![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Νικολα τα λογια ειναι περιτα ενα μεγαλο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Διαβάζοντας το περίφημο οδοιπορικό σου μου γεννάται μια απορία.
Εκτός όλων των άλλων, τι ψυχικό σθένος πρέπει να έχεις για να αντέξεις αυτό το γεωγραφικό, κλιματικό και πολιτισμικό σοκ; |
|
|
|||
|
|||
|
Τι λες τωρα...
δωσε πονο δωσε! |
|
|
|||
|
|||
|
Παιδιά, ευχαριστώ για τα θερμά σχόλια. Ακόμη περισσότερο για την υπομονή σας. Το (μεγάλο) δίλημμα ποια από όλες να διαλέξω, μια «ελαφρά» επεξεργασία στο photoshop, η ταξινόμηση, ο σχολιασμός, το υποχρεωτικό resizing, το uploading και η ανάκληση από το flickr οδηγούν σε αυτή την αναγκαστική καθυστέρηση. [jmar], αυτό ακριβώς προσφέρει εκείνο το κομμάτι της Ρωσίας (και της ευρύτερης πρώην Σοβιετικής Ένωσης), εικόνες μιας άλλης εποχής στο μεταίχμιο καθώς οι προσπάθειες των κατοίκων να ακολουθήσουν το βηματισμό της «Δύσης» είναι όλο και πιο έντονες. [aeriko], ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσω κάποια κρυμμένα ψυχικά αποθέματα, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να μην με εγκαταλείψει απότομα η καλή μου τύχη που απλόχερα κουβαλούσα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, γιατί το μόνο που δεν θέλεις εκεί πάνω είναι να μπλέξεις (με το μηχανάκι, με τον καιρό, με τους Ρώσους, με οτιδήποτε). Α και όσο ζύγωνα στο Magadan ένα και μόνο πράγμα τριβέλιζε το μυαλό μου: «η Απόδραση από το Magadan»...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
) ![]() Συνεχισε να μας ταξιδευεις
Last edited by jmar; 07-10-2013 at 22:22. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Πιο φθηνα θα σου ερθει
|
|
|
|||
|
|||
|
Ήταν ένα από τα πράγματα που με ρώτησαν οι Γερμανοί, στην πρώτη ακόμα συνάντησή μας, κάπου στα Ουράλια. Αν είχα, δηλαδή, τακτοποιήσει το θέμα της μετάβασής μου από το Magadan σε Μόσχα ή Vladivostok. «Leaving Magadan is a little bit tricky», είπε ο Andreas και η κουβέντα έληξε εκεί. Ένα μήνα μετά, ήταν η σειρά μου να διαπιστώσω «ιδίοις όμμασι», πως ένα αρκετά περίπλοκο και σίγουρα το ακριβότερο πράγμα για ένα ταξιδιώτη στο Magadan, είναι η …απόδραση από το Magadan.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ταξιδεύοντας όλα αυτά τα χρόνια, έχω συναντηθεί αρκετές φορές με Γερμανούς μοτοσυκλετιστές, όλο και κάποια πληροφορία θα ανταλλάξουμε περιμένοντας στα σύνορα. Δεν μπορώ να κρύψω την εκτίμησή μου για την οργανωτική τους αρτιότητα όπως αυτή μεταφράζεται στο ταξίδι, αν και έχω πολύ περισσότερα αρνητικά να τους προσάψω ως ράτσα. Στέκονται υπομονετικά στο γκισέ, ακόμα κι έξω από ένα άδειο παράθυρο, αδιαμαρτύρητα. Κι όταν τελειώσει το τσάι κι εμφανιστεί ο βαριεστημένος υπάλληλος έχουν τα πάντα, ότι μπορεί να διανοηθεί κι ο πιο διεστραμμένος χαρτογιακάς. Ανοίγουν τις αποσκευές τους και βγάζουν από μέσα το φάκελο που τα έχει όλα. Κοπιαρισμένα και μεταφρασμένα, δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει το ταξίδι τους από γραφειοκρατικό κώλυμα. Και τα λέει αυτά ένας που θεωρείται οργανωτικός τύπος και που με επιμέλεια προετοιμάζει το ταξίδι του μήνες ολόκληρους. Ήταν μέρες τώρα που έρχονταν στο μυαλό μου εκείνα τα μισόλογα και δεν με άφηναν να χαρώ τις στιγμές, να απολαύσω το «θρίαμβο». Ε, λοιπόν είναι αλήθεια, αν πιάσετε κανένα …tricky στα λόγια των Γερμανών, ετοιμαστείτε για ιστορίες σοβιετικής γραφειοκρατικής τρέλας.
|
|
|
|||
|
|||
|
Η Κυριακή, πρώτη μέρα στο Magadan, ήταν όμορφη όπως όλες οι Κυριακές όταν δεν έχεις δουλειά (ή σχολείο) την επόμενη. Ο κόσμος ήταν στους δρόμους, το Πάρκο Πολιτισμού και Διασκέδασης Μαξίμ Γκόρκι γεμάτο και η πόλη, που χτίστηκε από φυλακισμένους το 1939 για να καλύψει τις ανάγκες των GULAG της περιοχής, αμφισβητούσε έντονα τον τίτλο που τη συνόδευε ως η «Πύλη για την Κόλαση».
|
![]() |
|
|