GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-07-2012, 16:34
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Οταν εχει ζεστη.....

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από commander Εμφάνιση μηνυμάτων
άσε τέλος πάντων να συμβιβαζομαστε εμείς με την μετριότητα όπως το λες και κοίτα εσύ να είσαι τέλειος..........εξάλλου εγώ βαρέθηκα έχω κάνει τόσες μοντιφες στην ζωή μου (μέχρι και τώρα φτιαγμένο αμάξι έχω).....καλα κρασα...
αγρίεψες παραπάνω από όσο χρειαζόταν
(καλά υπάρχουν πολλά που διαφωνώ και εγώ με τον Αλκίνοο αλλά δεν κάνουμε έτσι)

πάντως πράγματι αυτή η πατέντα όποιος το έχει ψάξει (διεθνώς) βρίσκει ότι είναι βλακεία - αν σου αρέσει πάσο (υποθέτω από όλους μας)
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 17:24
PITS Ο/Η PITS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μoto: GS 1150 ADV Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΩΝ GS!!!!!

ε δε θα το πιστεψετε και η δικη μου 1150 adv πιανει πανω απο 180 παω για ταμα....
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 17:26
commander Ο/Η commander βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: κηφισια
Μoto: GS 115Ο ADV DESIERTO 3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε commander μη στραβωνεις.
Το ότι έβαλες πάνω στη μηχανη σου ένα μηχάνημα που πιθανόν να μη γνωρίζεις καν πως ακριβώς δουλεύει δεν συνεπάγεται αυτοματος πως θα ακούσεις απο όλους "μπράβο, καλα έκανες".

Το ότι έχεις φτιαγμένο αμάξι δε μου λέει κάτι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων έχει απο ένα φτιαγμένο αυτοκίνητο.
Μήπως το ότι έχεις φτιαγμένο αμάξι συμενει πως ξέρεις κ να το φτιαχνεις;
Anyway, δε καταλαβαίνω το συνηρμο σου.

Όσο για το memjet, ποσα έδωσες; 150 Ευρω; Με 150 Ευρω εγω σου φτιαχνω στο γκαράζ μου 30 memjet.
στραβωνω γιατί εγώ έγραψα για κάτι που παρατήρησα και σει έχεις βγει και λες τα δικά σου......και αυτό που λέω το βλέπω....... εσύ ποιο πάνω λες δεν ξέρω πως το πως δουλεύει αλλά ξέρεις ότι δεν κάνει τπτ ότι είναι ένα σκουπίδι ότι μπορώ σου φτιάξω στο γκαράζ τόσα......και μια που το φτάσαμε εδω που το φτάσαμε θέλεις να αποδείξεις κάτι??????γιατί για να επιμένεις τόσο κάτι θες να μας πεις.
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 18:19
PACO Ο/Η PACO βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: kareas
Μoto: GS1150ADV

δεν εχω αποψη για το memjet ΑΛΛΑ οποιος διαθετει 100ευρω και την βενζινη που θα καψω,ετσι για στοιχημα, του δειχνω και εγω τα 200+κοντερισια χλμ μου στην εθνικη!!
...και αλλα 100ε για το οτι ειμαι και ποιο σταθερος απο τα 1200αρια..
ετσι για να βαλω λαδι στη φωτια
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 19:23
Alkinoos Ο/Η Alkinoos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW R1200GS Adventure
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από commander Εμφάνιση μηνυμάτων
στραβωνω γιατί εγώ έγραψα για κάτι που παρατήρησα και σει έχεις βγει και λες τα δικά σου......και αυτό που λέω το βλέπω....... εσύ ποιο πάνω λες δεν ξέρω πως το πως δουλεύει αλλά ξέρεις ότι δεν κάνει τπτ ότι είναι ένα σκουπίδι ότι μπορώ σου φτιάξω στο γκαράζ τόσα......και μια που το φτάσαμε εδω που το φτάσαμε θέλεις να αποδείξεις κάτι??????γιατί για να επιμένεις τόσο κάτι θες να μας πεις.

Δεν αμφισβήτησα ότι η μηχανη σου δουλεύει. Σαφώς κ δουλεύει.
Απλα δε δουλεύει σωστά. Αυτο που παρατηρησες εσυ είναι μια καλη παρενέργεια. Που είναι το δύσκολο να το καταλάβεις;;;
Κ δε λέω τα δικα μου. Λέω πως είναι τα πράγματα.
Κ δεν έχω να αποδείξω, τουλάχιστον σε εσένα αφου το πας επι πρωσωπικου, τίποτα κ σε κανέναν.
Κ ναι, μπορω να το φτιάξω με 5 Ευρω κ να κάνει την ίδια δουλεια με το δικο σου.
Καταρχήν έχεις ανοίξει το κουτι να δεις τι έχει μέσα;;; Τίποτα δεν έχει. Είναι άδειο. Μια παπαριτσα έχει τιγκαρισμενη στη ρυτινη κ στο πριονιδι ώστε να μη βλέπεις τι αγορασες.
Άμα δε βαριέσαι, πάρε ένα πολύμετρο κ μέτρησε το.
Έτσι θα ανακαλύψεις κ ποσα Ohm αντίσταση έχει απο την πρώτη εώς την τελευταία θέση του memjet.
Στη συνέχεια μέτρα την αντίσταση του ΙΑΤ σου (intake air temperature).
Θα δεις πως ο ΙΑΤ σου πέφτει κάπου στη μέση στο memjet.
Ουσιαστικά μέσω αντίστασης ξεγελάς τον αισθητήρα να διαβάζει μικρότερη η μεγαλύτερη θερμοκρασία αερα (άρα κ μικρότερη η μεγαλύτερη μάζα).
Αν εσύ θεωρείς ότι η μηχανη σου δουλεύει σωστα λαμβάνοντας ψεύτικα δεδομένα, πάω πάσο.
Κ πρόσεξε δε μιλάμε για παρεμβολή σήματος (pc3, rapid bike, wunderlich controller κλπ) μιλάμε για εισαγωγή ψευδών δεδομένων. Έχει τεράστια διαφορα.
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 23:48
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων
Λέγονται και προανάφλεξη.
Σόρυ για την καθυστέρηση αλλά τώρα το είδα. Όχι δεν είναι προανάφλεξη, είναι αυτανάφλεξη. Άλλο πράγμα η προανάφλεξη (αβάνς) και άλλο η αυτανάφλεξη. Η προανάφλεξη ή προπορεία ή αβάνς λαμβάνει χώρα σε κάθε σπινθήρα, τη θέλουμε και είναι αυστηρά ελεγχόμενη (οι λεγόμενες μοίρες προπορείας), η αυτανάφλεξη δημιουργείται κάτω από ορισμένες συνθήκες, δεν την θέλουμε, έχουμε τρόπους να την καταπολεμήσουμε (νικ σενσορς) κι επιβαρύνει σημαντικά την λειτουργά του κινητήρα μας αφού τα φορτία που καλείται να διαχειριστεί ο κινητήρας μας είναι κατά πολύ πολλαπλάσια.

Υ.Γ.
Χωρίς παρεξήγηση είναι μαγική η ικανότητα που έχουμε να μετατρέπουμε μια τεχνική απορία κάποιου, σε θρεντ με τίτλο "ποιος την έχει πιο μεγάλη".
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 00:16
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Εγώ, τι ψάχνεστε.
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 00:30
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Σόρυ για την καθυστέρηση αλλά τώρα το είδα. Όχι δεν είναι προανάφλεξη, είναι αυτανάφλεξη. Άλλο πράγμα η προανάφλεξη (αβάνς) και άλλο η αυτανάφλεξη. Η προανάφλεξη ή προπορεία ή αβάνς λαμβάνει χώρα σε κάθε σπινθήρα, τη θέλουμε και είναι αυστηρά ελεγχόμενη (οι λεγόμενες μοίρες προπορείας), η αυτανάφλεξη δημιουργείται κάτω από ορισμένες συνθήκες, δεν την θέλουμε, έχουμε τρόπους να την καταπολεμήσουμε (νικ σενσορς) κι επιβαρύνει σημαντικά την λειτουργά του κινητήρα μας αφού τα φορτία που καλείται να διαχειριστεί ο κινητήρας μας είναι κατά πολύ πολλαπλάσια.

Υ.Γ.
Χωρίς παρεξήγηση είναι μαγική η ικανότητα που έχουμε να μετατρέπουμε μια τεχνική απορία κάποιου, σε θρεντ με τίτλο "ποιος την έχει πιο μεγάλη".
Επειδή στους περιστροφικούς κινητήρες το φαινόμενο εμφανίζεται στις χαμηλές στροφές υπό φορτίο όπου το συμπιεσμένο μίγμα στο τέλος του θαλάμου αυτοαναφλέγεται ΠΡΙΝ την φλόγα από την κανονική ανάφλεξη μέσω των μπουζί, για αυτό και έγραψα, εκ παραδρομής, προανάφλεξη.

Σωστός και σε ευχαριστώ.
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 01:28
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
,

Υ.Γ.

Mπορει ο διαλογος για το μαραφετι να εξελιχθηκε σε θρεντ μεσα στο ηδη υπαρχων θρεντ
αλλα ειναι ακρως ενημερωτικα αυτα που γραφτηκαν και σε καμμια περιπτωση δεν αξιζουν τον τιτλο που τους εδωσες.
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 11:02
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από paschalis Εμφάνιση μηνυμάτων
Mπορει ο διαλογος για το μαραφετι να εξελιχθηκε σε θρεντ μεσα στο ηδη υπαρχων θρεντ
αλλα ειναι ακρως ενημερωτικα αυτα που γραφτηκαν και σε καμμια περιπτωση δεν αξιζουν τον τιτλο που τους εδωσες.

Πασχάλη αν νομίζεις ότι κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει για τα πυράκια ή τι τα προκαλεί ή γιατί το μηχανάκι του κοπανάει και δεν τραβάει όταν κάνει πολλή ζέστη, θα κάτσει ευχάριστα να διαβάσει αν το δικό μου μηχανάκι που είναι 1150 πάει με 200 και το δικό σου που είναι 1200 πάει με 300, πάω πάσο.
Αν υποτεθεί ότι πρέπει κάπου να υπάρχει ένας τεχνικός μπούσουλας έστω για αρχάριους για να γίνει τούτο το νήμα μέρος του πρέπει να φύγουν τα μισά και βάλε ποστ.

Αλλά πραγματικά δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο νήμα, αλλά για τα περισσότερα που ξεκινάνε από μια απορία και καταλήγουν σε αντιπαράθεση με πολλά ανούσια ποσταρίσματα. Σημεία των καιρών θα μου πεις, υπάρχει ένταση και μπόλικη μάλιστα και αυτή κάπου πρέπει να βγει.

Τες πα ίσως να είμαι γεροπαράξενος εγώ.

Καλημέρες.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης