GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-07-2010, 17:57
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600
Προεπιλογή Απάντηση: Την Γνώμη σας -- Varadero is Good ?

ισως οι επιδοσεις της να μην ειναι εκρηκτικες,ισως να μην στριβει οπως αλλες on/off,μπορει καποια ανταλλακτικα της να ειναι πανακριβα...ομως δυσκολα θα σε αφησει στο δρομο απο ...
φλατζες.
διαφορικο.
κι αλλα ηλεκτρικα που πολλοι αντιμετωπιζουν προβλημα.
προσωπικα περιμενω να δω τον αναδοχο της οικογενειας.
ενα ολοκαινουριο μοντελο.
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 09:42
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Να πω και εγω κατι που παραλειψατε στις "ενημερωτικες" απαντησεις σας.

Υπαρχουν 3 (ΤΡΕΙΣ) διαφορετικες εκδοσεις του βαραντερο που διαφερουν μεταξυ τους.

Κυριως μεταξυ της πρωτης εκδοσης (ΜΚ1) και της δευτερης (ΜΚ2) υπαρχει ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα. Αποψη μου ειναι οτι αν δεν λεγονταν και τα δυο βαραντερο θα ειχες την αισθηση οτι οδηγεις διαφορετικη μοτοσυκλετα!

Το Βαραντερο ξεκινησε το προηγουμενο μιλενιουμ σαν 70-30% ον-οφ και τωρα βρισκεται στο 90-10% !

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες και καποιο απο τα μοντελα του ρωτησε. Η αν προκειται για ενδιαφερον σε μεταχειρισμενο πες μας το ποσο που θα ηθελες να διαθεσεις για την αγορα του.
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 10:58
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Να πω και εγω κατι που παραλειψατε στις "ενημερωτικες" απαντησεις σας.

Υπαρχουν 3 (ΤΡΕΙΣ) διαφορετικες εκδοσεις του βαραντερο που διαφερουν μεταξυ τους.

Κυριως μεταξυ της πρωτης εκδοσης (ΜΚ1) και της δευτερης (ΜΚ2) υπαρχει ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα. Αποψη μου ειναι οτι αν δεν λεγονταν και τα δυο βαραντερο θα ειχες την αισθηση οτι οδηγεις διαφορετικη μοτοσυκλετα!

Το Βαραντερο ξεκινησε το προηγουμενο μιλενιουμ σαν 70-30% ον-οφ και τωρα βρισκεται στο 90-10% !

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες και καποιο απο τα μοντελα του ρωτησε. Η αν προκειται για ενδιαφερον σε μεταχειρισμενο πες μας το ποσο που θα ηθελες να διαθεσεις για την αγορα του.
αργεις να μιλησεις αλλα οταν μιλας.......ευγε!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 11:09
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
αργεις να μιλησεις αλλα οταν μιλας.......ευγε!!!!!
κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι!
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 14:20
Kimwnas Ο/Η Kimwnas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Athina

Τέως κάτοχος Varadero Μκ1, 1150Adv και νύν 1200 (απλού)...

Δεδομένου ότι ερχόμουν απο street όταν αποφάσισα να πάω σε on-off η πρώτη μου επιλογή ήταν ένα transalp 600 το οποίο όμως άλλαξα σε λιγότερο απο 6 μήνες και πήγα στην αμέσως επόμενη λογική επιλογή που ήταν το Varadero.
Τίμια μηχανή, εξαιρετικά άνετη στο ταξίδι (όντως όμως τρώς πολύ άερα με την μαμίσια ζελατίνα - το ίδιο και στο GS όμως) και μου έδινε την τυπική Honda εντύπωση του "δεν σπάει - δεν χαλάει", απλά τα τυπικά σέρβις (για κόστος δεν μπορώ να πω για την Ελλάδα, γιατί τα έκανα στο εξωτερικό).
Προερχόμενος απο Ducati 750SS η αξιοπιστία του Varadero μου είχε φανεί εξωπραγματική!....

Ο λόγος που πήγα σε 1150GS? Καθαρά υποκειμενικός. Σίγουρα όχι επειδή με είχε απογοητεύσει το Vara. Απλά μου άρεσε η αισθητική του, και μου ενέπνεε έναν αέρα πιό περιπετειώδη. Στην πράξη, εξίσου άνετη στο ταξίδι, πιό "σφιχτή" αίσθηση (φρένα σε συνδιασμό με την σεβαστή διαφορά στις αναρτήσεις λόγω telelever kai paralever), και για μένα τουλάχιστον σημαντικό προτέρημα ο άξονας. Από αξιοπιστία πάλι κανένα πρόβλημα.

Και απο εκεί πάλι το λογικό (?) βήμα στο 1200 (πρώτη γενιά). Άλλη μηχανή κατ' εμέ, αισθητά πιο ελαφριά και καλοζυγισμένη απο το 1150Adv, φορτωμένη με ένα κάρο ηλεκτρονικά καλούδια που υπόσχονταν να φέρουν το GS στον 21ο αιώνα. Η αξιοπιστία της όχι τόσο καλή, συνέχεια θα συζήτησει κάτι, άλλες φορές μικρό άλλες φορές μεγάλο, ίσα να σε έχει λίγο στην τσίτα... Χειρότερη αξιοπιστία λοιπόν απο το Vara? στην δικιά μου εμπειρία σίγουρα. Θα την άλλαζα? Όχι... Γιατί απλά είναι μια μηχανή που μου "έκατσε", και αυτή είναι η πεμπτουσία της υπόθεσης. Να σου "κάτσει" η μηχανή, να την γουστάρεις, και τότε μαθαίνεις να ζεις με τα "χούγια" της, αλλά το κυριότερο όταν τα μάθεις και τα αποδεχθείς, τότε μαθαίνεις και να απολαμβάνεις αυτά που έχει να σου δώσει... Και αυτό ισχύει για όλες τις μηχανές γιατί καμία δεν είναι τέλεια...
Αν πηγαίνεις με "νούμερα" και "στα χαρτιά" τότε είσαι χαμένος απο χέρι, θα αλλάζεις ψυχαναγκαστικά μηχανή κάθε 12 μήνες. Διάλεξε μια που να γου-στά-ρεις πραγματικά και απόλαυσε την... τα χούγια της πάνε πακέτο, δεν τα γλυτώνεις σε καμία μηχανή...

Last edited by Kimwnas; 29-07-2010 at 14:21.
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 17:24
choudel Ο/Η choudel βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010

Μετα απο 85.000 κμ με Transalp 600 '96(το τελευταιο γιαπωνεζικο και τριτο χερι), 130.000 κμ με Varadero εκ των οποιων τουλαχιστον 15.000 καθαρα χωμα μπορω να σας πω τα εξης.
Ζηταγε μονο λαδια, δεν με αφησε ποτε, με πηγε παντου (εσωτερικο, εξωτερικο, εντουροβολτες, χιονια, απροσιτες παραλιες, περασε ποταμια...παντου) Θεωρω οτι ηταν και ειναι ενα απο τα πιο τιμια μηχανακια που κυκλοφορουν και δυσκολα πιστευω οτι θα βρω ευκολα ξανα τετοιο μηχανακι. Γιατι το αλλαξα και πηρα GS? γιατι τα τελεθταια 3 χρονια περιμενω την Honda na kanei catch-up στους υπολοιπους και αυτη μας κοροιδευει με ενα face lift και εξτρα κιλα. Γιατι ο κινητηρας μεν φτιαχνεται απο σχιστοματηδες απογονους αυτων που εφτιαχναν το 50αρι στρογγυλοφαναρο που το πετας απο ταρατσες, δεν του βαζεις λαδια, το πας τεζα και αυτο απλα συνεχιζει να πηγαινει, το υπολοιπο μηχανακι ομως φτιαχνεται απο βρωμιαρηδες Ιταλους και Ισπανους με αθλεια ποιοτητα περιφερειακων. Γιατι κοιταζα το μηχανακι μου 6 συναπτα ετη κ περιμενα ορκισμενος να το αντικαταστησω με ενα καινουργιο ωσπου εξαντληθηκε η υπομονη μου. Λυπαμαι λοιπον μαμα honda αλλα τωρα εχω καινουργια αγαπη κ απλα ελπιζω να μην με "πουλησει" κ ξενερωσω. Αν στο μεταξυ βγαλεις κατι καινουργιο σιγουρα θα περιμενω να περασει ο πρωτος χρονος για να απολυσεις μερικους σιχαμενους συναρμολογητες που θα μου στειλουν ενα μηχανακι "σωβ*ακο" και μετα ισως το παρω.
Παντως...
α)οποιος δεν εχει οδηγησει varadero δεν μπορει να εχει αποψη ...ειλικρινα...το τι θεωριες δεν εχω ακουσει για αυτο το μηχανακι απο τον καθε ανιδεο ιδιοκτητη vstrom, tdm, κλπ δεν περιγραφεται. εγω εχω μαθει να μιλαω μονο για μηχανακια που εχω οδηγησει. Γιατι απο θεωρια...ουυυυ
β) Μην ξεχναμε οτι το varadero κανει 11300. Αν οδηγησετε ενα varadero 15.000 (που δεν φτανει σε λεφτα τα 18.000 του gs που οδηγω τωρα) θα παθετε πλακα .
γ) Δεν ειναι το μηχανακι αυτο που παει παντου, ο οδηγος του το παει.
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 22:20
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Θα αποφυγω τις μνειες ,τις εκθειασεις,ή τους λιβελους...για ενα αντικιμενο.
Οσο για εσενα φιλε απο πανω που γραφεις για βρομιαρηδες Ιταλο-Ισπανους,να σου πω οτι οι λατρευτοι σου Ιαπωνες ειναι οι υπ αριθμον 1 αιμομυκτες της Ασιας.......
Παρακατω.
Βαραντερο εχω,αλλα ευχαστω,,,,δεν θα παρω αλλο.
Ολοι λενε διαφορα με τον αερα του νεοελληνα(εχω το πιο γαμ,,, εργαλειο,επειδη το αγορασα εγω)
Λοιπον το Βαραντερο για οποιον δεν το προσεξε ΔΕΝ μπαινει στα τεστ των μοτοπεριοδικων και αν νια,βγαινει τελευταιο...
Ποιος αρρωστος Ιαπων εβαλε 5ταχυτο σασμαν σε τουρινγκ μοτο ,,,,δεν το ξερω...την στιγμη που το ιδιο μοτερ στο VTR ειχε 6αρι....
Ξερω οτι το 5 ταχυτο Βαρα μου καιει τον αγλεουρα.
Βεβαια ο πεφωτισμενος Ιαπων στο μοντελο μετα το 2003 εβαλε αλλη μια ταχυτητα και δεν καιει πια τον αγλεουρα.
Μαλιστα εβαλε και ψεκασμο....και καμμια 10αρια χρονια μετα την BMW ανακαλυψε και το ABS
Μερικες τιμες ανταλλλακτικων.
Αριστερο-δεξι πλαινο πλαστικο 330 ευρω...το ενα.
Πισω ουρα 330 ,ντεποζιτο βενζινας 900,συν αλλα που δεν θυμαμε τωρα.
Το Βαρα δεν αξιζει ουτε ευρω παραπανω απο αυτα που προσφερει,δηλαδη...λιγα.Αυτα
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 22:23
HERC Ο/Η HERC βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μoto: BMW R1150GS

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ' 3 R1150GS(AΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΣ) & 1 VARADERO-ΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η VARADERO ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ GS,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΩ!!!ΤΟ GS ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ VARADERO ΕΓΙΝΕ "ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ"!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ!!!
Reply With Quote
Παλιό 29-07-2010, 22:30
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από HERC Εμφάνιση μηνυμάτων
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ' 3 R1150GS(AΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΣ) & 1 VARADERO-ΠΡΟΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η VARADERO ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ GS,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΩ!!!ΤΟ GS ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ VARADERO ΕΓΙΝΕ "ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ"!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ!!!
θες να πεις οτι το βαραντερο ειναι ενα ματσο πλαστικα αμφιβολου ποιοτητας και οτι η στιβαροτητα της ειναι ανυπαρκτη?
βεβαια θα βγει ο γιωργος και θα μας πει οτι αυτο σημαινει παθητικη ασφαλεια...αλλα θα το υποστουμε κι αυτο!
Reply With Quote
Παλιό 30-07-2010, 00:03
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos Εμφάνιση μηνυμάτων
................................................................................................
Λοιπον το Βαραντερο για οποιον δεν το προσεξε ΔΕΝ μπαινει στα τεστ των μοτοπεριοδικων και αν νια,βγαινει τελευταιο...
Nαι, τωρα που εχει κλεισει 11 χρονια ζωης!!!!! Γιαπηγαινε πισω στο 1999-2004 (μεχρι που βγηκε η GS 1200) να δεις τι λεγανε!!! Και σε ευθεια κοντρα με το 1150 το Βαρα εβγαινε πρωτο!! Απο μνημη δεν τα πας καλα μου φαινεται!!! Βεβαια ολα αυτα εξαρτωνται και απο τις σελιδες διαφημισης της καθε εταιρειας στο περιοδικο αλλα αυτο ειναι αλλο κεφάλαιο!!

Απόσπασμα:
Ποιος αρρωστος Ιαπων εβαλε 5ταχυτο σασμαν σε τουρινγκ μοτο ,,,,δεν το ξερω...την στιγμη που το ιδιο μοτερ στο VTR ειχε 6αρι....
Οπως ολοι οι ανταγωνιστες της την εποχη εκεινη, 1999!!!!! Εκτος μιας της GS!!! Οπως και αν το κανεις ηταν λαθος τους!!!

Απόσπασμα:
Ξερω οτι το 5 ταχυτο Βαρα μου καιει τον αγλεουρα.
Αν γνωριζες 2 πραγματα μηχανολογιας δεν θα το εγραφες αυτο!!! Δεν φταινε η 5 ταχυτητες για την καταναλωση αλλα τα 44αρια καρμπυρατερ που φορουσε!!!!! Και 7ταχυτο να ηταν παλι το ιδιο θα εκειγε!!!!Ξερεις ποσο εκαιγε η GS 1050/1100 με τα 40αρια BING (μαρκα καρμπυρατερ)?

Απόσπασμα:
Βεβαια ο πεφωτισμενος Ιαπων στο μοντελο μετα το 2003 εβαλε αλλη μια ταχυτητα και δεν καιει πια τον αγλεουρα. .
Η καταναλωση μειωθηκε λογω ψεκασμου και οχι 6ης σχεσεως!!!! Εξάλλου η 5η του ΜΚ1 εχει βημα 0,969 ξαι η 6η του ΜΚ2/3 εχει βημα 0,853......απειροελαχιστη διαφορα, που δεν λογιζεται στην οικονομια καυσιμου!! Σκεψου τα αυτοκινητα, που εχουν και περισσοτερο βαρος να κινησουν ειναι 1 προς 1 αυτη η σχεση στην πεμπτη σχεση!! δηλαδη το 0,969 ειναι ηδη .......overdrive!!

Απόσπασμα:
Μαλιστα εβαλε και ψεκασμο....και καμμια 10αρια χρονια μετα την BMW ανακαλυψε και το ABS.
ABS φοραει το Βαραντερο απο το 2003!!!!!! εσενα σου ξεφυγε!!!!! και για πολλους testman καλυτερο της γερμανιδας αφου δεν ''αμολαει'' και δυσκολα το περνεις χαμπαρι οτι ενεργοποιειται!!! και να ξερεις οτι το συστημα της χοντα, μεχρι σημερα, ελεγχει την περιστροφη του τροχου 2,5 φορες περισσότερο απο αυτο της BMW!! Ελπιζω να καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο!! Δεν αρκει να εισαι πρωτοπορος αλλα πρέπει να εισαι και τελειομανης αλλα και καλυτερος σε καθε νεο μοντελο απο το προηγουμενο!!

Απόσπασμα:
Μερικες τιμες ανταλλλακτικων.
Αριστερο-δεξι πλαινο πλαστικο 330 ευρω...το ενα.
Πισω ουρα 330 ,ντεποζιτο βενζινας 900,συν αλλα που δεν θυμαμε τωρα.
Το Βαρα δεν αξιζει ουτε ευρω παραπανω απο αυτα που προσφερει,δηλαδη...λιγα.Αυτα
Για ρωτα ποσο κανει ενας ρελες τρομπας βενζινης στα GS και μετα μιλαμε για τιμες ανταλακτικων? Α, και που'σαι ρωτα και για τεποζιτο!!! Γιατι αν ο ρελες κανει 140ε (που κανει) σκεψου το τεποζιτο ποσο κανει!!!

Και για το τελος το κερασακι,
Εδω θα δεις μια συγκριση σε διαφορους τομεις του ΜΚ1 (1999-2002 δηλ. του δικου σου) με το GS1150 της BMW που εβγαινε εκεινην την εποχη

http://www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=19772

Κι εδω του ΜΚ 2/3 (2003-2007 δηλ. Του δικου μου) με το GS1200 της BMW των ιδιων χρονολογιων (2007)

http://www.bikez.com/bike/rating.php?idbike=24479

πηγη: bikez.com

για δες εκει περι Engine performance, Reliability and problem-free driving, Fun-factor, value for money, Repair and maintenance costs, Racing track capabilities, Touring capabilities καιAccident risk:
(excellent=low risk) και μετα πεςμου!! Ουτε περιοδικα ''αντικειμενικα'' εξαρτωμενα απο τις διαφημισεις της καθε εταιρειας ουτε τιποτε!! Το ποσο εγκυρο ειναι το σαιτ ψαξτο!!! Ειναι παντως Νορβηγικο (ξερεις στην σκανδιναυια δεν παιζουν) και απο αυτο αντλουν πληροφοριες περιοδικα, εταιρειες και προμηθευτες εταιρειων!!! Η δε database του περιλαμβανει οτιδηποτε σε 2 τροχους απο το 1970!!!
Με κοκκινο το Βαραντερο και με μπλε η γερμανιδα και στα δυο λινκ!!!
Και στην τριτη γραμμη το ''average'' ολων των εταιρειων μαζι!!! βλέπεις αλλιως βλέπουν οι ανεξαρτητοι κι αλλιως οι ''κολλημενοι'' σαν εμενα αλλα και αυτοι που δεν θελουν να δουν!! π.χ. εσενα!!!

Last edited by GeorgeP; 30-07-2010 at 00:24.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης