![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους.
Θέτω το θέμα μου και αναμένω τις απόψεις σας. Το μηχανάκι είναι R1200 GS 6/04. Τα χιλιόμετρα 82.600 Στο διαφορικό αλλάζω βαλβολίνες με συνθετικές κάθε 6.000 χλμ. Όταν το μηχανάκι είναι στο κεντρικό σταντ, με νεκρά ο τροχός παρασέρνεται και γυρίζει ελαφρά (και καλά δείγμα καλής λίπανσης) Πως ξεκίνησαν όλα. Τον περασμένο Σεπτέμβρη άρχισα να αισθάνομαι ένα μικρό κραδασμό στον πίσω τροχό. Συγκεκριμένα, στην επιβράδυνση, η ακόμα και αμπραγιαρισμένος με 20 - 30 χιλιόμετρα στρίβοντας ένοιωθα ένα μικρό κραδασμό. Ο τροχός κανένα μπόσικο από τα ρουλεμάν. Βράχος. Στην οδήγηση γενικώς κανένα πρόβλημα. Μόνο που απο καιρού εις καιρόν αυτός ο κραδασμός. Ε, είπα και γω, ιδέα μου είναι. Προχθές μούρθε να κάνω ένα "Περίεργο τεστ" και μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά. Σήκωσα το μηχανάκι στο κεντρικό σταντ, έβαλα 3η, γκάζωσα μέχρι τα 80 xlm και αφήνοντας το γκάζι το πράγμα "κροταλίζει" Από όσο μπορώ να καταλάβω μάλλον έχει να κάνει με τον άξονα μεταξύ εξόδου σασμάν και εισόδου στο διαφορικό. Κροτάλισμα όμως και κάποιες στιγμές και ένας μικρός κραδασμός. Μετά βούτηξα το μηχανάκι του κολλητού που είναι συνομήλικο (αλλά με 67.000 χλμ και μικρό πρόβλημα στην πρισντιρέκτ) και έκανα το ίδιο τεστ. Και αυτό κροτάλιζε αλλά λιγότερο από το δικό μου. Ερώτηση : Έχει κάνει κανείς άλλος το ίδιο τεστ ? Το μηχανάκι στο όρθιο σταντ, 3η στο κιβώριο, 80 χλμ στον αέρα και άφημα το γκάζι : Κροταλίζει ? Εγώ ούτως ή άλλως Δευτέρα ξεκινάω να λύνω με σκοπό να : - τσεκάρω τους σταυρούς από τον άξονα (έξοδος σασμάν - είσοδος διαφορικού) - τσεκάρω για μπόσικα τα ,ρουλεμάν πηνίου διαφορικού στην έξοδο προς τον άξονα Αν υπήρξε παρόμοια εμπειρία θα ΄θελα τις απόψεις σας παρακαλώ ! |
|
|