![]() |
|
|||||||
| Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές ; | |||
| ΝΑΙ, θα με βοηθήσει να ψωνίσω γιατί δεν προλαβαίνω τις υπόλοιπες ημέρες. |
|
3 | 2.68% |
| ΝΑΙ, ελεύθερη οικονομία έχουμε, ας καθορίσει μόνη της τα ωράριά της. |
|
15 | 13.39% |
| ΟΧΙ, μου φθάνουν οι υπόλοιπες 6 ημέρες για ψώνια. |
|
31 | 27.68% |
| ΟΧΙ, η αργία της Κυριακής, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. |
|
71 | 63.39% |
| Δημοσκόπηση πολλών επιλογών Ψήφισαν: 112. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου | |||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Κλειτορία (ή Μαζέικα), Πλανητέρο (με τα πεστροφεία του και τις πηγές του Αροάνιου), Λυκούρια, Δάφνη (ή Στρέζοβα), τι μου θύμισες... Πίσω στο θέμα, προσωπικά διαφωνώ με την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας. Last edited by Fuji; 01-11-2013 at 21:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Θα επανέλθουμε... με λεπτομέρειες!!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Και ο χατζηγακης ελεγε το πρωί οτι για την κυβέρνηση θα το παει ως τέλους δηλαδη έχω γραμμένους ολους τους περισσότερους που αντιτίθενται σε αυτο το μετρό και απλα υπηρετούν τα συμφέροντα
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
να είναι ανοιχτά τα καταστήματα στο Δημοτικό στον Πειραιά, αλλά κλειστά στο Κερατσίνι. Το κέρδος, ή μή, πώς μπορείς να το προεξοφλήσεις ; Πώς μπορεί να υπάρξει συναίνεση σ΄αυτό το θέμα, όταν δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, σε τίποτε άλλο ; |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις το κέρδος αν δεν δοκιμάσεις ή έστω να μελετήσεις. Θα αγνοήσω την έννοια συναίνεση που απο ρομαντικούς λόγους ανέφερα στο ποστ μου, μιας και είναι μια παντελώς άγνωστη λέξη στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό όμως που θα ήθελα να πώ, είναι ότι το να δουλεύει κάποιος τόσες μέρες είναι βάναυσο, και πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Αυτό το σκεπτικό, ότι εκεί είναι έτσι και γιατί όχι σε εμάς......
τότε γιατί όχι σε όλα, και τα καλά τους! Κι όχι, όταν ήμουν στη Γερμανία την Κυριακή τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Τι γίνεται τώρα δεν ξέρω. Ρε Γιώργο, πας καλά εσύ; Το ότι κάποια επαγγέλματα πρέπει να εξασκούνται και Κυριακή, σημαίνει ότι κι η μπουτίκ πρέπει να είναι Κυριακή ανοιχτή; Η το σούπερμάρκετ; Γιατί; για να πάει ο μαλ@κας να πάρει τη μαγιονέζα που ξέχασε; Ελα τώρα! Κι αυτό με το ρεπό μεσοβδόμαδα; Ολοι την ίδια δουλειά κάνουν; Να δουλεύω εγώ μεσοβδόμαδα κι η γυναίκα μου την Κυριακή! Τι ωραία! Τελείως φιλικά. Μας έχεις πρήξει με το επάγγελμα και το ωράριο σου, αυτό έμαθες, αυτό έκανες για χρόνια και πληρωνόσουν αδρά και μαύρα, και τώρα το ξανακάνεις. Γιατί δε δοκίμαζες κάτι άλλο τα χρόνια της ανεργίας; Μην πεις για το ταξί. Διότι απλά φίλε ή δεν ήθελες διότι δεν ήξερες κάτι άλλο ή είχες το λίπος να περιμένεις ή οτιδήποτε άλλο. Το ότι όμως τα κρουαζιερόπλοια θα δέσουν στο λιμάνι και Κυριακή κι εσύ πρέπει να είσαι εκεί δε σημαίνει ότι πρέπει όλοι να δουλεύουν την Κυριακή. Ας αλλάξουν αν γουστάρουν την ημέρα αργίας. Κι όσοι δουλεύουν Κυριακή διότι δε μπορεί να γίνει αλλιώς δεν το κάνουν κάθε Κυριακή. Μη με βγάζεις από τα ρούχα μου! δεν έχω κάνει ακόμη το six pack και δεν ξέρω αν θα σου αρέσει το θέαμα! ![]() ![]() ![]() Κι αυτό ακριβώς λέω, ότι πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην αποδώσει τίποτε το μέτρο! |
|
|
||||||||
|
||||||||
|
ολα ειναι αλληλενδετα Γιαννη μου........
