![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Στον συμπλεκτη έχει μια ''πλακετουλα'',θέλει άλλαγη,το ίδιο έπαθα και εγώ .
|
|
|||
|
|||
![]()
Το κόστος είναι μικρό (γύρω στα 20-30 ευρώ). Το συνεργείο και το τιμολόγιο το αναφέρει σαν "αισθητήρας συμπλέκτη". Το άλλαξα πριν κάνα μήνα.
Ο μάστορας είπε ότι το ρύθμισε και βρίσκεται κάπου στο σταντ. Έπαιξε για 2 φορές μόνο αυτή η ρύθμιση, την επόμενη μέρα αλλάχθηκε ο "αισθητήρας συμπλέκτη" και όλα καλά από τότε. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
άντε ο θείος vasorfa να ευλογήσει και το δικό σου χάρχαλο ![]() ![]() ![]() εγώ το έφτιαξα,δοκίμασα στην αρχή σπρευ ηλεκτρικων επαφών και καθάρισμα αλλα τίποτα ήταν αρσενικο (κοινως με εγραψε στα..καμπαναρια του...)αλλα η παλια η κουφάλα ήταν καλύτερη ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ετσι για το χαβαλέ απο χτες μιζάρω όλο με πρώτη στο κιβώτιο ![]() ![]() άντε λοιπόν ξεκούνα και εσύ ![]() ![]() Last edited by vasorfa; 23-08-2012 at 08:46. Λόγος: τι αλλο ορθογραφικα λάθη!!! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Βέβαια είχα πάρει και το αντίστοιχο διακοπτακι απο την αντιπροσωπεία, το οποίο μου έμεινε τελικά. Κόστος αγοράς 28€ ![]() Είσαι σε πάρα πολυ καλο δρόμο, συνέχισε έτσι ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
όταν μου μάθεις και βαλβίδες...ΔΕΝ θα σε έχω ανάγκη ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Με λίγη καλη θέληση, και πάντα με το... αζημίωτο
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικά Βασίλη, καταλαβαίνεις ότι δεν αργεί η μέρα που θα πρέπει να τα αντικαταστησουμε με τα καινούργια!
Εφόσον το ελασματακι έχασε πλέον την αντοχή του και έιχε υποχωρήσει/στραβώσει, δεν θα αργήσει να ξαναγυρίσει στην προηγούμενη του θέση! Σύντομα λοιπόν... |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν είναι "αρσενικος" ο διακοπτης σου, όπως είπες, μάλλον θα σου σπάσει τα δικα σου κακαλα
![]() ![]() Άκου και έναν "παλιό"! Χι χι χι Last edited by BOXER; 24-08-2012 at 14:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή διαβάζω για αισθητήρα σταντ και γι' αλλαγή μιας πλακετούλας με κόστος 20-30 ευρώ και άλλα όμορφα, κι επειδή τα 20 -30 ευρώ προτιμώ να τα κάνω βενζίνες και να τα φάω σε χιλιόμετρα, θα σας πω τι έκανα στο δικό μου και όσων το χεράκι πιάνει θα το κάνουν όμορφα και θα είναι πάλι σαν καινούριο.
Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε στη δύσκολη περίπτωση είναι απλώς ένα εξάγωνο άλεν 2 mm και κόλλα σπειρωμάτων, ενώ στην εύκολη μόνο λίγο σπρέυ σιλικόνης ή και πεπιεσμένο αέρα σε μπουκάλι αν έχετε κάνει. Για να βεβαιωθούμε ότι η δυσλειτουργία αυτή προέρχεται από τον διακόπτη της μανέτας του συμπλέκτη, αρκεί να είμαστε κάπου ήσυχα, να βάλουμε το αυτί μας κοντά στην τρόμπα του συμπλέκτη και ν' αρχίσουμε να πατάμε σιγά σιγά την μανέτα. Κανονικά στα 2/3 περίπου της διαδρομής της μανέτας θα πρέπει ν' ακούσουμε ένα αχνό μεταλλικό κλικ. Αν δεν το ακούσουμε προχωράμε σωστά, και πρέπει να επισκευάσουμε τον αισθητήρα του συμπλέκτη. Ο αισθητήρας του συμπλέκτη βρίσκεται πάνω στο σώμα της τρόμπας κι έχουμε πρόσβαση από την κάτω μεριά, δηλ κοιτώντας τον συμπλέκτη από χαμηλά προς τα πάνω. Θ΄ακολουθήσουν φωτό κατατοπιστικότατες που θα δανειστώ από το advrider. Ο αισθητήρας είναι στερεωμένος στο σώμα της τρόμπας με μια ακέφαλη άλεν την οποία πρέπει να ξεβιδώσουμε για να τον ελευθερώσουμε. Ίσως χρειαστεί αρκετή δύναμη μιας και η βίδα αυτή έχει επάνω της κόλλα σπειρωμάτων. Προσοχή εδώ αν νιώσετε ότι πρόκειται να παραμορφώσετε το κλειδάκι, ρίξτε αντισκουριακό σπρευ και περιμένετε λίγο. Επαναλάβετε όσες φορές κρίνετε απαραίτητο μέχρι να σπάσει η κόλλα και να ελευθερωθεί η βίδα. Μετά από 2 περιστροφές της βίδας μπορούμε να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον αισθητήρα. Κανονικά πρέπει να βγει εύκολα από τη φωλιά του. Αν δεν .... ξέρετε εσείς, σπρέυ και άγιος ο Θεός μέχρι να βγει. Επίσης κι όταν τον βγάλετε πρέπει να προσέξετε. Πάνω στο σώμα του διακόπτη υπάρχει ένας μεταλλικός δίσκος μ' ένα αξονάκι. Αυτός μπαίνει στη μία από τις 2 τρυπούλες που υπάρχουν πάνω στο σώμα του διακόπτη και πάνω του τερματίζει η ακέφαλη άλεν που ξεσφίξαμε λίγο πριν. Αφού λοιπόν έχουμε τον διακόπτη στα χέρια μας κοιτάμε την μπροστινή μεριά του. Υπάρχει ένα μεταλλικό έλασμα στερεωμένο στη μία του γωνία κι ελεύθερο από την άλλη μεριά. Αυτό το πιέζει η μανέτα και αυτό με τη σειρά του πιέζει μία μικρή μπίλια η οποία κλείνει τον διακόπτη κάνοντας τον χαρακτηριστικό μεταλλικό ήχο που είπαμε στην αρχή. Αν υπάρχει λάσπη ή χώμα ανάμεσα στο μεταλλικό έλασμα και την μπίλια (ο διακόπτης δεν δουλεύει - συμβαίνει στους βρομιάρηδες τους χωμάτινους της παρέας πιο συχνά), απλά καθαρίζουμε τις βρομιές ρίχνουμε λίγο σπρέυ, επανατοποθετούμε τον διακόπτη και τέλος. Αν τώρα δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την κίνηση του ελάσματος, απλά στραβώνουμε λίγο προς τα εμπρός το έλασμα, επανατοποθετούμε τον διακόπτη και τέλος. Αυτό ήταν όλο. Εμένα μου πήρε 6 λεπτά και 0 ευρώ για να τον φτιάξω. Θεωρώ ότι δεν μπορεί αυτή η δουλειά να πάρει σε κάποιον που δεν έχει την δικιά μου εξοικείωση με τα κατσαβίδια περισσότερο από 15 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δοκιμάσετε, θα έχετε περάσει κάμποσες όμορφες στιγμές φτιάχνοντας την κούκλα σας. Το νου σας μόνο στην επανατοποθέτηση, μην ξεχάσετε να βάλετε τον μεταλλικό δίσκο στη θέση του κι αρχίσετε να σφίγγετε τη βίδα κατ' ευθείαν πάνω στον πλαστικό διακόπτη. Θα τον χαλάσετε. Επίσης μην ξεχάσετε να βάλετε κόλλα σπειρωμάτων στη βίδα που στερεώνει τον διακόπτη και όταν θα σφίγγετε να ελέγχετε κατά διαστήματα την μανέτα (αν πιέζοντάς την ακούτε τον μεταλλικό ήχο) επειδή μπορεί ο διακόπτης να ξεφύγει λίγο από τη θέση του κατά την διαδικασία σφιξίματος. Καλά μαστορέματα. |
![]() |
|
|