![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
η αληθεια ειναι οτι δεν το γραφει πουθενα, γιατι το εχω και εγω στο σπιτι,
παντως και εγω το θυμαμαι αυτο με το στρωσιμο, πιθανον εχει γινει μπερδεμα με το προηγουμενο motorkote που υπηρχε στην αγορα (που ηταν μαϊμουδια, και λεμε για αυτο που μετενομαστηκε σε superdynamic) το οποιο οντως νομιζω οτι εκει οι οδηγιες το ανεφεραν, ή απλως στο ελεγαν προφορικα στις διαφορες εκθεσεις αυτοκινητων-μοτοσυκλετων οι ιδιοι οι πωλητες, δεν θυμαμαι καλα. και το αλλο που προσεξα ειναι οτι λεει σε καθε τεταρτη αλλαγη λαδιων θελει παλι, αυτο δεν το ειχε το αλλο που ελεγε περιπου καθε 80.000χλμ, εδω και το superdynamic http://www.superdynamic.gr/index3.htm α, και το αλλο ειναι οτι αυτην την διαφορα θερμοκρασιας και καλυτερης λειτουργιας το ειχα δει με το superdynamic, το παλιο motorkote Last edited by J-P-HELLAS; 03-08-2011 at 21:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Αν μιλαμε για γραμμαρια βαλβολινης π.χ διαφορικου κανε τις διαιρεσεις και βαλε το αναλογο! |
|
|
|||
|
|||
|
Λοιπόν... αν είναι να πάω στα 93,5 άλογα μέσα στον πρώτο μήνα μόνο με αυτό το ζουμί, να το βάλω κι εγώ ρε παιδιά!
(άκου 10% παραπάνω ιπποδύναμη )Λοιπόν... καλά όλα αυτά, αλλά εγώ δεν θα το έβαζα ποτέ στον κινητήρα μου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το φοβάμαι, διότι οι σύγχρονοι κινητήρες, έχουν διόδους για λάδι τόσο λεπτούς που πιθανόν μπορεί να φράξουν από αυτό. Κι ο σημερινός μπόξερ, σύγχρονος είναι. Δεν κατασκευάζεται με τις τεχνικές και τα υλικά του τότε, αλλά κατασκευάζεται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους του σήμερα. Έχω βάλει κάτι αντίστοιχο του μοτορκοτε (Το Slick50) μόνο σε σασμάν και διαφορικό. Εκεί που δουλεύουν μόνο γρανάζια δηλαδή. Εκεί ναι... άφοβα και κάνεις καλό. (και καλό να μην κάνεις, πάντως κακό δεν κάνεις σίγουρα) Αν αλλάζεις τα λάδια σου στον σωστό χρόνο και δεν το αφήνεις να δουλεύει με νερωμένα λάδια επειδή το ξέχασες, επειδή βαριέσαι, επειδή είσαι στ' R χι δια σου, το μηχανάκι δεν παθαίνει τίποτα. Έχω δυο γνωστούς με 1100GS που ο ένας έχει 250-260 χιλιάδες χιλιόμετρα και ο άλλος κοντά στις 300000χιλ και τα μηχανάκια τους είναι μια χαρά χωρίς να έχουν βάλει αντιτριβικά στο κινητήρα. Αν κάποιος τώρα πιστεύει ότι θα του πεθάνει ο boxer στα 100000χιλ και φοβάται, τι να του πω! Εξάλλου οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε στο να κρατάμε τα μηχανάκια μας πάνω από κάποια χρόνια ή πάνω από 100000χιλ (μετά δεν πουλιούνται λέει ο "σοφός" μας λαός) Αφήστε τα μηχανάκια σας και μην κάνετε τέτοιου είδους πειράματα. Κανένας δεν είναι μέσα στον κινητήρα να δει τι κάνουν αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν υπέρμαχοι και εχθροί αυτών των προϊόντων. Οι μεν λένε "το έχω βάλει και δεν έχει πάθει τίποτα" και οι δε λένε "μην το βάλεις θα πάθεις ζημιά" Εγώ δεν λέω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αυτό που λέω είναι δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις. Ο boxer με σωστή συντήρηση δεν θα πεθάνει πριν τα 300000χιλ. Αν έχετε σκοπό να φτάσετε τα 400000χιλ και πιστεύετε πως αυτό θα σας κάνει να φτάσετε εκεί, βάλτε το... τι να πω! Πάντως να ξέρετε ότι αυτά είναι πειράματα. Αυτά βγήκαν αρχικά για κάτι παλιό Dodge και κάτι GMC αμερικάνικα που είχαν κάτι μοτέρ σαν ψαρότρατες
Last edited by ALX; 04-08-2011 at 09:06. |
|
|
|||
|
|||
|
Πιο παλιά το είχα βάλει σε 2 αμάξια.Δεν ξέρω αν έκανε δουλειά
![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Η απαγόρευση χρήσης σε καινούριους κινητήρες ισχύει για όλα τα αντιτριβικά, στα συσκευασμένα αναφέρεται στις οδηγίες που υπάρχουν μέσα στο κουτί τους .Στο motor kote 100 έδιναν ένα τρίπτυχο φυλλάδιο με τις οδηγίες και τα τεστ στην Αμερική .
ALX, ΔΕΝ είναι αντίστοιχο με slick 50, δεν έχουν καμία σχέση γιατί δεν έχει βάση το τεφλόν . Αυτό με βουλώματα διόδων λαδιού συμβαίνει μόνο στα πρόσθετα με τεφλόν (ιδίως εάν δεν γίνει σωστά η εφαρμογή). Υπάρχουν πολλά αντιτριβικά πρόσθετα όπως X 1R, Xeramic, militec-1 , ΜΤ-10 , dura lube κ.α Χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να κατηγορούμε περί <<μαϊμού>> εφόσον το προϊόν παράγεται στις ΗΠΑ από εταιρία MPC (ίδια που έχει το ΜΤ-10) και χωρίς απόδειξη νοθείας ή άλλης παρατυπίας. Δεν έχω επαφή πλέον με τον φίλο που δούλευε (δουλεύει?) στον Λαγια για να γνωρίζω τι γίνεται σήμερα. MPC Lubricants | Super Dynamic Special Lubricants MPC Lubricants | Automotove Lubricants, Additives and Greases https://www.duralube.com/ The X-1R Corporation - Fuel Additives and Lubricants Manufacturer MILITEC-1 - The ONLY all-purpose synthetic metal conditioner and gun oil Micro-Ceramic Lubricants Schuurman BV | Worldwide distributor Karting, Atv, Motorcycles | products Karting Lubricants Xeramic .........................
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
βαλτε το αφοβα μαλακωνει και γλυκαινει το λαιμο το βαζω εδω και χρονια σε καθε μοτο που αγοραζω.............................
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() ![]() Μαλλον κάνεις κάτι λάθος....δεν ειναι γαργάρα για τον λαιμο![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντησεις σας:sm5::sm5:
αν το βάλω τελικα....θα αναδείξω εκ νέου το συγκεκριμενο θέμα ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
επιπλεον θα συνιστουσα στους μελλοντικους χρηστες τετοιων προιοντων να απευθυνθουν στις εταιρειες κατασκευης των μεσω των σαιτς των και να ρωτησουν οποια απορια εχουν. Ετσι εκανα κι εγω το 2005 με την μοτορκοτε στην αμερικη ρωτωντας αν μπορω να το χρησιμοποιησω σε μοτοσυκλετα με υγρο συμπλεκτη και μου απαντησαν ''ΟΧΙ''! Ετσι μου λυθηκαν οι αποριες! |
![]() |
|
|
Σχετικά Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Motorkote | yamdoc | Τεχνικά θέματα διάφορα | 55 | 01-07-2010 21:09 |