GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-02-2012, 00:50
manosxlv Ο/Η manosxlv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: tirnavos
Μoto: varadero black abs 05
Προεπιλογή Απάντηση: Επιλογή στρατιωτικής σχολής

αν μπορω να βοηθησω με αυτα που θα αναφερω γενικα οπου θα ειναι αντεικειμενικη η αποψη μου αφου εχω μεγαλωσει με πατερα αξιωματικο του στρατου και εγω να υπηρετω στην αεροπορια εδω και δεκατρια χρονια

πρωτα πρεπει το παληκαρι να σκεφτει πολυ καλα τι του αρεσει
στο στρατο τα πραγματα και η νοοτροπια ειναι πιο πολυ διοικητικη με πολες ασκησεις γενικα ειναι το μαχιμο σωμα τω ενοπλων δυναμεων με πολλα παρακλαδια μαχιμων ειδικοτητων με συχνο το φαινομενο το μεταθεσεων σε ολα τα πλατη και τα μηκη της Ελλαδος πραγμα που αργοτερα θα ειναι ζορικα για την οικογενεια του
στην αεροπορια την οποια θα προτεινα ΣΜΑ ειναι περισσοτερο τεχνικης καταρτισης αντικειμενα εκτος βεβαια αν θελει να γινει ιπταμενος οπου ολα κινουνται γυρω απο τα μαχητικα αεροπολανα οι μεταθεσεις ειναι παντα σε μεγαλες πολεις και στα νησια τα οποια δεν ειναι πολλα ειναι μεχρι 3 χρονια οποτε
στο μελλον δεν θα εχει προβλημα σε θεματα ποσο καλα ειναι εκει που θα μεινει
οσο αφορα την ΣΑΣ σχολη επιστημονικης καταρτισης οπου εκει στην τελευταια χρονια και συμφωνα με ειδικοτητα και βαθμολογια θα απορροφηθει σε ενα απο τα τρια σωματα στρατο αεροπορια ναυτικο ελπιζω να βοηθησα οσο μπορω
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 01:14
griv_gs Ο/Η griv_gs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: R 1200 GS ADVENTURE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosxlv Εμφάνιση μηνυμάτων
οσο αφορα την ΣΑΣ σχολη επιστημονικης καταρτισης οπου εκει στην τελευταια χρονια και συμφωνα με ειδικοτητα και βαθμολογια θα απορροφηθει σε ενα απο τα τρια σωματα στρατο αεροπορια ναυτικο ελπιζω να βοηθησα οσο μπορω
Στην ΣΣΑΣ μπορεί να πάει και αστυνομία.
Η απορρόφηση γίνεται με κλήρωση δυστυχώς. Αν πάρει αεροπορία, καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Αν πάρει ναυτικό, θα κάνει και μήνες πάνω σε καράβι και ταξίδια.
Στον στρατό δεν θα γλιτώσει τις μεταθέσεις.
Πάντως για το αρχικό θέμα, απο ευελπίδων βγαίνεις αξιωματικός.
Απο ΣΣΑΣ ειδικευμένος αξιωματικός. και η εξειδίκευση μετράει και πληρώνεται καλύτερα όχι από τον στρατό αλλά από την αγορά εργασίας.
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 10:14
manosxlv Ο/Η manosxlv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: tirnavos
Μoto: varadero black abs 05
Thumbs up Απάντηση: Επιλογή στρατιωτικής σχολής

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από griv_gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην ΣΣΑΣ μπορεί να πάει και αστυνομία.
Η απορρόφηση γίνεται με κλήρωση δυστυχώς. Αν πάρει αεροπορία, καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Αν πάρει ναυτικό, θα κάνει και μήνες πάνω σε καράβι και ταξίδια.
Στον στρατό δεν θα γλιτώσει τις μεταθέσεις.
Πάντως για το αρχικό θέμα, απο ευελπίδων βγαίνεις αξιωματικός.
Απο ΣΣΑΣ ειδικευμένος αξιωματικός. και η εξειδίκευση μετράει και πληρώνεται καλύτερα όχι από τον στρατό αλλά από την αγορά εργασίας.
Reply With Quote
Παλιό 20-02-2012, 21:09
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Θα το επαναλάβω για τελευταία φοράς.
Στρατιωτικός είναι ιδέα. Γίνεσαι μόνο εάν το θέλεις.
Σε αυτές τις σχολές μπαίνεις μόνο με Πανελλήνιες και κάποιες ιατρικές εξετάσεις και με αθλήματα.
Το μέσον που λέτε όταν θα φτάσει σε ηλικία που θα το χρειαστεί ήτοι θα έχει αποστρατευτεί ήτοι θα έχει φύγει από τη ζωή.
Και τι μέσον δηλ να βάλει κάποιος Στρατιωτικός. Πρέπει στην καριέρα του να ακολουθήσει κάποια ιεραρχία και να αποφοιτήσει από σχολεία καριέρας.
Για να δώσεις με μέσον σε έναν πιλότο να σου χειριστή μια πτητική μηχανή η να σου διοικήσει μια μονάδα αρμάτων η συστοιχία πυροβολικού.
Εάν είναι το μεράκι του να πάει με + 700………………………..
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 01:07
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε αυτές τις σχολές μπαίνεις μόνο με Πανελλήνιες και κάποιες ιατρικές εξετάσεις και με αθλήματα.
Το μέσον που λέτε όταν θα φτάσει σε ηλικία που θα το χρειαστεί ήτοι θα έχει αποστρατευτεί ήτοι θα έχει φύγει από τη ζωή.
Και τι μέσον δηλ να βάλει κάποιος Στρατιωτικός. Πρέπει στην καριέρα του να ακολουθήσει κάποια ιεραρχία και να αποφοιτήσει από σχολεία καριέρας.
Για να δώσεις με μέσον σε έναν πιλότο να σου χειριστή μια πτητική μηχανή η να σου διοικήσει μια μονάδα αρμάτων η συστοιχία πυροβολικού.
Πράγματι Ναπολέον είναι μια ιδέα.
Η ιδέα του τι κόμμα ψηφίζεις, και αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.
Και επειδή την δικιά σας την ιδέα την δοκιμάσαμε, άσε να δοκιμάσουμε και την ιδέα των πανελλήνιων και των αθλημάτων.
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 01:30
Senior Member

Απόσπασμα:
Πράγματι Ναπολέον είναι μια ιδέα.
Η ιδέα του τι κόμμα ψηφίζεις, και αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.
Και επειδή την δικιά σας την ιδέα την δοκιμάσαμε, άσε να δοκιμάσουμε και την ιδέα των πανελλήνιων και των αθλημάτων.

Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Πιο αναλυτικά τι ακριβώς θέλετε να μου πείτε.................
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 10:31
Senior Member

Απόσπασμα:
Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Πιο αναλυτικά τι ακριβώς θέλετε να μου πείτε.................
Ναπολέων δεν θέλω να χαλάσω το θέμα της HEKIMA και να προκαλέσω αντιπαραθέσεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πριν τις πανελλήνιες, η είσοδος κάποιου στον στρατό, γινόταν με αξιολόγηση της Ιδέας?
Οχι. Με κομματικά κριτήρια, χρηματισμούς ...
Γιατί αυτοί που επιλέχθηκαν καν έτσι να ειναι καλύτεροι και να έχουν στον μυαλό τους τον στρατό ως ιδέα παρά αυτοί που υποτιμητικά αναφέρεις ότι μπήκαν με πανελλήνιες και αγωνίσματα?
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 12:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πριν τις πανελλήνιες, η είσοδος κάποιου στον στρατό, γινόταν με αξιολόγηση της Ιδέας?
Γιατί αυτοί που επιλέχθηκαν καν έτσι να ειναι καλύτεροι και να έχουν στον μυαλό τους τον στρατό ως ιδέα παρά αυτοί που υποτιμητικά αναφέρεις ότι μπήκαν με πανελλήνιες και αγωνίσματα?

Δύσκολα χρόνια ,άλλη εποχή. Για να έμπαινες τότε σε σώματα έπρεπε ν α είχες έγγραφο κοινωνικών φρονημάτων κλπ.
Αυτές οι εποχές περάσανε ανεπίστρεπτή. Μην μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Σήμερα εφαρμόζονται μέσω Πανελληνίων εξετάσεων οι εισαγωγές των υποψηφίων στα ιδρύματα αυτά.
Χωρίς να γίνω κουραστικός το επαναλαμβάνω ότι εάν δεν έχεις τα προσόντα δεν μπαίνεις.
Τώρα για μεταθέσεις κλπ πάντα είχε και θα έχει ο Στρατός. Πιστεύω όμως ότι σε έναν Αξιωματικό καριέρας είναι το τελευταίο που τον απασχολεί.
Έχουμε σχεδόν σε όλο τον κόσμο ακολούθους όπως επίσης και στα ΝΑΤΟΙΚΑ στρατηγεία.
Και εδώ προσπαθώ να πω ότι χωρίς την αξία σου πως θα σε στείλει η χώρα να υπηρετήσεις σε αυτά.
Εάν ο νέος έχει τη θέληση να ακολουθήσει την καριέρα του Αξιωματικού πρέπει να το κάνει η τουλάχιστον να προσπαθήσει.
Έθεσε δύο σχολές όμως . Την ΣΣΑΣ και την Ευελπίδων.
Εύελπις όμως είσαι πιο πολλή μάχιμος και όχι αυτό που λέμε το επιστημονικό Προσωπικό.
Και γιατί να μην είναι μάχιμος ο νεαρός.
Δεν είναι καλύτερα να είσαι σε μια βουνοκορφή από το να είσαι σε ένα γραφείο και να κάνεις περικοπές στους ισολογισμούς.
Να πάει στην Ευελπίδων και δεν θα το μετανιώσει. ..............
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 12:58
Senior Member

Απόσπασμα:

Αναφέρω σε κάποια αναφορά μου υποτιμητικά. Δεν το δέχομαι αυτό.
Καλύτερα να μείνω χωρίς πόδια παρά να μιλήσω για το σπίτι μου υποτιμητικά.
Ο Στρατός για μένα ήταν και θα μείνει για την υπόλοιπη ζωή μου το σπίτι μου Και θέλω να με πιστέψεις είμαι υπερήφανος γιαυτό…………….
Reply With Quote
Παλιό 21-02-2012, 15:13
Senior Member

Απόσπασμα:
Ναπολέων, μάλλον τα ίδια πράγματα λέμε.
Sorry, παρεξήγηση του γραπτού λόγου.
Θεώρησα ότι η τρίτη πρότασή σου είναι υποτιμητική και ότι είσαι υπέρμαχος της εισαγωγής βάση άλλων κριτηρίων εκτός πανελληνίων.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης