GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Κόσμος

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 24-02-2011, 01:19
erasel Ο/Η erasel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: f650gs 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Τι γίνεται γύρω μας;

Πολύ καλό το άρθρο του κ.Κασιμάτη.
έχει μια καλή επαφή με την πραγματικότητα, μια αντικειμενική ματιά κατά τη γνώμη μου.
Αλλά για να γίνουν οι αλλαγές που λέγονται στο τέλος λογικά θα έπρεπε ο καθένας να είχε την τάση / αναζήτηση εσωτερική/εξωτερική για αλλαγή και εκτός από αυτό και τις δυνατότητες και την τύχη ακόμα για να την επιτύχει.
Υπάρχει η θέληση στον κόσμο να τολμήσει αυτό?
Να αφήσει τον κακό του εαυτό και να ψάξει για το καλύτερο?
Reply With Quote
Παλιό 24-02-2011, 01:51
KAS Ο/Η KAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: athens
Μoto: GS 1200

Και όμως δεν κάναμε τίποτα παραπάνω , από ότι προβλέπουνε οι διάφορες θεωρίες για την συμπεριφορά του ανθρώπου .Σε μια από αυτές η πυραμίδα του Maslow τοποθετεί στη βάση της την ανάγκη του ανθρώπου για επιβίωση .Στο επόμενο σκαλί τοποθετείτε η ανάγκη για μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή .Στη συνέχεια γενιέται η επιθυμία για συμμετοχή στα δρώμενα της κοινωνίας .Έπεται η προσπάθεια για να κερδίσουμε την εκτίμηση των άλλων με κάλυψη ως επί το πλείστων υπερβολικών και φανταστικών αναγκών .Και στο τέλος η πυραμίδα ολοκληρώνεται με την ανάγκη για αυτοολοκλήρωση του ανθρώπου .Στο τελευταίο σκαλοπάτι βέβαια μπορεί να συγκατοικεί ο Μπιλ γκειτς , με κάποιον μοναχό που κάνει ασκητική ζωή .Ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει .Το θέμα είναι πως μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να πάρει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη και με βάση τις δυνατότητες του .Η πυραμίδα δυστυχώς γίνεται τετράγωνη γιατί πολλοί από εμάς περνάμε τα επίπεδά της χωρίς να βασιζόμαστε σε δικές μας δυνατότητες , και στο τέλος όλα όσα πετυχαίνουμε είναι ψεύτικα , και βέβαια μπορούν να καταρεύσουν ανά πάσα στιγμή .

Last edited by KAS; 24-02-2011 at 01:54.
Reply With Quote
Παλιό 24-02-2011, 13:02
VILLY Ο/Η VILLY βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: Varadero XL1000V '07

Φίλοι μου Erasel & Kas είστε εντός. Καθώς και ο PeterV (με την ευκαιρία να δώσω πολλούς χαιρετισμούς στον παληόφιλο μου Πέτρο).
Φίλε Kas περνάς σωστά μηνύματα.
Οι ξένες φιλοσοφίες και νουθεσίες έχουν πολλά θετικά συστατικά και μπορούν να πλαισιώσουν τον «Ελληνικό πρόβλημα» σε μεγάλο βαθμό.
Τα τελευταία χρόνια φίλοι μου μέσα από τις αναζητήσεις, έχω δει συντρόφους (της ζωής, καμία σχέση με ΚΚ) να ασπάζονται κυρίως ανατολικές φιλοσοφίες, βουδισμό, να γίνονται αναφορές στο Φενγκ Σουι να επικαλούνται το Yin Yang και άλλα παρεμφερή που δεν το κρύβω ότι διαθέτουν σωστά συστατικά.
Όμως μήπως αυτή η νεομανία για αναζήτηση της ψυχής μας, μας οδηγεί σε παράλληλα μονοπάτια με άλλες κατευθύνσεις;
Δηλαδή, καλές οι ανατολικές, οι ινδικές, ή άλλες φιλοσοφίες και μέθοδοι, αλλά μήπως δεν συμβαδίζουν με την δική μας; Μήπως, λέω μήπως… αμελήσαμε την δική μας πανάρχαια Ελληνική φιλοσοφία, πάνω στην οποία διδάχτηκαν και πατήσανε χιλιάδες χρόνια τώρα, οι λαοί του κόσμου;
Φίλοι μου αν ανατρέξουμε στην δική μας ιστορία, στις δικές μας Ελληνικότατες σπουδές, θα βρούμε πολύ αλήθεια και μεθόδους απεμπλοκής.
Ναι είναι αλήθεια ότι αυτά που βιώνουμε τώρα, μέρος των οποίων αναφέρονται στο
άρθρο του εν λόγου thread, δεν τα δημιουργήσαμε εμείς.
Δεν φταίμε εμείς καλέ μου φίλε Πέτρο (PeterV) όσο κι αν εντέχνως μας έχουν πείσει για αυτό. Δυστυχώς η προπαγάνδα και ο αποπροσανατολισμός μέσω στην αποκλιμάκωσης της λαϊκής αντίδρασης (άφηνε τράβα σχοινί, δίνε τυράκι που και που…) έγινε τις τελευταίες δεκαετίες επιστήμη και διακινείται από λαοπλάνους με ειδικούς συμβούλους γύρω τους που κατέχουν πολύ «βαριά» πτυχία.
Το άρθρο λοιπόν επικαλείται την λύση μέσω της επιστροφής στις πραγματικές αξίες και αρχές μας. Να ζήσουμε όπως ζούσαμε τις δεκαετίες 60, 70, 80. Αγνά, λιτά, και με περίσσια γνώση και κυρίως ευτυχία. Τι τα θέμε τα BMW (δεν λέω καλό το Gs) τι τις θέμε τις 20 τηλεοράσεις στο σπίτι όταν το ηλιοβασίλεμα ή το μαγικό ξημέρωμα, ή ακόμα και η ανάβαση σε ένα βουνό με καλή παρέα, κάνουν για 300 τηλεοράσεις;
Εκεί είναι και η αλήθεια. Και είναι κάτι που μπορεί να πετύχει ο καθένας από εσάς, για εσάς αλλά ταυτόχρονα και για το κοινωνικό σύνολο, αρχής γενομένης της δικής σας οικογένειας, των φίλων σας και σταδιακά στους υπόλοιπους δακτυλίους των κοινωνικών σας σχέσεων.
Με άλλα λόγια η αντιδιάβρωση, στην διάβρωση που μας επέβαλαν οι «αλλότριες» δυνάμεις!
Πως;
Μερικοί από εσάς που με γνωρίζεται προσωπικά, ξέρετε ότι κατοικούσα όλα μου τα χρόνια στην Αθήνα και στο εξωτερικό.
Εδώ και 4 χρόνια επέλεξα να ζήσω στην πατρογονική μου περιφέρεια, το Ρέθυμνο δίχως όμως και ναχω και τους τρομερούς δεσμούς. Επέλεξα να οδηγήσω την δική μου οικογένεια στην απλότητα της επαρχίας, λιτά όσο το δυνατόν και έξω από τις περισπούδαστες θεωρίες της αστικής κέντρωσης.
Σήμερα ζω σε ένα τόπο που επηρεάζω την δική μου οικογένεια, ευκολότερα τους φίλους μου και προσπαθώ μέσω της εργασίας μου (εκδότης, δημοσιογράφος και παραγωγός-εκπομπές μου) να περάσω αυτές τις αρχές (αν είναι σωστές και αν δεν κάνω τελικά λάθος!!) και στους δευτερογενείς δακτυλίους του κοινωνικού μου περίγυρου. Ο καθένας σας έχει την δική του ταυτότητα και επαγγελματική ιδιότητα. Μπορείτε να γίνετε οι "απόστολοι" της ήπιας επανάστασης.
Ο καθένας σας λοιπόν μπορεί να κάνει την προσωπική του επανάσταση.
Μην ξεχνάτε ότι στην Ινδία ο Γκάντι κατάφερε με την "σιωπηλή επανάσταση" να αποτάξει τον Αγγικό ζυγό και εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε η επικοινωνία και το ίντερνετ!
Είμαστε 3500 μέλη σε αυτό το φόρουμ. Αν επικοινωνήσουμε, αν σφίξουμε τα χέρια μας και τελικά περάσουμε το αντίδοτο (το όποιο αντίδοτο) σε 10 από εμάς ξαφνικά γίναμε 35.000 Και ούτω καθ’ εξής. Μα με αυτό τον τρόπο τα τηλεοπτικά μέσα πέρασαν την διάβρωση τα περασμένα χρόνια έως σήμερα.
Και τέλος όταν θα κάνετε τον δικό σας απολογισμό, θα μπορείτε να πείτε... δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια.
Ξέρετε, … ο εχθρός τους σήμερα, ο εχθρός όλων αυτών των παγκοσμιοκρατόρων, είναι το ιντερνετ. Δεν τιθασεύεται, δεν ελέγχεται (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) και έχει την δύναμη να τους γονατίσει.
Keep going λοιπόν με το πληκτρολόγιό σας και ζήστε απλά.
Πίστη, οικογένεια πατρίδα.
Λίγο κρασί λίγο θάλασσά και τ’ …. (δικό σας μήνυμα).

Last edited by VILLY; 24-02-2011 at 13:11.
Reply With Quote
Παλιό 24-02-2011, 13:52
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από VILLY Εμφάνιση μηνυμάτων
...................................................................

Ο Έλληνας δεν είχε μάθει ποτέ στην σκληρή δουλειά.

.....................................................................................
Στο μόνο σημείο στο οποίο διαφωνώ,
με το κατά τα άλλα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο σου Βασίλη.

.
Reply With Quote
Παλιό 24-02-2011, 15:27
erasel Ο/Η erasel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: f650gs 2007

Η επιστροφή στην απλότητα θα ήταν ένα θαύμα... για όλους μας...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης