GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 19-10-2012, 00:46
alx_k Ο/Η alx_k βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Βολος
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Το γνωστό πλέον μουαγιέ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo Εμφάνιση μηνυμάτων
Σπέραααααα παααρών και γω στη παππαριά !!!!! Τα 3 από τα 5 σπειρώματα του τροχού έχουν ράγισμα . Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω ρίσκο με το θέμα.

Αlex, που το βρήκες με 175 ? Μεταχειρισμένο ?

Για πείτε ρε αδέλφια. Πρέπει να το αλλάξω άμεσα διότι το επόμενο Που Σου Κου θα είμαι εκδρομή και θα έχω και τη γυναίκα πίσω.
Ολοκαίνουργιο μου ήρθε στη συσκευασία του από το motoselection (Χανιά).
Και μάλιστα είναι το μαντεμένιο του RT.

Όλα τα υπόλοιπα από αντιπροσωπία (Τρικαλιώτης) με 10% έκπτωση.

Άκουσε τους παραπάνω και μη το ρισκάρεις. Άλλαξε το, το συντομότερο δυνατόν.

Last edited by alx_k; 19-10-2012 at 00:48.
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 01:46
DoctorAbo Ο/Η DoctorAbo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Athens

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από alx_k Εμφάνιση μηνυμάτων
Ολοκαίνουργιο μου ήρθε στη συσκευασία του από το motoselection (Χανιά).
Και μάλιστα είναι το μαντεμένιο του RT.

Όλα τα υπόλοιπα από αντιπροσωπία (Τρικαλιώτης) με 10% έκπτωση.

Άκουσε τους παραπάνω και μη το ρισκάρεις. Άλλαξε το, το συντομότερο δυνατόν.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Θα τους πάρω τηλέφωνο - αλλά σκέπτομαι πως το μαντεμένιο είναι από χέρι φθηνότερο. Θα ρωτήσω και στο Σφακιανάκη στο Περιστέρι πόσο θέλει για αυτό του RT και μια και μιλάμε για μαντέμι δε το φοβάμαι ούτε μεταχειρισμένο.
Με βοήθησες πολύ με την πληροφορία περί μαντεμιού. Θα σας κρατήσω ενήμερους για τη λύση που θα δώσω.
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 04:01
VDR Ο/Η VDR βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: ΖΑΧΑΡΩ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Μoto: DR650SE R1200GSA Magma Red R1200GSA Rauchgrau-metallic-matt

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsak8 Εμφάνιση μηνυμάτων
ΕΠΙΔΗΜΙΑ βλέπω
Τα ίδια και εγω , με 39000 χλμ, πήγα να βάλω ενα πίσω φτερό ανθρακονημα γεμάτος χαρά, και εκεί διαπιστωθηκε ραγισμα σε όλα πλην ενός..285 + εργατικά +340 με το καλό.
Υποψιάζομαι την αλλαγή ελαστικών που έκανα απο την ομαδική του φόρουμ γιατί οταν το πήρα δεν υπήρχε, αλλά μετά 5μήνου τι να πείς?
Φίλτατε! πριν 3 εβδομάδες άλλαξα και εγώ λάστιχα με την ομαδική, όλα καλά μέχρι εδώ..αλλά πρίν λίγες μέρες που άλλαξα προσωπικά τις βαλβολίνες του άξονα..τα μπουλόνια του τροχού δεν έλυναν με τίποτα..μέχρι που επιστράτευσα μία σιδηροσωλήνα του μέτρου!!φυσικά ήταν τόσο σφιγμένα που κατέστρεψα 1 μπουλόνι!!!!!!!!!!!και το torx κλειδί!!!!!Δεν παρατήρησα το μουαγιέ..αύριο θα το ψάξω
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 04:08
jarhead Ο/Η jarhead βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW 1200 GS '05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
Mην το κανεις φιλε μου αυτο πριν αλλαξεις το ρημαδι.
Παντως μου κανει εντυπωση πως το δικο μου με 140φευγα
χιλιαδεςς χλμ πολυ βουνο και αμετρητες εναλλαγες στα
σετ ζαντων δεν εχει ουτε ενα ραγισμα..
Αρχιζω να πιστευω πως κι εδω παιζει ρολο η πιστη
εφαρμογη της οδηγιας σφιξιματος των 5 μπουλονιων με 60nm
Δασκαλε...οπως λεει και ο Boxer τα ραγισματα γινονται στα σημεια που ειναι σε επαφη με την δισκοπλακα...Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα μπουλονια της ροδας...και εγω την εχω με 56.000 χλμ αλλα δεν παταω σχεδον καθολου πισινο (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)και δεν εχω προβλημα....για να μας πουνε οι παθοντες τροπο φρεναρισματος και φορτωματος της μηχανης για να βρεθει η αιτια
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 08:47
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jarhead Εμφάνιση μηνυμάτων
Δασκαλε...οπως λεει και ο Boxer τα ραγισματα γινονται στα σημεια που ειναι σε επαφη με την δισκοπλακα...Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα μπουλονια της ροδας...και εγω την εχω με 56.000 χλμ αλλα δεν παταω σχεδον καθολου πισινο (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)και δεν εχω προβλημα....για να μας πουνε οι παθοντες τροπο φρεναρισματος και φορτωματος της μηχανης για να βρεθει η αιτια
Εστω ότι είναι έτσι όπως τα λές, επιτρέπεται σε μία μηχανή αυτής της κλάσης να παρουσιάζονται τα ραγίσματα αυτά γιατί ο ιδιοκτήτης της πατάει πίσω φρένο ή φορτώνει την μηχανή; Υποτίθεται ότι είναι γαιδούρια και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 08:53
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Απόσπασμα:

Αυτό με τα φρένα ξεχάστε το φίλοι μου.....

Και να αφαιρέσεις τελείως το πεντάλ, η μηχανή θα χρησιμοποιεί το πίσω φρένο ΠΑΝΤΑ, από μόνη της ! Λόγω integral φυσικά. Οσάκις χρησιμοποιείς τη μανέτα, εφαρμόζεται πέδηση ΚΑΙ πίσω! Αν επιπλέον πατήσεις και πεντάλ, απλά επεμβαίνει το ABS άμεσα (υπερβολική πέδηση...), οπότε η επιπλέον δύναμη που νομίζεις ότι βάζεις πίσω , πάει περίπατο (ανάδραση στο πεντάλ....).
Αλλού ψάξτε τις αιτίες, όπως αντοχή υλικού, σφίξιμο κατα το βάλε -βγάλε κλπ. Σαφώς ούτε το φόρτωμα παίζει ρόλο, εφόσον είναι εντός οφέλιμου φορτίου. Αν κάνετε τη μηχανή μισό τόνο, ε! κάτι θα πάει στραβά....
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 09:16
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Να το ξαναγράψουμε γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες,
Το βάλε-βγάλε της ρόδας για αλλαγή ελαστικού καμία σχέση δεν έχει με το πρόβλημα του μουαγιέ, τα ραγίσματα γίνονται στο σπείρωμα που βιδώνει η δισκόπλακα και όχι ο τροχός..

Μόνη εξαίρεση οι χωμάτινοι που έχουν δεύτερες ζάντες αλλά όχι δισκόπλακες πάνω σε αυτές, οπότε αναγκάζονται να τις αλλάζουν από ζάντα σε ζάντα.

Επειδή είμαι παθών και το έψαξα λίγο, είναι δυστυχώς ελλάτωμα της πρώτης σειράς 2004-2005. Τα υπόλοιπα περί φρένων, συνεργειών κ.λ.π δεν ισχύουν.

Ποτέ μα ποτέ στο δικό μου μηχανάκι δεν μπήκε κλειδί στις βίδες της πίσω δισκόπλακας.
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 09:48
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Να το ξαναγράψουμε γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες,
Το βάλε-βγάλε της ρόδας για αλλαγή ελαστικού καμία σχέση δεν έχει με το πρόβλημα του μουαγιέ, τα ραγίσματα γίνονται στο σπείρωμα που βιδώνει η δισκόπλακα και όχι ο τροχός..

Μόνη εξαίρεση οι χωμάτινοι που έχουν δεύτερες ζάντες αλλά όχι δισκόπλακες πάνω σε αυτές, οπότε αναγκάζονται να τις αλλάζουν από ζάντα σε ζάντα.

Επειδή είμαι παθών και το έψαξα λίγο, είναι δυστυχώς ελλάτωμα της πρώτης σειράς 2004-2005. Τα υπόλοιπα περί φρένων, συνεργειών κ.λ.π δεν ισχύουν.

Ποτέ μα ποτέ στο δικό μου μηχανάκι δεν μπήκε κλειδί στις βίδες της πίσω δισκόπλακας.

+1200
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 10:37
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Προεπιλογή

Μα οσοι εχουν δευτερες ζαντες για χωμα, πισω δεν ασχολουνται με δισκοπλακα.....
Η ζαντα αλλαζει, αυτη παραμενει....
Δεν καταλαβαινω πως επηρεαζεται.

Αποτοαιφονιμεταπατοκναομμμμ
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2012, 10:45
DoctorAbo Ο/Η DoctorAbo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Athens

Απόσπασμα:
Δάσκαλε... όπως λέει και ο Boxer τα ραγίσματα γίνονται στα σημεία που είναι σε επαφή με την δισκοπλακα...Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα μπουλόνια της ροδας...και εγω την εχω με 56.000 χλμ αλλα δεν παταω σχεδον καθολου πισινο (ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)και δεν εχω προβλημα....για να μας πουνε οι παθοντες τροπο φρεναρισματος και φορτωματος της μηχανης για να βρεθει η αιτια

Ωραία. Δηλαδή είμαι ο μοναδικός που εμφάνισε ραγίσματα στα σπειρώματα που βιδώνουν τα μπουλόνια του τροχού ? Και μάλιστα προς την μπροστινή πλευρά κάθε φωλιάς, δηλαδή προς την πλευρά της επιτάχυνσης.
Να φανταστείς, τα σημεία στήριξης του δισκόφρενου είναι άψογα και έχω ραγισμένα 3 από τα 5 σπειρώματα των μπουλονιών. Να σημειώσω δε ότι ποτέ δε σφίχτηκαν με το χέρι, πάντα με ροπόκλειδο.

Τα συγκεκριμένα σημεία έχουν και κάποιο ψωμί, δεν είναι τα τοιχώματα λεπτά.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης