![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο κ' απο εμένα Βαγγέλη.....................
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φτάσαμε λοιπόν στο Άμστερνταμ.
Το ξενοδοχείο είναι 15 λεπτά με το Τραμ από το κέντρο της πόλης. Την πρώτη επίσκεψη όμως αποφασίζουμε να την κάνουμε περπατώντας. Εγώ πραγματικά δεν περίμενα να είναι τόσο όμορφα στην πόλη αυτή. Έχει τη ζωντάνια της Βαρκελώνης μαζί με την κουλτούρα του Παρισιού. Οι άνθρωποι απλά ... άνθρωποι... πρόθυμοι να σε βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή, μιλάνε όλοι αγγλικά ( ακάμα και οι Τούρκοι !!!! ) είναι άψογοι σε όλα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι όλοι δέχονται τους άλλους όπως είναι. Δεν υπάρχει μαύρος, μουσουλμάνος, μετανάστης. Είναι όλοι το ίδιο. Η ξανθούλα Ολλανδέζα μπορεί να πίνει καφέ με έναν Σιχ με τουρμπάνι. Οι αστυνομικοί πάντοτε χαμογελαστοί ποζάρουν με προθυμία πάνω στα άλογά τους μαζί με τους τουρίστες. Φυσικά δε θα τολμήσω να συγκρίνω με τη χώρα μας, γιατί θα γίνω κακός.... Όπως έγραψε και ο NLS, θέλουν μεγάλη προσοχή στο κέντρο οι ποδηλάτες. Κάνουν σφήνες από παντού και τρέχουν πολύ. Επίσης, προσοχή χρειάζεται και όταν κάποιος διασχίζει τους δρόμους και ειδικά από εκεί που περνούν Τραμ. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς ... Το μουσείο Van Gogh με τα γνωστότερα έργα αυτού του μεγάλου ζωγράφου, το Amsterdam Historical Museum με όλες τις ιστορικές περιόδους της πόλης, το The Rembrandt House Museum,δηλαδή το σπίτι του ζωγράφου με αρκετά έργα του καθώς και το ατελιέ του, τοRijksmuseum που είναι ένα τεράστιο μουσείο με πολλά σημαντικά εκθέματα Ολλανδικής τέχνης ( δυστυχώς πολλές αίθουσες ήταν κλειστές λόγω ανακαίνισης ), το Allard Pierson Museum με διάφορα εκθέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Για κάποιον που σκοπεύει να επισκεφθεί πολλά μουσεία συμφέρει πολύ οικονομικά η κάρτα I Am-sterdam. Εμείς πήραμε την κάρτα διάρκειας 72 ωρών και έχουμε πρόσβαση σε όλα σχεδόν τα μουσεία, σε πλοία που κάνουν μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια, σε όλα τα ΜΜΜ, καθώς και 25-50 % έκπτωση σε πολλα εστιατόρια. Με έναν υπολογισμό που έκανα σήμερα έχουμε γλιτώσει 60 ευρώ και έχουμε και την αυριανή μέρα. Η κάρτα για 72 ώρες κάνει 58 ευρώ. Για 48 ώρες 48 ευρώ και για 24 ώρες 38 ευρώ. Επίσης, έχει ενδιαφέρον το Nemo Science Center, με διαδραστικό χαρακτήρα, που παρουσιάζει τις σύχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις. Δυστυχώς, το μουσείο σύγχρονης τέχνης ήταν κλειστό. Μέσα στην πόλη χάνεσαι στην κυριολεξία. Άπειρα δρομάκια και κανάλια, πολύς κόσμος και πολλές εκπλήξεις σε κάθε γωνία. Τον καφέ σας θα τον πιείτε στα πολυάριθμα καφέ με 2,5-3 ευρώ. Η μπύρα από 2,5 - 5 ευρώ το μεγάλο ποτήρι. Για φαγητό 15-20 ευρώ το άτομο. Είναι ακριβό το νερό. Ένα μπουκάλι 1,5 L κάνει 3 ευρώ. Μία Πόλη για όλους. Θα μείνουμε εδώ και αύριο και μεθαύριο ξεκινάμε για την επιστροφή με ένα μικρό διήμερο διάλειμμα κάπου στην Ελβετία. Δεν ξέρουμε ακόμα πού... μάλλον σε κάποιο μικρό χωριό πάνω από την Λουκέρνη... και φυσικά θα υπάρξει περιγραφή... |
|
|||
|
|||
![]()
:sm5:
|
|
|||
|
|||
![]()
το Νέμο είναι σούπερ αν έχεις (ή παραμένεις εσύ) παιδάκι
αλλιώς πήγαινε στην μαντάμ Τισό (παράρτημα του Λονδίνου) που μου άρεσε ή και στο the Dungeon που επίσης είναι παράρτημα, συμπαθητικό (δεν τρελάθηκα και στο φόβο) αλλά μικρό με το I AmSterdam πας μια χαρά εκεί τα μεταφορικά σε πάνε όπου θες εύκολα, επίσης μην ξεχάσεις να πας για... βαρκάδα φυσικά RLD το καλύτερο μέρος για γ... εεε μπύρες (είναι πράγματι το πιο "in" μέρος) - στο κάτω κάτω είναι μέρος του (πολυ)πολιτισμού τους... η οικογένεια με τα παιδάκια περνάει (ή και... μένει) δίπλα από την βιτρίνα με την κυρία που δείχνει τα κάλλη της (υπόψη ότι ισχύει ότι κάθε δρόμος έχει άλλη τιμή ε) στο Άμστερνταμ κατάλαβα πως γίνεται αφήνοντας κάτι ελεύθερο να μην χρειάζεται να το κυνηγάς και να το περιθωριοποιείς... επίσης την καλύτερη και φιλική αστυνόμευση (Ομόνοια helloooo?) |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Το μαντάμ Τίσο το σνομπάραμε... όπως και μια έκθεση που συγκεντρώνει όλα τα έργα του Rembrand μαζί αλλά είναι copys ...είπαμε να μην ποζάρουμε δίπλα σε αντίγραφα.... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
συμφωνώ
πάντως το Τισό μου άρεσε επιπλέον είμαι βαν-γκογκικός όχι ρεμπραντικός |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΗ
Τρίτη 21 Ιουλίου. Σήμερα ταξιδευαμε όλη μέρα. Ξεκινήσαμε στις 10 το πρωί από το Αμστερνταμ και καταλύσαμε μετά από σχεδόν 12 ώρες στο COMO της Ιταλίας. ( 1100 χλμ.) Θα μείνουμε εδώ άυριο όλη τη μέρα. Εντυπώσεις το Βραδάκι ... ![]() ![]() |
![]() |
|
|