GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 22-10-2012, 23:54
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: Το γνωστό πλέον μουαγιέ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από alx_k Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωπα, ωπα...
Μάλλον μπερδεύτηκες, αν έχεις GS τότε δεν έχεις χυτό Μουαγιέ αλλά κατεργασμένο αλουμίνιο σειράς 7075 !
Άλεξ, δεν μπερδευτηκα! Απλά έχω συνηθίσει να το λέω "χυτο" !!! Χρησιμοποιω λάθος ονομασία, απο συνήθεια .
Κάτι σαν το "διαφορικο" της GS που ονομαζουμε συνεχεια, και που μόνο διαφορικο δεν έιναι !

Γράψτε λάθος, και παρακαλώ να διαγραφεί απο τα πρακτικά ...

Last edited by BOXER; 22-10-2012 at 23:56.
Reply With Quote
Παλιό 22-10-2012, 23:56
tsak8 Ο/Η tsak8 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS '05

Παπαριες μπορούν να ακουστούν πολλες
Το θέμα είναι ότι η BMW το παίζει εδώ, και να βρούμε πιθανές αιτίες ώστε να μην μπουν πολλοι άλλοι άτυχοι στο κλαμπ!
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 00:33
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

6 σελίδες για τα αυτονόητα. Όταν ένα εξάρτημα παρουσιάζει τόσο μεγάλο βαθμό αστοχίας δεν ψάχνουμε να βρούμε τι λάθος κάνουμε εμείς που οδηγούμε το μηχανάκι, και πολύ περισσότερο όταν αυτή η αστοχία έμμεσα είναι παραδεκτή και από την μαμά (αλλάζει είπατε της gs με του rt).
Λάθος αντιμετώπιση από την μαμά όπως και σε τόσα άλλα (ίσως να νομίζει ότι απευθύνεται σε κατοίκους του ουαλαλαούμ).
Απ΄όσα διάβασα (το δικό μου ακόμα δεν το έχω δει αλλά την Κυριακή θα βγάλω πίσω τροχό και θα το δω) υπάρχει σφάλμα και δεν φταίει ούτε το φορτίο ούτε το πάτημα του πίσω φρένου (αλίμονο όταν την αγόρασα δεν διάβασα πουθενά στο μάνιουαλ να μην πατάω πίσω φρένο - άλλωστε έχω συνδυασμένη πέδηση και μόνο με την μπροστινή μανέτα ενεργοποιείται και το πίσω φρένο), φταίει η λάθος επιλογή υλικού. Δεν είναι κακό, όλες οι εταιρίες κάνουν λάθη και μετά κάνουν ανακλήσεις για να τα διορθώσουν, αλλά στην τεράστια BMW τα λάθη δεν χωράνε, πάντα το μάρκετιν θα είναι υπεράνω όλων ακόμα ακόμα και από το r&d depart. Αν το καταλάβουμε και το εμπεδώσουμε ίσως κάποτε να γίνουμε καλύτεροι καταναλωτές και να μάθουμε να απαιτούμε εκείνα που δικαιούμαστε.
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 00:51
VDR Ο/Η VDR βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: ΖΑΧΑΡΩ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Μoto: DR650SE R1200GSA Magma Red R1200GSA Rauchgrau-metallic-matt

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Άσχετα με το αν βοηθά το ζέσταμα (που βοηθά), η περίπτωση του VDR μου κάνει για χρήση αεροκλειδου στο σφιξιμο των βιδων. Την ημέρα τις αλλαγής των ελαστικών. Έτσι έγινε ή όχι; Μήπως θυμάσαι;

Δεν θέλω να "δικαιολογήσω" το χυτο εξάρτημα! Αυτο είναι σίγουρο πλέον ότι δεν έχει υπολογιστεί σωστά! Ερώτηση κάνω!
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση..Τα παιδιά στο Περιστερά, ήταν εξυπηρετικότατα. Λοιπόν καθόμουν στο σαλονάκι και χάζευα..έβγαλαν τους τροχούς.. τοποθέτησαν τα ελαστικά(TKC)..δεν τα ζυγοστάθμισαν..και πάνω που έβαλαν τους τροχούς..χτυπά το τηλέφωνο για δουλειά και βγήκα έξω..δεν είδα φυσικά αν χρησιμοποίησαν δυναμόκλειδο χειρός ή αερόκλειδο..
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 01:23
alx_k Ο/Η alx_k βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Βολος
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Άλεξ, δεν μπερδευτηκα! Απλά έχω συνηθίσει να το λέω "χυτο" !!! Χρησιμοποιω λάθος ονομασία, απο συνήθεια .
Κάτι σαν το "διαφορικο" της GS που ονομαζουμε συνεχεια, και που μόνο διαφορικο δεν έιναι !

Γράψτε λάθος, και παρακαλώ να διαγραφεί απο τα πρακτικά ...

Λέω και γω: "δε μπορεί θα μπερδεύτηκε" αυτός δε κάνει τέτοια λάθη....

Πανάγιε Vasorfa σ'γχωρατον μιας και μόνο εσύ έχεις το χάρισμα...
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 01:32
kwstas Ο/Η kwstas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: Orestiada
Μoto: R1200GSA

Προχθες πηγαινοντας στην εκδρομη του φορουμ στη Βουλγαρια σε μια σταση και ενω οι υπολοιποι απολαμβαναν το τσιγαρακι τους εγω χαζευα το μηχανακι γυριζοντας τον πισω τροχω και παει το ματι μου στο ραγισμα (ευτυχως ειναι μονο σε μια) αλλα μπορω να πω οτι φταιω εν μερη. Μολις εστρωσα τα πισω τακακια μετα απο αλλαγη τα ζορισα πιεζοντας με επιμονη το πισω φρενο για να δοκιμασω την αποδωση τους με αποτελεσμα ο δισκος να γινει κοκκινος σα φωτιστικο!

Το αλλο που προσεξα ειναι οτι τα μοντελα 08 + εχουν αλλο σχεδιο, ειναι ιδια ή πρεπει να ζητησουμε το νεο βελτιωμενο αντ/κο?

Last edited by kwstas; 23-10-2012 at 01:40.
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 10:28
DoctorAbo Ο/Η DoctorAbo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: R1200GS

Χθες παρήγγειλα το μαντεμένιο ανταλλακτικό το οποίο και θα τοποθετήσω στο μηχανάκι αμέσως μετά την παραλαβή του.

Νοιώθω πάντως λίγο σα να πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου η γκόμενά μου .......
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 10:39
GregoryA Ο/Η GregoryA βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Mytilene,Lesvos
Μoto: Honda ST1300 Pan European

Απόσπασμα:

Συμφωνώ απόλυτα!
Άκρως επικίνδυνο όταν ραγίσει. Έπρεπε να το έχει αποσύρει απ όλα τα GS με έξοδα της εταιρίας και όχι των ιδιοκτητών.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Kimwnas Εμφάνιση μηνυμάτων
Για βάλε σε εξουσιοδοτημένο των Β.Π. (με την καλύτερη φήμη) να σου λένε ότι ράγισε γιατί...μετέφερε θερμότητα ο δίσκος γιατί ήταν φαγωμένα τα τακάκια...!
Πες μου τι θα έκανες.... (προσωπικά ήταν και η τελευταία φορά που πήγα εκεί)...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Πες τα αρχηγέ μου, τους κάνανε όλους θεούς.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
To μονο εξουσιοδοτημενο που πλησιαζω
ειναι ο παγκος με τα ανταλλακτικα.
Αλλα αν μου λεγε κατι τετοιο ο κυρ τετοιος...
θα τον μουτζωνα!!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsak8 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παπαριες μπορούν να ακουστούν πολλες
Το θέμα είναι ότι η BMW το παίζει εδώ, και να βρούμε πιθανές αιτίες ώστε να μην μπουν πολλοι άλλοι άτυχοι στο κλαμπ!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
6 σελίδες για τα αυτονόητα. Όταν ένα εξάρτημα παρουσιάζει τόσο μεγάλο βαθμό αστοχίας δεν ψάχνουμε να βρούμε τι λάθος κάνουμε εμείς που οδηγούμε το μηχανάκι, και πολύ περισσότερο όταν αυτή η αστοχία έμμεσα είναι παραδεκτή και από την μαμά (αλλάζει είπατε της gs με του rt).
Λάθος αντιμετώπιση από την μαμά όπως και σε τόσα άλλα (ίσως να νομίζει ότι απευθύνεται σε κατοίκους του ουαλαλαούμ).
Απ΄όσα διάβασα (το δικό μου ακόμα δεν το έχω δει αλλά την Κυριακή θα βγάλω πίσω τροχό και θα το δω) υπάρχει σφάλμα και δεν φταίει ούτε το φορτίο ούτε το πάτημα του πίσω φρένου (αλίμονο όταν την αγόρασα δεν διάβασα πουθενά στο μάνιουαλ να μην πατάω πίσω φρένο - άλλωστε έχω συνδυασμένη πέδηση και μόνο με την μπροστινή μανέτα ενεργοποιείται και το πίσω φρένο), φταίει η λάθος επιλογή υλικού. Δεν είναι κακό, όλες οι εταιρίες κάνουν λάθη και μετά κάνουν ανακλήσεις για να τα διορθώσουν, αλλά στην τεράστια BMW τα λάθη δεν χωράνε, πάντα το μάρκετιν θα είναι υπεράνω όλων ακόμα ακόμα και από το r&d depart. Αν το καταλάβουμε και το εμπεδώσουμε ίσως κάποτε να γίνουμε καλύτεροι καταναλωτές και να μάθουμε να απαιτούμε εκείνα που δικαιούμαστε.
+1000.Αυτή ειναι η πραγματικότητα, απο εμας υπάρχουν οι εταιρείες και τα συνεργεια εξουσιοδοτημένα ή μη , ας αρχίσουν να μας σέβονται, οπως τους σεβομαστε και μεις και τους τα ακουμπάμε αυτές τις δύσκολες μερες!!!!!

Last edited by GregoryA; 23-10-2012 at 10:49.
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 12:13
jarhead Ο/Η jarhead βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW 1200 GS '05

Λοιπον αφου το λυσαμε ποιος φταιει και τι δεν φταιει προχωραμε στην λυση του προβληματος....Αφιερωμενο για αυτους που πιανουν τα χερια τους!!!
Reply With Quote
Παλιό 23-10-2012, 15:22
PITS Ο/Η PITS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μoto: GS 1150 ADV Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ GS!!!!!

ολοι μαζι με προφορα LA FLANTZA!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης