GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-02-2011, 23:29
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΣΙΜΟΥΧΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ (ΣΠΙΡΑΛ)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από saitman Εμφάνιση μηνυμάτων
να σου θυμισω οτι σε ολα τα συνεργεια τα χρησιμοποιουμε!αντε κανε επισκευη χωρις αεροκλειδο!στο συνεργειο που δουλευω ετσι τα αλλαξα αφου δεν ειχα ειδικο εργαλειο!!!
Οι σωστες επισκευες γινονται ΧΩΡΙΣ αεροκλειδα!!!!
Το οτι χρησιμοποιουνται, δεν σημαινει αυτοματως οτι ειναι και προβλεπομενα, ουτε απο την πλευρα κατασκευαστη, ουτε απο πλευρα ασφαλειας!
Και τα nm πως τα μετραει ενα... αεροκλειδο; Με την πειρα αυτου που το δουλευει χρονια θα μου πεις !
Και αντε, απο την αριστερη μερια τον εβγαλες τον πειρο (γιατι και με αεροκλειδο βγαινει- αλλα δεν ξαναμπαινει βεβαια γιατι, nm... γιοκ!!!)
, απο την δεξια μερια της μηχανης, στον αλλο πειρο που συγκρατει το μπρατσο με το υποπλαισιο, πως τον εβγαλες χωρις κρουστικο εξολκεα;
Παλι με το αεροκλειδο ;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από scorpiobmw Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα παιδια ..οπως σας ειχα πει πηρα
τηλ στον φιλο μας στον γερακα και μου ειπε...τιμη ανταλλακτικου 52ε και κοστος εργασιας......20ε.........Τωρα εγω γιατι δεν το πιστευω?Στην χαλκιδα μου ειχαν πει 200 και......ξαναρωτησα μηπωσ καταλαβε λαθος τσιμουχα,και μου ειπε το ιδιο.Τωρα τι να πω
Αυτο μαλιστα. Ειναι μεσα σε λογικα πλαισια !!!
Εγω ειχα πει... γυρω στα 60 ανταλλακτικο και 20 τα εργατικα ;
Reply With Quote
Παλιό 28-02-2011, 23:59
scorpiobmw Ο/Η scorpiobmw βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΧΑΛΚΙΔΑ
Μoto: GS 1200
Talking Απάντηση: ΤΣΙΜΟΥΧΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ (ΣΠΙΡΑΛ)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Το οτι χρησιμοποιουνται, δεν σημαινει αυτοματως οτι ειναι και προβλεπομενα, ουτε απο την πλευρα κατασκευαστη, ουτε απο πλευρα ασφαλειας!
Και τα nm πως τα μετραει ενα... αεροκλειδο; Με την πειρα αυτου που το δουλευει χρονια θα μου πεις !
Και αντε, απο την αριστερη μερια τον εβγαλες τον πειρο (γιατι και με αεροκλειδο βγαινει- αλλα δεν ξαναμπαινει βεβαια γιατι, nm... γιοκ!!!)
, απο την δεξια μερια της μηχανης, στον αλλο πειρο που συγκρατει το μπρατσο με το υποπλαισιο, πως τον εβγαλες χωρις κρουστικο εξολκεα;
Παλι με το αεροκλειδο ;

Αυτο μαλιστα. Ειναι μεσα σε λογικα πλαισια !!!
Εγω ειχα πει... γυρω στα 60 ανταλλακτικο και 20 τα εργατικα ;
Εεεεεεεε εδω που τα λεμε δεν επεσες και μεσα..........αλλο 52,και αλλο 60......αλλα κρατα και μια πισινη γιατι δεν το πιστευω και θα ξαναπαρω τηλ...
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 00:42
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από scorpiobmw Εμφάνιση μηνυμάτων
Εεεεεεεε εδω που τα λεμε δεν επεσες και μεσα..........αλλο 52,και αλλο 60......αλλα κρατα και μια πισινη γιατι δεν το πιστευω και θα ξαναπαρω τηλ...

Aν συνεχισεις να παιρνεις τηλεφωνα, θα σε βαρεθουν στο τελος και θα σου πουν καμμια 300αρα για να γλυτωσουν απο εσενα
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 01:15
scorpiobmw Ο/Η scorpiobmw βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΧΑΛΚΙΔΑ
Μoto: GS 1200

Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 12:23
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Απόσπασμα:
....απο την δεξια μερια της μηχανης, στον αλλο πειρο που συγκρατει το μπρατσο με το υποπλαισιο, πως τον εβγαλες χωρις κρουστικο εξολκεα;
Παλι με το αεροκλειδο ;
Σε εμένα βγήκε πάρα πολύ εύκολα! Δεν χρειάστηκα κανέναν εξολκέα.
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 12:55
γιαγια αρκουδα Ο/Η γιαγια αρκουδα βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ν. φιλαδελφεια
Μoto: BMW K 1200 LT NEXUS 500 AX1 HONDA KABASAKI ZX636RR GSR600 SUZUKI

παιδια δεν ειμαι μηχανικος αλλα εχω δει αρκετα τμηματα αλουμινενια να σπανε σαν καρωτα οταν τα εσφιξε καποιος με αεροκληδο. ασε που μετα αν πας να το ξεβιδοσεις τοτε θα σπασει σηγουρα.
καλιτερα με ροποκληδο εαν υπαρχουν οδηγιες κατασκευαστη η αν δεν υπαρχουν το σφυγκης οσο μπορεις πιο γερα με το χερι χωρεις να βαλεις λοστο.
αν κατι το σφιξεισ πχ με 10 κιλα ροπης θελει 12-14-16 κιλα να ξεσφυξη λογο οξιδοσεων κλπ
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 14:24
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε εμένα βγήκε πάρα πολύ εύκολα! Δεν χρειάστηκα κανέναν εξολκέα.
Bλεποντας οτι η μηχανη σου ειναι του 05 (και εμενα του 04) μου κανει εντυπωση οτι σου βγηκε ευκολα, χωρις τον εξολκεα !
Αυτος ο πειρος παει εφαρμοστος και μεσα στο ρουλεμαν αλλα και μεσα στο υποπλαισιο.
Μηπως ειχε φθορα και ηταν μποσικος, τον μετρησες;
Εμενα παντως, μια απο την βρωμα και μια απο την "ηλικια" της , βγηκε με τον εξολκεα, αλλα μολις καθαριστηκε, στο καινουργιο ρουλεμαν και στο υποπλαισιο μπηκε παλι εφαρμοστος!
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 16:47
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
......................................................................................
Πολυ σωστα τα λες σε ολα!
Μια διορθωση μονον, οι σωστοι μηχανικοι και συνεργεια (φανταζομαι οτι και τα εξουσιοδοτημενα της ΜπΕμΒε ανηκουν σε αυτα) χρησιμοποιουν αεροκλειδα-δυναμομετρα με ευρος τιμων απο 80Νm (8kgf.m) και πανω.
Υπαρχουν και αεροκαστανιες-δυναμομετρα με ευρος τιμων απο 10Νm (1kgf.m) μεχρι και 70Νm (7kgf.m), η οποιες κανουν την ζωη πανευκολη σε ολους μας που ασχολουμαστε με την μηχανικη!!

Οποταν ειναι εφικτη η χρηση των και στις μοτοσυκλετες.
Reply With Quote
Παλιό 01-03-2011, 23:37
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Απόσπασμα:
Bλεποντας οτι η μηχανη σου ειναι του 05 (και εμενα του 04) μου κανει εντυπωση οτι σου βγηκε ευκολα, χωρις τον εξολκεα !
Αυτος ο πειρος παει εφαρμοστος και μεσα στο ρουλεμαν αλλα και μεσα στο υποπλαισιο.
Μηπως ειχε φθορα και ηταν μποσικος, τον μετρησες;
Εμενα παντως, μια απο την βρωμα και μια απο την "ηλικια" της , βγηκε με τον εξολκεα, αλλα μολις καθαριστηκε, στο καινουργιο ρουλεμαν και στο υποπλαισιο μπηκε παλι εφαρμοστος!
Δεν βγήκε "αέρα" αλλά με λίγη υπομονή και τράβηγμα από την μεσαία βίδα γλύστρισε έξω.
Reply With Quote
Παλιό 02-03-2011, 00:48
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολυ σωστα τα λες σε ολα!
Μια διορθωση μονον, οι σωστοι μηχανικοι και συνεργεια (φανταζομαι οτι και τα εξουσιοδοτημενα της ΜπΕμΒε ανηκουν σε αυτα) χρησιμοποιουν αεροκλειδα-δυναμομετρα με ευρος τιμων απο 80Νm (8kgf.m) και πανω.
Υπαρχουν και αεροκαστανιες-δυναμομετρα με ευρος τιμων απο 10Νm (1kgf.m) μεχρι και 70Νm (7kgf.m), η οποιες κανουν την ζωη πανευκολη σε ολους μας που ασχολουμαστε με την μηχανικη!!

Οποταν ειναι εφικτη η χρηση των και στις μοτοσυκλετες.

Αν μιλαει Γιωργο ο φιλος saitman για τετοια, τοτε ναι!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης