GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-04-2010, 14:00
pirate Ο/Η pirate βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο - ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Τί σκάφος να πάρω ;;;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Ότι είναι έξω απ' τις προδιαγραφές .... είναι λάθος !!!

Σαν να βάζεις στο top case, 100 κιλά βάρος ....
αυτο σου έλεγα Νικο μου σχετικα με το παραδειγμα σου με το zar αν δεις παραπανω την σελιδα που έστειλα

http://classified.nauticexpo.com/sma...-47-11380.html

Last edited by pirate; 11-04-2010 at 14:01.
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 17:11
DERTILAS Ο/Η DERTILAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Μαρουσι Αθηνα
Μoto: GS 1200 ADVENTURE

Ολυμπικ 5 μετρα με etec 90. Η μηχανη αγοραστηκε Φεβρουαριο του 2008 καινουρια και πριν απο 1 μηνα την εβαλα στο διαγνωστικο και ειδα 786 ωρες!!!!Εχω παει απο Λαυριο Σεριφο, Σιφνο, Μηλο και ολα τα κοντινα, οπως Ανδρο, Γυαρο, Τζια κ.ο.κ. Ακομα και μεγαλο σκαφος να αποκτησω, το 5μετρο δεν πουλειται καθως το ριχνω οπου και οπως θελω! Με την τεντα πλευσης κοιμαμαι με την συζυγο, αν δεν βρουμε καπου δωματιο το καλοκαιρι!Α και μην ξεχασω, καταναλωση απο 0.7 εως και 0.9!
Attached Images
File Type: jpg νεες 076.jpg (96.6 KB, 14 views)
File Type: jpg P8070015.jpg (93.4 KB, 11 views)
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 18:46
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...

Ολυμπικ 5 μετρα με etec 90. Η μηχανη αγοραστηκε Φεβρουαριο του 2008 καινουρια και πριν απο 1 μηνα την εβαλα στο διαγνωστικο και ειδα 786 ωρες!!!!Εχω παει απο Λαυριο Σεριφο, Σιφνο, Μηλο και ολα τα κοντινα, οπως Ανδρο, Γυαρο, Τζια κ.ο.κ. Ακομα και μεγαλο σκαφος να αποκτησω, το 5μετρο δεν πουλειται καθως το ριχνω οπου και οπως θελω! Με την τεντα πλευσης κοιμαμαι με την συζυγο, αν δεν βρουμε καπου δωματιο το καλοκαιρι!Α και μην ξεχασω, καταναλωση απο 0.7 εως και 0.9!

Αυτό ακριβώς ψάχνω λοιπόν. Η περιγραφή σου μου αρέσει.
Πω πω...μεγάλο θέμα άνοιξα λοιπόν μ αυτό το σκάφος!!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνετε παραπάνω, εκτιμώ ότι θα με ικανοποιήσει και βολέψει ένα φουσκωτό περί τα 6-6μιση μέτρα, 100 - 150hp μηχανή εξωλέμβια, εάν γίνεται καινούριο, αν όχι τότε με την μικρότερη δυνατόν φθορά και με ώρες που να μην ξεπερνούν τις 150-200.

Έχοντας αυτά ως βάση, εγώ εξακολουθώ να κοιτάζω και την καρίνα (μου αρέσει περισσότερο από το φουσκωτό, αν και κρατάω τις σημειώσεις σας ότι το φουσκωτό είναι πιο ασφαλές) και τώρα πάμε παρακάτω για το εάν θα είναι open ή καμπινάτο...

Καταλαβαίνω ότι το φουσκωτό θα είναι και πιο ελαφρύ; Αν τα πράγματα αλλάξουν και γυρίζουμε την Ελλάδα γύρω γύρω με το αυτοκίνητο, τότε θα χρειαστούμε κατάλληλο trailer αλλά και το κατάλληλο σκάφος (δίκιο λοιπόν να είναι μικρότερο από μεγαλύτερο). Το αυτοκίνητο θα είναι το τελευταίο που θα με απασχολήσει, και στο τέλος.
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 19:26
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνετε παραπάνω, εκτιμώ ότι θα με ικανοποιήσει και βολέψει ένα φουσκωτό περί τα 6-6μιση μέτρα, 100 - 150hp μηχανή εξωλέμβια, εάν γίνεται καινούριο, αν όχι τότε με την μικρότερη δυνατόν φθορά και με ώρες που να μην ξεπερνούν τις 150-200.

Έχοντας αυτά ως βάση, εγώ εξακολουθώ να κοιτάζω και την καρίνα (μου αρέσει περισσότερο από το φουσκωτό, αν και κρατάω τις σημειώσεις σας ότι το φουσκωτό είναι πιο ασφαλές) και τώρα πάμε παρακάτω για το εάν θα είναι open ή καμπινάτο...

Καταλαβαίνω ότι το φουσκωτό θα είναι και πιο ελαφρύ; Αν τα πράγματα αλλάξουν και γυρίζουμε την Ελλάδα γύρω γύρω με το αυτοκίνητο, τότε θα χρειαστούμε κατάλληλο trailer αλλά και το κατάλληλο σκάφος (δίκιο λοιπόν να είναι μικρότερο από μεγαλύτερο). Το αυτοκίνητο θα είναι το τελευταίο που θα με απασχολήσει, και στο τέλος.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να αγγαρεψεις καποιον φιλο που εχει, να σε παρει μαζι για να δεις τους χειρισμους του.Επισης για να εχεις ο ιδιος αποψη, μπορεις πλεον να νοικιασεις ενα μεγαλο φουσκωτο ακομα και με κυβερνητη!!!Ετσι θα μπορεσεις να πλησιασεις σε μια πιο σωστη αποφαση!
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 20:26
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων

η συγκεκριμενη εταιρεια..εχει προβληματα οικονομικα και πριν γινει αγορα θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα πτωχευσει,γιατι το σκαφος δεν θα εχει μεταπωληση
να τονισω οτι τα 6μετρα σκαφη κατασκευαζονται για να ταξιδευουν στη θαλασσα και οχι στη στερια...
ενα τετοιο σκαφος με τα παρελκομενα,ζυγιζει γυρω στους 2 τονους και ειναι πολυ επικυνδυνο να το ταξιδευουμαι με τρειλερ,εκτος απο αναγκαιες ΚΟΝΤΙΝΕΣ μετακινησεις.....
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 20:58
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
η συγκεκριμενη εταιρεια..εχει προβληματα οικονομικα και πριν γινει αγορα θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα πτωχευσει,γιατι το σκαφος δεν θα εχει μεταπωληση

να τονισω οτι τα 6μετρα σκαφη κατασκευαζονται για να ταξιδευουν στη θαλασσα και οχι στη στερια...
ενα τετοιο σκαφος με τα παρελκομενα,ζυγιζει γυρω στους 2 τονους και ειναι πολυ επικυνδυνο να το ταξιδευουμαι με τρειλερ,εκτος απο αναγκαιες ΚΟΝΤΙΝΕΣ μετακινησεις.....
Σιγουρα ενα 6μετρο δεν ειναι για να κουβαλιεται!!!Οσο για την ολυμπικ το εχω ακουσει και εγω, αλλα ακομα ειναι φημες...
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 21:01
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DERTILAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Σιγουρα ενα 6μετρο δεν ειναι για να κουβαλιεται!!!Οσο για την ολυμπικ το εχω ακουσει και εγω, αλλα ακομα ειναι φημες...
πριν ενα μηνα εγιναν κατασχεσεις απο εταιρεια εξωλεμβιων..
δεν ειναι φημες,θελει προσοχη το θεμα αυτο...
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 21:04
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
πριν ενα μηνα εγιναν κατασχεσεις απο εταιρεια εξωλεμβιων..

δεν ειναι φημες,θελει προσοχη το θεμα αυτο...
Πολυ κριμα......Η συγκεκριμενη εταιρια ειναι και χορηγος της εθνικης ομαδας υποβρυχιου κυνηγιου, αλλα ακομα δεν εχει δωσει τα χρηματα....Κριμα γιατι ειχε φτιαξει μια πολυ ωραια μοναδα παραγωγης, απο τις πιο συγχρονες....
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 21:17
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DERTILAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολυ κριμα......Η συγκεκριμενη εταιρια ειναι και χορηγος της εθνικης ομαδας υποβρυχιου κυνηγιου, αλλα ακομα δεν εχει δωσει τα χρηματα....Κριμα γιατι ειχε φτιαξει μια πολυ ωραια μοναδα παραγωγης, απο τις πιο συγχρονες....
ετσι ακριβως....
και να προσθεσω οτι ο ιδιοκτητης(δημητρης καριοφυλης) ειναι ο καλυτερος ελληνας κατασκευαστης φουσκωτων και ισως με την μεγαλυτερη εμπειρια στα φουσκωτα σκαφη..
μακαρι να την σωσει την επιχειρηση του..
Reply With Quote
Παλιό 11-04-2010, 21:51
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...

Ευχαριστώ παιδιά.

Πήγες με το 5μετρο και 90 μηχανή από Λαύριο στις Κυκλάδες; Σε πόσες ώρες / μέρες έφτασες Σίφνο; Αυτονομία μέχρι την Σίφνο 1 ντεπόζιτο υποθέτω..;;;

Ρωτάω τους έχοντες:
Ιδιοκτήσία λοιπόν ή ενοικίαση σκάφους όταν και όποτε υπάρχει χρόνος και διάθεση;
Στην δεύτερη επιλογή δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πάρκινγκ, ασφάλειες, τέλη, συντήρηση, κτλ. Τα ναύλα ενοικίασης βέβαια είναι ψηλά. Εγώ είμαι υποστηρικτής ιδιοκτήσίας παρά ενοικίασης.

Όσον αφορά την Olympic, εφόσον έχει προβλήματα, θα μπορούσε κάποιος να διαπραγματευτεί μια αγορά με πολύ λιγότερα χρήματα (λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το ρίσκο πιθανής πτώχευσης).
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης