GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-08-2010, 21:48
Captain_Andreas Ο/Η Captain_Andreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1200 GS
Προεπιλογή Απάντηση: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν στο σπίτι, στο σχολείο, στην εκκλησία σε μαθαίνουν "πας μη έλλην βάρβαρος" τι περιμένεις γιατρέ μου; Στα χίλια κακά αυτού του τόπου οι λαθρομετανάστες ήρθαν και έκατσαν σαν το κερασάκι στην τούρτα, αυτοί φταίνε για όλα. Πριν απο την εμφάνισή τους δεν υπήρχε πρόβλημα, όλα καλά και ωραία. Ωρε σεις οι γεροντότεροι ξεχνάτε τι έκανε ο διδκτάτορας Παπαδόπουλος, πόσες καραβιές Πακιστανούς έφερε στην Ελλάδα; Αλλά τότε όλοι ήταν κότες δεν μίλαγε κανείς, τους έφερνε ο Μέγας Κυβερνήτης ο "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ"
Με συγχωρείς αλλά αυτά που λες δεν ισχύουν τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω εγώ. Το πας μη Έλλην Βάρβαρος είναι ένας μύθος δεν ειπώθηκε ΠΟΤΕ και πουθενά στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

Η διχοτομία Ελλήνων-βαρβάρων υπήρχε στην κλασική αρχαιότητα, όπως αποτυπώνεται καθαρά σε ένα ρητό που ο Διογένης Λαέρτιος (1.34) αποδίδει στον Θαλή, ενώ άλλοι το απέδιδαν στον Σωκράτη: «Χρωστάω χάρη στην Τύχη για τρία πράγματα: που γεννήθηκα άνθρωπος και όχι ζώο, άνδρας και όχι γυναίκα, Έλληνας και όχι βάρβαρος». (τριῶν τούτων ἕνεκα χάριν ἔχειν τῇ Τύχῃ· πρῶτον μὲν ὅτι ἄνθρωπος ἐγενόμην καὶ οὐ θηρίον, εἶτα ὅτι ἀνὴρ καὶ οὐ γυνή,τρίτον ὅτι Ἕλλην καὶ οὐ βάρβαρος). Οι Έλληνες, ειδικά μετά τους περσικούς πολέμους, πίστευαν ότι, ελεύθεροι πολίτες καθώς ήταν, ήταν ανώτεροι από τους «βαρβάρους» που υπάκουαν δουλικά σε έναν βασιλιά. Όπως λέει ο Ευριπίδης στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, είναι λογικό οι Έλληνες να εξουσιάζουν τους βαρβάρους, αλλά όχι το αντίστροφο: βαρβάρων δ’ Ἕλληνας ἄρχειν εἰκός, ἀλλ’ οὐ βαρβάρους Ἑλλήνων· τὸ μὲν γὰρ δοῦλον, οἱ δ’ ἐλεύθεροι.

Πέρα από αυτό τώρα ο καθείς μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να μεταλλάσσει την γραμματεία μας κατά τις ορέξεις του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ποτέ διδαχθήκαμε κάτι τέτοιο... Το άλλο με τον Παπαδόπουλο και τις καραβιές των Πακιστανών από που προκύπτει; Θα ήθελα να μου πεις σε παρακαλώ γιατί δεν το γνωρίζω. Ο Παπαδόπουλος έφερε Σαουδάραβες στην Ελλάδα καθ όλα νομίμους και καταμετρημένους και το άνοιγμα που έκανε ήταν προς τα κράτη της Μέσης Ανατολής (Εμιράτα κλπ) και μόνον εκεί. Δεν είμαι ούτε θιασώτης του ούτε υποστηρικτής του αλλά αυτός τουλάχιστον αρνήθηκε την χάρη, στα πρώην αφεντικά του τους Αμερικάνους, χρησιμοποιηθεί Ελληνικός χώρος για διέλευση και επιχειρήσεις συμμαχικές προς τον πόλεμο των 6 ημερών του Ισραήλ με τους Άραβες... Επειδή ξέρω πως θα παρεξηγηθώ προλαμβάνω λέγοντας πως οι πρακτικές του δεν με βρίσκουν σύμφωνο, απλώς το θεωρώ γελοίο να εθελοτυφλούμε γνωρίζοντας πως τον κατέβασε ο άλλος ο προδόταρος ο Ιωαννίδης εν μία νυκτί από την εξουσία με το Πολυτεχνείο και τα σχετικά επεισόδια...

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας λοιπόν ΝΑΙ στον ανθρωπισμό ΟΧΙ όμως στην καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων και των στοιχειωδών μας αξιών στο όνομα ΚΑΝΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ. Τα διεθνή προβλήματα (όπως η λαθρομετανάστευση) απαιτούν και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ, και κάτι τέτοιο δεν το βλέπω.

Κανείς δεν είπε πως φταίνε ΜΟΝΟ οι λαθρομετανάστες. Κατά βάση εμείς φταίμε με τους πολιτικούς που ανεχόμαστε να μας κυβερνούν. Αλλά έλεος πια, αν ο ανθρωπισμός σας ισούται με την δικιά μας καταστροφή και αλλοίωση, κρατήστε τον και κατά το παράδειγμα του Carduelis θεωρήσατε κι εμένα απάνθρωπο...
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 21:52
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Captain_Andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Με συγχωρείς αλλά αυτά που λες δεν ισχύουν τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω εγώ. Το πας μη Έλλην Βάρβαρος είναι ένας μύθος δεν ειπώθηκε ΠΟΤΕ και πουθενά στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

Η διχοτομία Ελλήνων-βαρβάρων υπήρχε στην κλασική αρχαιότητα, όπως αποτυπώνεται καθαρά σε ένα ρητό που ο Διογένης Λαέρτιος (1.34) αποδίδει στον Θαλή, ενώ άλλοι το απέδιδαν στον Σωκράτη: «Χρωστάω χάρη στην Τύχη για τρία πράγματα: που γεννήθηκα άνθρωπος και όχι ζώο, άνδρας και όχι γυναίκα, Έλληνας και όχι βάρβαρος». (τριῶν τούτων ἕνεκα χάριν ἔχειν τῇ Τύχῃ· πρῶτον μὲν ὅτι ἄνθρωπος ἐγενόμην καὶ οὐ θηρίον, εἶτα ὅτι ἀνὴρ καὶ οὐ γυνή,τρίτον ὅτι Ἕλλην καὶ οὐ βάρβαρος). Οι Έλληνες, ειδικά μετά τους περσικούς πολέμους, πίστευαν ότι, ελεύθεροι πολίτες καθώς ήταν, ήταν ανώτεροι από τους «βαρβάρους» που υπάκουαν δουλικά σε έναν βασιλιά. Όπως λέει ο Ευριπίδης στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, είναι λογικό οι Έλληνες να εξουσιάζουν τους βαρβάρους, αλλά όχι το αντίστροφο: βαρβάρων δ’ Ἕλληνας ἄρχειν εἰκός, ἀλλ’ οὐ βαρβάρους Ἑλλήνων· τὸ μὲν γὰρ δοῦλον, οἱ δ’ ἐλεύθεροι.

Πέρα από αυτό τώρα ο καθείς μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να μεταλλάσσει την γραμματεία μας κατά τις ορέξεις του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ποτέ διδαχθήκαμε κάτι τέτοιο... Το άλλο με τον Παπαδόπουλο και τις καραβιές των Πακιστανών από που προκύπτει; Θα ήθελα να μου πεις σε παρακαλώ γιατί δεν το γνωρίζω. Ο Παπαδόπουλος έφερε Σαουδάραβες στην Ελλάδα καθ όλα νομίμους και καταμετρημένους και το άνοιγμα που έκανε ήταν προς τα κράτη της Μέσης Ανατολής (Εμιράτα κλπ) και μόνον εκεί. Δεν είμαι ούτε θιασώτης του ούτε υποστηρικτής του αλλά αυτός τουλάχιστον αρνήθηκε την χάρη, στα πρώην αφεντικά του τους Αμερικάνους, χρησιμοποιηθεί Ελληνικός χώρος για διέλευση και επιχειρήσεις συμμαχικές προς τον πόλεμο των 6 ημερών του Ισραήλ με τους Άραβες... Επειδή ξέρω πως θα παρεξηγηθώ προλαμβάνω λέγοντας πως οι πρακτικές του δεν με βρίσκουν σύμφωνο, απλώς το θεωρώ γελοίο να εθελοτυφλούμε γνωρίζοντας πως τον κατέβασε ο άλλος ο προδόταρος ο Ιωαννίδης εν μία νυκτί από την εξουσία με το Πολυτεχνείο και τα σχετικά επεισόδια...

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας λοιπόν ΝΑΙ στον ανθρωπισμό ΟΧΙ όμως στην καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων και των στοιχειωδών μας αξιών στο όνομα ΚΑΝΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ. Τα διεθνή προβλήματα (όπως η λαθρομετανάστευση) απαιτούν και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ, και κάτι τέτοιο δεν το βλέπω.

Κανείς δεν είπε πως φταίνε ΜΟΝΟ οι λαθρομετανάστες. Κατά βάση εμείς φταίμε με τους πολιτικούς που ανεχόμαστε να μας κυβερνούν. Αλλά έλεος πια, αν ο ανθρωπισμός σας ισούται με την δικιά μας καταστροφή και αλλοίωση, κρατήστε τον και κατά το παράδειγμα του Carduelis θεωρήσατε κι εμένα απάνθρωπο...
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 22:00
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Αν θυμάμαι καλά οι έλληνες έφευγαν για Σαουδική Αραβία και όχι το ανάποδο. Αλλά και έτσι να είναι όπως το λές, έφερε μουσουλμάνους και δεν άνοιξε μύτη. Για το "πας μη έλλην βάρβαρος" πράγματι δεν άνοιξα τη αρχαία ελληνική γραμματεία, αλλά βασίστηκα στην νεολληνική αντίληψη του όρου.
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 22:18
Senior Member

Χρησιμοποιείς την δεδομένη έλλειψη παιδείας ως πανάκεια για τα πάντα. Λυπούμαι αλλά δεν επιχειρηματολογείς, μόνο επαναλαμβάνεσαι.
Για τα blogs εξέφρασα την άποψή μου την οποία δεν σχολίασες στο κάιριό της σημείο. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ κάτι που απ' όσο φαίνεται δεν σε αγγίζει, και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου για το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... Αν διαφωνείς με τα blogs αυτά ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ άσε όμως την ενημέρωση να είναι ελεύθερη και ΜΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΙΜΗ σε αντίθεση με τα ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΜΕ ... εκτός κι αν πιστεύεις πως τα ΜΜΕ διέπονται από ανεξαρτησία οπότε πάλι επιστρέφουμε στην κολοκυθόπιτα...

Τώρα για το σπίτι μας και την κατάστασή του τα είπαμε, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Θα κλείσω μόνο μέ ένα πράγμα ΑΝ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. Και κάτι τελευταίο... δεν επιχειρώ ούτε να ορίσω ούτε να βαθμονομήσω τον πατριωτισμό σου (ή ό,τι εννοείς εσύ ως τέτοιον) θα σε παρακαλέσω όμως να μην με αποκαλείς υπερεθνικιστή γιατί δεν είμαι, δεν έχει νόημα την φυσιολογική αντίδραση αγανακτισμένου ανθρώπου και την επενδύεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς... δεν της μειώνεις την αξία...
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 23:05
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Απόσπασμα:
Χρησιμοποιείς την δεδομένη έλλειψη παιδείας ως πανάκεια για τα πάντα. Λυπούμαι αλλά δεν επιχειρηματολογείς, μόνο επαναλαμβάνεσαι.
Για τα blogs εξέφρασα την άποψή μου την οποία δεν σχολίασες στο κάιριό της σημείο. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ κάτι που απ' όσο φαίνεται δεν σε αγγίζει, και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου για το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... Αν διαφωνείς με τα blogs αυτά ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ άσε όμως την ενημέρωση να είναι ελεύθερη και ΜΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΙΜΗ σε αντίθεση με τα ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΜΕ ... εκτός κι αν πιστεύεις πως τα ΜΜΕ διέπονται από ανεξαρτησία οπότε πάλι επιστρέφουμε στην κολοκυθόπιτα...

Τώρα για το σπίτι μας και την κατάστασή του τα είπαμε, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Θα κλείσω μόνο μέ ένα πράγμα ΑΝ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. Και κάτι τελευταίο... δεν επιχειρώ ούτε να ορίσω ούτε να βαθμονομήσω τον πατριωτισμό σου (ή ό,τι εννοείς εσύ ως τέτοιον) θα σε παρακαλέσω όμως να μην με αποκαλείς υπερεθνικιστή γιατί δεν είμαι, δεν έχει νόημα την φυσιολογική αντίδραση αγανακτισμένου ανθρώπου και την επενδύεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς... δεν της μειώνεις την αξία...
Αδερφέ εν φόρουμι, άβυσσος οι διαφορές μας!
1. Για τα μπλόγκς έχω καταθέσει την γνώμη μου προ πολλού http://www.gsforum.gr/%CE%94%CE%B9%C...AF%CE%B1-8514/ . Εσένα σε ενδιαφέρει να λένε όλοι τη γνώμη τους, εμένα με ενδιαφέρει αυτό που λένε να το λένε ΚΑΙ επώνυμα. Οι ανωνυμίες κάνουν κακό στη σκέψη και στο στομάχι. Επειδή είμαι μυγιάγγιχτος σε τέτοια θέματα, τέτοια πίτα δεν τρώω..
2. Και κάτι "διαδικαστικό": Επειδή δεν έχω πρόβλημα να καταθέσω επώνυμα τις αντιρρήσεις μου και τις διαφωνίες μου, άλλο τόσο δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω με το ύφος και τον τρόπο που μου υπαγορεύουν οι συνομιλητές μου. Αλλιώς θα ήμουν μαζοχιστής που λέει και ο manosamos. Από μεριάς μου λοιπόν καμμιά διάθεση για προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνείες, αρκεί να είναι αμοιβαίο.

ΥΓ: κατανοώ απόλυτα οτι είσαι αγανακτισμένος άνθρωπος και δεν το κάνω για να σε εκνευρίσω περισσότερο αλλά θα ματαξαναεπαναληφθώ: ΟΛΑ όσα παλαβά ταλαιπωρούν αυτή τη χώρα οφείλονται στην βαθειά έλλειψη παιδείας του λαού μας. Ακόμα και οι μεταγραφές του Παναθηναικού

Καλό μου ταξίδι λοιπόν και τα ξαναλέμε σε μια βδομάδα εκτός και πιάσουν τα βουντού του manosamos
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 23:13
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Αδερφέ εν φόρουμι, άβυσσος οι διαφορές μας!
1. Για τα μπλόγκς έχω καταθέσει την γνώμη μου προ πολλού http://www.gsforum.gr/%CE%94%CE%B9%C...AF%CE%B1-8514/ . Εσένα σε ενδιαφέρει να λένε όλοι τη γνώμη τους, εμένα με ενδιαφέρει αυτό που λένε να το λένε ΚΑΙ επώνυμα. Οι ανωνυμίες κάνουν κακό στη σκέψη και στο στομάχι. Επειδή είμαι μυγιάγγιχτος σε τέτοια θέματα, τέτοια πίτα δεν τρώω..
2. Και κάτι "διαδικαστικό": Επειδή δεν έχω πρόβλημα να καταθέσω επώνυμα τις αντιρρήσεις μου και τις διαφωνίες μου, άλλο τόσο δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω με το ύφος και τον τρόπο που μου υπαγορεύουν οι συνομιλητές μου. Αλλιώς θα ήμουν μαζοχιστής που λέει και ο manosamos. Από μεριάς μου λοιπόν καμμιά διάθεση για προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνείες, αρκεί να είναι αμοιβαίο.

ΥΓ: κατανοώ απόλυτα οτι είσαι αγανακτισμένος άνθρωπος και δεν το κάνω για να σε εκνευρίσω περισσότερο αλλά θα ματαξαναεπαναληφθώ: ΟΛΑ όσα παλαβά ταλαιπωρούν αυτή τη χώρα οφείλονται στην βαθειά έλλειψη παιδείας του λαού μας. Ακόμα και οι μεταγραφές του Παναθηναικού

Καλό μου ταξίδι λοιπόν και τα ξαναλέμε σε μια βδομάδα εκτός και πιάσουν τα βουντού του manosamos
Ακομη εδω εισαι δεν εφυγες?
Παντως για να λεμε του στραβου το δικιο,τα ευρω που θα χαλασεις στις διακοπες,θα μπορουσες να τα δωσεις για κολοχαρτο για τα Ταλιμπανια
Παντως εγινε μεγαλο θεμα το κολοχαρτο....
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 22:29
Senior Member

Η ρίζα του κακού τουλάχιστον κατ' εμέ είναι η σάπια πολιτική μας, τα αποτελέσματα αυτής είναι η αλλοίωση του κοινωνικού ιστού για την λαθρομετανάστευση. Και το ερώτημα είναι ή διώχνουμε τους πολιτικούς μας ή τους λαθρομετανάστες... κάθε πρόταση δεκτή...
Το έχω ξαναπεί αλλά το '60 και το '50 οι Έλληνες και οι όποιοι άλλοι κατά το πλείστον μέρος πήγαιναν με νόμιμους τρόπους και σε οργανωμένα κράτη ως μετανάστες... εδώ και παράνομοι είναι και σε ανοργάνωτο κράτος ήλθαν, η σύγκριση δεν στέκει...

Last edited by Captain_Andreas; 25-08-2010 at 22:31.
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 23:00
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

ο gemat μιλούσε για μετανάστες.προς εκεί και η απάντησή μου.για ΛΑΘΡΟμετανάστες την απάντησή μου την έδωσα.για την ακρίβεια μια καλή απάντηση θα ήταν να μπουζουριάσουμε τον κάθε τσοχατζοπουλάκο
που έκανε αχταρμά τις ένοπλες δυνάμεις,οι οποίες ξανατονίζω δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.

κατα τα άλλα,στέκει και παραστέκει η σύγκριση,απο την στιγμή που έχουμε εκατοντάδες δηλωμένους μετανάστες που είναι και η πλειοψηφία των μεταναστών και έχουν έρθει νόμιμα στην ελλάδα και που το ελληνικό κράτος τους καλεί ετησίως να καταβάλουν παράβολο με αρκετά ευρωπουλάκια για να διαμένουν!
και το παράβολο φυσικά,είναι ελληνική πατέντα.

και τέλος,πιστεύω όπως λέει και ο κάπτεν,ότι οι πολιτικοί φταίνε για αυτήν την κατάντια και ή έλλειψη συντονισμού απο δαύτους.είναι άχρειστοι.
γιατί και νόμιμους μετανάστες έχουμε,όπως οι κινέζοι π.χ.που έρχονται κατα κύματα ,κυριλέ με αεροπλάνα.αυτοί δεν κάνουν ζημιά στο εμπόριο?ποιός τους επέτρεψε να πλημμυρίσουν την αγορά? φταίνε αυτοί που κάποιος τους έδωσε το δικαίωμα να χτυπήσουν τις αγορές?
δεν νομίζω.

και κάτι ακόμη.απο την στιγμή που ένας μετανάστης πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στο κρατος,είναι ασφαλισμένος και φορολογείτε κανονικότατα,δεν βλέπω τον λόγο που θα πρέπει να τον προσπεράσω στην ουρά του ΙΚΑ περιμένοντας έναν ηλίθιο κρατικό μηχανισμό.
Reply With Quote
Παλιό 26-08-2010, 08:31
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
γιατί να μην το συζητήσουμε?
περιορίστηκε η αξία των ημερομισθίων όπως ακριβώς περιόρισαν την αξία και οι δικοί μας μεταναστες την δεκαετία του 60 στην γερμανία.
αλλά τότε δεν μας περίμεναν σε στρατόπεδα,αλλά μας φέρθηκαν σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.και εμάς και τους τούρκους.
τα παράπονα σου για την ανεργία,στους κυβερνητικούς.αυτοί ξέρουν!

τοτε οι ελληνες και οι τουρκοι που πηγαν στη γερμανια ηταν περα για περα νομιμοι!ο αριθμος τους ηταν 100% ελεγχομενος συμφωνα με τις αναγκες των γερμανων,τους προωθησαν οι ιδιοι οι γερμανοι σε συγκεκριμενες δουλειες,και η ενταξη τους ηταν ομαλοτατη...να μην αναφερω τι συνεπειες ειχε αν καποιος τους κουνιοτανε και ειχε παραβατικη συμπεριφορα...

κατα τα άλλα,δεν είδα κανέναν να αναφέρεται στο ότι έχουμε στην κυριολεξία ΤΡΥΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ και με τόσα δις που έχουμε δώσει στις ένοπλες δυνάμεις να κάνουνε γαργάρα.
ολοι το παραδεχονται αυτο...
απο την στιγμή που ΔΕΝ μπορούν να προφυλάξουν την χώρα και τα σύνορά της,μας φταίνε οι φουκαράδες που τρέχουν να σωθούν.
να τους πετάξουμε στα σκουπίδια λοιπόν!
φυσικα και δε φταινε,φυσικα και δεν πρεπει να τους πεταξουμε στα σκουπιδια...,απλα οταν καποιος περναει παρανομα τα τρυπια,δε λεω,συνορα μιας ρημαδοχωρας δε μπορει να εχει την απαιτηση η χωρα αυτη να του παρεχει,εστω θεωρητικα,οτι παρεχει στους πολιτες της...
εν κατακλείδι λοιπόν,το συμπέρασμα σύμφωνα με τα γραφόμενα σας,είναι ότι οι μετανάστε είναι η ρίζα του κακού.αν δεν ήταν αυτοί,δεν θα κλέβανε καλώδια,δεν θα βιάζονταν κοριτσάκια,δεν θα κυκλοφορούσε παιδική πορνογραφία,τα νοσοκομεία θα ήταν κομπλέ,θα είχαμε περισσότερες παρθένες και τόνους απο κολώχαρτα!
αυτο που ξερω ειναι οτι ειτε με ευθυνη δικη τους,ειτε με ευθυνη του κρατους,ειτε με ευθυνη του...χατζηπετρη,οι παρανομοι εξ αυτων εχουν επ ωμου το μεγαλυτερο κομματι της εγκληματικοτητας...
οταν καποιος "δεν υπαρχει" για ενα κρατος και τις αρχες,ειναι πολυ πιο ευκολο να διαπραξει εγκλημα και μετα ...αντε βρες τον...!

Απόσπασμα:
Η ρίζα του κακού τουλάχιστον κατ' εμέ είναι η σάπια πολιτική μας, τα αποτελέσματα αυτής είναι η αλλοίωση του κοινωνικού ιστού για την λαθρομετανάστευση. Και το ερώτημα είναι ή διώχνουμε τους πολιτικούς μας ή τους λαθρομετανάστες... κάθε πρόταση δεκτή...
και τους δυο γινεται...?
Το έχω ξαναπεί αλλά το '60 και το '50 οι Έλληνες και οι όποιοι άλλοι κατά το πλείστον μέρος πήγαιναν με νόμιμους τρόπους και σε οργανωμένα κράτη ως μετανάστες... εδώ και παράνομοι είναι και σε ανοργάνωτο κράτος ήλθαν, η σύγκριση δεν στέκει...
σωστος(για ακομα μια φορα)
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων

και κάτι ακόμη.απο την στιγμή που ένας μετανάστης πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στο κρατος,είναι ασφαλισμένος και φορολογείτε κανονικότατα,δεν βλέπω τον λόγο που θα πρέπει να τον προσπεράσω στην ουρά του ΙΚΑ περιμένοντας έναν ηλίθιο κρατικό μηχανισμό.
σωστοτατος!εδω ειναι το ζουμι!
αν καποιος μεταναστης ειναι νομιμος και πληρωνει φορους ειναι καλοδεχουμενος και τον αντιμετωπιζω ισοτιμα με τους πολιτες της χωρας!
Reply With Quote
Παλιό 25-08-2010, 23:14
Senior Member

Καλα να περασεις...
Την ευχη μου να χεις...
Reply With Quote
Απάντηση