GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Τι μας έτυχε

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 24-07-2012, 09:35
xurxes Ο/Η xurxes βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1200GSA
Προεπιλογή Απάντηση: Μπουγιουρντι 80ε...

μαλλον τωρα καταλαβαινετε γιατι εμεις στα βορεια...ειμαστε συνεχεια στα τσιπουρα και στους μεζεδες........αλλες τιμες!!!

περαστικα σου,,,,και καλα του κανες....γιατι αν ειχε δικιο δεν θα το βουλωνε
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 10:01
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από xurxes Εμφάνιση μηνυμάτων
....αλλες τιμες!!!
και οταν λεμε ΑΛΛΕΣ εννοουμε ΑΛΛΕΣ...!!!
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 11:46
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
...ειναι λογικο π.χ ενα φιλτρο για το αυτοκινητο ΚΝ, πριν 2 χρονια...να το αγορασω απο φυσικο καταστημα (μεσω ιντερνετ) στην Αγγλια με επισημη αντιπροσωπεια της εν λογο εταιριας...στα 40ευρω με τα μεταφορικα ενω την ιδια στιγμη στην Ελλαδα σε αντιστοιχο φυσικο μαγαζι να μου ζητανε 120€...???

δεν ειμαι εμπορος και δεν μπορω να ξερω τα κρυφα κοστη (νοικια, αντιπροσωπειας κτλ κτλ) αλλα αυτη η διαφορα ειναι εξωπραγματικη...!!! ΑΝ μου ζηταγε ας πουμε 50€ θα το ειχα παρει απο τον ιδιο ωστε να μην προβω σε παραγγελια απο το εξωτερικο...

αναρωτιεμαι και αυτος με τα 40€ εβγαλε ενα λογικο κερδος (εβγαλε ισως και απο τα μεταφορικα ενα μικρο κερδος...ΙΣΩΣ) ωστε να καλυψει εξοδα ενος φυσικου καταστηματος κτλ κτλ...
οποτε αυτο αυτοματως με κανει να πιστευω οτι ο εν λογω Ελληνας εμπορος παει να βγαλει απο ενα φιλτρο χρυσο...συν οτι και αλλα πραγματα που πουλαει...δεν σκεφτηκα να τα παρω μιας και θεωρησα οτι και εκει θα με κλεψει...εχασε δλδ εναν πελατη...που στον συγκεκριμενο χωρο δινιτικα εχασε και παραπανω πελατες...μιας και εγω θα ελεγα σε φιλους και γνωστους οτι ο συγκεκριμενος πουλαει σε καλες τιμες...!!!
χωρίς σαφώς να πριμοδοτώ τη συμπεριφορά του Έλληνα εμπόρου που στο πουλάει 120ευρω, εκτιμώ ότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο ...μικρός πληθυσμός. Τί εννοώ με αυτό ?
κάποιος πωλητής πχ στην Αγγλία, διατηρεί χαμηλότατο ποσοστό κέρδους για να προσελκύσει πελάτες οι οποίοι όμως είναι αρκετοί...βγάζει χρήματα λοιπόν κάνοντας μεγάλο τζίρο (μικρό κέρδος ανά κομμάτι αλλά πολύ μεγάλο αγοραστικό κοινό)....
Εδώ οι ενδιαφερόμενοι είναι λίγοι, και δεν συμφέρει τον Έλληνα έμπορο να στοκάρει ένα κομμάτι των 40ευρώ για να βγάλει 5ευρώ κέρδος....άρα προσπαθεί με το ένα κομμάτι να βγάλει πολύ πολύ περισσότερο (ποσοστιαία) κέρδος...
Επειδή ως αγοραστές έχουμε μάθει να βλέπουμε γεμάτα ράφια, αλλιώς δεν ψωνίζουμε, ΄"αναγκάζουμε" τον έμπορο να έχει λίγα κομμάτια απο πολλούς κωδικούς που όμως δεν συμφέρει να του μείνουν απούλητα.....
είναι μπέρδεμα η υπόθεση......αλλά δεν μπορώ από τη μεριά μου να αγνοήσω ότι βρίσκω το ίδιο μπουφάν, κράνος, ανταλλακτικά σε σημαντικά καλύτερες τιμές, στο εξωτερικό....
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 12:06
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από stukas Εμφάνιση μηνυμάτων
κ εξηγουμαι:με φιλικο ζευγαρι στην ταβερνα `Το χαγιατι της Ελενας` στο Λουτρακι κατσαμε να φαμε 4 ατομα(2ζευγαρια) κ παραγγειλαμε:1 ποικιλια μεσαια-μετα απο ερωτηση αν εχουν ποικιλιες,γιατι στον καταλογο δεν φαινοταν κατι τετοιο εκτος απο ποικιλιες ψαρικων που η μεγαλη κοστιζε 40ε(συγκρατηστε τον αριθμο) κ θετικη απαντηση,τελικα αλλο εννοουσαμε κ αλλο μας εφεραν-θελαμε τη γνωστη ποικιλια που συνοδευεται απο μπυρα,οσοι ειναι κ απο Καλαματα ξερουν,αντ`αυτου μας ηρθε μια ποικιλια κρεατικων.
Ειπαμε αφου την εφεραν,οτι δεν εννοουσαμε κατι τετοιο,αλλα τελως παντων για μην φανουμε `ιδιοτροποι` αποφασισαμε να την δεχτουμε(δεν αναγραφοταν στον καταλογο).
Κ συνεχιζουμε:1 τζατζικι,2 μπυρες,1 ουζο,1 αγγουρακι κομμενο με λαδοξυδο.
Ηρθε η ωρα του λογαριασμου,ητοι...80ε!Η ποικιλια μονη της ειχε 50ε!Φυσικα μολις το ειδα πηρα εναν καταλογο στα χερια την-οχι αποδειξη αλλα ενα χειρογραφο παραγγελιας,πηγα μεσα στο καταστημα κ τους ζητησα να μου εξηγησουν που στην ευχη ελεγε οτι αυτο που πηραμε κοστιζε 50ε..?Aπο την στιγμη κι`ολας που η μεγαλη ποικιλια ψαρικων εκανε 40ε,πως γινοταν η μεσαια με τα κρεατα να κανει παραπανω..?.Η απαντηση ηταν οτι πουθενα δεν αναγραφεται κ οτι προκειται...περι λαθους-παραλειψεως κ... ζητουν συγγνωμη!Αλλα οτι ηταν για 4 ατομα κ αυτος ηταν ο λογος.
Αρνηθηκα να δεχθω την δικαιολογια τους-λεγοντας οτι αν αυτοι με χρεωναν 100-200ε για την ποικιλια λεγοντας μου οτι ειναι για ενα λοχο η για ενα ατομο(πραγμα το οποιο δεν με ενδιεφερε κι`ολας),αν εγω επρεπε να το δεχθω,απο τη στιγμη που δεν αναγραφοταν σε κανενα σημειο του καταλογου.
Κατοπιν αυτων λοιπον,τους ειπα οτι εγω δεν πληρωνω την ποικιλια 50ε κ σηκωθηκα κ εφυγα απο το μαγαζι αφηνοντας 50ε στο τραπεζι,για ολα.
Τοτε ο καταστηματαρχης ηρθε τρεχοντας πισω μου λεγοντας οτι δεν τον ειχα πληρωσει,απαντωντας του ειπα,οτι αισχροκερδει κ οτι αυτα ηταν τα λεφτα που θα επερνε απο μενα σε καθε περιπτωση κ ημουν στη διαθεση του αν ηθελε να καλεσουμε την αστυνομια για να επιλυσουμε τη διαφορα...
Παγωτο ο καταστηματαρχης,μεταβολη κ κατευθυνση στο μαγαζι του.
Ειμαι στην κριση των αποψεων σας,θα με ενδιεφερε να ακουσω πως σκοπευατε να αντιδρουσατε εσεις κ αν θεωρειτε την δικη μου συμπεριφορα καπου λαθος.
Φιλικα,stukas.

Θα σε είδε με το adv και σε κοπάνησε..

Κανονικά έπρεπε να φωνάξεις την ΕΛ.ΑΣ......................

Last edited by napgeo; 24-07-2012 at 12:08.
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 12:08
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

παιδιά φταίμε οι ίδιοι.....

Οταν μέσα στο ιατρείο μου με έχουν πει μαλ@κα επειδή τους δίνω τις αποδείξεις τι να πει κανείς.....
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 12:11
stukas Ο/Η stukas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: athens
Μoto: 1200 adv 07

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα σε είδε με το adv και σε κοπάνησε..

Κανονικά έπρεπε να φωνάξεις την ΕΛ.ΑΣ......................
με τα ποδια ημουν,αν ημουν με το ματοσακο θα εμπαινα μεσα στο μαγαζι με αυτο..!
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 12:12
stukas Ο/Η stukas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: athens
Μoto: 1200 adv 07

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
παιδιά φταίμε οι ίδιοι.....

Οταν μέσα στο ιατρείο μου με έχουν πει μαλ@κα επειδή τους δίνω τις αποδείξεις τι να πει κανείς.....
πες:"ευχαριστω κυριε,οριστε η αποδειξη σας,καλη σας ημερα..."
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 12:51
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από stukas Εμφάνιση μηνυμάτων
πες:"ευχαριστω κυριε,οριστε η αποδειξη σας,καλη σας ημερα..."
Φίλε μου κάθομαι και τους εξηγώ γιατί το κάνω.... αλλά τι να πει κι αυτός που με πληρώνει κι η απόδειξη του είναι άχρηστη, οπότε σου λέει να πάει να μαμηθεί το κράτος, μόνο που το κράτος είμαστε όλοι εμείς...
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 13:14
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
χωρίς σαφώς να πριμοδοτώ τη συμπεριφορά του Έλληνα εμπόρου που στο πουλάει 120ευρω, εκτιμώ ότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο ...μικρός πληθυσμός. Τί εννοώ με αυτό ?
κάποιος πωλητής πχ στην Αγγλία, διατηρεί χαμηλότατο ποσοστό κέρδους για να προσελκύσει πελάτες οι οποίοι όμως είναι αρκετοί...βγάζει χρήματα λοιπόν κάνοντας μεγάλο τζίρο (μικρό κέρδος ανά κομμάτι αλλά πολύ μεγάλο αγοραστικό κοινό)....
Εδώ οι ενδιαφερόμενοι είναι λίγοι, και δεν συμφέρει τον Έλληνα έμπορο να στοκάρει ένα κομμάτι των 40ευρώ για να βγάλει 5ευρώ κέρδος....άρα προσπαθεί με το ένα κομμάτι να βγάλει πολύ πολύ περισσότερο (ποσοστιαία) κέρδος...
Επειδή ως αγοραστές έχουμε μάθει να βλέπουμε γεμάτα ράφια, αλλιώς δεν ψωνίζουμε, ΄"αναγκάζουμε" τον έμπορο να έχει λίγα κομμάτια απο πολλούς κωδικούς που όμως δεν συμφέρει να του μείνουν απούλητα.....
είναι μπέρδεμα η υπόθεση......αλλά δεν μπορώ από τη μεριά μου να αγνοήσω ότι βρίσκω το ίδιο μπουφάν, κράνος, ανταλλακτικά σε σημαντικά καλύτερες τιμές, στο εξωτερικό....
Επειδή όπως είπα έχω γνώσεις από εμπόριο, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. EDIT: Σε διάβασα καλύτερα και ουσιαστικά δεν διαφωνούμε όσο νόμιζα.

Οι επίσημες εισαγωγές προϊόντων γίνονται με δυο τρόπους κοστολόγησης (τουλάχιστον χοντρικά, μπορεί κάποιος να πει και υποκατηγορίες αν θέλει).

Είτε ο κατασκευαστής σου ζητάει ένα αρχικό στοκ με αρκετό ποσό ή αρκετά κομμάτια. Πχ. σου λέει πάρε "100 τέτοια" (ή 10000 τέτοια αν μιλάμε για κάτι φτηνό) σε κάποια τιμή χοντρικής.

Είτε σου λέει ξεκινάμε (πάλι πιθανά με κάποιο αρχικό στοκ) και η έκπτωση σου από το retail price είναι 10% ή 20% ή δεν ξέρω πόσο ανάλογα το προϊόν. ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ (δεν ξέρω όλους τους χώρους αλλά σε ότι έχω συναντήσει) συναντάς ποσοστά μεγαλύτερα από 40% ακόμα και για μεγάλες ποσότητες, όταν μιλάμε για κάτι "υλικό" (όχι πχ. software). Το λογικότερο είναι ένα αρχικό 10-15% discount.

Ο τύπος λοιπόν έξω που πουλάει με το κιλό σίγουρα είναι ευνοημένος με μεγαλύτερες εκπτώσεις αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ που βλέπουμε! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ. Όταν βλέπεις τέτοιες διαφορές κλίμακας, μιλάμε ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ 100% ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ. Κάτι που έξω το παίρνεις retail 40 ευρώ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ 120 ΕΥΡΩ με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο!
Πιθανά ο έξω να το πήρε 25 ευρώ (ΕΠΙΣΗΣ συν μεταφορικά) και ο εδώ να το πήρε 35 ευρώ ή 38 ευρώ ή και 40 ευρώ (συν μεταφορικά) αν ΔΕΝ αγόρασε από τον κατασκευαστή αλλά... από άλλο έμπορο έξω (ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΟ στην Ελλάδα - με λίγα λόγια είμαστε βλάκες ως καταναλωτές) και να του έφτασε στη χειρότερη 50 ευρώ. Από τα 50 να φτάσεις στα 120, είναι ποσοστό κέρδους αρκετά πάνω από 100% (πράγμα που είναι ο κανόνας στα ρούχα πχ. αλλά ΟΧΙ στην τεχνολογία).

Ο έμπορος είτε "απλώς" αισχροκερδεί (ότι πιάσω μωρέ), είτε θέλει να βγάλει τα σπασμένα μιας παραγγελίας (όπως είπαμε την 1η περίπτωση). Δηλ. θες εσύ το "τάδε" αλλά αυτός πρέπει να αγοράσει δέκα αναγκαστικά. Οπότε ή θα σου πει "δεν έχω, δεν θα έρθει" ή ε πλήρωσε το διπλό για να αρχίσει να κάνει λίγο balance το έξοδο του γρήγορα... Έμποροι της πλάκας, που όμως πηγάζουν από ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ τις πλάκας.
Reply With Quote
Παλιό 24-07-2012, 14:09
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

μιλωντας παντα για το συγκεκριμενο θα πω οτι...

η αγορα ειναι αρκετα μεγαλη (οχι σαν της Αγγλιας αλλα και παλι αρκετα μεγαλη), και σιγουρα κανοντας καποιος καλες τιμες πολλοι απο τον "χωρο" θα ακολουθησουν μιας και το να βρεις καλες (τιμιες) τιμες σε αυτο τον κλαδο ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στα αχυρα...

να μιλησω επισης για πολυ γνωστο βελτιωτη...στο "χωρο" (τρομαρα μας)...που συγκεκριμενο ηλεκτονικο μπαρομετρο για το τερατακι μου το πουλαγε 250€ γιατι οπως ελεγε εχει stepper motor 360βηματων...

και εγω το εφερα απο τον retailer εξωτερικου (Ταιβαν οπου και κατασκευαζεται) με 50€ με τα μεταφορικα...!!!

οι διαφορες ειναι τεραστιες...δεν δικαιολογουνται με κανεναν τροπο...

εγω οπως ειπα και ενα 10ρικο και ενα 20ρικο πανω απο τον εξω ακομα και με τα μεταφορικα να το καταλαβω...μικροτερη αγορα κτλ κτλ αλλα αυτες οι διαφορες ειναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ δεν ειμαι εμπορος αλλα σαν καταναλωτης που το ψαχνω αρκετα ΔΕΝ μπορω να τις δικαιολογησω...περα οτι πανε να με πιασουν κοτσο...

και ειμαι και απο αυτους που θελω να στηριξω τον Ελληνα εμπορο...αλλα δεν μπορω να το κανω οταν παει να με δαγκωσει και οταν παει με χαζες δικαιολογιες να με παραπλανησει για την τιμη του προιοντος...

λες και ειναι δυσκολο πλεον να ανοιξεις εναν Βrowser και να κανεις μια γρηγορη αναζητηση τιμων...!!!

Μακαρι να αλλαξουν νοοτροπια αρκετοι εμποροι και να πανε να βγαλουν κερδος απο την ποσοτητα που θα πουλησουν και οχι απο μια πωληση...

Αντιστοιχα παραδειγματα παρα πολλα στην εστιαση, στους καφεδες παντου...οποιος εχει καλες τιμες και καλη ποιοτητα ειναι γεματος καθημερινα...ο κοσμος το ψαχνει πολυ πλεον...ΕΥΤΥΧΩΣ...γιατι καποτε μας λεγανε και τσιφουτηδες...!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης