![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
δυστυχως δεν μπορεσα να μαθω ποτε ειναι η εκθεση του Λαυριου ... παντως μιχαλη να ξερεις οτι το μεταχειρισμενο ... θελει εμπειρια και γνωσεις ...
Αν μαθεις ποτε ειναι και δεν ειναι αυτο το σκ , ενδιαφερομαι να παμε μαζι |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν νομίζω να πάω στο Λαύριο αυτό το ΣΚ, παρόλο που θα είχε ενδιαφέρον να δω μια τέτοια έκθεση σύντομα. Θα προτιμήσω το Φάληρο αυτό το ΣΚ όπου γίνεται το Ναυτικό Σαλόνι.
Πολύ σημαντική ερώτηση για να μην ψάχνω τους νόμους οι οποίοι συνεχώς αλλάζουν αυτές τις μέρες όσον αφορά τεκμήρια: Ξέρω ότι τα σκάφη αναψυχής αποτελούν τεκμήρια διαβίωσης εφόσον είναι και υπερβαίνουν τα 10μ μήκος (δεν με ενδιαφέρει τέτοιο μήκος σήμερα, άρα οι απαιτήσεις του τεκμηρίου δεν με ενδιαφέρουν). Τί ισχύει όμως για τα 6-7 μέτρα με μηχανές 100hp - 200hp; Έχουμε εκεί περιορισμούς (εκτός βεβαίως από το τεκμήριο για το κόστος απόκτησης, εάν είναι σε μετρητά, το οποίο μπορεί να καλυφθεί δείχνοντας δανειοδότηση, κτλ); |
|
|||
|
|||
![]()
Εχθές το βράδυ έβλεπα φωτογραφίες και google earth από την Κάστο, Κάλαμο, Μεγανήσι και τα διάφορα μικρά στο Ιόνιο - έχω γυρίσει αρκετά (να ναι καλά οι μηχανές μου που με γύρισαν σε μέρη απίστευτα), αλλά πιστεύω έχοντας την δυνατότητα να γυρίσεις τέτοια όμορφα μέρη της Ελλάδας με σκαφάκι, φουσκωτό, καρίνα, μικρό, μεγάλο, ό,τι να ναι, θα είναι τελείως διαφορετική εμπειρία...
Οι περισσότερες φωτογραφίες που μου έστειλαν από αυτά τα μέρη ήταν οικογένειες με τα σκαφάκια τους, ή τα ιστιοπλοικά τους που έβλεπαν την Ελλάδα από τελειώς διαφορετική εικόνα απ ότι την βλέπουμε εμείς στην μηχανή και στο αυτοκίνητο. Βέβαια η εικόνα δείχνει την καλή πλευρά, υπάρχουν και οι δυσκολίες, και η ταλαιπωρία, και η επιλογή του σωστού σκάφους....δελεάστηκα όμως από την επιλογή, ξεχάστηκα και άρχισα να κάνω διάφορα σχέδια....ξέρετε, συνήθως τα κάνουμε αργά το βράδυ κοιτάζοντας χάρτες, φωτογραφίες και σχεδιάζοντας διάφορα... Ο καλύτερος νομίζω τρόπος είναι στον μήνα του μέλιτος να μείνουμε Ελλάδα, να πάμε Παξούς, Αντιπαξούς, νοικιάζοντας ένα σκαφάκι για 1 εβδομάδα και να γυρίσουμε, Σύβοτα, Πάργα, Κέρκυρα, κτλ. Έπειτα, να πάμε αλλού (βλέπουμε και για Πάτμο - Δωδεκάνησα που έχει άλλη θάλασσα από Ιόνιο), να νοικιάσουμε κι εκεί, και βλέπουμε πως αισθανόμαστε. Θα πάρουμε μια καλή γεύση τί μας αρέσει, και τον χειμώνα που μας έρχεται, εκτός σεζόν δηλαδή, να κάνουμε την αγορά μας αν όλα πάνε όπως τα βλέπω... |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Κατάλαβα. Ευχαριστώ.
Νοικιάζουμε, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για ένα χρόνο και μετά προσεκτικά και βάσει τους νέους νόμους περί τεκμηρίων και τις νέες τιμές που θα αναπροσαρμοστούν ( ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για το Input που βάλατε όσον αφορά το σκάφος!!
Καλοκαίρι έρχεται. Καταλήγουμε προς μεταχειρισμένο, καρίνα, μέχρι 6 μέτρα, open. Το σχέδιο είναι το καλοκαίρι να νοικιάσουμε, στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα (διαφορετικές θάλασσες), να "δούμε πως είμαστε" και πως το ζούμε (3 μήνες) και με βάση αυτό να επιλέξουμε κατά τον χειμώνα / επόμενη άνοιξη. Σας ευχαριστώ όλους για το input!! |
|
|||
|
|||
![]()
Aπό Δευτέρα πάντως ξεκινάει η έκθεση επαγγελματικών σκαφών στον Πόρο και είναι και πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα να πας οδικώς, (το είχα κάνει παλιότερα με το Fazer 1000 που είχα),, Όλο και κάτο θα δεις...
|
|
|||
|
|||
![]()
το ερχόμενο σαββατοκύριακο έχει ribtest στο Λαύριο. Αρκετοί κατασκευαστές θα διαθέτουν φουσκωτά για τεστ με δικό τους καπετάνιο φυσικά, και μπορείς να πάρεις μία πρώτη γεύση και να δοκιμάσεις αρκετά σκαφάκια.
|
|
|||
|
|||
![]()
πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση. Σίγουρα κάνε καμιά βόλτα με πλαστικό αλλά και φουσκωτό, σε καιρό. Δεν δίνεις ραντεβού με τον καιρό, σε βρίσκει αυτός. Και στην Ελλάδα, σε βρίσκει συχνά. Ας είσαι με καλή γάστρα για να μην φας πολύ ξύλο. Δοκίμασε πρώτα πριν επιλέξεις, άκου και όλους, αλλά βασικά δοκίμασε. Και πάρε ένα πλαστικό με έσω-έξω για φέτος έτσι ώστε στον πρώτο καιρό να εκτιμήσεις τα φουσκωτά ανεξαρτήτως μέτρων, με τις εξωλέμβιες, έστω και αυτά με τις τετράχρονες
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παραδίδονται και μαθήματα ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ κατ'οίκον η σε σκάφος για όποιον ενδιαφέρεται...
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Το GS Forum αναβαθμίζεται! | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Ανακοινώσεις | 10 | 23-03-2010 19:21 |
Το GS Forum στην TV !!! | Black_Shadow | Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) | 46 | 25-02-2010 10:26 |
Καινούριος στο GS Forum | Blackstaf | Καλώς ήλθατε | 21 | 24-05-2009 03:58 |
Νέος στο forum | benojoChios | Καλώς ήλθατε | 19 | 04-05-2009 00:39 |