GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 10-08-2010, 11:45
manro Ο/Η manro βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: ATHINA
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Τί "βλέπετε" ???? - Θα πάει ο Έλληνας διακοπές ??? (λόγω οικ. κρίσης)

Χθες ήμουν σε ένα μαγαζί στον Ν.Κόσμο.Με τον καταστηματάρχη παρακολουθούσαμε τα τραμ (αφού από δουλειά-τάφος ο άνθρωπος).Μου έλεγε λοιπόν οτι τόσο γεμάτα τα τραμ δεν ήταν ποτέ.Πράγμα που σημαίνει οτι ο κόσμος είναι εδώ και όσοι έχουν άδεια δεν έχουν φύγει από την Αθήνα
Reply With Quote
Παλιό 10-08-2010, 12:22
Kimwnas Ο/Η Kimwnas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Athina
Προεπιλογή Απάντηση: Τί "βλέπετε" ???? - Θα πάει ο Έλληνας διακοπές ??? (λόγω οικ. κρίσης)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Xarleas Εμφάνιση μηνυμάτων
Εδώ στη Σέριφο έχει αρκετό κόσμο (όχι σαν άλλες χρονιές) αλλά από έσοδα πολύ πιο κάτω λένε οι ..... Σερίφηδες...
Off-topic on/
άμα πηγαίνεις στο Καρνάγιο (Λειβάδι) δώσε χαιρετίσματα στον Δημήτρη! από Κίμωνα (Shine on you crazy diamond - Pink Floyd κλτ και θα καταλάβει)
Off-topic off/
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:01
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Γεγονός που με στεναχώρησε, απογοήτευσε και εξόργισε.

Το Σάββατο σαλπάρω με το Κνωσός για Ηράκλειο.

Περιδιαβαίνω τα σαλόνια του πλοίου και το γνωστό σε όλους θέαμα, ένα άτομο να κάθεται σε ένα τραπέζι και να κρατάει 3 καρέκλες άδειες με
πράγματα επάνω παρ' όλες τις ανακοινώσεις για το αντίθετο.

Φυσικά δεν βρίσκω πουθενά να κάτσω, αλλά κάπου τσεκάρει το μάτι μου μια θέση ελεύθερη ανάμεσα σε 2 ευτραφείς κυρίες στον καναπέ, οπότε μετά από κάμποσο ψάξιμο και παρά τις αντιρρήσεις τους ότι θα έρθει άλλος να κάτσει εκεί (που δεν ήρθε τελικά), στριμώχνομαι μαζί με άλλα 200 περίπου ελληνικά γαϊδούρια στο σαλόνι.

Σε λίγο βλέπω μια ηλικιωμένη κυρία, με πατερίτσες, υποβασταζόμενη από την κόρη της, να ρωτάει έναν έναν όσους κάθονταν σε τραπέζια με ελεύθερες καρέκλες αν μπορεί να κάτσει. Μετά από κανα 10λεπτο και αφού πρέπει να είχε πάρει αρνητικές απαντήσεις απ' όλους, έχει κάνει το γύρο του σαλονιού περνάει πάλι από εκεί που καθόμουν, απευθύνοντας το ίδιο αίτημα σε όλους. Μου ήρθε το αίμα στο κεφάλι από ντροπή που δεν της είχα δώσει τη θέση μου εξ' αρχής όταν την είδα και σηκώνομαι επι τόπου να της δώσω της δικιά μου θέση, δοξάζοντας το Θεό που θα μπορούσα για τις επόμενες 6 ώρες να περπατάω και να κάθομαι στο πάτωμα, χωρίς να με πειράζει.

Τα σιχάθηκα τα γαϊδούρια αυτά τ' ανθρώπινα και στο τέλος έκατσα στο πάτωμα με δυο άλλους μηχανόβιους και η ώρα πέρασε ωραία με κουβέντα.

200 γαϊδούρια που λέτε, όλα ελληνικά και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας έχει οδηγήσει εκεί που μας έχει οδηγήσει αυτός ο ωχαδερφισμός και η αναλγησία που έχουμε σαν λαός και γιατί δεν έχουμε λεφτά να πάμε διακοπές.

Να σημειώσω ότι οι προκαθορισμένες θέσεις με το σήμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ήταν κατειλημμένες από κάτι τσογλάνια και ένα ζευγάρι που έβλεπε ταινία στο laptop του...
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:14
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
...........και σηκώνομαι επι τόπου να της δώσω της δικιά μου θέση...

Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:17
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
Senior Member

Απόσπασμα:
...σηκώνομαι επι τόπου να της δώσω της δικιά μου θέση, δοξάζοντας το Θεό που θα μπορούσα για τις επόμενες 6 ώρες να περπατάω και να κάθομαι στο πάτωμα, χωρίς να με πειράζει.

...

Το μεγαλύτερο δώρο που συνειδητοποίησες ότι έχεις ....
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:24
Senior Member

Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Νίκο το γεγονός πάντως με προβλημάτιζε εκτός του ότι με άφησε άναυδο, γιατί εκεί μέσα ήταν ένα σωρό κολόπαιδα με τα ακουστικά στα αυτιά και ένα σωρό τρύπες στο σώμα τους με σκουλαρίκια, ένα σωρό νέοι, ευσταλείς και όμορφοι άνθρωποι, κοπελίτσες με τα βυζάκια και τα κολαράκια έξω, αλλά μόνο εμένα του 47χρόνου "μπάρμπα" μου πέρασε από το μυαλό να σηκωθώ και το έκανα.

Για πολύ κακομοιριά μιλάμε όμως.
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:25
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:
Γεγονός που με στεναχώρησε, απογοήτευσε και εξόργισε.

Το Σάββατο σαλπάρω με το Κνωσός για Ηράκλειο.

Περιδιαβαίνω τα σαλόνια του πλοίου και το γνωστό σε όλους θέαμα, ένα άτομο να κάθεται σε ένα τραπέζι και να κρατάει 3 καρέκλες άδειες με
πράγματα επάνω παρ' όλες τις ανακοινώσεις για το αντίθετο.

Φυσικά δεν βρίσκω πουθενά να κάτσω, αλλά κάπου τσεκάρει το μάτι μου μια θέση ελεύθερη ανάμεσα σε 2 ευτραφείς κυρίες στον καναπέ, οπότε μετά από κάμποσο ψάξιμο και παρά τις αντιρρήσεις τους ότι θα έρθει άλλος να κάτσει εκεί (που δεν ήρθε τελικά), στριμώχνομαι μαζί με άλλα 200 περίπου ελληνικά γαϊδούρια στο σαλόνι.

Σε λίγο βλέπω μια ηλικιωμένη κυρία, με πατερίτσες, υποβασταζόμενη από την κόρη της, να ρωτάει έναν έναν όσους κάθονταν σε τραπέζια με ελεύθερες καρέκλες αν μπορεί να κάτσει. Μετά από κανα 10λεπτο και αφού πρέπει να είχε πάρει αρνητικές απαντήσεις απ' όλους, έχει κάνει το γύρο του σαλονιού περνάει πάλι από εκεί που καθόμουν, απευθύνοντας το ίδιο αίτημα σε όλους. Μου ήρθε το αίμα στο κεφάλι από ντροπή που δεν της είχα δώσει τη θέση μου εξ' αρχής όταν την είδα και σηκώνομαι επι τόπου να της δώσω της δικιά μου θέση, δοξάζοντας το Θεό που θα μπορούσα για τις επόμενες 6 ώρες να περπατάω και να κάθομαι στο πάτωμα, χωρίς να με πειράζει.

Τα σιχάθηκα τα γαϊδούρια αυτά τ' ανθρώπινα και στο τέλος έκατσα στο πάτωμα με δυο άλλους μηχανόβιους και η ώρα πέρασε ωραία με κουβέντα.

200 γαϊδούρια που λέτε, όλα ελληνικά και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας έχει οδηγήσει εκεί που μας έχει οδηγήσει αυτός ο ωχαδερφισμός και η αναλγησία που έχουμε σαν λαός και γιατί δεν έχουμε λεφτά να πάμε διακοπές.

Να σημειώσω ότι οι προκαθορισμένες θέσεις με το σήμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ήταν κατειλημμένες από κάτι τσογλάνια και ένα ζευγάρι που έβλεπε ταινία στο laptop του...
Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ευθύνες βαρένουν το προσωπικό του πλοίου, το ότι είμαστε γαιδούρια δε λέει από μόνο του τίποτα, ούτε είναι δική σου (δική μας) δουλειά να τσακώνεσαι με τα γαιδούρια, δεν θα βγάλεις και άκρη.
Δηλαδή το είπαμε στα μεγάφωνα και τελειώσαμε;

Εχθές σε φανάρι Στουρνάρη & Πατησιών οδηγός τρόλευ μιλάει στο κινητό και δίπλα του σταματούν 3 μηχανάκια της "ΔΙΑΣ" και δεν του λένε τίποτα, τους τον δείχνω και σηκώνουν τους ώμους .

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν όλοι την δουλειά τους άσχετα με την συμπεριφορά του κάθε ένα, δεν γίνεται να γίνεται ό κάθε ένας από εμάς τροχονόμος, λιμενικός κ.λ.π

Last edited by frits; 11-08-2010 at 09:27.
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:29
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
Senior Member

Απόσπασμα:
Σε λίγο βλέπω μια ηλικιωμένη κυρία, με πατερίτσες, υποβασταζόμενη από την κόρη της, να ρωτάει έναν έναν όσους κάθονταν σε τραπέζια με ελεύθερες καρέκλες αν μπορεί να κάτσει...

Η γυναίκα μου κυκλοφορεί όλο τον χρόνο, πρωί - μεσημέρι, με τα ΜΜΜ.

Μου λέει λοιπόν κατά καιρούς,

σήμερα μπήκε στο λεωφορείο μια ετοιμόγεννη ....

Απ' όλους όσους καθόντουσαν, νέους-γέρους,

ο μόνος που σηκώθηκε για να παραχωρήσει την θέση του στην ετοιμόγεννη,

ήταν ένας υπερήλικας ....

Όλα τ' άλλα γαϊδούρια, καθόντουσαν κάνοντας πως δεν είδαν

και "παίζοντας" με το πουλί τους ...... εεεεε με το κινητό τους ήθελα να πω .....

Αυτό είναι το "περήφανο Ελληνόπουλο" του 2010 ....
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:39
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Η γυναίκα μου κυκλοφορεί όλο τον χρόνο, πρωί - μεσημέρι, με τα ΜΜΜ.

Μου λέει λοιπόν κατά καιρούς,

σήμερα μπήκε στο λεωφορείο μια ετοιμόγεννη ....

Απ' όλους όσους καθόντουσαν, νέους-γέρους,

ο μόνος που σηκώθηκε για να παραχωρήσει την θέση του στην ετοιμόγεννη,

ήταν ένας υπερήλικας ....

Όλα τ' άλλα γαϊδούρια, καθόντουσαν κάνοντας πως δεν είδαν

και "παίζοντας" με το πουλί τους ...... εεεεε με το κινητό τους ήθελα να πω .....

Αυτό είναι το "περήφανο Ελληνόπουλο" του 2010 ....
Αυτό ήταν το επόμενο που σκεφτόμουν να πω. Ακούω πολλές μαρτυρίες από εγκύους γυναίκες ότι πουθενά πλέον δεν τυγχάνουν του σεβασμού και της αντιμετώπισης που θα έπρεπε και τύχαιναν παλαιότερο.
Άμεσα συνδεδεμένο κατά τη γνώμη μου, γιατί το γαϊδούρι ο Έλληνας δεν έχει λεφτά να πάει διακοπές πλέον.
Πως τα κατάφερνε ο πατέρας μου, ιδιωτικός υπάλληλος με έναν μικρό μισθό και στη δεκαετία του 70, πηγαίναμε κάθε χρόνο έναν μήνα ολόκληρο διακοπές σε νησί, τετραμελής οικογένεια; Τότε όμως, στο λεωφορείο οι ενήλικοι και οι έγκυες έβρισκαν αμέσως να κάτσουν και έτσι με είχαν μάθει και μένα να κάνω.
Reply With Quote
Παλιό 11-08-2010, 09:44
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
Senior Member

Απόσπασμα:

Κατά καιρούς συζητάμε κ λέμε για την παιδεία .....

Για την παιδεία στην οδήγηση,

για την παιδεία στις ταβέρνες,

για την παιδεία στα νοσοκομεία .....

Αλλά πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη παιδείας,

είναι αυτό που περιγράφεις Γιώργο ....

Αφού οι ####δάσκαλοι αφενός,

και οι γ******** γονείς αφετέρου, δεν κάνουν καν τον κόπο να πουν τα αυτονόητα στα ####παιδά τους,

τί άλλο περιμένουμε να δούμε ;;;;

Από το χαρτί μικρό ή μεγάλο που πετάει το ####παιδο,

από το ότι ΔΕΝ σηκώνεται για να κάτσει κάποιος που το έχει πραγματικά άνάγκη,

από τα χασκόγελα κ τις ασύστολες φωνές,

τις Χριστοπαναγίες σε πρώτη ζήτηση (χωρίς λόγο κ αφορμή),

από τις σηκωμένες φούστες μέχρι τον λαιμό των κοριτσιών στο κατάστρωμα,

από τα φιλιά και τα "μπαλαμουτιάσματα" μέσα στο καράβι, χωρίς κανένα δισταγμό κ αιδώ

ή από την ροχάλα που σου πετάει μπροστά σου περπατώντας ...

Άσε γιατί φόρτωσα χοντρά κ θα πω κι άλλα χειρότερα,

γι' αυτούς που έχουν πολιτικές ευθύνες

και διέλυσαν την Ελληνική οικογένεια ....

Αίσχος κ πάλι αίσχος
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης