GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-05-2012, 14:22
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Honda Crosstourer 1200 - Πρώτο τεστ παγκοσμίως!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
Παλι ο φανατισμος πανω απο την σωστη και χωρις παθος αποψη....

οσο αφορα τις βλαβες, και το κοστος, ολοι μα ολοι ξερουμε το τι συμβαινει....

ας το αφησουμε εδω το θεμα και να μιλησουμε για κανα μηχανακι... κανα triumph η crosstourer... αλλωστε αυτος ειναι ο τιτλος του θεματος...

καμια ιδεα απο κανενα κατοχο crosstourer??? να το σκεφτω αλλη μια φορα προτου παω σε triumph
Eγραψα κατι πιο πανω απο ενα τεστ ντραιβ που εκανα αρκετων κμ. ελπιζω να το διαβασες.
Απιθανο μηχανακι αλλα εγω δεν θα το επαιρνα για τους λογους που εξηγησα στο ποστ του τεστ ντραιβ. Το βαρος του δεν φαινεται σε καμια περιπτωση....μα σε καμια. εμενα δεν μου καθεται καλα λογω μεγεθους, ανεπαρκους προστασιας απο τα στοιχεια της φυσης (καμια σχεση με το Βαραντερο δηλαδη). Η καταναλωση του ειναι στα 7-7,5 λιτρα με 180κμ.....

Το βαραντερο γιατι λες οτι καιει? εκτος αν αναφερσαι στο καρμπυρατερατο.....εμενα το ΜΚ3 με 150-160κμ δεν ξεπερναει τα 6,2 λιτρα....και καργα φορτωμενο. Το ΜΚ2 ηταν στα 6,5...........
Στην πολη μεσα και τα δυο δεν ξεπερνα/σε τα 7,5λιτρα.......

Το ΜΚ1....αστα να πανε, εφτανε και τα 10...
Reply With Quote
Παλιό 06-05-2012, 15:02
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Eγραψα κατι πιο πανω απο ενα τεστ ντραιβ που εκανα αρκετων κμ. ελπιζω να το διαβασες.
Απιθανο μηχανακι αλλα εγω δεν θα το επαιρνα για τους λογους που εξηγησα στο ποστ του τεστ ντραιβ. Το βαρος του δεν φαινεται σε καμια περιπτωση....μα σε καμια. εμενα δεν μου καθεται καλα λογω μεγεθους, ανεπαρκους προστασιας απο τα στοιχεια της φυσης (καμια σχεση με το Βαραντερο δηλαδη). Η καταναλωση του ειναι στα 7-7,5 λιτρα με 180κμ.....

Το βαραντερο γιατι λες οτι καιει? εκτος αν αναφερσαι στο καρμπυρατερατο.....εμενα το ΜΚ3 με 150-160κμ δεν ξεπερναει τα 6,2 λιτρα....και καργα φορτωμενο. Το ΜΚ2 ηταν στα 6,5...........
Στην πολη μεσα και τα δυο δεν ξεπερνα/σε τα 7,5λιτρα.......

Το ΜΚ1....αστα να πανε, εφτανε και τα 10...
Δεν ξερω Γιωργο γιατι αλλα με καιει... πανω απο 8 λιτρα στα 100....
λες να το παω καπου να το δουνε?

και εμενα δεν με αρεσε το μεγεθος του.... αρκετα μικρο, καμια σχεση με τον ογκο του βαραντερο.... γιαυτο αλλωστε κοιτω και το triumph
Reply With Quote
Παλιό 06-05-2012, 15:23
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Δεν ξερω Γιωργο γιατι αλλα με καιει... πανω απο 8 λιτρα στα 100....
λες να το παω καπου να το δουνε?

και εμενα δεν με αρεσε το μεγεθος του.... αρκετα μικρο, καμια σχεση με τον ογκο του βαραντερο.... γιαυτο αλλωστε κοιτω και το triumph
Aν δεν εχεις αλλαξει φιλτρο αερα με τα χερια σου ¨η να ησουν μπροστα οταν στο αλλαζανε και κλεισανε την ποτοσυκλετα με αυτο μεσα τοτε..........
Καθε 18000κμ πρέπει κι αν κινεισαι πολη καθε 12000.
Reply With Quote
Παλιό 06-05-2012, 15:40
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
........

Δεν μου αρέσουν επίσης οι ειρωνίες... "να μιλήσουμε για κάνα μηχανάκι". Δηλαδή η πολυβραβευμένη επί τόσα χρόνια GS τι είναι; Καρουλάκι;

.....

Η διάκριση είναι σωστή …

Η GS είναι ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ !… τα άλλα είναι μηχανάκια.

Reply With Quote
Παλιό 06-05-2012, 20:51
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Τέσπα εγώ δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν αντί-GS που περιέργως ΕΔΩ ΜΕΣΑ (!) ευδοκιμούν (μαζοχισμός;...). Όλοι έχουν τους λόγους τους από... φίλους. Εγώ επέτρεψε μου να έχω τους λόγους μου από τη δική μου εμπειρία και επίσης των δικών μου φίλων.

Φυσικά δεν θεωρώ ότι παίρνω κανέναν στο λαιμό μου συνιστώντας GS.
Όποιος ξέρει γιατί GS, ξέρει. Τέλος.

Όσο για το άλλο θεματάκι, όποιος συγκρίνει Crosstourer 1200 με Tiger 1200 πραγματικά έχει μια μικρή τρικυμία. Είναι διαφορετικές μηχανές. Βασικά το Tiger 1200 είναι διαφορετική μηχανή διαφορετικού τύπου ΚΑΙ από το Tiger 1050 (όπως το Multistrada 1200 είναι διαφορετική μηχανή διαφορετικού τύπου από το Multistrada το παλιότερο).

Από τα παραπάνω (εφόσον δηλαδή δεν πάρει κάποιος GS), εννοείται Tiger 1200 για το είδος που θέλω και μου αρέσει (δηλ. την εξέλιξη αυτού που λέγαμε mega on-off - που ΔΕΝ είναι τα άλλα).
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2012, 09:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Όσο για το άλλο θεματάκι, όποιος συγκρίνει Crosstourer 1200 με Tiger 1200 πραγματικά έχει μια μικρή τρικυμία. Είναι διαφορετικές μηχανές. Βασικά το Tiger 1200 είναι διαφορετική μηχανή διαφορετικού τύπου ΚΑΙ από το Tiger 1050 (όπως το Multistrada 1200 είναι διαφορετική μηχανή διαφορετικού τύπου από το Multistrada το παλιότερο).

Από τα παραπάνω (εφόσον δηλαδή δεν πάρει κάποιος GS), εννοείται Tiger 1200 για το είδος που θέλω και μου αρέσει (δηλ. την εξέλιξη αυτού που λέγαμε mega on-off - που ΔΕΝ είναι τα άλλα).
εδω θα συμφωνισω.... γραφω και ενα σχετικο...
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2012, 09:52
Senior Member

Λοιπον σχολια για ον τιγρη, ..... σχολια δεν θελατε?

Μιλαμε για ποιο δυνατο και γρηγορο μοτερ απο το crosstourer, πολυ ποιο πολυστροφο και αρπαζει ποιο ευκολα, ισως να οφειλετε στο βαρος που εινια ελαχιστα ποιο μικρο.

Δυνατο του χαρτι το βαρος και η κατανομη, νομιζεις οτι οδηγας παπακι, παναλαφρο, με τρομερη θεση οδηγησης, ενα ρυθμιζομενο καθισμα για τον οδηγο που μπορει να οτ παραγγειλεις και με ειδικο καλυμα...
πολυ καλη θεση οδήγησης εχεις εικονα καλη και γενικα το μηχανακι σε δινει την αισθηση της ασφαλειας, πραγματικα κουμπωνεις επανω του....

Το μοτερ του πραγματικα δυνατο με περιπου 140 αλογα, τα οποια ομως ελέγχονται απο το traction με αποτελεσμα στη πρωτη σκαλα να μην γλυστραει ουτε στην παραλιακη της θεσσαλονικης που ειναι γυαλι... οταν το απενεργοποιεις απλα ζωγραφιζεις.... αντιθετα το cross εχει πολυ μεγαλητερη ροπη, εκει απλα δεν αλλαζεις ταχυτητες,.... βαζεις 4 και ξεκινας... ενα πραγμα.... απιθανο.... θα ελεγα οτι το μοτερ του τιγρη δεν σε δινει την αισθηση του συμπαγες... αυτης της απειρης δυναμης που βλεπεις στο cross, τι θελω να πω, στον τιγρη το μοτερ εινια δυνατο αλλα εκει κατι παραξενα κενα.... αρπαζει με τη μια αλλα δουλευει παραξενα σαν δυκιλινδρο... απο την αλλη το cross δεν ακους τιποτα ουτε κραδασμους, και ειναι ποιο αργοστροφο, αλλα εχει μια σταθερη ροπη σε ολες τις στροφες...

Γενικα και τα δυο εχουν τα μοτερ.... δυνατα και ροπατα, αν θελει πολυστροφα περνεις τιγρη αν θελεις απειρη ροπη πας χοντα...

Στα πλαστικα, το χοντα υπερτερει, το εχουν με καλυτερα πλαστικα και γενια με αρεσε που ολα ειναι με μικροσκοπιο βαλμενα, σε δινει την αισθηση του συμπαγες, κατι σαν οικογενιακο αμαξι... απο την αλλη ο τιγρης ειναι αλητης... τον παιρνεις για να φευγεις οταν πηδας απο μπαλκονι καθως σε εχεις ποιασει ο συζηγος της ερωμενη, απλο και αλήτικο... πλαστικα για ανθρωπους που δεν καιγονται στη λεπτομερεια...

Με αρεσε η καλυψη του αερα στον τιγρη ποιο πολυ απο οτι στο cross, ισως επειδη ο τιγρης ειχε μεγαλυτερη εξτρα ζελατινα.

Με αρεσε που η καταναλωση του τιγρη ειναι πολυ μικροτερη,.... αυτο θα το δω οταν μεθαύριο παρω το cross φιλου

Με αρεσε που ο τιγρης εχει διπλα φαναρια οριζοντια

Με αρεσε που ο τιγρης θελει 30 000 για σερβις

Δεν με αρεσε που βαλανε διακοπτες στην αριστερη πλευρα του τιμονιου εξτρα, πολυ προχειρους.... για τα προβολακια και τα θερμενομενα

Δεν με αρεσε που δεν εχει ζαντες με ακτινες ουτε καν εξτρα

Δεν με αρεσε που εχουν εξτρα το μεταλικο προστατευτικο της μηχανης

Δεν με αρεσε που ακομη δεν ξερω αν υπαρχει σερβις στη θεσσαλονικη....

Γενικα ειναι πολυ δυσκολο να διαλεξης αναμεσα στα δυο..... σιγουρα ομως ειναι ####### ανωτερα απο καθε bmw

ΥΓ κατι που μου την εδωσε αρκετα με τον τιγρη ειναι τα εξτρα προστατευτικα, χουφτες, που εινια προαιρετικα... με 16 σχεδον χιλιαρικα.. απαγορευετε κατι τετοιο.... αντιθετα ο δαβανοπουλος δινει πολλα εξτρα...
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2012, 10:50
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Απόσπασμα:
Λοιπον σχολια για ον τιγρη, ..... σχολια δεν θελατε?

Μιλαμε για ποιο δυνατο και γρηγορο μοτερ απο το crosstourer, πολυ ποιο πολυστροφο και αρπαζει ποιο ευκολα, ισως να οφειλετε στο βαρος που εινια ελαχιστα ποιο μικρο.

Δυνατο του χαρτι το βαρος και η κατανομη, νομιζεις οτι οδηγας παπακι, παναλαφρο, με τρομερη θεση οδηγησης, ενα ρυθμιζομενο καθισμα για τον οδηγο που μπορει να οτ παραγγειλεις και με ειδικο καλυμα...
πολυ καλη θεση οδήγησης εχεις εικονα καλη και γενικα το μηχανακι σε δινει την αισθηση της ασφαλειας, πραγματικα κουμπωνεις επανω του....

Το μοτερ του πραγματικα δυνατο με περιπου 140 αλογα, τα οποια ομως ελέγχονται απο το traction με αποτελεσμα στη πρωτη σκαλα να μην γλυστραει ουτε στην παραλιακη της θεσσαλονικης που ειναι γυαλι... οταν το απενεργοποιεις απλα ζωγραφιζεις.... αντιθετα το cross εχει πολυ μεγαλητερη ροπη, εκει απλα δεν αλλαζεις ταχυτητες,.... βαζεις 4 και ξεκινας... ενα πραγμα.... απιθανο.... θα ελεγα οτι το μοτερ του τιγρη δεν σε δινει την αισθηση του συμπαγες... αυτης της απειρης δυναμης που βλεπεις στο cross, τι θελω να πω, στον τιγρη το μοτερ εινια δυνατο αλλα εκει κατι παραξενα κενα.... αρπαζει με τη μια αλλα δουλευει παραξενα σαν δυκιλινδρο... απο την αλλη το cross δεν ακους τιποτα ουτε κραδασμους, και ειναι ποιο αργοστροφο, αλλα εχει μια σταθερη ροπη σε ολες τις στροφες...

Γενικα και τα δυο εχουν τα μοτερ.... δυνατα και ροπατα, αν θελει πολυστροφα περνεις τιγρη αν θελεις απειρη ροπη πας χοντα...

Στα πλαστικα, το χοντα υπερτερει, το εχουν με καλυτερα πλαστικα και γενια με αρεσε που ολα ειναι με μικροσκοπιο βαλμενα, σε δινει την αισθηση του συμπαγες, κατι σαν οικογενιακο αμαξι... απο την αλλη ο τιγρης ειναι αλητης... τον παιρνεις για να φευγεις οταν πηδας απο μπαλκονι καθως σε εχεις ποιασει ο συζηγος της ερωμενη, απλο και αλήτικο... πλαστικα για ανθρωπους που δεν καιγονται στη λεπτομερεια...

Με αρεσε η καλυψη του αερα στον τιγρη ποιο πολυ απο οτι στο cross, ισως επειδη ο τιγρης ειχε μεγαλυτερη εξτρα ζελατινα.

Με αρεσε που η καταναλωση του τιγρη ειναι πολυ μικροτερη,.... αυτο θα το δω οταν μεθαύριο παρω το cross φιλου

Με αρεσε που ο τιγρης εχει διπλα φαναρια οριζοντια

Με αρεσε που ο τιγρης θελει 30 000 για σερβις

Δεν με αρεσε που βαλανε διακοπτες στην αριστερη πλευρα του τιμονιου εξτρα, πολυ προχειρους.... για τα προβολακια και τα θερμενομενα

Δεν με αρεσε που δεν εχει ζαντες με ακτινες ουτε καν εξτρα

Δεν με αρεσε που εχουν εξτρα το μεταλικο προστατευτικο της μηχανης

Δεν με αρεσε που ακομη δεν ξερω αν υπαρχει σερβις στη θεσσαλονικη....

Γενικα ειναι πολυ δυσκολο να διαλεξης αναμεσα στα δυο..... σιγουρα ομως ειναι ####### ανωτερα απο καθε bmw

ΥΓ κατι που μου την εδωσε αρκετα με τον τιγρη ειναι τα εξτρα προστατευτικα, χουφτες, που εινια προαιρετικα... με 16 σχεδον χιλιαρικα.. απαγορευετε κατι τετοιο.... αντιθετα ο δαβανοπουλος δινει πολλα εξτρα...
Καπου τα χεις μπερδεψει φιλαρακι!! Καταρχην ο τιγρης ειναι τρικυλινδρος κι οχι δικυλινδρος που αναφερεις στο ''μπλε'' νημα...επισης αρχικα αναφερεις για τον τιγρη οτι αρπαει ευκολα ειναι πολυ δυνατο και αργοτερα αναφερεις για την μεγαλυτερη ροπη του crosstourer ενω αμεσως παρακατω ξαναναφερεις ομαλη ροπη του cross

οσο για το τελευταιο αυτο το ''####### ανωτερα απο bmw'' και ειδικοτερα gs εδω γελαμε Θα σου πω οτι ακομα και τωρα που το gs κουβαλαει 9χρονια σχεδιου στην πλατη του 2004-2012 μπορεις να το πεις ακομα και καλυτερο σε καποιους τομεις...δε νομιζω να συγκρινεις τα πλαστικα του gs αλλα και το φινιρισμα τους με honda η triumph?? Τεχνολογικα μονο η honda που εβαλε το αυτοματο κιβωτιο εκανε μια υπερβαση εναντι του gs αν και ηλεκτρονικη αναρτηση δεν εβαλε... το triumph για μενα τεχνολογικα δεν εχει να δειξει τπτ το ενδιαφερον, σιγουρα ο κινητηρας του ειναι δυνατοτερος απο το gs αλλα μεχρι εκει για μενα...

α και που ειστε, που να βγει και το καινουργιο gs!!! παντως ειμαι πολυ περιφανος που η μηχανη μου σχεδιασμου 2004 ειναι μοντελο για αντιγραφη (βλεπε explorer) αλλα και πολυ ομορφοτερη απο μοντελο 2012 (βλεπε crosstourer) αλλα και επισης που τεχνολογικα δεν την αφησαν να παραπαιει (βλεπε varadero,tiger,vstrom ουδε μια τεχνολογικη αλλαγη) και της προσθεσαν πολλα καλουδια με τα χρονια...
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2012, 11:06
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jmar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καπου τα χεις μπερδεψει φιλαρακι!! Καταρχην ο τιγρης ειναι τρικυλινδρος κι οχι δικυλινδρος που αναφερεις στο ''μπλε'' νημα...επισης αρχικα αναφερεις για τον τιγρη οτι αρπαει ευκολα ειναι πολυ δυνατο και αργοτερα αναφερεις για την μεγαλυτερη ροπη του crosstourer ενω αμεσως παρακατω ξαναναφερεις ομαλη ροπη του cross

οσο για το τελευταιο αυτο το ''####### ανωτερα απο bmw'' και ειδικοτερα gs εδω γελαμε Θα σου πω οτι ακομα και τωρα που το gs κουβαλαει 9χρονια σχεδιου στην πλατη του 2004-2012 μπορεις να το πεις ακομα και καλυτερο σε καποιους τομεις...δε νομιζω να συγκρινεις τα πλαστικα του gs αλλα και το φινιρισμα τους με honda η triumph?? Τεχνολογικα μονο η honda που εβαλε το αυτοματο κιβωτιο εκανε μια υπερβαση εναντι του gs αν και ηλεκτρονικη αναρτηση δεν εβαλε... το triumph για μενα τεχνολογικα δεν εχει να δειξει τπτ το ενδιαφερον, σιγουρα ο κινητηρας του ειναι δυνατοτερος απο το gs αλλα μεχρι εκει για μενα...

α και που ειστε, που να βγει και το καινουργιο gs!!! παντως ειμαι πολυ περιφανος που η μηχανη μου σχεδιασμου 2004 ειναι μοντελο για αντιγραφη (βλεπε explorer) αλλα και πολυ ομορφοτερη απο μοντελο 2012 (βλεπε crosstourer) αλλα και επισης που τεχνολογικα δεν την αφησαν να παραπαιει (βλεπε varadero,tiger,vstrom ουδε μια τεχνολογικη αλλαγη) και της προσθεσαν πολλα καλουδια με τα χρονια...

ειπα.... δουλευει σαν δυκιλινδρο....

Για ποια αναρτηση μιλας? αυτη που σκαει και χαλαει συνεχεια??? α καλα...

Δηλαδι εσυ μονο αυτο συμπερανες ??? το οτι οι κινητηρες ειναι γεματοι, ροπατοι, ανετοι... τιποτα δεν ειδες?

ειπα οτι τα πλαστικα του χοντα ειναι τελεια, καμια σχεση με τα πλαστικα του gs , ####### ανωτερα... επειτα του τιγρη ηταν απλα ενα μετριο επιππεδο...

επειτα η ομορφια ειναι θεμα γουστου... αλλος θελει χοντρες και αλλος αδυνατες σκελετομενες... αλλος μεγαλο στηθος και αλλος μετριο....

αυτα ειχα να πω... θα δουμε και το gs του 2013.. να δουμε εκει το τι θα δειξει ο ανταγωνισμος...
Reply With Quote
Παλιό 09-05-2012, 11:31
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

α το έμαθα και αυτό
η ανάρτηση του GS σκάει και χαλάει συνέχεια (σαν να λέμε ένα στα δυο ή χειρότερα?)
μα τι σαράβαλο είναι αυτό, τυχερός είμαι (ακόμα)
τστστς
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης