GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 15-08-2011, 00:05
pkiriakos Ο/Η pkiriakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Honda varadero xlv 1000
Προεπιλογή Απάντηση: Προβλήματα με ελαστικά continental

Διάβασε μιά δημοσίευση δική μου σε άλλο φόρουμ.

<<Χαιρετώ ολους τους φίλους Varadero και ξεκινώ να γράφω.Μέσα στα Χριστούγεννα αποφάσισα να αντικαταστήσω τα ελαστικά της καινούριας μοτο μου μετα απο 12000 χλμ αν και εκτιμώ οτι δεν χρειαζόντουσαν ακόμα.Αφου μίλησα με πολλούς φίλους μέσα εδω πειστικα να τοποθετήσω τα EXP.

Πήγα λοιπόν στον μηχανικό μου και αφού το συζητήσαμε με μετέπεισε να τοποθετήσω τα Continental(trail attack) διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του εχoυν πολύ καλή πρόσφυση (γόμα μαλακή) και ελισόνται αριστα στις στροφές.Διαπίστωσα προς μεγάλη μου ευχαρίστηση αμέσως μετα την τοπόθετηση οτι είχε απόλυτο δίκιο καθώς εμπαινα στις στροφές με απίστευτη ευκολία (λόγω της αργής κορόνας)και ανεση.Τόση που σε αλλη περίπτωση θα φοβόμουν να πλαγιάσω την μοτό μου ετσι οριακά.

Μιλάμε για μαλακή γόμα που θερμαίνεται αμεσα και σου δίνει την αίσθηση οτι οδηγείς τραίνο.Να τονίσω φίλοι μου οτι είμαι ηρεμος και λίγο φοβιτσιάρης οδηγός χωρίς αυτό να συνιστά βέβαια υπερβολή.Ας πάμε στο προκείμενο.Δυστυχώς ομως και προς εκπληξη μου μετά απο λίγα χλμ διαπίστωσα μια αστάθεια στο τιμόνι πρωτοφανή και επικύνδινη σε τέτοιο βαθμό που σου εδινε την εντύπωση οτι θα χάσεις τον ελεγχο ξαφνικά και απροειδοποίητα.Οταν δε πατούσα το φρένο επικρατούσε μια απερίγραπτη κατάσταση.

Αυτα ολα μετα απο περίπου 500 χλμ με τα ελαστικά.Επικοινώνησα με τον μηχανικό τον οποίο σημειωτέον του εχω απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν του επιρρίπτω καμμία ευθύνη για την πρόταση του διότι με διαβεβαίωσε οτι εχει τοποθετήσει τα εν λόγω ελαστικά σε 50 τουλάχιστον varadero χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα λέγοντας μάλιστα να κάνω λίγα ακόμη χλμ για να πατήσουν ικανοποιητικά στην ασφαλτο.Να προσθέσω οτι τα συγκεκριμένα ελαστικά τα τοπόθέτησε και ο φίλος μου στο varadero του και είχε ακριβώς τα ιδια συμπτώματα για αυτό οτι περιγράφω ισχύει και για αυτόν ακριβώς τα ιδιο.

Τις ιδιες ενέργειες κάναμε με τα ιδια αποτέλέσματα.Αφου λοιπόν επέμεινα στον μηχανικό μου εκλεισα την μοτό μου στο συνεργείο(μαχαιριά στην καρδιά) και αφού ελέγχθηκαν τα πάντα στο σύστημα διεύθυνσης συσφίξεις,ζυγοσταθμίσεις και στους δυο τροχούς,ελεγχος για στρεβλώσεις στις δισκόπλακες,στρεβλώσεις στις ζάντες παραλαμβάνω την μοτό μου.Τις πρώτες δύο μέρες απο ολες τις παραπάνω ενέργειες ολα εξελίσσονταν πολύ καλά μπορώ να πω χωρίς ομως να κάνω πολλά χλμ.Το Σ-Κ ομως που τόλμησα να ταξιδεψω με τον φίλο πάλι τα πράγματα χειροτέρευσαν σε μεγαλύτερο βαθμό απο πριν.

Μάλιστα στην εκδρομή συναντήσαμε και αλλους φίλους απο mania,club και forum και ενας ομοιοπαθής εξ αυτών μου ανέφερε τα ιδια προβλήματα και τις ενέργειες τις οποίες εκανε για να αντικαταστήσει τα ελαστικά του.Τέλος πάντων μετα απο αλλεπάλληλες τηλεφωνικές εποικοινωνίες του ανθρώπου και λεκτικές προστριβές τα αντικατέστησαν με Bridzestone αφου πρωτα τον υποχρέωσαν να τοποθετήσει νεα της ιδιας εταιρίας τέσσερις φορές αλλα δυστυχώς με τα ιδια προβλήματα.

Επισκέφθηκα εκ νεου τον μηχανικό μου χωρίς διάθεση για προστριβές με την εταιρία λέγοντας του "αντικατέστησε τα τωρα με Bridzestone η Metzeler,δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα και παρε τα Continental και στείλε τα δώρο απο εμένα στην εταιρία"(την είχα ψωνίσει μιλάμε).Ομως επειδή ο ανθρωπος είναι επαγγελματίας και με αριστο προσωπο στην αγορά επιασε το τηλέφωνο στα χέρια του και πήρε φωτιά.Το αποτέλεσμα που δεν περίμενα με τίποτα και χωρίς να χρειαστεί να μαλώσει????Η αγόγγιστη και δίχως δισταγμό απάντηση της εταιρίας(προς τιμήν της εταιρίας κατα κάποιο τρόπο διότι θα επρεπε να εχει αποσύρει την εν λόγω παρτίδα αν αυτή φταίει)'σας αποστέλουμε αύριο οτι μάρκας ελαστικά θέλετε''.Συμπέρασμα δικό μου???

Είναι γνωστό το πρόβλημα στην εταιρία η οποία υπολογίζει οτι 2 στους 10 θα το αντιληφθούν και ετσι το κέρδος είναι σχεδόν βέβαιο.Τα Bridzestone τοποθετήθηκαν με πρώτες εντυπώσεις καλές και επιφυλάσομαι για το μαλλον καλό αποτέλεσμα.Το γενικότερο συμπέρασμα δικό σας.Την καλησπέρα μου.

Υ.Γ Μετά απο τηλεφωνική εποικοινωνία του φίλου με την εταιρία στο εξωτερικό (Γερμανία νομίζω) του είπαν οτι τα εν λόγω ελαστικά δεν ενδείκνυνται για varadero αλλά για v-strom διότι είναι ελαφρύτερο κατα πολύ και οτι με οδηγία εχουν ενημερώσει την Ελλάδα.Αυτοί ομως τον χαβά τους.>>

Last edited by pkiriakos; 15-08-2011 at 00:07.
Reply With Quote
Παλιό 22-08-2011, 15:44
stelth1 Ο/Η stelth1 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΧΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μoto: GS 1200 ADV 2007-KTM EXC 400- BEVERLY 300

Kαλησπερα!Το ιδιο εχω διαπιστωσα σημερα στο gs 1200 adv 2009 φιλου μου,που φοραει τα συγκεκριμενα ελαστικα,αν κ εχει μονο 4000 χιλ,πρεπει να τα αλλαξει!
Reply With Quote
Παλιό 22-08-2011, 20:41
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pilot Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστά Conti trail attack....εμένα με 200 χλμ απο τα 80 -100 πηγαινα βάρκα γυαλό!!!και όταν με στείλανε στον ασπρόπυργο για την αλλαγή του ελαστικού!!!!αν είναι δυνατόν μου ρημάξανε και τις ζάντες ...ΕΚΛΑΙΓΑ στην επιστροφή

Είχα μείνει πολύ απογοητευμένος απο την αντιμετώπιση της BMW για αυτό
Φίλε μου ξέχεσέ τους τους κυρίους της BMW! Η εταιρεία τους δεν τα επέλεξε να τα φορέσει στη μοτοσυκλέτα; Πρόβλημά τους τότε. Ευγένειες με τέτοιους απαθείς, δε χρειάζονται. Μόνο από μπινελίκι καταλαβαίνουνε (όταν έχουμε δίκιο, έτσι; ). Αφού σε στείλανε, σημαίνει ότι ο ασπρόπυργος αποτελεί προέκτασή τους, κι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για ότι τυχόν φθορά σου συμβεί. Αν πήγαινες από μόνος σου στον Ασπρόπυργο, οκ, δε θα μίλαγες. Μη χαρίζεσαι.

Last edited by Fuji; 22-08-2011 at 20:43.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης