Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από point zero
Να το πω και εγω τωρα το ψιλοασχετο μου ???
Πως καταλαβαινει καποιος οτι χρειαζεται αλαγη ρουλεμαν στο κιβωτιο ??
|
απαντήθηκε παραπάνω
όταν βάζεις βαλβολίνη πράσινου πράσινου ελαιολάδου ή ανοιχτού καφέ, διάφανης σύστασης και στην αλλαγή βλέπεις μουργόλαδο μεταχρωματισμένο και βρωμερό=καμένη βαλβολίνη στα ρουλεμάν, ρινίσματα και όχι μεταλλική πάστα στη μαγνητική τάπα και ανυπότακτο κιβώτιο στις αλλαγές, τότε είσαι τουλάχιστον για άνοιγμα και 9/10 ρουλεμάν
αν θες να δεις αν είναι όπως στατιστικά πιο συχνά συμβαίνει του πρωτεύοντος άξονα, με νεκρά κινείς τη ρόδα και προσεκτικά ή με στηθοσκόπιο προσπαθείς να ακούσεις θορύβους από το κιβώτιο και κάποια διστακτικότητα στην ομαλή περιστροφή της ρόδας
επίσης στο κεντρικό στάντ με τη μηχανή αναμμένη, με στηθοσκόπιο, με πατημένο πότε τον συμπλέκτη και πότε αφημένο ρποσαπθείς να ακούσεις διαφορές στο κιβώτιο. αν καταλαβαίνεις διαφορά μεγάλη στο πατημένος, προς το πιο ήσυχο κιβώτιο, σημαίνει τοι κάποιο-α ρουλεμάν δεν παίζει τον ρόλο του σωστά
ελπιζω να με διορθώσουν αν κάπου κάνω λάθος
γιώργη, χάριν συντομίας αναφέρω γράσσο, μιας σαν γράσσο μολυβδαινίου το ζητάμε
είναι μορφής πάστας, λίπους όπως σωστά λές και δεν εφαρμόζεται με άλλο τρόπο παρά με πινελάκι ώστε να τα προς επαφή αντικείμενα να πάρουν την ελάχιστη δυνατή ποσότητα. το ακριβές αντίστοιχο του προτεινόμενου της bmw λίπους είναι το Molypaste της honda, το οποίο εφαρμόζεται στα splines των αξόνων, σαν το ότι καλύτερο
έχω παραγγείλει και τέτοιο
κάποια στιγμή όλα αυτά θα ναι κομμάτια του παζλ του προς επισκευή κιβωτίου μου και τότε σίγουρα θα σε χρειαστώώστε να γίνει η δουλειά όσο το δυνατό καλύτερη και να συμπληρωθεί το φωτ υλικό με τις απαραίτητες θεωρητικές βάσεις
σήμερα μου ρθε το ρουλεμάν, αύριο θα υπάρξουν φωτό του!!