GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-10-2012, 23:15
dimag7 Ο/Η dimag7 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2011
Περιοχή: Κέρκυρα
Μoto: R 1200 ADV '10
Προεπιλογή Απάντηση: Ανάκληση μοτοσικλετών μάρκας Honda, τύπου NC700X / NC700D In

Ως γνωστόν τα ιταλικά ηλεκτρικά είναι για τον γάιδαρο.
Αντίθετα, τα γιαπωνέζικα είναι τα καλύτερα (ρωτήστε όποιον έχει Honda τι είναι πηνία ή ανορθωτής κι αν δεν ξέρει... τρυπήστε μου τη μύτη!...)

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα κι εγώ, αφού οδηγώ Honda να της βάλω ένα βολτόμετρο γιατί "ποτέ δεν ξέρεις"...

Χθες που έκανα κάτι δουλειές στο κέντρο είδα ότι σταματημένος στο φανάρι (ρελαντί ο κινητήρας) αν πατούσα φρένο (άρα δύο λάμπες στοπ αναμμένες) το βολτόμετρο άναβε πορτοκαλί... Αυτό σημαίνει ότι φορτίζει η μπαταρία αλλά οριακά... κάτω από 13,5 τα βολτ... Επίσης, αν είχα αναμμένο φλας στο ρελαντί, το βολτόμετρο άναβε πορτοκαλί με κάθε αναλαμπή του φλας (κάνει και για φωτορυθμικό τη νύχτα!)...

Με δεδομένο ότι το βολτόμετρο το έχω πολλούς μήνες στη μηχανή και ξέρω ότι στο ρελαντί σηκώνει άνετα μεγάλη σκάλα (η μεσαία είναι πάντα αναμμένη), στοπ και 4 φλας χωρίς να ζορίζεται... σκέφτηκα....

Η Honda ξαναχτυπά!...

Η πρώτη μου σκέψη ήταν (τι άλλο) ανορθωτής, αφού θεώρησα ότι 23.000 χλμ είναι λίγα για πηνία.

Γύρισα σπίτι, πήρα το πολύμετρο, πήρα το service manual κι άρχισα τους προβλεπόμενους από τη μαμά Hond(ρ)a ελέγχους...

1) Μέτρημα τάσης μπαταρίας σε ηρεμία και με σβηστό κινητήρα -> 13 volts, ok
2) Μέτρημα τάσης στους πόλους στις 5000 rpm, -> 14,5 volts ( 13 < 14,5 < 15,5 volts), ok
3) Έλεγχος συνέχειας καλωδίων από ανορθωτή προς μπαταρία, ok (θετικό και αρνητικό)
4) Έλεγχος βραχυκυκλώματος στα πηνία, καμία επαφή πηνίων με γείωση, ok
5) Μέτρηση αντίστασης πηνίων, 0,5 Ω στους 23 βαθμούς Κελσίου, ok (αποδεκτό εύρος 0,1 - 1,0 Ω στους 20 βαθμούς Κελσίου)
6) Έλεγχος διαρροής ρεύματος (δεν χρειαζόταν αλλά ήθελα να δω τι γίνεται), κατανάλωση ρεύματος σε ηρεμία (κλειστός διακόπτης), 0,5mΑ < 1mΑ που είναι το μέγιστο αποδεκτό, ok

Εν ολίγοις, η μηχανή μου πέρασε όλα τα τεστ, αλλά το ότι είναι εντός ορίων δεν σημαίνει τίποτε, το βολτόμετρο την πρόδωσε, η "δύναμη" του κυκλώματος φόρτισης έχει μειωθεί (απλά δεν έχει πεθάνει ακόμη, γι' αυτό και οι εντός ορίων τιμές στους ελέγχους).

Ως υποψιασμένος ιδιοκτήτης Honda (είπαμε, έχω βολτόμετρο), πήγα στον ηλεκτρολόγο σήμερα και κάναμε μετρήσεις τάσης με 3 διαφορετικούς ανορθωτές... το ρεύμα δεν αρκεί... άρα πάμε για πηνία... (ναι, στα 23.000 χλμ...).

Κουρτίνα 1 -> Καινούργια, μόνο από Ιαπωνία (στοκ στην Ελλάδα ντεν έκει, φοράει διαφορετικά πηνία από το Transalp...) και άρα ανταλλακτικό σε 2-3 εβδομάδες και κόστος 315 ευρώπουλα.
Κουρτίνα 2 -> Νέα περιέλιξη των κουρασμένων μου πηνίων, χρόνος 1-2 ημέρες, κόστος 130 ευρώπουλα.

Επέλεξα την κουρτίνα 2.

Αύριο η χωριάτα πάει αυτοδύναμη στον ηλεκτρολόγο για αφαίρεση πηνίων...
Το αυτοδύναμη σημειώστε το, αφού με το βολτόμετρο η διάγνωση έγινε πολύ νωρίς, πολύ πριν η βλάβη εξελιχθεί σε πρόβλημα ή/και σε ακινησία. Η μηχανή λειτουργεί κανονικότατα και αν δεν είχα το βολτόμετρο να δω ότι πλέον στο ρελαντί άρχισε να μην φορτίζει επαρκώς ακόμη θα ζούσα στον κόσμο μου μέχρι να πεθάνουν εντελώς τα πηνία και να μείνω στον δρόμο.

Να αρχίσουν τα όργανα παρακαλώ
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 01:42
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700
Προεπιλογή Απάντηση: Ανάκληση μοτοσικλετών μάρκας Honda, τύπου NC700X / NC700D In

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από giclas Εμφάνιση μηνυμάτων
γιασου Ναπο !
πρην μερηκες μερες κατι εκανα στο pc με καπιο φυλο που πρην κανα δυμηνο γυροφερνε Πρεβεζα Αφυλοχια κλπ κε σε θυμωταν κε μαληστα επεμενε οτι οδυγουσες Κ 1200 1300 αληθευη ?

Ναι αλήθεια είναι . Θα σου το μετέφεραν από την Λέσχη της Πρέβεζας. Δεν είναι όμως δική μου παρότι είναι στο γκαράζ στο χωριό. Είναι με Γερμανικές πινακίδες και είναι οικονομικά ασύμφορο να εκτελωνιστεί.
Αυτό όμως δεν θα αλλάξει τις σοβαρές απόψεις που έχω για τα Γερμανικά κατασκευάσματα που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τον Ελληνισμό και όχι μόνο................................
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 01:47
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από dimag7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αντίθετα, τα γιαπωνέζικα είναι τα καλύτερα (ρωτήστε όποιον έχει Honda τι είναι πηνία ή ανορθωτής κι αν δεν ξέρει... τρυπήστε μου τη μύτη!...)

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα κι εγώ, αφού οδηγώ Honda να της βάλω ένα βολτόμετρο γιατί "ποτέ δεν ξέρεις"...

Χθες που έκανα κάτι δουλειές στο κέντρο είδα ότι σταματημένος στο φανάρι (ρελαντί ο κινητήρας) αν πατούσα φρένο (άρα δύο λάμπες στοπ αναμμένες) το βολτόμετρο άναβε πορτοκαλί... Αυτό σημαίνει ότι φορτίζει η μπαταρία αλλά οριακά... κάτω από 13,5 τα βολτ... Επίσης, αν είχα αναμμένο φλας στο ρελαντί, το βολτόμετρο άναβε πορτοκαλί με κάθε αναλαμπή του φλας (κάνει και για φωτορυθμικό τη νύχτα!)...

Με δεδομένο ότι το βολτόμετρο το έχω πολλούς μήνες στη μηχανή και ξέρω ότι στο ρελαντί σηκώνει άνετα μεγάλη σκάλα (η μεσαία είναι πάντα αναμμένη), στοπ και 4 φλας χωρίς να ζορίζεται... σκέφτηκα....

Η Honda ξαναχτυπά!...

Η πρώτη μου σκέψη ήταν (τι άλλο) ανορθωτής, αφού θεώρησα ότι 23.000 χλμ είναι λίγα για πηνία.

Γύρισα σπίτι, πήρα το πολύμετρο, πήρα το service manual κι άρχισα τους προβλεπόμενους από τη μαμά Hond(ρ)a ελέγχους...

2) Μέτρημα τάσης στους πόλους στις 5000 rpm, -> 14,5 volts ( 13 < 14,5 < 15,5 volts), ok
3) Έλεγχος συνέχειας καλωδίων από ανορθωτή προς μπαταρία, ok (θετικό και αρνητικό)
5) Μέτρηση αντίστασης πηνίων, 0,5 Ω στους 23 βαθμούς Κελσίου, ok (αποδεκτό εύρος 0,1 - 1,0 Ω στους 20 βαθμούς Κελσίου)
6) Έλεγχος διαρροής ρεύματος (δεν χρειαζόταν αλλά ήθελα να δω τι γίνεται), κατανάλωση ρεύματος σε ηρεμία (κλειστός διακόπτης), 0,5mΑ < 1mΑ που είναι το μέγιστο αποδεκτό, ok

Εν ολίγοις, η μηχανή μου πέρασε όλα τα τεστ, αλλά το ότι είναι εντός ορίων δεν σημαίνει τίποτε, το βολτόμετρο την πρόδωσε, η "δύναμη" του κυκλώματος φόρτισης έχει μειωθεί (απλά δεν έχει πεθάνει ακόμη, γι' αυτό και οι εντός ορίων τιμές στους ελέγχους).

Ως υποψιασμένος ιδιοκτήτης Honda (είπαμε, έχω βολτόμετρο), πήγα στον ηλεκτρολόγο σήμερα και κάναμε μετρήσεις τάσης με 3 διαφορετικούς ανορθωτές... το ρεύμα δεν αρκεί... άρα πάμε για πηνία... (ναι, στα 23.000 χλμ...).

Κουρτίνα 1 -> Καινούργια, μόνο από Ιαπωνία (στοκ στην Ελλάδα ντεν έκει, φοράει διαφορετικά πηνία από το Transalp...) και άρα ανταλλακτικό σε 2-3 εβδομάδες και κόστος 315 ευρώπουλα.
Κουρτίνα 2 -> Νέα περιέλιξη των κουρασμένων μου πηνίων, χρόνος 1-2 ημέρες, κόστος 130 ευρώπουλα.

Επέλεξα την κουρτίνα 2.

Αύριο η χωριάτα πάει αυτοδύναμη στον ηλεκτρολόγο για αφαίρεση πηνίων...
Το αυτοδύναμη σημειώστε το, αφού με το βολτόμετρο η διάγνωση έγινε πολύ νωρίς, πολύ πριν η βλάβη εξελιχθεί σε πρόβλημα ή/και σε ακινησία. Η μηχανή λειτουργεί κανονικότατα και αν δεν είχα το βολτόμετρο να δω ότι πλέον στο ρελαντί άρχισε να μην φορτίζει επαρκώς ακόμη θα ζούσα στον κόσμο μου μέχρι να πεθάνουν εντελώς τα πηνία και να μείνω στον δρόμο.

Να αρχίσουν τα όργανα παρακαλώ
Για ποιά μηχανή γράφετε............
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 01:57
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Να μην ξεχνάς αγαπητέ μου φίλε ότι η Ζήλια είναι ένα από τα επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα.

Έχω τη δυνατότητα όποτε τη χρειαστείς για να ταξιδέψεις να σου την παραχωρήσω.
Δεν χρειάζεται η ζηλοφθονία..................
Πρόεδρε, πιπέρι.
Εγώ να ζηλέψω?
Ούτε να το σκέφτεσαι.Μόνο και μόνο γι αυτό που σκέφτηκες, είσαι χρεωμένος έναν εσπρέσσο.
Άλλωστε έχω γιαπωνέζικο τώρα χαχαχαχα
Είπαμε σογκούν
.
.
.
Αλλά ρε πρόεδρε, μέσα, βαθιά, εις το βάθος, μέσα μέσα, ο μποξεράκος γουργουρίζει . Είναι άλλο πράγμα, άστο να πάει. 100 τζαπανέζικα έχω αλλάξει!!!
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 02:05
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρόεδρε, πιπέρι.
Εγώ να ζηλέψω?
Ούτε να το σκέφτεσαι.Μόνο και μόνο γι αυτό που σκέφτηκες, είσαι χρεωμένος έναν εσπρέσσο.
Άλλωστε έχω γιαπωνέζικο τώρα χαχαχαχα
Είπαμε σογκούν
.
.
.
Αλλά ρε πρόεδρε, μέσα, βαθιά, εις το βάθος, μέσα μέσα, ο μποξεράκος γουργουρίζει . Είναι άλλο πράγμα, άστο να πάει. 100 τζαπανέζικα έχω αλλάξει!!!

Τώρα μπήκα σπίτι. Είχαμε συνάντηση παλαιοί συνάδερφοι. Επέστεψα με R100. Μπορώ να πω σε υπέρ άριστη κατάσταση. Πολλούς κραδασμούς αλλά είχε την χάρη της.
Ο συνάδερφος πάντως έμεινε έκπληκτος με τη δική μου. Την βρήκε καταπληκτική.
Καλό ξημέρωμα να έχετε.................................
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 02:09
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Τώρα μπήκα σπίτι. Είχαμε συνάντηση παλαιοί συνάδερφοι. Επέστεψα με R100. Μπορώ να πω σε υπέρ άριστη κατάσταση. Πολλούς κραδασμούς αλλά είχε την χάρη της.
Ο συνάδερφος πάντως έμεινε έκπληκτος με τη δική μου. Την βρήκε καταπληκτική.
Καλό ξημέρωμα να έχετε.................................
Καλά, όλοι ξέρουμε ότι η δική σου, είναι άλλο πράγμα. Αλλά μην συγκρίνεις την δική σου, με το ρ100 τώρα...
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 02:13
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλά, όλοι ξέρουμε ότι η δική σου, είναι άλλο πράγμα. Αλλά μην συγκρίνεις την δική σου, με το ρ100 τώρα...
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο
Δεν έκανα καμία σύγκριση.
Απλά έγραψα για την τρέλα του συναδέρφου να έχει τη μηχανή σε αυτή την κατάσταση.
Είχε τη χάρη της όμως.................
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 08:06
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από dimag7 Εμφάνιση μηνυμάτων

Η Honda ξαναχτυπά!...

6) Έλεγχος διαρροής ρεύματος (δεν χρειαζόταν αλλά ήθελα να δω τι γίνεται), κατανάλωση ρεύματος σε ηρεμία (κλειστός διακόπτης

(Ένα ακόμα παράδειγμα από μένα)

Πριν καιρό μιλάω με τον αδερφό μου (χοντακιας) για καταναλώσεις και φορτίσεις πάνω στα μότο μας(αυτός έχει cbr 1000)του 07......παμε να κάνουμε μετρήσεις μου λέει.Ε αφού την βάζω μπροστά ρελαντί βλέπει στο πολυμετρο, ααα πριν την βάλω μπροστά μετράμε για απώλειες..........12,7....όλα καλά.Βάζω μπροστά ........πατώ μιζια 12,2....μετα απο δυο λεπτά αφού πηρε μπροστά πάλι12,7..........άναψε τα όλα μου λέει...........εεεεε δεν μπα να
τα άναβα όλα να πατάγα φρένα (integra) αυτη ειχε 12,7.........!!!!!

Αντε καλημερα Νάπουλι........
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2012, 09:57
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από commander Εμφάνιση μηνυμάτων
(Ένα ακόμα παράδειγμα από μένα)

Πριν καιρό μιλάω με τον αδερφό μου (χοντακιας) για καταναλώσεις και φορτίσεις πάνω στα μότο μας(αυτός έχει cbr 1000)του 07......παμε να κάνουμε μετρήσεις μου λέει.Ε αφού την βάζω μπροστά ρελαντί βλέπει στο πολυμετρο, ααα πριν την βάλω μπροστά μετράμε για απώλειες..........12,7....όλα καλά.Βάζω μπροστά ........πατώ μιζια 12,2....μετα απο δυο λεπτά αφού πηρε μπροστά πάλι12,7..........άναψε τα όλα μου λέει...........εεεεε δεν μπα να
τα άναβα όλα να πατάγα φρένα (integra) αυτη ειχε 12,7.........!!!!!

Αντε καλημερα Νάπουλι........

Μα αυτή είναι η τεχνολογική υπεροχή και αξιοπιστία. Δεν θα σε αφήσει ποτέ. Και έτσι να την αφήσεις θα εξακολουθεί να λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Και γιατί κάποιος να ψάχνεται με βολτόμετρα. Τι νόημα έχει.

Μάλλον θα έχει και Γερμανικό στην κατοχή του και δικαιολογημένα ο Άνθρωπος έχει τους προβληματισμούς του. Να δείξει πλήρη εμπιστοσύνη και να έχει την προσοχή του στο δρόμο και όχι στην λειτουργία του δικύκλου.
Προσωπικά με απασχολούν αυτά...................
Reply With Quote
Παλιό 14-10-2012, 11:06
squad Ο/Η squad βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Μoto: R1200GS'11 - Gilera vx125'05

ρε ναπο,αστο ρε ανθρωπε μου,μην το σκαλιζεις.αστο να παει στην ευχη του θεου.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης