GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 26-02-2010, 20:33
kostas-patra Ο/Η kostas-patra βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: α
Προεπιλογή Απάντηση: ρουλεμάν κιβωτίου

έχω παραγγείλει το μεγάλο το ρουλεμάν της ntn, γιατί δεν υπάρχει αλλο ιδίου τύπου και διαστάσεων απ όσο έψαξα, από το ebay της πολωνίας, με 24ε στην πόρτα μου και τα άλλα θα τα πάρω από το simplebearings, εξ ειδεχθούς αγγλίας
χτυπάω δύο κιβώτια στο ebay και ότι ανταλλακτικό μου κάτσει το κρατάω για να φτιάξω το ένα και καλό κιβώτιο.

μην ανησυχείς, έχουμε δρόμο μπροστά μας και εγώ τραβάω καλές φωτό!
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 10:57
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas-patra Εμφάνιση μηνυμάτων
έχω παραγγείλει το μεγάλο το ρουλεμάν της ntn, γιατί δεν υπάρχει αλλο ιδίου τύπου και διαστάσεων απ όσο έψαξα, από το ebay της πολωνίας, με 24ε στην πόρτα μου και τα άλλα θα τα πάρω από το simplebearings, εξ ειδεχθούς αγγλίας
χτυπάω δύο κιβώτια στο ebay και ότι ανταλλακτικό μου κάτσει το κρατάω για να φτιάξω το ένα και καλό κιβώτιο.

μην ανησυχείς, έχουμε δρόμο μπροστά μας και εγώ τραβάω καλές φωτό!
Ρε Κωστα, γιατι μπηκες σε τοσο κοπο και τοσα ΕΞΟΔΑ? Το νουμερο του να μου εστελνες θα το ειχες στην Πατρα με το ΚΤΕΛ στην μιση τιμη!!!!!! Παναγιωτοπουλος (ρουλεμαν καμια σχεση με BMW) στην Σερρών!! Οτι ρουλεμαν θέλεις απο οποια μαρκα θέλεις!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 12:50
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Εμ μετά λέτε για τους γιατρούς!
Εδώ για ένα ρουλεμάν και πρέπει να έχεις μέσον, πληροφοριοδότες, γρήγορη σύνδεση στο δίκτυο, να είσαι μέλος σε 22 1/2 sites ειδικά σε ρουλεμάν, να παρακολουθείς συγχωνεύσεις εταιρειών ρουλεμάν και να χτυπάς βάρδιες αναλλάξ με τη σύζυγο στο ebay!
Κώστα προβλέπω να γράψεις κανά τρίτομο πάλι μόνο με θέμα: "Το σωστό κάτω αριστερά ρουλεμάν"
Ρε βάλε Όζον στο παλιό μπας και δουλέψει!
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 14:06
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε Κωστα, γιατι μπηκες σε τοσο κοπο και τοσα ΕΞΟΔΑ? Το νουμερο του να μου εστελνες θα το ειχες στην Πατρα με το ΚΤΕΛ στην μιση τιμη!!!!!! Παναγιωτοπουλος (ρουλεμαν καμια σχεση με BMW) στην Σερρών!! Οτι ρουλεμαν θέλεις απο οποια μαρκα θέλεις!!!!!
γιώργη είσαι μάγος φυλής που δεν εντασσεσαι σε συγκεκριμένη φυλή, που ξέρεις τα ξόρκια και τις τοποθεσίες από τα ριζοβότανα, που δίνεις λύσεις και κάνεις τα σιδερένια άλογα να σιγογουργουρίζουν ευχαριστημένα

όσο κι αν έψαξα σε sites με ρουλεμάν και κοιτώντας καταλόγους από τιε γνωστές εταιρείες δεν βρήκα πουθενά το συγκεκριμένο, άρα αν μπορέσουμε να βρούμε σε κατάστ5ημα, ευχαρίστως να περάσω να το πάρω μιας και πεινάνε για ρουλεμάν άλλα 3-4 κιβώρια φίλων, μαζί με το δικό μου

και αυτό φίλε το μεγαλείο, να ψάχνεις και να τρέχεις και να μπαίνεις σε κόπο για τον συνάδελφο μοτοσυκλετιστή-φίλο, όχι μόνο να του υποδείξεις την άκρη, αλλά να μπείς στον κόπο και να του το φτάσεις στην πόρτα

μου άρεσε η διευκρίνηση(όχι Bmw)!!!

όσο για τον ντοκτορ, να τον έχετε στα πούπουλα, γιατί εκτός από το κέφι να γράφει και να ασχολείται με το άθλημα και με την ουσιαστική πλευρά του μοτοσυκλετισμού που δεν είναι άλλη από την κ@yλ@ του να πάς ένα ταξίδι, να τραβήξεις δυο τρείς δεκαπέντε χιλιάδες φωτό και πιείς τον νείλο του τσίπουρου, έχει τον sakis των κολλήσεων, σκέτο λαικό ήρωα στα μουράγια του κερατσινίου και του σκαραμαγκά

για το συγκεκριμένο πόνημα φιλαράκο nodi, αν τα καταφέρω και το φορμάρω το κιβώτιο να καταπίνει αδιαμαρτύρητα τις εντολές μου στην αλλαγή ταχυτήτων, θα έχει λυθεί αυτομάτως το όποιο θέμα μου και η όποια διαφορά μου με την εν λόγω εταιρεία μοτοσυκλετών

οι διαστάσεις και ο κωδικός γιώργη έχουν ως εξής:

sco3a59 (lu)
ή
17*59*20
clean bearing type ή αλλιώς σφραγισμένου μετά πλαστικής τάπας

υγρ. ποτέ δεν τοποθετούμε όζον στα ρουλεμάν, γιατί σύμφωνα με έγκυρες τηλεοπτικές μεθυσμένες πηγές, το όζον προκαλει διέγερση στις μπίλιες και πριαπισμό στον άξονά τους. ενώ για τις splines, δεν λέω τίποτα, η μεγάλη ανατριχίλα είναι το πιο πιθανό σενάριο για δαύτες!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited by kostas-patra; 01-03-2010 at 14:12.
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 14:37
Senior Member

Απόσπασμα:
γιώργη είσαι μάγος φυλής που δεν εντασσεσαι σε συγκεκριμένη φυλή, που ξέρεις τα ξόρκια και τις τοποθεσίες από τα ριζοβότανα, που δίνεις λύσεις και κάνεις τα σιδερένια άλογα να σιγογουργουρίζουν ευχαριστημένα

όσο κι αν έψαξα σε sites με ρουλεμάν και κοιτώντας καταλόγους από τιε γνωστές εταιρείες δεν βρήκα πουθενά το συγκεκριμένο, άρα αν μπορέσουμε να βρούμε σε κατάστ5ημα, ευχαρίστως να περάσω να το πάρω μιας και πεινάνε για ρουλεμάν άλλα 3-4 κιβώρια φίλων, μαζί με το δικό μου

και αυτό φίλε το μεγαλείο, να ψάχνεις και να τρέχεις και να μπαίνεις σε κόπο για τον συνάδελφο μοτοσυκλετιστή-φίλο, όχι μόνο να του υποδείξεις την άκρη, αλλά να μπείς στον κόπο και να του το φτάσεις στην πόρτα

μου άρεσε η διευκρίνηση(όχι Bmw)!!!

-------------------------------------------------------------------------
οι διαστάσεις και ο κωδικός γιώργη έχουν ως εξής:

sco3a59 (lu)
ή
17*59*20
Πολυ πιθανον να ειναι BMW διαστασεις και κωδικοι - το ιδιο κανει και η χοντα ακομα και σε τσιμουχες και o-rings - το οποιο βεβαια θα το μαθουμε λιαν συντομως!!

Δυό ερωτησεις μονον 1) οι αστερισκοι στο δευτερο τι σημαινουν??? και 2) που βρηκες τους κωδικους αυτους?

Last edited by GeorgeP; 01-03-2010 at 14:39.
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 15:09
Senior Member

οι αστερίσκοι είναι χ=επί και τα τρία νούμερα χαρακτηρίζουν το ρουλεμάν και το τσιμουχάκι, έσω, έξω διάμετρος και πλάτος

τον κωδικό τον βλέπω από το ανοιγμένο μου κιβώιο και τις διαστάσεις τις επαληθεύω στο service manual
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 15:14
Senior Member

Απόσπασμα:
οι αστερίσκοι είναι χ=επί και τα τρία νούμερα χαρακτηρίζουν το ρουλεμάν και το τσιμουχάκι, έσω, έξω διάμετρος και πλάτος

τον κωδικό τον βλέπω από το ανοιγμένο μου κιβώιο και τις διαστάσεις τις επαληθεύω στο service manual
ωραία!!! ειναι κλειστό κι απο τις δυό μεριες το ρουλεμαν ¨η απο την μια?
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 15:26
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
ωραία!!! ειναι κλειστό κι απο τις δυό μεριες το ρουλεμαν ¨η απο την μια?
Κώστα

Διαβαζοντας την προηγουμενη σελιδα και συγκεκριμενα το μηνυμα νουμερο 7 εχω την εντυπωσει οτι το συγκεκριμενο ρουλεμαν ειναι απο εκεινες τις περιπτωσεις που η καθε εταιρεια για να αντιμετωπισει φορτια που συμφωνα με τους υπολογισμους της τα υπαρχοντα στο εμποριο ρουλεμαν δεν αρκουν παραγγέλνει στην π.χ. FAG / miller κ.λ.π ρουλεμαν σε δικιες τις υπολογισμενες διαστασεις όπου πιστευει οτι θα ανταποκριθει καλυτερα εκει που το προοριζει!!
Δεν πειραζει ομως, μια επισκεψη αυριο στην Σερρών θα μας πεισει!!!
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 15:54
Senior Member

το συγκεκριμένο ρουλεμάν γιώργη μπαίνει σφηνωτό στην άκρη του ενδιάμεσου άξονα και μετά σφηνωτό στο καπάκι του κιβωτίου

είναι κλειστό και από τις δύο τις πλευρές, όπως και τα υπόλοιπα 5, καθώς μιλάμε για κιβώτιο τύπου 259 μοντέλο 97, όπου η γενική οδηγία είναι ρουλεμάν τύπου clean bearings, με εσωτερικό γράσσο ώστε να είναι γρασσαρισμένα lifetime.

αυτό που διαβάζω και ισχύει είναι οτι τούτο το γράσσο δεν αντέχει είς τον αιώνα τον άπαντα και καθώς παρατηρείται σε κάποια αλλαγή βαλβολινών μεταχρωματισμός της προηγούμενα εισηγμένης βαλβολίνης, είναι σαφέστατα ένδειξη οτι κάποια τάπα παρέδωσε τω πνεύματι και από κεί και πέρα υπολιπαίνεται μέχρι να σπάσει η φωλιά των ρουλεμάν εσωτερικα

κάποιοι αφαιρούν την μια τάπα, την εσωτερική προς την μεριά των γραναζιών ώστε να αυτολιπαίνονται από το μπάνιο βαλβολίνης, με την όποια συνέπεια αν κάποια στιγμή σε αυτό το λουτρό υπάρξει ένα τόσο δά ρινισματάκι, σαν εκείνα που κατα κύριο λόγο σχηματίζουν την μαγνητική πάστα πούδρα στην τάπα του κιβωτίου

η γνώμη μου είναι κλειστά ρουλεμάν όπως έχει επισημάνει επίσημα η ίδια η εταιρεία
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2010, 16:49
Senior Member

Απόσπασμα:
το συγκεκριμένο ρουλεμάν γιώργη μπαίνει σφηνωτό στην άκρη του ενδιάμεσου άξονα και μετά σφηνωτό στο καπάκι του κιβωτίου

είναι κλειστό και από τις δύο τις πλευρές, όπως και τα υπόλοιπα 5, καθώς μιλάμε για κιβώτιο τύπου 259 μοντέλο 97, όπου η γενική οδηγία είναι ρουλεμάν τύπου clean bearings, με εσωτερικό γράσσο ώστε να είναι γρασσαρισμένα lifetime.

αυτό που διαβάζω και ισχύει είναι οτι τούτο το γράσσο δεν αντέχει είς τον αιώνα τον άπαντα και καθώς παρατηρείται σε κάποια αλλαγή βαλβολινών μεταχρωματισμός της προηγούμενα εισηγμένης βαλβολίνης, είναι σαφέστατα ένδειξη οτι κάποια τάπα παρέδωσε τω πνεύματι και από κεί και πέρα υπολιπαίνεται μέχρι να σπάσει η φωλιά των ρουλεμάν εσωτερικα

κάποιοι αφαιρούν την μια τάπα, την εσωτερική προς την μεριά των γραναζιών ώστε να αυτολιπαίνονται από το μπάνιο βαλβολίνης, με την όποια συνέπεια αν κάποια στιγμή σε αυτό το λουτρό υπάρξει ένα τόσο δά ρινισματάκι, σαν εκείνα που κατα κύριο λόγο σχηματίζουν την μαγνητική πάστα πούδρα στην τάπα του κιβωτίου

η γνώμη μου είναι κλειστά ρουλεμάν όπως έχει επισημάνει επίσημα η ίδια η εταιρεία
Κανενα γρασσο δεν εχει lifetime αποδοση εκτος απο το λιπος που βαζουν, αν εχεις παρατηρησει, στα ακραξονια μεσα στις φουσκες και στον μπιλιοφορο των αυτοκινητων!! Αυτο το λίπος και οχι γρασσο ειναι heavy duty χρωματος βουτύρου Κερκυρας (σχεδον ασπρο) με ιδιοτητες όπως π.χ ποτε να μην γινεται λεπτορευστο και να χανει τον ογκο του απο την παροδο του χρόνου (όπως τα κοινα γρασα , τα γραφιτουχα κ.λ.π παρ'οτι ειναι ''κλειστά'' κι ασφαλισμενα απο σκονες και νερα)!! Παντα διατηρει τις ιδιοτητες του αρκει να μην τρυπησει/σκιστει καμια τσιμουχα (μοτοσυκλετες)/φουσκα (για τα αυτοκινητα) και μπουν νερα!! Φυσικα και η πιεση του βενζιναδικου το καταστρεφει αφου μια σταγονα νερου - η οποια θα περιστρεφεται μεσα στο ρουλεμαν με χιλιαδες στροφες και θα ''απλωσει'' -ειναι αρκετη να διαλυσει την χημικη συσταση αυτου του λίπους και στην συνεχεια το ρουλεμαν!!!!

Αυτο το λιπος εχουν και τα κλειστά ρουλεμαν αγαπητε Κωστα, κι οποιος βαζει ρουλεμαν ανοικτου τυπου ¨η μισανοικτου εκει που η μαμα λεει κλειστό απλα κανει εγκλημα στο οχημα του!!! Καμια βαλβολινη σε αυτον τον κοσμο δεν μπορει να προσφερει την λιπανση αυτου του λίπους.......ΚΑΜΙΑ!! Οσα μπανια και να κανει το ρουλεμαν μεσα στην βαλβολινη η γρηγοροτερη καταστροφη του ειναι γεγονός!!!
Ακομα, οταν αλλαζεται ρουλεμαν π.χ. στους τροχους της μοτοσυκλετας σας πολλες φορες ο κατασκευαστης της βαζει ''μισανοικτα'' ρουλεμαν με την κλειστη πλευρα να βλέπει τον εξω κοσμο και την ανοικτη το εσωτερικο του αξονα. Αυτο γινεται για λογους οικονομιας(!!!!) και καλο θα ειναι οταν βλεπετε τετοιο ρουλεμαν στις ροδες να αλλαζεται με κλειστου τυπου, θα αντεξει τον διπλασιο (τουλαχιστον) χρόνο!!!

Αυτα τα ολιγα αγαπητε μου φίλε, εις αυριον τα νεοτερα επι του θεματος!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης