![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Το δευτερο ειναι, θα ηθελα να μου πεις απο που βγαινει το εκ κατασκευης ''αυγουλοειδες'' ενος κυλινδρου??? Και σε αυτον τον ''αυγουλοειδη'' κυλινδρο πως μετρας τον κυβισμο του? Σε ενα κυλινδρο ο κυλινδρισμος (ογκος-κυβικα)) βγαινει απο τον τυπο π(3,142) Χ r (ακτινα) στο τετραγωνο Χ υψος (e-Paideia), σε ενα αβγό με τι τυπο βγαινει ο ογκος? παντως οχι με τον ιδιο!!! Αν φιλε μου ηταν ''αυγουλοειδεις'' οι κυλινδροι των οχηματων τοτε οταν τα ελατηρια περναγανε απο το φαρδυ σημειο το λαδι θα ανεβαινε επανω στον θαλαμο καυσης!!!!!! Ξερεις τι πιεσεις λαδιου, αεριων κ.λ.π. αναπτυσσονται σε εναν κυλινδρο? 200psi φιλε μου!!!! ξερεις τι δυναμη ειναι αυτη???Πιστευεις οτι τα ελατηρια στην παραμικρη παραπανισια ανοχη, και μαλιστα αποτομη οπως σε εναν αυγολοειδη κυλινδρο, θα ηταν αρκετα για να σφραγισουν τα τοιχωματα σε πιεσεις απο πανω και απο κατω που ανερχονται σε 200psi????? Ξερεις την ταχυτητα του πιστονιου σε μια GS? ειναι 15-16m/sec!!!!! 15 μετρα φιλε μου το δευτερολεπτο, μια τριοροφη πολυκατοικεια σε 80-90χιλιοστα διαδρομης!! Πιστευεις οτι τα ελατηρια εχουν τετοιο expansion (σε ταχυτητα και ευρος) που να καλυοτουν τετοιες διακυμανσεις στην κυλινδρικοτητα ενος κυλινδρου??? Και δεν μου λες? τι ειναι σκληροτερο? το ελατηριο ¨η ο κυλινδρος? Αν δεν ξερεις να σου πω!!! ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΑ!!!! Ο κυλινδρος στρωνει στο ελατηριο και οχι το αντιθετο!!!!! Τωρα που το ξερουμε αυτο πες μου πως θα γινει να Απόσπασμα:
Ρωτα σε ενα οποιοδηποτε ρεκτιφιε να σου πουν ¨η ανοιξε κανενα βιβλιο να μαθεις αν ο κυλινδρος ειναι κυλινδρος ¨η αυγο και τι στρωνεται εκει μεσα!!!!!!!!! Δεν θα ξεχασω κι αυτα που εμαθα τοσα χρόνια στα πανεπιστημια μηχανολογιας!! Μην τρελαθω κιόλας!!!! Αν του συναδελφου σταματησει να καιει λαδια με τον καιρό, με τον τροπο που περιγραφει και ο οποιος παραπέμπει ευθεως σε λαθος συναρμολογησης κιας εχει επιληφθει ''μηχανικος'', εγω θα σκισω τα πτυχια μου!!!!! ![]() Last edited by GeorgeP; 28-05-2010 at 12:43. |
|
|||
|
|||
![]()
...
Last edited by alekni; 28-05-2010 at 12:24. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Παραδινομαι!!! Ας το συνεχισει καποιος άλλος!!!!! Συγνωμη!!!! Σημ. Ρε συ βασίλη (fast & furious) εισαι εδω?????? |
|
|||
|
|||
![]()
ελα ρε κουβέντα κάνουμε, στο honda nr 750, με τον τύπο που ανέφερες πως μετράς τον κυβισμό?
|
|
|||
|
|||
![]()
'Εχει μόντελιν...
Παρουσιάζει την καινούργια κολεξιόν.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Στα παραπανω ποστ μιλαμε για ''αυγουλοειδεις'' κυλινδρους και οχι οβαλ!! αλλο το αυγό και αλλο το οβάλ!! καμια σχεση!!!! Στην ερωτηση σου τωρα, ενα οβαλ κυλινδρος αποτελειται απο 2 υμικυκλια (ενα σε καθε ακρη) και ενα παραλληλεπιπεδο!!!! Δηλαδη απο το σημειο που τελειωνει η καμπυλοτητα κι αρχιζει η ευθεια με χρι το άλλο σημειο απεναντι που ξαναρχιζει η καμπυλοτητα υπαρχει ενα ορθογωνιο παραλληλογραμμο/παραλληλεπιπεδο!! Αν τραβηξεις μια καθετη γραμμη στο δεξι π.χ. ημικυκλιο, απο εκει που τελιωνει η καμπυλοτητα του μεχρι την απεναντι πλευρα στο ιδιο ημικυκλιο, και κανεις και το ιδιο στην αλλη πλευρα του οβαλ κυλινδρου εχεις στην μεση ενα ορθογωνιο παραλληλογραμμο (παραλληλεπιπεδο αφου εχει και υψος) και στα ακρα δυο σφαιρικα ημικυκλια!! Εφαρμοζοντας τον τυπο α) Π χ R (τετραγωνο) Χ Υ για καθε υμιλκυκλιο (δηλαδη Χ2) και μετα εφαρμοσεις τον τυπο β) Μηκος Χ Υψος Χ πλατος για το τμημα του ορθογωνιου παραλληλεπιπεδου θα βρεις τους ογκους των δυο ημικυκλιων και του ενος παραλληλεπιπεδου που αποτελουν ενα οβαλ σχημα με τρεις διαστασεις (μηκος, Υψος, Πλατος) !! Αν αθροισεις τα (α) και (β) το αθροισμα ειναι ο κυβισμος του οβαλ κυλινδρου της NR και καθε οβαλ σχηματος!!!!!!!!!!! Last edited by GeorgeP; 28-05-2010 at 14:06. |
|
|||
|
|||
![]()
αρα συμφωνείς οτι ο κυλινδρος με την χρηση γίνεται πιο οβαλ σαν αυγό!! εύγε!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"During use, the cylinder is subject to wear from the rubbing action of the piston rings and piston skirt. This is minimized by the thin oil film which coats the cylinder walls, but eventually the cylinder becomes worn and slightly oval in shape, usually necessitating a rebore to an oversize diameter and the fitting of new, oversize pistons".
Cylinder (engine) - Wikipedia, the free encyclopedia |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Αγορά λαδιών και φίλτρο για F800GS | nos7nos | Τεχνικά θέματα διάφορα | 10 | 01-05-2010 16:57 |
Λάδια από κινητήρα | katsanakis | Τεχνικά θέματα διάφορα | 37 | 12-04-2010 23:03 |
Απώλεια αέρα από την βάση της βαλβίδας στο μπροστινό | frits | Τεχνικά θέματα διάφορα | 4 | 28-01-2010 19:32 |
Αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού | syan | Τεχνικά θέματα διάφορα | 21 | 08-10-2009 20:26 |
Λάδια | kifinas | Τεχνικά θέματα διάφορα | 12 | 14-03-2009 10:59 |