GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 02-08-2011, 15:27
stelios1977 Ο/Η stelios1977 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Θεσσαλονικη-Σερρες
Μoto: 800gs
Προεπιλογή Απάντηση: Είπανε ότι τα έφτιαξαν τα 1200άρια

Το κακο ειναι να μην σου κατσει διαφορικο στο 800 gs εκει να δεις γελια
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:03
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από evanslam Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορει πολλοι να καυχιόνται για την σχετική αξιοπιστία του 1150 εναντι του 1200. Ισως κάπου να έχουν δίκιο. Αλλά πάλι το φαινόμενο μάλλον είναι θέμα στατιστικών κυρίως!
Αν συγκριθει ο αριθμός των 1150 κατόχων με των κατόχων που έχουν 1200 απο το 2004 και έπειτα και ακόμα θα προσθεθούν και άλλοι πολλοι μέχρι να σταματατήσει η παραγωγή του, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανεις πως τα αρκετά περιστατίκα με διάφορες βλάβες είναι λογικά ανάλογα με το αριθμό των κατόχων.
Απο την αλλη όντως υπάρχουν κάποια θέματα όπως π.χ. με την ESA που η μαμά ακόμα επιμένει να μην προβεί σε κάποια ανάκληση (προφανώς λόγω υψηλού κόστους). Δεν μου έχει τύχει ESA ακόμα αλλά φυσικά και φοβάμαι μήπως μου τύχει εντός ή εκτός εγγυησης και καλής θέλησης με τόσα που ακούω. Διότι είναι και ενα πραγμα που αν σου τυχει στο ταξίδι απλά σου το χαλάει.
Απο εκεί και έπειτα ποτε δεν το ζήλεψα το 1150 με όλο το σεβασμό βεβαίως για τον πρόγονο, αλλά το 1200 με το που βγήκε και το χάζευα και θαυμαζα με τις ώρες απο τη συνοδεία της φλόγας του 2004 σε όλη την Ελλάδα και είχα βάλει σκοπό απο τότε κάποτε να το αποκτήσω.
Επίσης μια μεγάλη διαφορά μεταξυ τους είναι και το βάρος που για πολλούς λειτουργεί καταλυτικά.

Δυστυχώς φίλε μου, όσο και να θέλεις να το δεις έτσι για να παρηγορηθείς , δεν στέκει αυτό που λες και θα στο εξηγήσω γιατί.

Έχεις δει/μάθει για πολλά 1150 με σοβαρό πρόβλημα στο διαφορικό μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Εγώ ποτέ και κανένα (Αντιθέτως σε 1200άρια πάααααρα πολλά κι ακόμα μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν)
Έχεις μάθει για πολλά 1150 για πρόβλημα σε άξονα μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Εγώ για κανένα. Για 1200 όμως.... πάρα πολλά κι ακόμα συνεχίζουν.
Έχεις μάθει για πολλά 1150 με πρόβλημα σε δίσκο/πλατό μέσα σε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα? Εγώ όχι. Σε 1200 όμως πολλά.
Να πω και για τρόμπα/ρελέ βενζίνης? Θα πάει πολύ μακρυά η βαλίτσα.... άστο καλύτερα. Να πω για τα φρένα με το σέβρο και το κρέμασμα του ηλεκτρικού κυκλώματος?
Τι να πρωτοπώ?
Έχεις ακούσει εσύ ποτέ τόοοοοσα μαζεμένα προβλήματα στα 1150? Εγώ όχι.

Εν ολίγοις, δεν είναι ο μεγάλος αριθμός πωλήσεων που το κάνει να φαίνεται ζημιάρικο, αλλά το ποσοστό βλαβών που έχει ανά μοτοσυκλέτα.

Αν πάρεις τα αντίστοιχα ποσοστά για τα 1150 όμως, θα κλάψεις.... Καμία σχέση η μία μοτοσυκλέτα με την άλλη σε αξιοπιστία. Μα καμία λέμε!!!
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:25
Senior Member

Επίσης, δες τι έχει βγάλει εμένα μέσα σε 8 χρόνια που το έχω. Είναι ένα print screen του excel που κρατάω για την συντήρηση της μοτοσυκλέτας στο οποίο καταχωρώ ακόμα και μία βίδα που θα βιδώσω. Καταχωρώ τα τυπικά σέρβις, τα αναλώσιμα, τις και τις βλάβες. Όλα σε κοινή θέα .

Η πρώτη βλάβη μου βγήκε στις 47000χιλ όπως βλέπεις κι ήταν η βαλβίδα που ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλό για την πίεση των λαδιών, με κόστος 10€

Η πρώτη σοβαρή βλάβη, έγινε με υπαιτιότητα δική μου όταν χωρίς να το ξέρω, την έπλυνα με κρύο νερό ενώ ήταν ακόμα σχεδόν καυτή. Πήγε το νερό στους αισθητήρες ανάφλεξης και πουφ.... πάει το 280άρι. Αν το ήξερα δεν θα την πάταγα. Δυστυχώς.

Από κει και πέρα, έχω μια αλλαγή τεντωτήρα καδένας στις 114000χιλ και μια προληπτική αλλαγή πεταλούδων στα σώματα injection στις 122000χιλ. Δεν είχε κάτι η μοτοσυκλέτα... μια χαρά πήγαινε, απλά το είδα ότι το έκανε ένα παλικάρι από το bmwbikers σε ένα 1100 και πήρα κι εγώ μιας κι έκανε ομαδική παραγγελία τις πεταλούδες από Γερμανία. (η BMW δεν πουλάει τα "εντόσθια" των σωμάτων αλλά ολόκληρα τα σώματα όταν πάθουν ζημιά και κοστίζουν γύρω στα 700€. Εγώ με 150€ ανανέωσα την ζωή τους για άλλα τόσα χρόνια.)
Τα υπόλοιπα, δεν είναι ούτε καν άξια σχολίων για τα συνολικά 156000χιλ που έχω.

Last edited by ALX; 02-08-2011 at 16:28.
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:37
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ALX Εμφάνιση μηνυμάτων
Επίσης, δες τι έχει βγάλει εμένα μέσα σε 8 χρόνια που το έχω. Είναι ένα print screen του excel που κρατάω για την συντήρηση της μοτοσυκλέτας στο οποίο καταχωρώ ακόμα και μία βίδα που θα βιδώσω. Καταχωρώ τα τυπικά σέρβις, τα αναλώσιμα, τις και τις βλάβες. Όλα σε κοινή θέα .

Η πρώτη βλάβη μου βγήκε στις 47000χιλ όπως βλέπεις κι ήταν η βαλβίδα που ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλό για την πίεση των λαδιών, με κόστος 10€

Η πρώτη σοβαρή βλάβη, έγινε με υπαιτιότητα δική μου όταν χωρίς να το ξέρω, την έπλυνα με κρύο νερό ενώ ήταν ακόμα σχεδόν καυτή. Πήγε το νερό στους αισθητήρες ανάφλεξης και πουφ.... πάει το 280άρι. Αν το ήξερα δεν θα την πάταγα. Δυστυχώς.

Από κει και πέρα, έχω μια αλλαγή τεντωτήρα καδένας στις 114000χιλ και μια προληπτική αλλαγή πεταλούδων στα σώματα injection στις 122000χιλ. Δεν είχε κάτι η μοτοσυκλέτα... μια χαρά πήγαινε, απλά το είδα ότι το έκανε ένα παλικάρι από το bmwbikers σε ένα 1100 και πήρα κι εγώ μιας κι έκανε ομαδική παραγγελία τις πεταλούδες από Γερμανία. (η BMW δεν πουλάει τα "εντόσθια" των σωμάτων αλλά ολόκληρα τα σώματα όταν πάθουν ζημιά και κοστίζουν γύρω στα 700€. Εγώ με 150€ ανανέωσα την ζωή τους για άλλα τόσα χρόνια.)
Τα υπόλοιπα, δεν είναι ούτε καν άξια σχολίων για τα συνολικά 156000χιλ που έχω.

Σε έσκισε..
Μια από τα ΄΄ιδια και τα <<έβγαλε>> τώρα που <<κουράζετε>> στην πόλη. Εννοώ καλώδια διακόπτη και σενσορ. Τα υπόλοιπα όχι.
Η δαγκάνα μου κολάει τώρα λίγο. Γρασ'ακι να θέλει οστο πιστονάκι?
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:39
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

102000χλμ....2007 μοντέλο
2 μπαταρίες...μέχρι που έβαλα Οδυσσέα και ησυχασα
1ball join στις 45000χλμ

να ψάξω για 1150 ή να την κρατησω;;;;;

δεν έχω αλλάξει ούτε δίσκο !!!!!
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:43
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων

Σε έσκισε..

Η δαγκάνα μου κολάει τώρα λίγο. Γρασ'ακι να θέλει οστο πιστονάκι?
Άμα βγάλεις τις χαζομάρες που γράφω (επισκευή ελαστικού, φλασάκι σπασμένο κτλ) οι βλάβες μου είναι της τάξεως των 750 σε 8 χρόνια και 156000χιλ.

Εμένα είχε ξεκουμπώσει η φυσουνίτσα που έχει η δαγκάνα με αποτέλεσμα να μπαίνουν μέσα στο αξονάκι/δρομέα νερά και να σκουριάσει το σημείο. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι και το πρόσεξα όταν είδα να μου τρώει μονόπαντα τα τακάκια. Την έλυσα, την ξεκόλλησα από την σκουριά που είχε μαζέψει, την έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο και μετά κούμπωσα την φυσουνίτσα βάζοντάς της μέσα και λίγο γράσο. Κι όλα ΟΚ
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:44
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
1ball join στις 45000χλμ

Καλά εσύ αγόρι μου είσαι το κάτι άλλο .
Είναι και `07 αν δεν κάνω λάθος.
Αλλά άντε να στο πω. Τα βραδάκια ερχόμαστε με την κουμπάρα σου, και στην φτιάχναμε, για να νομίζεις ότι δεν παθαίνει τπτ .
ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να είναι τα κλμ σου Κώστα
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:45
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
1ball join στις 45000χλμ

Να παίξεις Τζόκερ
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:46
Senior Member

Απόσπασμα:
Εμένα είχε ξεκουμπώσει η φυσουνίτσα που έχει η δαγκάνα με αποτέλεσμα να μπαίνουν μέσα στο αξονάκι/δρομέα νερά και να σκουριάσει το σημείο. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι και το πρόσεξα όταν είδα να μου τρώει μονόπαντα τα τακάκια. Την έλυσα, την ξεκόλλησα από την σκουριά που είχε μαζέψει, την έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο και μετά κούμπωσα την φυσουνίτσα βάζοντάς της μέσα και λίγο γράσο. Κι όλα ΟΚ
Αυτό κόβω κ εγώ να γίνεται.
Reply With Quote
Παλιό 02-08-2011, 16:47
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Να παίξεις Τζόκερ