![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή αυτο το διασταυρωσες απο γνωστο σου ηλεκτρονικό;
Το κρατάμε; Μας μένει μόνο η υποψία του στατικου ηλεκτρισμού; |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Αυτό είναι σίγουρο. Ο μαγνητισμός δεν χάνεται! Ένας μαγνήτης ή ένα μέταλλο που θα μαγνητιστεί, αποκλείεται να καταφέρει κάποιος με κάποιο τρόπο να το "απομαγνητίσει" 100%. Πάντα θα μένει κάτι. Εκεί βασίζονται και τα λογισμικά ανάκτησης δεδομένων από κατεστραμένους σκληρούς δίσκους.... ![]() Το άλλο θέλει ψάξιμο. Μάλλον πρόκειται για εκφόρτιση πυκνωτών των κυκλωμάτων. Θα το ρωτήσω τώρα που έχω service 40000χλμ. Θα πάω και σε καποιο ηλεκ/γο αυτοκινήτνω που ξέρω, να δω αν έχει βάση.... |
|
|||
|
|||
![]()
ρε καλόπαιδα, δεν είμαι φυσικός, δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά ξέρω ότι για να μαγνητιστεί/απομαγνητιστεί κάτι πρέπει να εμπλέκεται......μαγνήτης....
οι πλακέτες δεν έχουν την ιδιότητα του μαγνήτη, άρα ???? |
|
|||
|
|||
![]()
Χωρίς να είμαι ειδικός πιστεύω ότι η λέξη μαγνητισμός - απομαγνηστισμός είναι λάθος, μιλάμε για στατικό ηλεκτρισμό που είναι άλλο πράγμα.
Από την εμπειρία που έχω όταν δούλευα σε συναρμολόγηση PC όλη η δουλειά γινόταν πάνω σε τάπητα ο οποίος ήταν "γειωμένος" για να μην δημιουργείτε στατικός ηλεκτρισμός. Δείτε περισσότερα εδώ. http://www.control-technology.gr/Static_Elimination_Applications.pdf |
|
|||
|
|||
![]()
κι εγω το ίδιο νομίζω, λανθασμένη ορολογία "μαγνητισμός" και "απομαγνητισμός".
περισσότερο ορθό το "φόρτιση" και "αποφόρτιση" που παθαίνουν κάποια εξαρτήματα όπως οι πυκνωτές. |
|
|||
|
|||
![]()
Για απομαγνητισμό πλακέτας ABS δεν παίζει αν μιλάμε για video η κασετόφωνο πάσο.
Τώρα σε πλακέτες που έχουν microntroller κάτι σαν CPU του υπολογιστή υπάρχει περίπτωση ο microntroller να φάει σουτ, εάν έχει μόνιμη τάση από μπαταρία ο μόνος τρόπος για να γιάνει είναι να ξεκουμπώσεις τη φύσα και να κάνει reset. Τώρα υπάρχει και μία τεχνική εύρεσης βλαβών πλακέτας που συγκρίνονται οι μαγνητικές υπογραφές όλων των ποδαρακίων όλων των ολοκληρωμένων μεταξύ μιας καλής πλακέτας και μιας με πρόβλημα εκεί που υπάρχει διαφορά μάλλον το ολοκληρωμένο θέλει αντικατάσταση αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με απομαγνητισμό. . |
|
|||
|
|||
![]()
Να και η πλακέτα του ABS integral.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ηλεκτρονικός εδώ, σε συστήματα αυτομάτου ελέγχου.
Απόσπασμα:
Ένα δεύτερο είναι πρόβλημα και αλλαγή εξαρτημάτων στα κυκλώματα οδήγησης των σέρβο. Τώρα γενικώς δεν ξέρω αν η FTE "κατασκευάστρια εταιρία" χρησιμοποιεί αισθητήρες πιέσεως που μπορείς να τα βρεις στην αγορά σε τυχών βλάβης αυτών. ![]() Τα μοτεράκια είναι της KAG και τα συγκεκριμένα δεν τα πουλά σε τελικούς πελάτες. Εάν έχει πάθει ζημιά ο microcontroller τότε σημαίνει πλακέτα μη επισκευάσιμη. ` Last edited by BlackDragon; 19-10-2013 at 00:18. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Δεν κατάλαβα τίποτα Το πας μια από την αρχή? Για θέματα μαγνητισμού και/ή στατικού ηλεκτρισμού που επηρεάζουν τις πλακέτες μιλάμε/ρωτάμε. Εχουν γραφτεί κάποιες σκέψεις, αναφέρσου σ' αυτές για να καταλάβουμε. Αλλιώς (αν όλα όσα λέμε είναι εκτός τόπου και χρόνου) πες μας από την αρχή όσα μπορείς.... ![]() |
![]() |
|
|