GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
Παλιό 12-05-2013, 22:23
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv
Προεπιλογή O μελισσοκόμος του GS FORUM...!!!

Φιλαράκια μου καλησπέρα σε όλους,

όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια όταν με τον αδερφό μου (άνεργο τότε) αποφασίσαμε να "ρίξουμε τις λίγες οικονομίες μας" και να ασχοληθούμε με την μελισσοκομία για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, κάτι που γρήγορα άλλαξε και έγινε το λιγότερο αγάπη-έρωτας για αυτή την δουλειά, για τις μελισσούλες μας και για την φύση ειδικότερα. Σε αυτή μας την προσπάθεια ήμασταν πολύ τυχεροί καθότι ο παιδικός φίλος του πατέρα μου στο χωριό είναι απο τους παλιότερους μελισσοκόμους και μας αγκάλιασε και μας δίδαξε, όπως ακόμα κάνει, αφιλοκερδώς την "τέχνη" της μελλισοκομίας Συμμάχους είχαμε εξαρχής και τους γονείς μας που μας στηρίξανε ψυχολογικά αλλά και με πολύ κούραση και προσωπική τους εργασία μας βοήθησαν και στήσαμε το δικό μας μελισσοκομείο. Δειλά δειλά στην αρχή ξεκινώντας με 10 μελισσάκια και με πολύ ενθουσιασμό στη συνέχεια φτιάξαμε το μελισσοκομείο μας, το οικογενειακό μας μελισσοκομείο, που αυτή την στιγμή αποτελείται απο 113 μελίσσια.

Την πρώτη χρονιά βγάλαμε μια ικανοποιητική ποσότητα μελιού που μας έδωσε την ευκαιρία να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα μελισσάκια μας και να είμαι στην ευχάριστη θέση τώρα να μπορώ να διαθέτω το προιόν μου όπως ακριβώς αυτό βγαίνει απο την κυψέλη σε συγγενείς και φίλους χωρίς ενδιάμεσους εμπόρους και λοιπούς καλοθελητές. Έτσι ώστε το μέλι να φτάνει στους καταναλωτές αυτούσιο, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στο κόσμο το αγνό παραδοσιακό ελληνικό μέλι έτσι όπως οι παλαιότεροι το θυμούνται αλλά και οι νέοι να μάθουνε να τρέφονται υγιεινά και ποιοτικά.

Θα ξεκινήσω με μια φωτογραφία γιατί μπορώ να πώ ότι μετά απο 1 χαρτί πανεπιστημείου , 1 μεταπτυχιακό τίτλο , καμποσα πτυχία στις ξένες γλώσσες και με 7 χρόνια εργασίας ανακάλυψα μια "δουλεία" που μαρέσει να κάνω, με ευχαριστεί και μου γεμίζει το μυαλό όπως μου γεμίζει το μυαλό τα ταξίδια με την μηχανή.....

Ο μελισσοκόμος του GSforum.......

και μερικές φωτογραφίες διάσπαρτες απο το μελισσοκομείο μας
κυνηγώντας την ανθοφορία της "ερείκης"(κρίμα δεν έδωσε τίποτα) ξημέρωμα στο βουνό με την ανατολή του ηλίου, κάτι σαν να λέμε μπαίνοντας στην τράπεζα το πρωί περιμένωντάς με απο έξω 30 άτομα χιχιχι

έλγχος κυψέλης για αυγό ημέρας και πως πάμε απο γόνους....ετοιμαζόμαστε να ξεχειμωνιάσουμε και το σμήνος κάθε μελισσιού θα πρέπει να είναι δυνατό για να βγάλει το χειμώνα

το χαμογελάκι μου νομίζω τα λέει όλα

λίγες μέρες πριν την μετακόμιση του μελισσοκομείου

ξεκινώντας ο χειμώνας μας βρήκε με μετακόμιση του μελισσοκομείου στην αργολίδα σε πιο ζεστά μέρη για να αντέξει το σμήνος την παγωνιά
τα μελισάκια μας μονά ακόμα....η μπουμπού μάχιμη και εγώ αθήνα-άργος μετά την τράπεζα να βοηθήσω τον αδερφό μου στις εργασίες

αφου ξεχειμωνιάσαμε και όλα πήγανε καλά χωρίς καμμία απώλεια πράγμα πολύ καλό για μας , σιγά σιγά τα σμήνη δυνάμωνανε και γινόντουσαν δυόρωφα.....

ο καλός καιρός της περιοχής σύμμαχος μας και το άνθος της πορτοκαλιάς βοηθήσανε τα σμήνη να αναπτυχθούνε , οι γόνοι ήταν πολλοί και ν'α΄σου τα πρώτα τριώροφα και εμείς να πετάμε απο τη χαρά μας

ξεκινώντας στήσαμε και τις γυροπαγίδες μας για την περισυλλογή της γύρης που οι μελλισούλες μας φέρνανε σαν καλές εργάτριες που είναι

το σμήνος το πρώτο απόγευμα που γύρναγε απο τη δουλειά του μπερδεύτηκε καθώς δεν βρήκε την γνωστή είσοδο του να το περιμένει για να μπεί στην κυψέλη του με αποτέλεσμα να δυσκολευτούνε στην αρχή...γρήγορα όμως άρχισαν να βρίσκουνε το πως ....

περίοδος ανθοφορίας της πορτοκαλίας ένας κακός χαμός στο μελισσοκομείο και εμείς εκεί να βλέπουμε πως δουλεύουν οι μελισσούλες μας

βγάζοντας την πρώτη μας φετινή γύρη ...καθαρίζωντας την, την αφήνουμε ένα βραδάκι έξω να γύγει η υγρασία της και βουρ για την κατάψυξη αυτής της θαυματουργικής τροφής που την παράγει η μέλισσα

λίγες ακόμα τελευταίες απο το μελισσοκομείο μας

και μια πανοραμική

Reply With Quote

Κανόνες καταχώρησης