Θα σε κουρασω αλαλ δεν μπορω να αντισταθω στον πειρασμο να μην σου απαντησω και μαλιστα παραγραφο προς παραγραφο.... Απόσπασμα:
γιατι για να εχεις καλα πρεπει να δουλεψεις. Δουλευοντας προσφερεις στο κρατος, και αυτο που δημιουργειται τωρα εδω στο Ελλαντα ειναι πολυ πιθανον στα επομενα χρονια να μπορει να σε ανταμειψει σε ρυθμους Γερμανιας...οχι στο 100% αλλα και το 50% καλο θα ειναι για τα δικα μας δεδομενα. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Δεν καταλαβαινω την στενοχωρια σου, φανταζομαι ουτε εσυ την δικια μου....... Απόσπασμα:
αν υπηρχε μαγαζια δεν θα υπηρχαν στην ελλαδα απο καπου συντηρουνται ....κι οχι δεν ειναι λιγοι αυτοι. Αρνηθηκα εγω ποτε οτι ολη μου την ζωη δουλευα κι εβαζα λεφτα στην μπαντα? Οχι δεν τα ξοδευα ολα....ξοδευα πολλαααααααααα....αλλα και καποια εβαζα στην ακρη.....δεν ειμαι ηλιθιος να ζω για το σημερα Γιαννη, ζω και για το αυριο, αυτος ειναι ο δικος μου νόμος. Απόσπασμα:
27,000 (εικοσιεπτα χιλιαδες ολογραφως) επιβατες ξεφορτωθηκαν για καθε μια απο 4 Κυριακες του καλοκαιριου.....πιστευεις οτι τα κλειστα μαγαζια και οι εργαζομενοι σε αυτα κερδισαν ¨η εχασαν? Απόσπασμα:
Το 1,2εκ εργαζομενοι που δουλευουν στον τουρισμο και την Ναυτιλια δουλευον 30 Κυριακες τον χρονο........1,2εκ, ειναι λιγοι? Ξερεις τι σημαινει το κοντεινερ να μην ξεφορτωθει και αδειασει την Κυριακη? Αυτοματως χρεωνεται με σταλιες οι οποιες περνανε στην τελικη τιμη.........δλδ στον καταναλωτη ![]() Απόσπασμα:
![]() Απόσπασμα:
ειμαστε 1,2 εκ....το 80% αυτων στο λεκανοπεδιο. Ολοι εμεις πληρωνομαστε καλουτσικα εως αριστα για τα σημερινα δεδομενα.Μονον ο δικος μου κλαδος να βγει για ψωνια το μετρο ειναι καταδικασμενο για να πετυχει!!!!!! ![]()
Last edited by GeorgeP; 01-11-2013 at 17:25. |
|
|
|||
|
|||
|
Εγώ θέλω να δουλεύουν όλοι 7 ημέρες την εβδομάδα εκτός από εμένα...
(Εεε για να προλαβαίνω...!!!) |
|
|
|||
|
|||
|
Υπάρχουν κι άλλες επιχειρήσεις, στον τουρισμό ειδικά, που περιμένουν τα κλειστά καταστήματα για να δουλέψουν....
Αναφέρομαι στα ξενοδοχεία, ξενώνες σε πάσης φύσης χειμερινούς και καλοκαιρινούς προορισμούς. Χιονοδρομικά κέντραη , μπαρ, εστιατόρια κλπ που δουλεύουν Σάββατο απόγευμα και Κυριακή σε full mode που λένε, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει αργία της Κυριακής. Σκεφτείτε πότε γίνονται οι μοτοβόλτες και οι βόλτες γενικότερα... Για τα μονοήμερα λέω. Κύριακή όλα! Θα προσθέσω εδώ και θέματα οικογένειας, θρησκείας, Ελληνικής παράδοσης , που απαιτούν την ύπαρξη μιας καθολικής -κατά το δυνατόν στο σύγχρονο κόσμο...- αργίας. Αν βάλουμε από την άλλη πλευρά και τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και την ανεργία, θα μπορούσε ένα ευέλικτο σχήμα χρησιμοποίησης ανέργων 2-3 οκτάωρα εβδομαδιαίως, να αποδόσει καρπούς και να υπάρχουν πιο πολλοί ευχαριστημένοι. Πάντως η πικρή αλήθεια είναι ότι -εκτός από κάποιες συγκεκριμένες περιοχές που ίσως να το έχουν κι ανάγκη, όπως λέει κι ο ΖωρζΠ- ο συνολικός τζίρος θα είναι ο ίδιος. Ότι κερδίσει ο έμπορος την Κυριακή (ειδικά την 1η...) θα το χάσει απο τη Δευτέρα και το Σάββατο. Αναφέρομαι σε συνοικίες κι επαρχιακές πολεις κυρίως κι όχι σε λιμάνια, τουριστικούς προορισμούς κλπ, όπου στην επαρχία ειδικά, είναι ανοικτά πάντα. |
![]() |
|
|