![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Ενα βαπόρι για να κτιστει στην Κορεα και στην Κινα θελει Χ μυρια και θα τελειωσει την ημερα που γραφει το συμβολαιο, στην ελλαδα θελει 10Χ μυρια και θα τελειωσει οταν τελειωσουν και οι τυχον απεργιες!!! Αλλα και απεργες να μην εχουν παντα καποιος λειπει κι ετσι καθυστερει η παραδοση! Εξάλλου αναφερεται και στο συμβολαιο των ελληνικων Ναυπηγείων, η ποινικη ρητρα μετραει μετα το 4μηνο καθυστερησης παραδοσης!!!!!! Ειμαι μεσα στην δουλεια αυτη Γιαννη πολλα χρόνια τωρα!!!! Εχω παραγγειλει, χτισει, ταξιδεψει στην Κορεα και στην Κινα γιαυτην την δουλεια ουκ ολιγες φορές!!!! Με τα κοντεινερ ασχολουμαι ενεργα, ενεργοτατα, ολη μου την ζωη απο τα 18 μου, παρακαλω επέτρεψε μου να ξερω κατι παραπανω!! Και για να το κλεισω το θεμα ''λιμενεργατη'' την περασμενη παρασκευη πηγα και ΠΡΟπληρωσα (οπως παντα) στον ΟΛΠ τα εργατικα με τις υπερωριες των λιμενεργατων που θα ξεφορτωσουν το σημερινο καραβι και πρακτορευεται απο εμας! Το βαπορι εχει να κανει 230 κινησεις, δηλαδη 230 κοντεινερ θα ανεβουν "η θα κατεβουν απο αυτο και θα πανε στις ντανες! Ολη η δουλεια ειναι 5 ωρες, ουτε καν μια βαρδια μιας πόστας (καθε ποστα ομαδα των 6 εργατων οι οποιοι δουλευουν 6ωρα, μετα παει υπερωρια), και η οποια προβλέπεται μεσα στην πληρωμη! Δηλαδη πας το πλανο φορτωσεις/εκφορτωσης του καραβιου στον ΟΛΠ και ο αρχιεργατης βγαζει την ομαδα εργασιας (ποστα) και τις ωρες που θα δουλεψουν. Το χαρτι λοιπόν αυτο, βαση του οποιου πληρωνει ο Πρακτορας ελεγε 5 ωρες (μια ποστα) + υπερωρίες (που δεν χρειαζονται αφου η ποστα ειανι 6ωρη και το καραβι θα τελειωνε (τελειωσε ηδη κι εφυγε) σε 5!! Ξερεις ποσο πληρωσα? 36,000ε!! Ολογραφως τριανταεξι χιλιαδες ευρό!! Εκ των οποίων το 40%+ ειναι η μισθοδοσια και οι υπερωριες, που δεν εκαναν, αυτων των 6!!! Τα συμπερασματα δικα σου!!! Οσο για την Μανη, εχεις Μανιατικη ριζα κι εγω Μανιατισσα συζυγο, πεθερα και πεθερό αμανταμπαπαντάμ!!!!! Στην μανη παω 10 φορες τον χρόνο και πιστεψε με οσοι μενουν στην Αθηνα απο τους Μανιατες το 90% ειανι στα σωματα ασφαλειας και στον ΟΛΠ!!!! Last edited by GeorgeP; 15-11-2009 at 20:29. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τι μπορείς να διαβάσεις νυχτιάτικα πάντως...
![]() με αυτά και με αυτά,μάγκες οι μανιάτες!μήπως να κανονίζαμε και εμείς οι ηπειρώτες κάτι?? |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() ΥΓ: Απορώ πως του ξέφυγε του Ντινόπουλου Last edited by S.T; 15-11-2009 at 21:16. |
|
|||
|
|||
![]()
ΩΡΑΙΟΣ!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο, το πως δουλεύει το λιμάνι το ξέρω κι εγώ κι εσύ καλά. Μου λες πως κάποιοι λίγοι "εμποδίζουν" την ομαλή ροή. Συμφωνώ, όμως ποιοί και γιατί τους αφήνουν; Γιατί δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, αλλά έκαναν τα χατήρια των "λίγων"; Ποιές κυβερνήσεις και για ποιούς λόγους δεν αγγίζουν την ομάδα αυτή; Με ποιό τρόπο τους χρησιμοποιούν σε κάθε άλλη κινητοποίηση στο λιμάνι και στη ζώνη; ΔΕΝ υπερασπίζομαι το ΚΚΕ, μην μου πεις όμως πως οι μανιάτες του λιμανιού είναι κουκουέδες!!!!!!!!!
Το θέμα δεν ήταν οι εργάτες, αλλά η παράδοση του λιμανιού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην cosco με ανταλλάγματα που δεν είχαν να κάνουν με το συμφέρον της χώρας αλλά λίγων, δυστυχώς, όπως συνήθως. Δες και τι συμφωνίες έχει κάνει η cosco σε άλλα μεσογειακά λιμάνια και τι εδώ. Οι λιμενεργάτες απλά χρησιμοποιήθηκαν για να στρέψουν την κοινή γνώμη αλλού. Όσο για τους περιβόητους μισθούς, βεβαίως και έχω αποδείξεις για όσα λέω. Γιατί το θέμα δεν ήταν οι μισθοί και τα μαύρα των "λίγων". Οι λίστες του ανεκδιήγητου Τσεφαλογιάννη αναφέρονταν σε μεγάλο αριθμό εργατών, μόνο που έδειχναν πλασματικά στοιχεία. Ας πούμε σύνολο μικτών αποδοχών + εργοδοτικές εισφορές και φαινόταν ένα νούμερο τεράστιο. Όμως όταν αφαιρούσες τις ασφαλιστικές εισφορές ΚΑΙ του εργαζόμενου και στην συνέχεια τον υψηλότατο φόρο (πως να φοροδιαφύγουν?!!?) το ποσό που έμενε δεν ήταν περίεργο, όταν μάλιστα είχε αποκτηθεί με αμέτρητα ξενύχτια. Ίσως να πλησίαζε χωρίς φυσικά ποτέ να έφτανε, αποδοχές ευρωπαίων εργαζομένων (που είναι το κακό?!?!). Για να μην αρχίσουμε τώρα να λέμε για την απ' ότι φαίνεται πρόθεση του "κράτους" να δώσει και την άλλη προβλήτα στους κινέζους. Όσο για τον τρόπο που δουλεύουν κάποιοι στο λιμάνι, είναι πασίγνωστο, αυτό όμως κυρίως γίνεται σε βάρος συναδέλφων τους, άστο πικρή ιστορία. Αν θέλουν να εξυγιάνουν τα λιμάνια, τα νασοκομεία, τα δικαστήρια και ότι άλλο σε αυτό τον τόπο, μπορούν αν θέλουμε να το κάνουν. Από εκεί, μέχρι τις θέσεις κάποιου Δ.Κ. ότι οι λιμενεργάτες είναι στρατός κατοχής... Είναι κι άλλα, αλλά χρόνου φείδου... |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε από χέρι για πειτε μου για τισ ''σαμπανιές'' και τα ''κουβαδάκια''
|
|
|||
|
|||
![]()
Θάναι αναμεμιγμένοι κι αυτοί...!
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Για ολα αυτα οι φταιχτες ειανι οι εκαστοτε κυβερνησεις που λογο της αλληλο εξαρτησης του καθε κυβερνωντος κομματος και του κρατους υπογραφαν νομους και χαιρια ημετερεων!! Οι προσληψεις ηταν στο προγραμμα αλλα αυτοι οι 30 εκαναν τοτε και πάλι απεργια (επι 2 συναπτα ετη2005-2007) απεχοντας απο την νομιμη υπερωρια κλεινοντα ςτο λιμανι στις 14¨00 καθε ημερα! Το Σ/Κ δενε δουλευαν διότι οι ημετεροι εχουν ψηφισει νομο όπου η εργασια του λιμενος Πειραιως ειναι.....πενθημερη 42 εργασιμων ωρων την εβδομαδα!!!! Οποταν καταλαβαινεις οτι οποιος δουλευει Σ/Κ ολες οι ωρες ειναι υπερωρια και μαλιστα +100% στο ωρομισθιο για εργασια 06:00-12:00, +150% 12:00-18:00 και +200% 18:00-05:59 της επομενης!! Και φυσκα ΟΧΙ οι μανιατες του λιμανιου δεν ειανι ΟΛΟΙ κουκουεδες, μονον το Προεδρειο του Συνδικαλιστικου οργανου τους ειναι!! (Αληθεια ειναι αυτο). Κια μην ξεχνας οτι υπαρχουν κουκουεδες ΚΑΙ μανιατες και μαλιστα πολλοι απομιναρια του εμφυλιου!! Ισως Ο Πατερας σου σου εχει μιλησει τι γινοτανε στην Μανη επι εμφυλίου!!!! Να μην τα λεμε τωρα!! Απόσπασμα:
Οχι ολοκληρωτικα, μονον την προβλητα νουμερο 2 παιρνει η Cosco, η 1 παραμενει στον ΟΛΠ! Απόσπασμα:
Ειπαμε ΜΟΝΟΝ 30 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!! Οι υπόλοιποι ΔΕΝ θελουν να ακολουθησουν αλλα τι να κανουν?????? Το λιμανι ειναι μια μικρη κοινωνια κι αν δεν συμορφωθεις την αλλη μερα σε δειχνουν με το δαχτυλο!!! Ο συναδελφος που αποκαλεσε τους λιμενεργατες ‘’στρατο κατοχης’’ καθύπερβολη φανταζομαι οτι εννοουσε αυτους τους λιγους οι οποιοι κρατανε ομηρο την εμπορικη κινηση μιας χωρας!!! Ακομη εξαιτίας τους με την απεργια τους το 2005-2007 εκλεισαν μεγάλα πρακτορεια πλοιων και διαχειρισης κοντεινερ όπως ο Σαρλης (70 χρόνια στο λιμανι) κι αλλα υπολειτουργουν π.χ. ο Καλλιτσης (άλλα 50 χρόνια στον χωρο) με αποτέλεσμα πανω απο 400 εργαζομενοι – μονον απο αυτα τα δυο πρακτορεια – να μεινουν ανεργοι!! Ποιός μιλησε γιαυτους και ποίων συνεπεια ηταν η απόλυση τους? Μιλαμε για απολυμενους με 30 χρονια υπηρεσια σε αυτα τα γραφεια ετσι? Να μην πουμε για τα αλλα μικροτερα Ναυτιλιακα γραφεια που ασχολουντο με το forwarding των κοντεινερ που απο τα 120 (1500 εργαζομενοι) ζητημα να εχουν μεινει.......5-6!!! Αυτα τα ολιγα φιλε και συναδελφε Γιαννη!! Αστο απο οπου και να το πιασεις βρωμαει!!!! Last edited by GeorgeP; 16-11-2009 at 20:28. |
![]() |
|
|