GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-09-2012, 19:08
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Προεπιλογή Απάντηση: Λαδάκια;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλό είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι από εδώ και πέρα θα ακούς θορύβους από τη μοτοσυκλέτα σου, εμείς το μάθαμε να το αποδεχόμαστε....
Εφόσον δεν έχει αδειάσει το τζαμάκι ελέγχου, περίμενε ακόμα 700χλμ και κάνε την αλλαγή, ο καιρός γλυκαίνει και δεν θα προλάβεις να το καταπονήσεις τόσο ώστε να κάψει επιπλέον ποσότητα.
Τα μέταλλα τώρα "παίρνουν θέση" και είναι λογικό να έχεις υψηλότερη κατανάλωση λαδιού ίσως και καυσίμου, δεν είναι κάτι το ανησυχητικό...
αποφάσισε αν θα αλλάξεις μάρκα ή ιξώδες και εάν ναι, θα αλλάξεις οπωσδήποτε το φίλτρο....
για να μην έχεις και πολύ άγχος στην επιλογή, το δικό μου 1200 που έχει την ίδια μηχανή (2010 μοντέλο) φοράει τα 20-50 από τη πρώτη αλλαγή και και για τα τελευταία 30.000 χλμ με service στην ίδια πάντα αντιπροσωπεία....

Ακόμα αυτά σου βάζουν;
Πώς γίνεται , αφού από την αρχή του '12 σχεδόν, βάζουν 10W-40. Βαγιανέλης και Παναγιωτόπουλος, σίγουρα!
Εκτός κι άν έχεις καιρό πριν την τελευταία αλλαγή.
Reply With Quote
Παλιό 11-09-2012, 23:26
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
γείτονα Καλλιθεάτη,
οι ταξιδευτές εξωτερικού ισχυρίζονται ότι με το πέρασμα στην απέναντι μεριά του Ιονίου, προς Ιταλία μεριά, οι μηχανικοί ήχοι γλυκαίνουν έως και εξαφανίζονται....
Ο ήχος λοιπόν δεν προκαλείται μόνο από την κατασκευαστική "ιδιομορφία" της μοτοσυκλέτας αλλά και από τη ποιότητα του καυσίμου που ρέει στα σωθικά της.....
θα μάθεις να τη συνηθίζεις με τον καιρό.....
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από figus Εμφάνιση μηνυμάτων
Κοιτα να δεις τι μαθαινει καποιος μετα απο 10 χρονια σπουδων στην ιταλια! (ημουν ποδαρατος τοτε).
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Υ.Γ. Vpentza ,εσυ εισαι που την αφηνεις αραπακη εξω απο τον φουρνο?
Σημερινές πληροφορίες μου από εφετινό ταξίδι στη γείτονα Τουρκία, μου ανέφεραν οτι όσο το 1150 δούλευε με Τουρκική βενζίνη πέταγε και γουργούριζε ράθυμα σε όποιοδήποτε φάσμα στροφών...!!! Μόλις ξαναγέμισε στη Ξάνθη, το GS γύρισε στη γνώριμη Ελληνικών προδιαγραφών απόδοσή του....

Γείτονα, το GS SE δεν το αφήνω ποτέ έξω, ιδιαίτερα από τότε που σε ένα 1150GS μου, ένα πιτσιρικάκι έκοψε το ένα μαρκούτσι από το εμπρός φρένο !!! (μεγάλη ιστορία)
Reply With Quote
Παλιό 11-09-2012, 23:35
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακόμα αυτά σου βάζουν;
Πώς γίνεται , αφού από την αρχή του '12 σχεδόν, βάζουν 10W-40. Βαγιανέλης και Παναγιωτόπουλος, σίγουρα!
Τωρα βαζουν 15-50 ημισυνθετικο castrol, τουλαχιστον αυτο μου εβαλαν πριν 5 μηνες στα Χανια
Παντως αν θες σου βαζουν και 20-50 ορυκτελαιο εδω, αρα γενικα οτι να'ναι . Παντως λαδια ειναι βρε παιδια σιγα, σωστες αλλαγες να γινονται, αν ειχαμε ενα SS τοτε θα το ψαχναμε σιγουρα περισσοτερο
Παντως με τα ημισυνθετικα εκαψε λαδακι αρκετο στην βολτα που πηγαμε στο εξωτερικο ενω με τα ορυκτελαια δεν ειχα τετοιο θεμα
Reply With Quote
Παλιό 11-09-2012, 23:42
Senior Member

Ότι να 'ναι...
Ότι έχουν....
Ότι τους δίνουν....
Πάντως Βαγια και Παναγιωτόπουλος, βάζουν 10-40 castrol.
Δε λέω ότι υπάρχει θέμα με ότι και να βάλει κανείς... Αρκεί να βάζει κάθε 5000 νέα λαδάκια και να συμπληρώνει όσο λείπει
Απλή αναφορά στις αντιπροσωπείες με αφορμή αυτό που είπε ο φίλος για 20-50 από την αρχή έως τώρα. Πάνω σ' αυτό ζήτησα επιβεβαίωση, γιατί σίγουρα οι επίσημες στην Αθήνα άλλαξαν σε σχέση με πέρσι.
Πάντα βέβαια μπορεί ο πελάτης να πάει με τα δικά του λάδια, όπως εγώ
Reply With Quote
Παλιό 11-09-2012, 23:43
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
Ακόμα αυτά σου βάζουν;
Ακόμα αυτά μου βάζουν
Τελευταία αλλαγή τον Ιούλιο πάντα σε εξουσιοδοτημένο φίλε μου...
Επειδή τα προαναφερθέντα συνεργεία το προτιμούν για κάποιους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος θέματος, δεν σημαίνει οτι δεν δουλεύει με την 20-50 προδιαγραφή.
Θεωρείς οτι εξουσιοδοτημένο κατάστημα με πωλήσεις και αποδεδειγμένα ονομαστό service θα τολμούσε να κόβει τιμολόγια σε 1200 του 2010 με απαγορευμένη αναγραφόμενη προδιαγραφή λαδιών ?
Πώς γίνεται ?

33500 χλμ σε 2+ χρόνια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση λαδιού (λιγότερο από ένα λίτρο) με κίνηση και στη πόλη αλλά και μακρυνά ταξίδια, όπως και ταξίδια εν μεσω καύσωνα και συνεχόμενα αναγραφόμενη θερμοκρασία στους 42 βαθμούς...
Πώς γίνεται ?
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2012, 00:01
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Εγώ τελικά βαριέμαι να πάρω (αφού είναι από τα μεγάλα σέρβις - δεν είναι ότι θα πάω μόνο για λάδια) και θα βάλω αυτή τη φορά ότι μου βάλουν. Ωστόσο όπως είπα έχω καταλλήξει για την αλλαγή μετά.

Όσο αφορά το συμπλήρωμα... ναι είμαι σίγουρος ότι έχετε δίκιο.
Πάντως πριν 2 μήνες που το κοίταξα (έχει τα κ*λολάδια μέσα τα 5100) είχε κάψει καμιά 500άρα (!!!), ήταν δηλαδή στην κάτω μεριά στο παραθυράκι. Δεν το συμπλήρωσα, συγνώμη GS μου, συγνώμη συνφορουμήτες. Να πω την αλήθεια δεν κοίταξα καν να δω αν έχω κάψει παραπάνω μέχρι σήμερα. Αφού έχω αρκετό λάδι για να μην ανάβει λαμπάκι και να μην μπαίνω στο τελικό φωτάκι της μπάρας θερμοκρασίας, ε οκ είμαι.

Τώρα γιατί έγραψα τέτοια σαδιστική ιστορία; Γιατί διαβάζω για πολύ ντάντεμα και διαβάζω και για πολλές αδυναμίες της GS. Δεν συμμερίζομαι τίποτα από τα δυο. Θα μου πει το επόμενο service πόσο κακό έκανα στην καλή μου...
(πάντως να πω ότι τελευταίο δίμηνο δεν του έχω φερθεί άσχημα... δεν έχω περάσει τα 200 ούτε μια φορά - το τελευταίο δίμηνο)

Last edited by NLS; 12-09-2012 at 00:03.
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2012, 01:26
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Απόσπασμα:

Πάντα βέβαια μπορεί ο πελάτης να πάει με τα δικά του λάδια, όπως εγώ
Κι εγω το ιδιο κανω απλα ειχα κερδισει μια αλλαγη λαδιων στην πιττα και την εξαργυρωσα
Σιγα μην πληρωνω τα λαδια τους χρυσα, 10 ευρω το ορυκτελαιο και 14 το ημισυνθετικο το λιτρο
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2012, 21:50
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jmar Εμφάνιση μηνυμάτων
... τοτε θα το ψαχναμε σιγουρα περισσοτερο
Όπως λέει και ένα καλο μου φιλαρακι (ταιριάζει στην περίπτωση σας ),
"αν ασχολιομασταν το ίδιο και με το λάδι που βάζουμε στην σαλάτα μας, θα ζούσαμε 1000 χρόνια"!!!

Ας μην γινόμαστε λοιπόν υπερβολικοί !!!
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2012, 23:45
Senior Member

Απόσπασμα:
Ακόμα αυτά μου βάζουν
Τελευταία αλλαγή τον Ιούλιο πάντα σε εξουσιοδοτημένο φίλε μου...
Επειδή τα προαναφερθέντα συνεργεία το προτιμούν για κάποιους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος θέματος, δεν σημαίνει οτι δεν δουλεύει με την 20-50 προδιαγραφή.
Θεωρείς οτι εξουσιοδοτημένο κατάστημα με πωλήσεις και αποδεδειγμένα ονομαστό service θα τολμούσε να κόβει τιμολόγια σε 1200 του 2010 με απαγορευμένη αναγραφόμενη προδιαγραφή λαδιών ?
Πώς γίνεται ?

33500 χλμ σε 2+ χρόνια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση λαδιού (λιγότερο από ένα λίτρο) με κίνηση και στη πόλη αλλά και μακρυνά ταξίδια, όπως και ταξίδια εν μεσω καύσωνα και συνεχόμενα αναγραφόμενη θερμοκρασία στους 42 βαθμούς...
Πώς γίνεται ?

Φίλε παρανόησες την ερώτηση.....
Δεν θεωρώ τίποτα και δεν αμφισβήτησα κανέναν.
Επειδή γνωρίζω από 2 εξουσιοδοτημένα ότι άλλαξαν λάδι (από 20-50 σε 10-40, της ίδιας μάρκας) και κάνεις service σε άλλο -προφανώς- εξουσιοδοτημένο, ρώτησα για να διαπιστώσω αν ισχύουν όχι τα ίδια σε όλες τις αντιπροσωπείες (δε μιλάμε για απλά εξουσιοδοτημένα).
Σε καμία περίπτωση δε μίλησα για ακαταλληλότητα κάποιου λαδιού!
Και πάλι δεν είναι θέμα ουσίας, απλή διαπίστωση είναι.
Κι εγώ για τυπικούς λόγους (να είμαι εναρμονισμένος με την εταιρεία) βάζω το λάδι που προτείνουν. Γι αυτό άλλαξα σε 10-40, αλλίως 20-50 θα συνέχιζα.
Ούτε και είχα θέμα στα πρώτα 20000χλμ με τα 20-50. Και με τα 10-40 μια απ' τα ίδια, με λίγο πιο μεγάλη κατανάλωση.
Reply With Quote
Παλιό 12-09-2012, 23:47
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπως λέει και ένα καλο μου φιλαρακι (ταιριάζει στην περίπτωση σας ),
"αν ασχολιομασταν το ίδιο και με το λάδι που βάζουμε στην σαλάτα μας, θα ζούσαμε 1000 χρόνια"!!!

Ας μην γινόμαστε λοιπόν υπερβολικοί !!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης