα-γρηγορα ταξιδια οποτε προς 1200 κλινω.Τωρα εχω βρει κ 2006 1200αρι σε καλη τιμη που θα το ειχα παρει ηδη απλα εχει λιγα χιλιομετρα κ χαμενο βιβλιο servise κ εχω αμφιβολιες για την αληθηνοτητα του.
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:44
Junior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ακιs Εμφάνιση μηνυμάτων
Για τον κινητηρα να μην εχεις κανενα απολυτως ενδιασμο,πραγματικα κι εγω που ημουν απο τους ''απιστους θωμαδες'' καταλαβα οτι το μοτερ αυτο ειναι παλιο σχεδιαστικα,αλλα τερας αξιοπιστιας.Οσο αφορα για τον αξονα που λες,εκει υπαρχουν καποια θεματακια αλλα κι αυτα ειναι καθαρα θεμα συντηρησης και κατα ποσο εχει φερθει ''ευγενικα'' και ο προηγουμενος ιδιοκτητης....
Αυτο ειναι..οταν παιρνεις μεταχειρισμενο δεν ξερεις τι σου ξημερωνει!!
Αν δεν κανω λαθος ο boxer φτιαχτηκε στον 2ο παγκοσμιο πολεμο κ απο τοτε εχει την ιδια φιλοσοφια..χαθηκε να τον κανανε υδροψυκτο??!!
Οσο για τον αξονα κ στις 30000 χιλ εχω ακουσει να την πατανε.Τοσο ακριβο ανταλλακτικο για τοσα λιγα χιλ????Κοστιζει η συντηρηση του πολυ???ποσα μεσο ορο χιλ λες να βγαζει χωρις προβληματα????
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:51
Junior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από peterv Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ύψος μην σε πτοεί , είμαι 1.71 !!!

η διαφορά είναι 2 εκατοστά στο υψος της σέλας με την χαμηλή στο 1200 και το 650.

Από την άλλη είναι και προσωπικά τι ζητάς.......

Πάντως μεταξύ 650 και 1200 δεν χωράει σύγκριση , είναι διαφορετικής κατηγορίας μηχανές.

Εγώ για παράδειγμα πηγαίνω καθημερινά Περιστέρι Βουλιαγμένη με το 1200 εδώ και 7 χρόνια , αρχικά το πήρα για την ασφάλεια του ( φρένα, telelevel στις στροφές, και καλύτερο κέντρο βάρους από το TRANSALP που είχα). Με έχει σώσει αρκετές φορές σε στιγμές πανικού !!!!
Στην κίνηση κυκλοφοράει ανετα , όχι βέβαια σαν το RT1200 που είναι πραγματικά σαν παπί αλλά αξιοπρεπέστατα, περνάει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα εκεί που το varadero, τα Rt κολλάνε !!!! (ας λένε ότι είναι φαρδής ο boxer φήμες).

Όταν το πήρα πήγα και έκανα σχολείο για χώμα (που δεν είχα ιδέα) και ένα χρόνο αργότερα για πέντε συνεχόμενα συναπτά έτη τα καλοκαίρια πήγαινα εξωτερικό (Αλπεις, Ισπανία, Τσεχία, Βαλκάνια κλπ.)

Με το TRANSALP είχα τολμήσει μόνο κάτι ταξίδια επαρχία, με το GS απλά δεν θα κρατίεσαι, θα σε προκαλεί η μηχανή από μόνη της για το κάτι παραπάνω.....

Καλή αγορά φίλε.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Σ ευχαριστω φιλε μου χρησιμες οι εμπειριες σου!!
Κ γω για 1200 λεω αν βεβαια ξεπερασω τις ανησυχιες μου για τον κινητηρα κ τον αξονα!
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 23:41
peterv Ο/Η peterv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R 1200 GS
Προεπιλογή

Για τον κινητήρα έχω ξεπεράσει τις 100.000 χλμ. Και σε ερώτηση μου στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο στα πόσα χλμ. Να περιμένω άνοιγμα του κινητήρα , ρεκτιφιε κλπ.

Μου απάντησε σοβαρότατα πέρνα τις 300.000 χλμ και βλέπουμε !!!!!

Άλλες μεγάλες και δαπανηρές εργασίες είναι δίσκο πλατώ περίπου στα δικά μου χλμ. και πάνω αναλόγως την οδήγηση και προσοχή στον άξονα μετά τα 150.000 χλμ.

Στο διαφορικό πολλές μηχανές την πατάγανε από μια παιδική ασθένεια ανεπέστιτης διαροής υγρών του διαφορικού που όμως ανέβαζε θερμοκρασίες και καταπονούσε τα μέταλλα. Κάθε 20.000 χλμ. Ζητάω από τον μάστορα να αλλάζει τα υγρά και να κοιτ´αει για διαροή και όλα οκ.

Αν δεν πηγαίνεις σούζες και την φροντίζεις μια χαρά θα σε βγάλει το εργαλείο για πολλαααα χρόνια , εσύ θα γεράσεις πρώτος όχι αυτή

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Last edited by peterv; 27-07-2012 at 23:43.
Reply With Quote
Παλιό 28-07-2012, 20:54
Airman67 Ο/Η Airman67 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2012
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R 1150GS 1999

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από astegos Εμφάνιση μηνυμάτων
Παίχτη,
ανεβαίνεις σε ένα 650, ανεβαίνεις σε ένα 1200 και ότι σε κ@υλώνει περισσότερο το παίρνεις.
άντε γεια......
Αυτό
οτι πιο σωστό άκουσα εδώ.....
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2012, 02:17
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Ρε παιδιά συγκρίνουμε τη μέρα με τη νύχτα.

Υπήρξα πολύ ευχαριστημένος κάτοχος F650GS Dakar για καμιά πενταετία και είμαι πολύ ευχαριστημένος κάτοχος R1200 GS για καμιά πενταετία.
Έχω πει πολλές φορές ότι Dakar άνετα θα ξαναείχα. Έχω πει επίσης ότι πάνω από 650 κυβικά είναι υπερβολή στην Ελλάδα.

Ε δεν υπάρχει σύγκριση όμως. Η F650GS είναι μια καλή μηχανή της κατηγορίας της.
Η R1200 GS είναι μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στον πλανήτη Γη. Απλά.
Για μένα είναι στην κορυφή (γιατί το GS θεωρώ ότι είναι στην κορυφή της κατηγορίας που με τη σειρά της θεωρώ κορυφαία, τα on-off), αλλά όσο και να τον... χαλαρώσω τον υποκειμενισμό μου (που φυσικά έχω), στο top 5 ΧΑΛΑΡΑ. Μηχανή που παρουσιάστηκε πριν 8 χρόνια και ακόμα κρατιέται με ελάχιστες αλλαγές.
Άσχετα με τι θέλουν να λένε οι άλλοι, με τα παράπονα που πάντα θα ακούς (τι άλλο θα άκουγες, πάντα όποιος έχει κάτι στραβό φωνάζει περισσότερο από όλους όσους δεν έχουν), άσχετα με οτιδήποτε.

Επίσης η R1200GS (και γενικά οι boxer GS) είναι από τα λίγα οχήματα που ΔΕΝ θα καταλάβεις τι συμβαίνει μαζί τους με μια βόλτα. Όταν δεις και τι σημαίνει μια 1200GS με μια βόλτα στο τετράγωνο, όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS μετά από 600 χλμ. ταξίδι, όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS "επειδή είδες έναν κατσικόδρομο και είπες να δεις που πάει" (γιατί καλά τα "κατσίκια" αλλά κάπως πρέπει να τα πας εκεί που θα "παίξουν"), όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS όταν θες να κουβαλήσεις το μισό σου σπίτι, όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS μαζί με την παρέα φίλους με τα γυμνά στις στροφές... θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Να σου πω και κάτι τελευταίο: Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2012, 05:46
Junior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά συγκρίνουμε τη μέρα με τη νύχτα.

Υπήρξα πολύ ευχαριστημένος κάτοχος F650GS Dakar για καμιά πενταετία και είμαι πολύ ευχαριστημένος κάτοχος R1200 GS για καμιά πενταετία.
Έχω πει πολλές φορές ότι Dakar άνετα θα ξαναείχα. Έχω πει επίσης ότι πάνω από 650 κυβικά είναι υπερβολή στην Ελλάδα.

Ε δεν υπάρχει σύγκριση όμως. Η F650GS είναι μια καλή μηχανή της κατηγορίας της.
Η R1200 GS είναι μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στον πλανήτη Γη. Απλά.
Για μένα είναι στην κορυφή (γιατί το GS θεωρώ ότι είναι στην κορυφή της κατηγορίας που με τη σειρά της θεωρώ κορυφαία, τα on-off), αλλά όσο και να τον... χαλαρώσω τον υποκειμενισμό μου (που φυσικά έχω), στο top 5 ΧΑΛΑΡΑ. Μηχανή που παρουσιάστηκε πριν 8 χρόνια και ακόμα κρατιέται με ελάχιστες αλλαγές.
Άσχετα με τι θέλουν να λένε οι άλλοι, με τα παράπονα που πάντα θα ακούς (τι άλλο θα άκουγες, πάντα όποιος έχει κάτι στραβό φωνάζει περισσότερο από όλους όσους δεν έχουν), άσχετα με οτιδήποτε.

Επίσης η R1200GS (και γενικά οι boxer GS) είναι από τα λίγα οχήματα που ΔΕΝ θα καταλάβεις τι συμβαίνει μαζί τους με μια βόλτα. Όταν δεις και τι σημαίνει μια 1200GS με μια βόλτα στο τετράγωνο, όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS μετά από 600 χλμ. ταξίδι, όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS "επειδή είδες έναν κατσικόδρομο και είπες να δεις που πάει" (γιατί καλά τα "κατσίκια" αλλά κάπως πρέπει να τα πας εκεί που θα "παίξουν"), όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS όταν θες να κουβαλήσεις το μισό σου σπίτι, όταν δεις τι σημαίνει μια 1200GS μαζί με την παρέα φίλους με τα γυμνά στις στροφές... θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Να σου πω και κάτι τελευταίο: Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Ωραια αυτα που λες...κατι παραπανω θα ξερεις εσυ εδω κ πεντε χρονια!!
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2012, 05:49
Junior Member

Αν μπορειτε παιδια να μου πειτε γνωμες για τα σημαντικοτερα μερη που πρεπει να ελενξεις σε μια μεταχειρισμενη r1200gs????(6ετιας περιπου)
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης