GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 27-07-2012, 16:24
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Προεπιλογή Απάντηση: Λεφτά ...... υπάρχουν ;

η "αγορά" θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Κάποτε υπήρχε ανάγκη για περισσότερα videoclubs και γέμιζαν τις γειτονιές με καινούρια τέτοια μαγαζιά, εεεεε, κάποια στιγμή η αγορά δεν τα σήκωνε όλα διότι ο κάθε πικραμένος, χωρίς σχέδιο, γινόταν μαγαζάτορας.......
έτσι λοιπόν, στεγνά, και χωρίς φανφαρολογίες πιστεύω ότι, όσο ο κόσμος αντέχει να τα πληρώνει, τα μαγαζιά θα υπάρχουν...
μόλις πραγματικά περιοριστεί το γενικό εισόδημα, τότε θα κλείσουν και θα μείνει η αφρόκρεμα, τα καλά και φτηνά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν....
αυτό γινόταν πάντα σε μικρότερη κλίμακα, απλά τώρα μας κακοφαίνεται....
στις δοξασμένες μέρες της επάρκειας ζητούσες να έχεις επιλογές στα ράφια από 10 διαφορετικές μάρκες σαμπουάν, σε 1-2 χρόνια από τώρα θα έχεις μόνο 3 επιλογές...αυτό δεν είναι κατ ανάγκην κακό αλλά η χώρα μας αυτό σηκώνει.......3 επιλογές και όχι 10.....
μόλις η κοινωνία ηρεμήσει, θα ηρεμήσει και η "οικονομία" της χώρας και θα ισορροπήσει στα νέα δεδομένα....και τότε θα βγαίνουμε και θα έχουμε λογικές επιλογές και θα κάνουμε και λογικές επιλογές....γιατί προκειμένου τότε να τρώμε ψάρι τώρα βρέχουμε ... κ@λο......
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 16:33
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
.........................................................
Γιώργο το λες και μόνος σου... τα εμπορικά είναι άδεια, ο κόσμος δεν έχει να ψωνίσει,διότι απλά δε φτάνουν τα χρήματα για ψώνια εκτός απο τα απολύτως αναγκαία, μιά στις τόσες όμως το δικαιούται να διασκεδάσει. Ετσι όπως τα γράφεις ρε Γιώργη είναι σαν να λες ότι θα ήσουν ευχαριστημένος αν έβλεπες όλα τα μαγαζιά άδεια κι επαίτες σε κάθε γωνία.
Λαθος, ο κοσμος εχει να ψωνισει αλλα προτιμαει να φυλαει τα χρηματα του για αλλα πραγματα το ενα εκ των οποιων ειναι η διασκεδαση.
Ρουχα εχει απο περυσι και προπερσι, παπουτσια το ιδιο, φωτογραφικο υλικο επισης απο το 2010 και αυτοκινητο(-α) απο το 2009......δεν του λειπει τιποτα για να παει να ψωνισει στα εμπορικα.

Τα μαγαζια δεν μου αρεσει που τα βλεπω αδεια, αν και δεν ειναι ολα αδεια, ουτε ομως μου αρεσει ο κοσμος να δανειζεται για να τα συντηρει.
Θα προτιμουσα, οι μαγαζατορες που ηρθαν απο την επαρχια για να ανοιξουν εμπορικο να ξαναγυρισουν απο εκει οπου ηρθαν κα να βαλουν ξανα μπροστα αυτο το οποιο αφησαν τοτε.
Ετσι οι υπολοιποι ντοπιοι μαγαζατορες θα ξαναμπουν στην μαχη με αυξημενη πελατεια αφου οι μισοι απο το υπολοιπο συνολο των μαγαζιων θα εχει επιστρεψει στα πατρια εδαφη του για να δωσει κι εκει ζωη.

Τελος εξηγησε μου κι εσυ το καθημερινο φαινομενο του συνωστισμου στα πασης φυσεως διασκεδαστηρια τα οποια σημειωταιον πληρωνονται με μετρητα.......που βρισκονται τα μετρητα απο πειναλεους ανθρωπους και δη νεους κατω των 30 οπου η ανεργια ειναι πανω απο το 50%?
Ελπιζω να μην μου πεις κι εσυ οτι ειναι οι ιδιοι καθε βραδυ ουτε οτι τα Νοτια Προαστεια (μεσα και ο Πειραιας) πλεονεκτουν οικονομικα διοτι στα νοτια προαστεια (μεσα και ο Πειραιας) ερχονται και τα χωνουν απο Μενιδι και Κηφισια μεχρι ταμπουρια, κερατσινι και Περαμα.
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 16:45
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Λαθος, ο κοσμος εχει να ψωνισει αλλα προτιμαει να φυλαει τα χρηματα του για αλλα πραγματα το ενα εκ των οποιων ειναι η διασκεδαση.
Ρουχα εχει απο περυσι και προπερσι, παπουτσια το ιδιο, φωτογραφικο υλικο επισης απο το 2010 και αυτοκινητο(-α) απο το 2009......δεν του λειπει τιποτα για να παει να ψωνισει στα εμπορικα.

Τα μαγαζια δεν μου αρεσει που τα βλεπω αδεια, αν και δεν ειναι ολα αδεια, ουτε ομως μου αρεσει ο κοσμος να δανειζεται για να τα συντηρει.
Θα προτιμουσα, οι μαγαζατορες που ηρθαν απο την επαρχια για να ανοιξουν εμπορικο να ξαναγυρισουν απο εκει οπου ηρθαν κα να βαλουν ξανα μπροστα αυτο το οποιο αφησαν τοτε.
Ετσι οι υπολοιποι ντοπιοι μαγαζατορες θα ξαναμπουν στην μαχη με αυξημενη πελατεια αφου οι μισοι απο το υπολοιπο συνολο των μαγαζιων θα εχει επιστρεψει στα πατρια εδαφη του για να δωσει κι εκει ζωη.

Τελος εξηγησε μου κι εσυ το καθημερινο φαινομενο του συνωστισμου στα πασης φυσεως διασκεδαστηρια τα οποια σημειωταιον πληρωνονται με μετρητα.......που βρισκονται τα μετρητα απο πειναλεους ανθρωπους και δη νεους κατω των 30 οπου η ανεργια ειναι πανω απο το 50%?
Ελπιζω να μην μου πεις κι εσυ οτι ειναι οι ιδιοι καθε βραδυ ουτε οτι τα Νοτια Προαστεια (μεσα και ο Πειραιας) πλεονεκτουν οικονομικα διοτι στα νοτια προαστεια (μεσα και ο Πειραιας) ερχονται και τα χωνουν απο Μενιδι και Κηφισια μεχρι ταμπουρια, κερατσινι και Περαμα.

Ας είναι καλά ο παππούς κι η γιαγιά Γιώργη..... και προσωπικά τι να σου πω.... έχω να βγω μήνες, αφού ξέχασα πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα στον καφέ του φόρουμ, ένα καφεδάκι θα μπορούσα να το πληρώσω, αλλά μετά το μαμήσι που τρώω όλη μέρα δεν έχω κέφια για εξόδους, προτιμώ να βγάλω τα παπούτσια μου....
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 16:42
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Βασίλη έχεις δίκιο, όταν ισορροπήσουμε θα έχουμε μιά καινούρια "ρουτίνα", να το πω έτσι. Το πρόβλημα είναι πως δε μας αφήνουν να ισορροπήσουμε, είτε λόγω χαρατσιών, μέτρων, είτε με εξαγγελία αυτών. Παίζουν με τα νεύρα μας τα ....όπανα....

Το πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει θα φανεί όταν αρχίσουν οι κατασχέσεις σπιτιών. Ηδη έχουν αγριέψει οι τράπεζες. Είδαν οι #######δες ότι μειώνονται τα κέρδη και πάνε να φάνε ακόμη ότι προλάβουν. Και να πω και κάτι; Αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο, ας το πάρει η τράπεζα, δεν έχω πρόβλημα, με αφήνει όμως υπόχρεο, για κάτι που δεν έχει πλέον αξία... Μόνο ο δανειολήπτης πρέπει να τιμήσει την υπογραφή του, οι τράπεζες στο απυρόβλητο. Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς, την αξία των ακινήτων η πολιτική των τραπεζών με τα εύκολα δάνεια την εκτόξευσε.

Θα γίνει μεγάλο μπαμ και λίαν συντόμως....
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:31
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Προεπιλογή

Στην Καλντέρα της Σαντορίνης,
στις αρχές Ιουλίου,
οικογενειακοί φίλοι με 3 παιδιά,
έπρεπε να πληρώσουν
πάνω από 1300 € τη νύχτα!
Η διαθεσιμότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη
και τελικά προτίμησαν να πάνε στην Ίο,
με αρκετά λογικότερες τιμές !

Πάμε και στη Σκαφιδιά Ηλείας !
Το Aldemar, ιδανικό για οικογένειες,
ζητά 200 € τη νύχτα,
με περιορισμένη διαθεσιμότητα !

Φυσικά και υπάρχουν φθηνότερο προορισμοί !

Φυσικά και οι συγκεκριμένοι,
δεν απευθύνονται σε όλους !

Αλλά σε τέτοια περίοδο κρίσης που διανύουμε,
θα περίμενα μια λογικότερη τιμολογιακή πολιτική !

Sent by Arkas via Tapatalk !
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:35
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην Καλντέρα της Σαντορίνης,
στις αρχές Ιουλίου,
οικογενειακοί φίλοι με 3 παιδιά,
έπρεπε να πληρώσουν
πάνω από 1300 € τη νύχτα!
Η διαθεσιμότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη
και τελικά προτίμησαν να πάνε στην Ίο,
με αρκετά λογικότερες τιμές !

Πάμε και στη Σκαφιδιά Ηλείας !
Το Aldemar, ιδανικό για οικογένειες,
ζητά 200 € τη νύχτα,
με περιορισμένη διαθεσιμότητα !

Φυσικά και υπάρχουν φθηνότερο προορισμοί !

Φυσικά και οι συγκεκριμένοι,
δεν απευθύνονται σε όλους !

Αλλά σε τέτοια περίοδο κρίσης που διανύουμε,
θα περίμενα μια λογικότερη τιμολογιακή πολιτική !

Αφου υπαρχουν πελατες και τα δινουνε?
Το Αλδεμαρ περυσι ηταν στα 300-400ε.......πηγαινε ο αδερφος μου και γιαυτο το ξερω.......υπαρχει βελτιωση
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:42
Senior Member

Προεπιλογή

Γιώργο,
σαν επαγγελματίας του κέντρου των Αθηνών, πλέον της 25ετίας,
σε διαβεβαιώ ότι τέτοια οικονομική κρίση,
δεν έχουν ξαναδεί τα ματάκια μου !

Την καθημερινή σπατάλη ορισμένων
δεν χωράει ο νους μου !
Λες και ζουν σε άλλη χώρα
ή έχουν εξασφαλισμένα εισοδήματα ...

Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 19:44
Senior Member

Προεπιλογή

... και εν κατακλείδι !
Γιατί για χάρη ορισμένων βολεμένων
να την πληρώνουν οι περισσότεροι ...

Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 20:42
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
... και εν κατακλείδι !
Γιατί για χάρη ορισμένων βολεμένων
να την πληρώνουν οι περισσότεροι ...

Πάντα θα υπάρχουν ακριβά και φτηνά....
Το πρόβλημα με τα καταλύματα, είναι ο Αύγουστος....τους υπόλοιπους μήνες, βρίσκεις λογικές τιμές...
Στα σκάφη αναψυχής είναι πολυ μειωμένες οι τιμές.....σε σχέση με αλλα χρόνια
Reply With Quote
Παλιό 27-07-2012, 21:16
Senior Member

Προεπιλογή

Τα 1300 € τη νύχτα στις αρχές Ιουλίου,
δεν είναι Αύγουστος ...

Το ερώτημά μου είναι,