![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οι Ελληνες ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι καλύτεροι από τους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι, πιο φιλότιμοι και πιο φιλόδοξοι εργαζόμενοι, όπως υπάρχουν και καλά αλλά και πολύ κακά αμειβόμενοι εργαζόμενοι. Και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Πιστεύει κανείς στ’ αλήθεια ότι μία ιδιωτική επιχείρηση, στην οποία δεν υφίσταται στοιχειώδης οργάνωση και κυριαρχεί η ευνοιοκρατία, λειτουργεί καλύτερα από το Ελληνικό Δημόσιο; Δεν έχετε ακούσει άραγε για κάποιους από αυτούς που δουλεύουν τρεις φορές παραπάνω για να υποκαταστήσουν τη δουλειά άλλων που είναι απλώς τεμπέληδες; Δείξτε μου μια ιδιωτική επιχείρηση που αριθμεί 700.000 εργαζομένους που η δομή και η κλιμάκωση της ιεραρχίας της επιτρέπει να λειτουργεί ιδανικά. Στο Δημόσιο δεν φταίνε οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, αλλά οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια στη δημόσια διοίκηση. Και έτσι δεν θα... ρίξουμε στην πυρά συλλήβδην ανθρώπους και συνειδήσεις που παλεύουν -όπως και στον ιδιωτικό τομέα- για να επιβιώσουν, αλλά και να κρατήσουν σε ένα επίπεδο τη δουλειά τους. Σκεφτείτε ότι το Δημόσιο λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς ιεραρχία αφού αυτή έχει καταργηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις. Κάθε εκλογές αλλάζουν οι Διευθυντές με αποτέλεσμα ο ανώτερος να γίνεται κατώτερος του υφισταμένου του και ξαναμανά απ την αρχή. Πώς λοιπόν ο προϊστάμενος θα αξιολογήσει αντικειμενικά όταν ξέρει ότι σε κάποια χρόνια είναι πολύ πιθανό ο αξιολογηθείς από αυτόν να αξιολογεί τον ίδιο; Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την ουσιαστική κατάλυση του συστήματος ελέγχου στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που λειτουργούσε με τους επιθεωρητές στα σχολεία, την αγορανομία, τον αστυνομικό σταθμό στο χωριό, την αγροφυλακή, τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κλπ, κλπ. Τι κίνητρο έχει ο υπάλληλος στο γκισέ της εφορίας όταν βλέπει να καταλαμβάνουν τις διευθυντικές θέσεις τα κομματόσκυλα, ότι δεν θα προαχθεί ο ικανότερος αλλά ο αρχαιότερος, ότι επικρατούν οι μετριότητες και οι "ημέτεροι"; Αν σε αυτά προσθέσουμε και την "αλλοτρίωση του γραφειοκράτη-οφφικιάλου" που έχει αναλυθεί από τον ADLER και έχει σχέση με τη σταδιακή αρτιοσκλήρωση που επέρχεται σε κάποιον που βλέπει τη ζωή μπροστά του να περνά και αυτός βιδωμένος πίσω από ένα γραφείο δεν διαβλέπει καμία προοπτική βελτίωσης στη ζωή του, τότε συνειδητοποιούμε ότι όπου και αν ανήκει αυτός (στο Δημόσιο ή σε ιδιωτική δεινόσαυρο) η συμπεριφορά του σταδιακά αλλοτριώνεται και συμπεριφέρεται όπως περιγράφετε οι περισσότεροι, με τη διαφορά ότι δεν φταίει ο ίδιος αλλά το σύστημα λειτουργίας. 'Οσον αφορά το δημόσιο αυτό το σύστημα, δεν έχει καταφέρει να μετρήσει ούτε πόσους και ποιους θα βγάλουν σε εφεδρεία, αλλά ούτε και να περιορίσουν την κρατική σπατάλη, την οποία αντιθέτως αύξησαν! Ούτε να πουλήσουν ένα κρατικό ξενοδοχειακό συγκρότημα από τα τόσα «καλά κομμάτια» της δημόσιας περιουσίας. Απαύδησαν οι τροϊκανοί που αντί να έχουν απολυθεί 100.000, προσλήφθηκαν 24.000 σε σχέση με αυτά που υποσχεθήκαμε την 21 Ιουλ. Ποιός τους προσέλαβε; Όταν καταλάβουμε όλοι μας ότι η παθογένεια του συστήματος στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, κατασκευαστικές...) προέρχεται από το πελατειακό πολιτικό σύστημα που στήθηκε από τα μεγαλύτερα λαμόγια της σύγχρονης ιστορίας, τους Έλληνες πολιτικούς και στρέψουμε τα πυρά μας εναντίον τους, τότε ίσως να βρεθεί και ο δρόμος να ξεφύγουμε απ την κρίση και τη μοιρολατρεία. 3 MANAGERS ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΕ ΓΜΤ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;; |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Το να παινεύονται ότι τα ξύνουν και πληρώνονται μου την έδινε χρόνια... αλλά έκανα πως δεν τα άκουγα γιατί πυραύλιαζα... τότε όμως δεν μου έπαιρναν τα χρήματα από το μισθό μου για να τους τα δώσουν, οπότε έκανα τα στραβά ματια... και κοίταζα να αποφεύγω την όποια συναλλαγή με το Δημόσιο όπως ο Διαολος το λιβάνι. Τώρα που με αφαιμάζουν όμως ΔΕΝ μπορώ πλέον να κάνω τα στραβά μάτια... sorry κιόλας εε..?? Κατανοείς τη διαφορά...??? Για το αν θα φύγω ή όχι κατ' αρχήν θα το αποφασίσω εγώ και κανένας άλλος... ένα το κρατούμενο... Δήλαδη τι μου προτείνεις ρε Γιώργο??? Να παραδώσω τη χώρα μου σε Αλβανούς, Πολωνους, Πακιστανούς, Ινδούς... (δεν το λέω ρατσιστικά) κ.ο.κ.??? Εεε όχι λοιπόν δε θα τους την παραδώσω όσο αντεχω...αν πιάσω πάτο εννοείται ότι έφυγα για Ελβετια ή Γαλλία που ήδη έχω πρόταση και που γνωρίζω και τη γλώσσα... Είδες τι είπες...?? Το Δημόσιο έτσι είναι και δεν αλλάζει...!! Το πιστεύω καλέ μου φίλε... αυτό είναι το χτικιό που με πυραυλιάζει περισσότερο απ' όλα.... ότι με αφαιμάζουν χωρίς να πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.... κοινώς... χαμένα λεφτά... χωρίς αντίκρυσμα... |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
MANAGERS: Στρατός - Ναυτικό - Αεροπορία.................. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Άσε Ναπολέων γιατί από τα 27 χρ. τα 10 τάχω περάσει σε Επιτελεία....Η αρτιοσκλήρωση, η ευθυνοφοβία και η τυπολατρεία σε όλο της το μεγαλείο!!! 7-17 υπογραφές για 1 έγγραφο όταν σε ΝΑΤΟικό επιτελείο το έβγαζα μόνος μου και απλώς κοινοποιούσα στον Επιταλάρχη. Για τον Ταξίαρχο ή το Στρατηγό Δκτή δεν το συζητάμε, θάπρεπε νάχει να κάνει με σοβαρό πολιτικό θέμα για να εμπλακεί ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Επίσης ένας άλλος τρόπος είναι και η μείωση μισθών ώστε κανένας να μην θέλει να διοριστεί στο δημόσιο.Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να μειωθεί η γραφειοκρατία γιατί αυτή ταλαιπωρεί τον πολίτη στο γκισέ και όχι αυτός που είναι από πίσω |
|
|||
|
|||
![]()
π.χ. προμηθειες....απο ρυζια μεχρι αεροπλανα...........
![]() Για τα υπολοιπα στο ποστ Νο.64 |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Με βρίσκεις σύμφωνο...!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό δεν το δέχομαι! Πήρες πολύ φόρα φίλε μου. Μακάρι στο ιδιωτικό και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να κυριαρχούσε στις προμήθειες η εντιμότητα και η αφιλοκέρδεια του Έλληνα Αξιωματικού. Έχεις την εντύπωση ότι αν στο απειροελάχιστο είχε εμπλακεί στρατιωτικός στις προμήθειες, δεν θα έβρισκαν οι πολιτικοί την ευκαιρία προκειμένου να αποφύγουν το διασυρμό και τις εξεταστικές, να ρίξουν τα βάρη επάνω του; Όση προσπάθεια κι αν έγινε στο παρασκήνιο, δεν κατάφεραν να προσάψουν ούτε υπόνοια ακόμα και στις επιτροπές που έκαναν τις εισηγήσεις. Το ποιοί είναι μπλεγμένοι φαίνεται ότι είσαι ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται αν και ο ίδιος ο ΓΑΠ τους έχει στον πάγο από πριν ακόμη έρθει στην εξουσία.
Υ.Γ. Κάποτε το ΙΚΑ για να χορηγήσει αναπηρική σύνταξη σε περνούσε στρατιωτική επιτροπή. Αυτό κάτι πρέπει να σου λέει... ..και επειδή σε βρίσκω ανημέρωτο, μάθε ότι όλοι οι διαγωνισμοί που αφορούν το Στρατό πλην εξοπλισμών που κατακυρώνονται απ το ΚΥΣΕΑ ![]() Last edited by megalopsyxos; 19-10-2011 at 10:17. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Και γιατί μόνο από ΚΥΣΕΑ? Και γιατί εμπλέκεται μόνο πολιτικό προσωπικό στις μίζες? Μέχρι και τρεις Γ.Γ? Οι Γ.Γ. είναι στρατιωτικό προσωπικό? Έχει ακουστεί κάτι για στρατιωτικούς? Ή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ? Και γιατί αυτών των 29, επετράπη η έξοδος από την χώρα? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για να γράψει κάποιος και να προσάψει κατηγορία σε ένστολο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον και μια αναφορά.
Μακάρι να υπήρχε έστω και τυπικά η διαφάνεια που υπάρχει στο στρατό και στον υπόλοιπο Δ/Τομέα. Μην ακούτε το Βερίκοκο ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Μετρήσαμε τις συσκευές που συνήθως χρησιμοποιούμε σε μια ημέρα | MARK | Υγεία | 2 | 09-03-2011 18:09 |
Να ξεκινήσουμε το '11 με καφέ; και πριν βγει η εβδομάδα το γυρνάμε στα κοκορέτσια; | nikos-x | Συναντήσεις - Εκδηλώσεις (Μόνο επίσημες συναντήσεις) | 22 | 07-01-2011 16:55 |
TEST RIDE με R1200GS-περιστατικό με δυσάρεστα παρελκόμενα.. | hercu | Τεχνικά θέματα διάφορα | 66 | 07-01-2010 13:59 |
Έρευνες: “Γεννηθήκαμε για να πιστεύουμε στον Θεό” | skippybi | Κόσμος | 1 | 16-09-2009 00:23 |
Ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ενώ περιμένουμε ασθενοφόρο ! | ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ | Γενικά - Αναβάτης | 11 | 16-04-2009 12:34 |