GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 22-05-2012, 14:38
omorfantras Ο/Η omorfantras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2011
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Μoto: GS 1200 ADVENTURE 2011
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από phoenix Εμφάνιση μηνυμάτων
ακριβως
Μαζι σου Στεργιο!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 14:58
konstantinos2310 Ο/Η konstantinos2310 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: ktm 950 adventure
Προεπιλογή Απάντηση: Αφγανοί σκότωσαν Ελληνα λόγω ...σκύλου!

δείτε και αυτό και μετά παίξτε το πολιτισμένοι.............!!

ΡΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ........!!!!

Last edited by konstantinos2310; 22-05-2012 at 15:01.
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 15:15
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από konstantinos2310 Εμφάνιση μηνυμάτων

δείτε και αυτό και μετά παίξτε το πολιτισμένοι.............!!

ΡΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ........!!!!

Εγώ που το είδα πάντως... άκουσα για "άγνωστους μάλλον αλλοδαπούς"... τώρα πως έγιναν σίγουρα Αλβανοί... το μέγεθος της διανοίας σας γνωρίζει.

Επίσης να κοπιάρω μια δημοσίευση, που διάβασα...

############################################

ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ Πέμπτη, 03 Μάιος 2012 13:07

Την ώρα που η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία μαστίζει, μόλις 19 Έλληνες ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για τη συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας.

Η προσφορά για εργασία που αφορά σε 6 μέρες απασχόληση με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ φαίνεται πως δεν αποτέλεσε δέλεαρ για το ελληνικό εργατικό δυναμικό, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.

Πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργασίας Ελλήνων εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.

Οπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος, «Φέτος περιμέναμε να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Ακούμε για κρίση και ανεργία. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολο επάγγελμα αλλά όταν είσαι άνεργος παλεύεις για το μεροκάματο.

Ενδιαφέρθηκαν την πρώτη εβδομάδα οχτώ Έλληνες που σήμερα φτάνουν τους 19. Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να επιστρέψουν στα χωράφια».

Στους 19 Έλληνες πάντως που υπέβαλαν αίτηση συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός. Άνθρωποι μεγαλύτερης δηλαδή ηλικίας και επιστήμονες που αναζητούν μερικά χρήματα για να ζήσουν.

Σε Ημαθία υπάρχουν 1700 εγγεγραμμένοι νέοι αγρότες οι οποίοι αναζητούν περίπου 4800 εργάτες για τέσσερις μήνες. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος, «μάλλον θα καλύψουμε τις ανάγκες μας με Αλβανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς.

Πηγή: protothema.gr

##########################################

Και αν γίνεται, πάρτε τηλέφωνο τα προσκοπάκια της χρυσαύγουλης, μήπως μάζευαν αυτοί τα ροδάκινα!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 15:29
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

Για ολα φταιει το κρατος...παροτρεινει σε τετοιες συμπεριφορες...γκετοποιει ανθρωπους, και κατ' επεκταση εγυρει την ξενοφοβια και τον ρατσισμο...

οσο για τους ροδακινοπαραγωγους της Ημαθιας...

Ακου εκει ρε παιδια...να μην θελει καποιος να δουλεψει...
6 ημερες την εβδομαδα στον λιοπυρι επισης δεν νομιζω οτι κολλανε και κανενα ενσημο...και να μενει σε πολυτελεστατες καλυβες στο χωραφι...και να περνει και 550ευρω κατα μεσο ορο τον μηνα...!!!
τι αχαριστος που εγινε ο Ελληνας θεε μου...!!!

οσο για τους Αλβανους οταν ενας νορμαλ μισθος στην Αλβανια ειναι περι τα 200ευρω...καταλαβαινουμε οτι τα 550 ειναι διπλα απο οτι θα επερνε στην χωρα του...οπου και το κοστος ειναι αντιστοιχο του μισθου του...

Last edited by asotosios; 22-05-2012 at 15:30.
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 15:38
ckalfas Ο/Η ckalfas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Yamaha Virago XV250 BMW R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
Για ολα φταιει το κρατος...παροτρεινει σε τετοιες συμπεριφορες...γκετοποιει ανθρωπους, και κατ' επεκταση εγυρει την ξενοφοβια και τον ρατσισμο...

Το κράτος φταίει φίλε μου που τους άφησε να μπούν, φταίει που ανέχεται αυτήν την κατάσταση, και τέλος φταίει που δεν την λύνει, απελαύνοντας τους μη νόμιμους...

Όλα τα άλλα είναι "να 'χαμε να λέγαμε" (αυτό δεν απευθύνεται σε 'σένα "ασοτσιε")
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 15:40
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!

Αχ, συγνώμη... ξέχασα πως απευθύνομαι σε τεράστιους Ελβετούς επιστήμονες και προς στιγμή παρασύρθηκα και σας εξέλαβα για Έλληνες στα χρόνια της κρίσης... ξαναματασυγνώμη και φτου κακά, μακρυά από μας τέτοια κατάντια. Εμείς άλλωστε γνωρίζουμε καλά πως δεν σηκωνόμαστε από την καφετέρια για λιγότερο από 1200/πενθήμερο/άδειες αεροθεραπείας/και φυσικά ιδανικές συνθήκες για το επίπεδο γνώσεων και προσφοράς μας...
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 17:03
LakisGS Ο/Η LakisGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Λάρισα
Μoto: BMW R 1200 GS adventure '10

Πριν από μερικούς μήνες, στην Λάρισα, και ειδικότερα στον Τύρναβο, Βούλγαροι μπήκαν σε σπίτι για ληστεία. Μέχρι εδώ οκ, είμαι "πολιτισμένος" και καταλαβαίνω ότι πεινούσαν, τους έφεραν στα χωράφια να δουλέψουν και δεν τους έδωσαν καλά λεφτά, και όλες τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι κουλτουριάριδες αριστεροί με τις βίλες στα Β.Π. Μπήκαν λοιπόν στο σπίτι και όχι μόνο λήστεψαν, αλλά έδεσαν τον πατέρα και βίασαν μπροστά του την γυναίκα του και τη μία του κόρη (17 χρονών). Παρόμοια ληστεία μετά βιασμού σε ηλικιωμένη γυναίκα έγινε πριν από καιρό και σε παραλιακή πόλη κοντά στη Λάρισα, από Αλβανούς. Που τα έμαθα; Από φίλο μου στη ασφάλεια και το διασταύρωσα με πελάτη μου ιατροδικαστή. Ο αστυνομικός μάλιστα μου είπε ότι είναι αρκετά συχνό φαινόμενο αλλά τα θύματα δεν θέλουν να δημοσιευτεί λόγω του ότι τα μέρη είναι μικρά και καταλαβαίνετε... Δεν ξέρω τώρα ποιον να θεωρήσω εχθρό μου. Τον αλλοδαπό που κλέβει και βιάσει ή τον Έλληνα που τους καλύπτει και τους δικαιολογεί... Τον αλλοδαπό αν τον ξεμοναχιάσω θα τον κάνω να υποφέρει 10 φορές περισσότερο από το θύμα του. Τον Έλληνα που τον υποστηρίζει όμως; Ποιος είναι πιο επικίνδυνος;
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 17:38
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Αχ, συγνώμη... ξέχασα πως απευθύνομαι σε τεράστιους Ελβετούς επιστήμονες και προς στιγμή παρασύρθηκα και σας εξέλαβα για Έλληνες στα χρόνια της κρίσης... ξαναματασυγνώμη και φτου κακά, μακρυά από μας τέτοια κατάντια. Εμείς άλλωστε γνωρίζουμε καλά πως δεν σηκωνόμαστε από την καφετέρια για λιγότερο από 1200/πενθήμερο/άδειες αεροθεραπείας/και φυσικά ιδανικές συνθήκες για το επίπεδο γνώσεων και προσφοράς μας...
εγω αντι να λεω τεμπεληδες τους συνανθρωπους μου, λεω οχι στην εκμεταλευση των ανθρωπων απο ανθρωπο...οχι στην ανασφαλιστη εργασια κοκ...

τωρα αν εσυ θεωρεις οτι καποιος συνανθρωπος μας που ζει στην Ελλαδα με το κοστος της ζωης της Ελλαδας ειναι απλα τεμπελης και δεν θελει να δουλεψει τις συγκεκριμενες δουλειες με τα συγκεκριμενα μεροκαματα και τονιζω ανασφαλιστος κατα μεγαλη πιθανοτητα...τοτε τι να πω...ευτυχως δεν σε εχω αφεντικο...

παντως δεν σου κανει εντυπωση το οτι αυτοι που ανταποκρινονται σε καλεσμα για δουλεια 550ευρω τον μηνα κατω απο αυτες τις συνθηκες δεν ειναι καν οι Αλβανοι που ζουν στην Ελλαδα...???
τι στο καλο και ο Αλβανος της Ελλαδας εγινε τεμπελης...ενω ο Αλβανος στην Αλβανια ειναι δουλευταρας...???

φαινεται οτι μαζι με την κριση χαθηκε και το μετρο...τσουβαλοποιουμε τα παντα και τους παντες...!!!

Last edited by asotosios; 22-05-2012 at 17:39.
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 18:29
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω αντι να λεω τεμπεληδες τους συνανθρωπους μου, λεω οχι στην εκμεταλευση των ανθρωπων απο ανθρωπο...οχι στην ανασφαλιστη εργασια κοκ...

τωρα αν εσυ θεωρεις οτι καποιος συνανθρωπος μας που ζει στην Ελλαδα με το κοστος της ζωης της Ελλαδας ειναι απλα τεμπελης και δεν θελει να δουλεψει τις συγκεκριμενες δουλειες με τα συγκεκριμενα μεροκαματα και τονιζω ανασφαλιστος κατα μεγαλη πιθανοτητα...τοτε τι να πω...ευτυχως δεν σε εχω αφεντικο...

παντως δεν σου κανει εντυπωση το οτι αυτοι που ανταποκρινονται σε καλεσμα για δουλεια 550ευρω τον μηνα κατω απο αυτες τις συνθηκες δεν ειναι καν οι Αλβανοι που ζουν στην Ελλαδα...???
τι στο καλο και ο Αλβανος της Ελλαδας εγινε τεμπελης...ενω ο Αλβανος στην Αλβανια ειναι δουλευταρας...???

φαινεται οτι μαζι με την κριση χαθηκε και το μετρο...τσουβαλοποιουμε τα παντα και τους παντες...!!!

Η παραθεση του Γιαννη, πουθενα δε αναφερει για ανασφαλιστη εργασια.........Πουθενα δεν αναφερει τι ημερομησθιο θα εδινετο...........

Ας πηγαιναν 500 και ας εβγαιναν μετα να πουν οτι δεν δουλευουμε διοτι δεν μας κολαγανε ενσημα ¨η το μεροκαματο ητανλιγοτερο του νομιμου.....
Παντως στην Λακωνια το μεροκαματο ειναι 40ε ενσημουμενο για συγκομιδη πορτοκαλιων.....κι εκει παροτι δημοσιευονται οι σχετικες αγγελιες αναζητησης εργατων ΜΟΝΟΝ αλβανοι και Πακιστανοι εμφανιζονται.....με 40ε την ημερα ενσημουμενα.

Και κατι αλλο, οποιος εχει αναγκη να δουλεψει ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ δεν τον ενδιαφερουν ουτε τα ενσημα ουτε το υψος των απολαβων.....απλα θελει να φαει......... και με 10ε την ημερα τρωει.

Οταν σε καποιον ειπα πριν μερικα χρονια οτι δουλευω 16 ωρες την ημερα, ολα τα Σαβ/κα απο Απριλιο μεχρι Νοεμβριο και οτι το καλοκαρι δεν παιρνω αδεια τα τελευταια 25 χρονια με ρωτησε ποσα παιρνω, του απαντησα 4000ε επι 14 ητοι 56000ε τον χρονο και μου αποκριθηκε οτι δεν θα το εκανε ουτε για 100,000ε τον χρονο.........

Last edited by GeorgeP; 22-05-2012 at 18:30.
Reply With Quote
Παλιό 22-05-2012, 19:47
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Η παραθεση του Γιαννη, πουθενα δε αναφερει για ανασφαλιστη εργασια.........Πουθενα δεν αναφερει τι ημερομησθιο θα εδινετο...........

Ας πηγαιναν 500 και ας εβγαιναν μετα να πουν οτι δεν δουλευουμε διοτι δεν μας κολαγανε ενσημα ¨η το μεροκαματο ητανλιγοτερο του νομιμου.....
Παντως στην Λακωνια το μεροκαματο ειναι 40ε ενσημουμενο για συγκομιδη πορτοκαλιων.....κι εκει παροτι δημοσιευονται οι σχετικες αγγελιες αναζητησης εργατων ΜΟΝΟΝ αλβανοι και Πακιστανοι εμφανιζονται.....με 40ε την ημερα ενσημουμενα.

Και κατι αλλο, οποιος εχει αναγκη να δουλεψει ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ δεν τον ενδιαφερουν ουτε τα ενσημα ουτε το υψος των απολαβων.....απλα θελει να φαει......... και με 10ε την ημερα τρωει.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Η προσφορά για εργασία που αφορά σε 6 μέρες απασχόληση με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ φαίνεται πως δεν αποτέλεσε δέλεαρ για το ελληνικό εργατικό δυναμικό, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.
Γιωργο νομιζω οτι ξεκαθαρα λεει οτι προκειτε για 6μεροκαματα την εβδομαδα και 23ευρω το την ημερα...

οσον αφορα τα 40ευρω και ενσημα που λες στην Λακωνια...μιας και οι ριζες μου μοιραζονται μεταξυ Αρκαδιας και Μανης...και η γυναικα μου ειναι απο την Λακωνια, θα σου πω οτι δεν γνωριζω κανεναν να δινει τοσα....απεναντιας ξερω οτι οι Βουλγαροι (οι οποιοι ειναι και η πλειοψηφια των εργατων για τα χωραφια στην περιοχη τουλαχιστον της Λακωνιας) δουλευουν για 30ευρω μεροκαματο και φυσικα κουβεντα για ενσημο...

ποιος λοιπον απο τους εργοδοτες θα δωσει στον Ελληνα...40ευρω και ενσημο...αν τα δινει και παλι δεν παει τοτε πολυ κακος και μαζι σου...απο αυτα που μπορω να γνωριζω...ΔΕΝ ισχυει μεροκαματο 40ευρω και ενσημο...!!!

Οσο για τα ενσημα λεω στο πρωτο μου ποσταρισμα "φανταζομαι"... οτι θα ειναι ανευ ενσημου...ή κωλανε ενσυμα στου μετακλητους εργατες απο την Αλβανια...

Προσοχη στο Μετακλητους...και οχι Αλβανους που μενουν μονημα στην Ελλαδα...!!!

Τωρα αν καποιος θελεις να δουλεψει για ενα πιατο φαι...τοτε περιμενε λιγο μιας και οι καιροι δειχνουν οτι προς εκει οδευουμε...!!!

Αλήθεια αφου εγω δεν θελω να φτασω να δουλευω για ενα πιατο φαι...γιατι να θελω ο συμπολιτης μου να δουλευει για τοσο...???

Last edited by asotosios; 22-05-2012 at 20:04.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης