GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 11-04-2010, 22:07
DERTILAS Ο/Η DERTILAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Μαρουσι Αθηνα
Μoto: GS 1200 ADVENTURE
Προεπιλογή Απάντηση: Τί σκάφος να πάρω ;;;

Με το 5μετρο εχω παει πολλες φορες Σεριφο, Κυθνο, Γυαρο και αλλα νησια.Για την Σεριφο , με 2-3 μποφωρ, εκανα 1 ωρα και 20 λεπτα.Εκανα περιπου 90 μιλια και εκαψα κατι λιγοτερο απο 70 λιτρα. Η μηχανη ηταν αναμενη ολη μερα...Καυσιμα εχω περιπου 100 λιτρα μαζι μου.
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 00:09
macrozan Ο/Η macrozan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Papagos

Πουλάω αυτό ! Το θές ;

Hellenic RIB Forum
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 11:30
ace_gln Ο/Η ace_gln βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: chalkida
Μoto: gs 1200 r 2007

θα συμφωνησω με αρκετα απο τα παραπανω , οπως το οτι πρεπει να εισαι σιγουρος για το τι θελεις , καμπινα ή οχι , εξωλεμβειο , εσωλεμβειο ... κτλ
Πριν πω το οτιδηποτε , επειδη δεν εχουμε γνωριστει , να σου πω πως εχω δουλεψει πολλα χρονια σαν προπονητης θαλασσιου σκι, εχω οδηγησει , πουλησει και κατασκευασει αρκετα σκαφη και τωρα ιδρυω μια νεοσυστατη εταιρια σε συνεργασια με εναν πρωην κατασκευαστη της ferreti .

παντα να ξερεις πως οτι και αν παρεις θα ζητας ακομα ενα μετρο και ενα μιλι ...!
επομενως , κανε μια αγορα η οποια δεν θα παει χαμενη και δεν θα χασεις πολλα λεφτα !!
για καινουριο , μην το συζητας καν , η αγορα ειναι τελεια στα μεταχειρισμενα αυτη τη στιγμη .

αν και εφοσων θελεις να γυριζεις στα γυρω νησια οπως λες και να διανυκτερευεις στο σκαφος , σαν ανθρωπος , αυτονομος και με διευκοληνσεις , ψαξε στα 7 μετρα και ανω . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ , ειναι οτι πρεπει για τις αναγκες σου ... και ιδιαιτερα ευκολο στο χειρισμο του !
Σε αυτα τα μετρα η μηχανη θα ειναι σιγουρα εσω - εξω (πιο ευκολη στο χειρισμο και πιο οικονιμικη ) ή εσω (πιο φθηνη σε αναλωσιμα , δυσκολη στη χρηση , ελαχιστα πιο δαπανηρη στο καυσιμο ) .
εγραψα κατι για ενα fjord ανακατασκευασμενο , αυτο καιει απο 0,76 (30 μιλια/ ωρα cruising speed ) - 1,3 /μιλι kai αυτο γιατι το σκαφος ειναι overpowered ...
υπαρχουν πολλα σκαφη που θα σε εξυπηρετησουν και σε οτι χρειαστεις βοηθεια θα μπορουσα να σου την προσφερω , οπως και αρκετοι φιλοι του forum .

θα σου ξαναπω ... συζητησε με αρκετους 'θαλασσολυκους' , αποφασισε τι θελεις , σκεψου τι παραπανω εχεις να διαθεσεις , αν μπορεις να το κανεις και παρε ενα σκαφος που θα μεινει και θα το χαρεις για 3 χρονια τουλαχιστον ...!!!
ελα και στη χαλκιδα μια βολτα να τα πουμε και απο κοντα πριν την αγορα σου , αυτη τη στιγμη κατασκευαζω ενα 12 μ απο την αρχη και επισκευαζουμε ενα 50 μετρο ...καλο θα ηταν να κερδισεις λιγη εμπειρια ...
οτι χρειαστεις στη διαθεση σου
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 12:24
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...

Ace gln:
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Τις λαμβάνω υπόψη μου μαζί με άλλες.
Στην επόμενη εξόρμησή μου για Χαλκίδα θα σε ενημερώσω να τα πούμε από κοντά.
(Ήμουν Χαλκίδα εχθές, έχετε πανέμορφη πόλη και μας έκανε καλό καιρό).

Macrozan:
Ευχαριστώ για την πρότασή σου αλλά δεν μπορώ να δω αυτό που μου στέλνεις.
Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να το δω από το internet και να σου απαντήσω έτσι, ευχαριστώ όμως για την πρότασή σου και κρατάμε επαφή.
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 12:35
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ace_gln Εμφάνιση μηνυμάτων
θα συμφωνησω με αρκετα απο τα παραπανω , οπως το οτι πρεπει να εισαι σιγουρος για το τι θελεις , καμπινα ή οχι , εξωλεμβειο , εσωλεμβειο ... κτλ
Πριν πω το οτιδηποτε , επειδη δεν εχουμε γνωριστει , να σου πω πως εχω δουλεψει πολλα χρονια σαν προπονητης θαλασσιου σκι, εχω οδηγησει , πουλησει και κατασκευασει αρκετα σκαφη και τωρα ιδρυω μια νεοσυστατη εταιρια σε συνεργασια με εναν πρωην κατασκευαστη της ferreti .

παντα να ξερεις πως οτι και αν παρεις θα ζητας ακομα ενα μετρο και ενα μιλι ...!
επομενως , κανε μια αγορα η οποια δεν θα παει χαμενη και δεν θα χασεις πολλα λεφτα !!
για καινουριο , μην το συζητας καν , η αγορα ειναι τελεια στα μεταχειρισμενα αυτη τη στιγμη .

αν και εφοσων θελεις να γυριζεις στα γυρω νησια οπως λες και να διανυκτερευεις στο σκαφος , σαν ανθρωπος , αυτονομος και με διευκοληνσεις , ψαξε στα 7 μετρα και ανω . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ , ειναι οτι πρεπει για τις αναγκες σου ... και ιδιαιτερα ευκολο στο χειρισμο του !
Σε αυτα τα μετρα η μηχανη θα ειναι σιγουρα εσω - εξω (πιο ευκολη στο χειρισμο και πιο οικονιμικη ) ή εσω (πιο φθηνη σε αναλωσιμα , δυσκολη στη χρηση , ελαχιστα πιο δαπανηρη στο καυσιμο ) .
εγραψα κατι για ενα fjord ανακατασκευασμενο , αυτο καιει απο 0,76 (30 μιλια/ ωρα cruising speed ) - 1,3 /μιλι kai αυτο γιατι το σκαφος ειναι overpowered ...
υπαρχουν πολλα σκαφη που θα σε εξυπηρετησουν και σε οτι χρειαστεις βοηθεια θα μπορουσα να σου την προσφερω , οπως και αρκετοι φιλοι του forum .

θα σου ξαναπω ... συζητησε με αρκετους 'θαλασσολυκους' , αποφασισε τι θελεις , σκεψου τι παραπανω εχεις να διαθεσεις , αν μπορεις να το κανεις και παρε ενα σκαφος που θα μεινει και θα το χαρεις για 3 χρονια τουλαχιστον ...!!!
ελα και στη χαλκιδα μια βολτα να τα πουμε και απο κοντα πριν την αγορα σου , αυτη τη στιγμη κατασκευαζω ενα 12 μ απο την αρχη και επισκευαζουμε ενα 50 μετρο ...καλο θα ηταν να κερδισεις λιγη εμπειρια ...
οτι χρειαστεις στη διαθεση σου
Βάλτον να ξύσει και καμμιά μουράβια να δει τη γλύκα!
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 12:45
Senior Member

Ναί, είμαι αποφασισμένος πρώτα να αποκτήσω κάποια εμπειρία, να ξύσω μουράβιες, να κάνω μερικά χρόνια βόλτες με μικρά και αργότερα αργότερα να πάρω ένα μεγάλο.

Αυτά με τα σημερινά δεδομένα και όπως σκέφτομαι τώρα. Μπορεί τότε να προτιμάω να τα βλέπω από τον καναπέ. Σιγά σιγά στα βαθιά...
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 13:07
ace_gln Ο/Η ace_gln βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: chalkida
Μoto: gs 1200 r 2007

θα του μαθω τα παντα και αν πιανουν τα χερακια του ... μπορει να γλιτωνει 800 € που ζητουν για τη μοραβια ... !!! Οι απατεωνες (μεσα σ'αυτους και εγω ...) οπως και πολλα αλλα
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 16:09
mario Ο/Η mario βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: R1200GS Adv.

φίλε λογο εμπειριας και δουλειας μου με σκάφη καλο είναι να μην βιαστεις.Στην αγορά αυτη την περίοδο θα βρεις παρα πολλα αξιόλογα καθε μεγέθους και σε πολυ καλες τιμες.
Εξοπλησου με υπομονη και ψαξε.Τα φουσκωτά σίγουρα ειναι πιο ασφαλη,όπως ομως και τα ιστιοφορα απο ένα motoryacht στον αερα, αυτο δεν ειναι λογικη αγοράς,η απειρια είναι απειρία
το μονο σίγουρο και συμφωνώ με τον gsmaniac ειναι πριν την αγορα να το θέλει η οικογένια μην καταληξεις να κάνεις βολτες γνωστους και φίλους
επίσης καπου τωρα κοντα ειναι η έκθεση μεταχειρισμένων στο λαυριο,οπου εκτος απο μεγαλα καποιες εταιριες εχουν και μικροτερα και επίσης πλησιαζει το ανοιξιάτικο ναυτικο σαλονι οπου μπορεις να μιλησεις και να παρεις πληρ. με πολλους. http://www.ionios-yachts.gr η εταιρια μου και ό,τι αποφασισεις ό,τι θελεις ειμαι στη διαθεση σου

Last edited by mario; 12-04-2010 at 16:20.
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 16:11
Senior Member

Πότε είναι η έκθεση μεταχειρισμένων στο Λαύριο; Ξέρουμε;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δίνεις, τις έχω υπόψη μου και βαδίζω αργά.
Reply With Quote
Παλιό 12-04-2010, 18:39
macrozan Ο/Η macrozan βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Papagos

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων
Macrozan:
Ευχαριστώ για την πρότασή σου αλλά δεν μπορώ να δω αυτό που μου στέλνεις.
Regal 2860, 72 ώρες λειτουργίας, 2 X 225 HP Volvo Penta βενζίνη, 9.40 μέτρα μήκος, 4μιση τόνοι περίπου με καύσιμα και 4 άτομα, 46 μίλια την ώρα maximum speed, 2.2 λίτρα το μίλι κατανάλωση στην crusing speed, full extra.
Αν σ'ενδιαφέρει, το σκάφος βρίσκεται στην Παλαιά Φωκαία.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης