![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Τελικά τι σημαίνει τεκμηρίωση των απόψεών μας ; Παίρνουμε ένα απόσπασμα από κάποιο σύγγραμμα ή κάποια εφημερίδα και το παραθέτουμε μαζί με τις τοποθετήσεις μας ;Μήπως το ίδιο δεν κάνουν στη Βουλή και στα διάφορα παράθυρα της τηλεόρασης .Και όμως έχουν διαφορετικές απόψεις .Το ίδιο συμβαίνει και στις συζητήσεις που γίνονται για τις μηχανές μας , για τις ποδοσφαιρικές ομάδες κλπ κλπ . Τεκμηρίωση είναι και το οποιοδήποτε συμβάν μπορεί να τύχει σε κάποιον από εμάς . Δεν συμβαίνει όμως να τύχει το ίδιο σε όλους .Τελικά μήπως η τεκμηρίωση είναι υποκειμενικό γεγονός και ο καθένας την προσαρμόζει και την παραθέτει ανάλογα με τις ανάγκες , και τις ιδιαιτερότητες που καλείται να αντιμετωπίσει .
Αποφάσισα να γράψω με κεραμυδί επειδή δεν υπάρχει καλή απόχρωση στο ροζ . |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
ελπιδα εχεις γιωργο μου....ελπιδα
![]() τεκμηριωση εγω δεν ειδα πουθενα,μην ξεχνας δεν μιλας για varadero,αλλα για πολιτικη και για κοινωνια... ![]() τα βλεπεις απο την δικη σου (πολιτικη)γωνια και μονο αυτη.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Captain_Andreas;193824]
και μόνο το γεγονός ότι η γνωστή διαπλεκόμενη ΕΛΕΥΘΕΟΤΥΠΙΑ παίρνει ένα άρθρο του Τραιανού και το παραλλάσσει αποδίδοντας άλλο νόημα είναι από μόνο του ύποπτο...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η λάθος αφετηρία που σου επισημαίνω χαριτολογώντας
φίλε και συναγωνιστή Γιώργο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα κυβερνητικά μέτρα σαν την πανάκεια όλων των προβλημάτων μας! Ας πούμε λοιπόν ότι σε ένα χωριό, υπάρχουν δύο μπακάλικα! Οι κάτοικοι, ψωνίζουν πότε από το ένα και πότε από το άλλο. Λόγω της επιθυμίας εξασφάλισης της πελατείας, τα μπακάλικα κάνουν συνεχώς προσφορές. Με ένα σαπούνι, παίρνεις κι άλλο ένα δώρο! Ψωνίζετε από εμένα και θα προσλάβω τα παιδιά σας στο μπακάλικο! Προκειμένου να αυξήσουν τον τζίρο τους, δίνουν και βερεσέ! "Πάρε κόσμε κι όποτε έχεις μου δίνεις!" Και πάει λέγοντας... "Ανοίγονται" οικονομικά τα μπακάλικα, προκειμένου να κρατήσουν την πελατεία τους. Και οι χωριάτες, ψωνίζουν... Άλλωστε λεφτά υπάρχουν! Μέχρι που κάποια στιγμή, η μεγάλη τράπεζα που χρηματοδοτούσε τα μπακάλικα, βάζει στο στόχαστρο το χωριό! Γνωρίζει ότι υπάρχει φυσικός πλούτος και τουριστικό ενδιαφέρον αλλά ατίθασοι και υπερήφανοι κάτοικοι. Ξέρει ότι όσα και να τους προσφέρει αυτοί δεν θα πουλήσουν... Τί κάνει λοιπόν, κλείνει την στρόφιγγα......στα μπακάλικα! Κι αυτά με την σειρά τους μπλοκάρονται! Το πρώτο, κλείνει και με ελαφρά πηδηματάκια την "κάνει" για αλλού. Το δεύτερο, καλείται να βγάλει το χωριό από την κρίση. Διώχνει τους υπαλλήλους που εκείνο είχε προσλάβει, κόβει το βερεσέ που εκείνο παρείχε μέχρι σήμερα, ακριβαίνει κι άλλο τις τιμές που εκείνο είχε ήδη ανεβάσει, κόβει την ποικιλία και ξαναγυρνά στις μέρες από όπου είχε ξεκινήσει... Και φυσικά λόγω της μεγάλης κρίσης, ξεπουλάει ότι περιουσιακό στοιχείο έχει, προκειμένου να γλυτώσει την οριστική χρεωκοπία... Φταίνε λοιπόν οι χωριάτες που τόσα χρόνια ψώνιζαν χωρίς μέτρο από τα δύο μπακάλικα; Κι ας πούμε ότι φταίνε και πρέπει να πληρώσουν... Με τί αντίτιμο όμως; Με το ξεπούλημα του χωριού τους; Με την υποθήκευση του μέλλοντός τους; Με την επιστροφή τους στο βιωτικό επίπεδο που είχαν πριν 50 χρόνια; Φταίει η τράπεζα; Μα δουλειά της είναι να δανείζει και να κερδίζει από τα δανεικά... Ή μήπως φταίνε τα μπακάλικα που οδήγησαν το χωριό στο αδιέξοδο... Διαλέγετε και παίρνετε... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χαίρομαι που καταλήγουν όλα στην παιδεία μας. Γιατί εκεί πάσχουμε κυρίως... από το αποτσίγαρο, έως το κράνος και την κάλπη... Ας βάλουμε μυαλό κι ας ανοίξουμε τα μάτια μας... πριν να είναι αργά...
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο Garduelis (συγνώμη Νότη για το "κοπιπάστομα") και συμφωνώ απολύτως μαζί του. "Η ταπεινή μου άποψη είναι οτι σαν κοινωνία έχουμε τέτοιο έλλειμα παιδείας πλέον και σε τέτοιο βάθος διαφθαρεί, που δεν μας χρειάζονται τα σατανικά σχέδια καμμιάς κρυφής ή φανερής ξένης δύναμης για να τρικλοποδιαστούμε. Μια χαρά τα καταφέρνουμε και μόνοι μας.." Και έρχεσαι εσύ τώρα και τι μας λες να γίνουμε Δον Κιχώτες και να κυνηγούμε ανεμόμυλους μέσα σε αυτό το ρημαδιό θυσιάζοντας οικογένεια παιδιά δουλειές και ότι άλλο για να καταγγέλω την διαφορά που; στο βασίλειο της; Για αυτή την δουλειά φίλε Γιώργο υπάρχουν εισαγγελείς, εφοριακοί, τελωνειακοί, αστυνομικοί, πολεοδόμοι, δημοσιογράφοι και άλλοι που έχουν ΟΡΚΙΣΤΕΙ να φυλούν την πατρίδα το σύνταγμα, τους νόμους κ.λ.π αλλά είναι αυτοί ακριβώς που έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι με την κάλυψη ή την ένοχη σιωπή των εκάστοτε κυβερνώντων και των κολλητών τους και θέλεις εσύ με μόνη δύναμη την φωνή μας που θα πνιγεί για πλάκα να σηκώσουμε μπαϊράκι; Πες ότι ο Ντινόπουλος ήξερε λόγω δουλειάς ότι ο τάδε φαρμακοποιός τα έχει κάνει πλακάκια με την Χ εταιρεία και φτιάχνουν πλαστές συνταγές και τα παίρνουν..και έκανε καταγγελία. εσύ τι πιστεύεις ότι θα γινόταν θα έμπαινε εισαγγελέας και θα τύλιγε σε μία κόλλα χαρτί ; Αν ναι είσαι βαθιά νυχτωμένος. Θα έλεγαν ότι ο Κώστας ζηλεύει τον αντίπαλο φαρμακοποιό και ότι όλα είναι ψέματα , η φαρμακευτική εταιρεία θα έπαιρνε τηλέφωνο τους πολιτικούς που χρηματοδοτεί πριν τις εκλογές οι οποίοι με την σειρά τους θα κανόνιζαν την υπόθεση να την αναλάβει κάποιος γνωστός που θα θέλει κάποιο ρουσφέτι, η υπόθεση θα πήγαινε στο συρτάρι και η εταιρεία θα έκοβε και τον Κώστα από πελάτη πλακώνοντας τον και στις μηνύσεις... Ξέρεις πόσοι Κώστηδες έχουν φτάσει να κάνουν απεργία πείνας στα προπύλαια επιδή τα έβαλαν με το σύστημα και στο τέλος βγήκαν τρελλοί. Το ίδιο θα πάθει και ο άλλος Κώστας αν βγει να καταγγείλει το τι γίνεται στα νεκροταφεία, αύριο θα πρέπει να ψάχνει για δουλειά. Έχω πελάτη γιατρό τον οποίο "έδιωξαν" πρόσφατα με το τρόπο τους από το ΙΚΑ γιατί δεν έστελνε ασθενείς σε γνωστή ιδιωτική αλυσίδα ιατρικών εξετάσεων. Αν ο Χ γιατρός που ξέρει ότι μέσα στο νοσοκομείο γίνονται οι λαμογιές και τις καταγγείλει εσύ πιστεύεις ότι δεν θα βρεθεί στην Ικαρία να ξανακάνει το αγροτικό του; Και τέλος αν εσύ έβγαινες και κατήγγειλες π.χ την ναυτιλιακή εταιρεία που δούλευες για τις όποιες λαμογιές έκανε, δε θα μπορούσες να μπεις στο λιμάνι ούτε για να πουλάς πασατέμπο. Παίρνω τηλέφωνο το 100 και τους λέω έξω από το μαγαζί πουλάνε ναρκωτικά και μου λένε να πάρω την δίωξη, παίρνω την δίωξη και μου λένε να πάω από την ΓΑΔΑ να κάνω καταγγελία... έλεος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που έχει στηθεί ο καθένας προσπάθεί να ελιχθεί, αφού δεν μπορώ να πάρω δουλειές από το δημόσιο γιατί αυτές δίνονταο με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, θα κλέψω το ΦΠΑ, αφού οι πολιτικοί έφαγαν τα πακέτα της Ευρώπης στηνοντας εταιρείες με γνωστούς και συγγενείς, (να μην γράφω ονόματα τώρα γιατί θα φρικάρει ο Λεοντόκαρδος και θα του χαλάσω τις διακοπές), εγώ θα κανονίσω με τον υδραυλικό να μου φτιάξει τα πλακάκια στο άνευ και πάει λέγοντας. Τέλος έχεις γράψει πολλές φορές ότι με αυτούς απάνω κάτι αλλάζει. Η δική μου γνώμη πρώτα από όλα είναι ότι για την κατάσταση που είμαστε σήμερα έχουν και αυτοί ενα μεγάλο μέρος ευθύνης - όχι το μεγαλύτερο ίσως- αλλά οι χειρισμοί που έκαναν (πιστόλια στο τραπέζι κ.λ.π) μας έστειλαν αδιάβαστους. Μην ξεχνάς ότι με το που βγήκαν μοίρασαν λεφτά (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) και αυτά τα δεν ήξεραν και τα λοιπά εγώ τα ακούω βερεσέ και αν δεν ήξεραν πάλι δείχνει ότι δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ προσπαθεί με νύχια και δόντια να τους στηρίξει γιατί είναι προς συμφέρον όλων ακόμα και το δικό μας να βγούμε από αυτή την κολότρυπα που έχουμε μπει, αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα, μερικά πρωτοσέλιδα, λίγο γιατροί Κολωνακίου, λίγο Τζοχατζόπουλος, λίγο Βοσκόπουλος, Λίγο Βερελής, άντε ίσως αυτός ο τελευταίος πάει και λίγο μέσα γιατί ο ηλίθιος ομολόγησε μόνος του γιατί νόμιζε ότι είχε ασυλία, και με αυτά και αυτά κόπηκαν επιδόματα και συντάξεις των εύκολων θυμάτων και όλα καλά, ούτε κλεμμένα υπάρχουν, ότι θα βρουν έχει παραγραφεί, τα έσοδα προσπαθούν να τα μαζέψουν μόνο με φοβέρα, "επιδρομή λέει του ΣΔΟΕ στα νησιά" ![]() και εγώ περιμένω 13 μηνές από την ΙΑ ΔΟΥ να μου βγάλει ένταλμα πληρωμής και μου λένε δεν έχουμε προσωπικό να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα. 2 χρόνια πριν ο Γιώργος ήταν περίγελος του ίδιου του του κόμματος και των ΜΜΕ και δεν μπορούσε να βάλει τάξη στο ίδιο του το κόμμα και τώρα περιμένεις να σώσει την Ελλάδα; όσο γρήγορα τον ανέβασαν να είσαι σίγουρος ότι μπορούν να τον κατεβάσουν. Μην ξεχνάς το 2004-2005 ο Καραμανλής ήταν στην ίδια θέση, ο λαός ήλπιζε και όλοι μιλούσαν για επανίδρυση του κράτους . Εγώ κρατώ μικρό καλάθι και περιμένω... αλλά όχι ρε Γιώργο να λες "Ευχομαι περισσότερα μετρα λοιπόν και περισσοτερο ......πατο.....μα τον Θεο!!!!!!" Αυτό με έχει πειράξει πολύ, δηλαδή πιστεύεις ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι συνταξιούχοι επειδή το λαμόγιο ο Τζοχατζόπουλος και ο άλλος ο Ρουσσόπουλος έφαγαν εκατομμύρια και αυτοί δεν ζητούσαν απόδειξη από το φούρνο της γειτόνιας τους .... ![]() Τους πραγματικά έχοντες δεν τους έχει πειράξει καθόλου Γιώργο ακόμα αυτή η κυβέρνηση... |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Απόσπασμα:
την απαντηση σε ολα τα παραπανω τιν δινει εκ μερους μου ο Νοτης (carduelis)!!! σε τρεις παραγραφους κλινει αυτο που θελω να μεταδωσω σε ολους εσας!!!!!! Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
![]() Απόσπασμα:
Ας βγει να μιλησει πρωτα γιατι δεν εκανε αυτα που ειχε υποσχεθει και πραγματοποιει τωρα ο αντιιπαλος τους με το τοσο πολιτικο κοστος, που απο οτι φαινεται το γραφει στα χαμηλωτερα των υποδυματων του, και μετα ξανασυζηταμε!!! Απόσπασμα:
Αν το βλέπεις σαν ''δεν υπαρχει αλλη λυση'' αφου και οι δημευσεις να προχωρησουν αυτων που εφταιγαν τα μπικικινια δεν φτανουν να καλυψουν τα χρεη!!!! Ετσι κοντα στα ξερα καιγονται και τα χλωρα!!!! Το παραδειγμα με την οικογενεια που εφερα παραπανω σε άλλο ποστ αντικατοπριζει την πραγματικοτητα στην μεγαλη οικογενεια που λεγεται...ελλαδα 2010!! Μην ξεχνας οτι κι ε=γω εχω πατερα και πεθερο που ειδαν την συνταξη τους να μειωνεται!!!!! ![]() Το καλο ομως ειναι οτι αυτοι που πρέπει να πληρωσουν αρχιζουν και πληρωνουνε!! Παραδειγμα ο τυπος, ιδιοκτητης μπαρ στην Μυκονο, που του επιβληθηκε προστιμο 4,5εκ ευρο!!! Πριν την επιβολη του προστιμου πληρωσε αβλεπι την επομενη των ελεγχων 700,000ε κι εκανε συμπληρωματικες δηλωσεις σε βαθος 4ετιας!! Εχθες εμαθα, (απο την Μυκονο) οτι πληρωσε το 40% των 4,5 εκ ευρο!!!! κατι κινειται Σταυρο δεν υπαρχει αμφιβολια!!! Απόσπασμα:
Σταυρο μου, καλα κανεις και ''μου την λες'' αλλα δεν βλεπω τιποτε για την ταμπακιερα!!! Γιατι δεν λες αν συμφωνεις ¨η διαφωνεις με αυτα που λεει ο teo71 2-3 σελιδες πιο πισω σχετικα με το ποιος φταιει κ.λ.π. και τα οποια εγω τα λεω με χυμα τροπο ενω εκεινος με επιστημονικο? Και κατι τελευταιο σχετικα με το "Ευχομαι περισσότερα μετρα λοιπόν και περισσοτερο ......πατο.....μα τον Θεο!!!!!!", γιατι διαφωνεις καλε μου φιλε? πιστευεις οτι υπαρχει άλλος τροπος? Αν δεν πιασουμε πατο Σταυρο μου σε 10 χρόνια παλι τα ιδια θα συζηταμε!!! Το ξερεις οτι οι πόλεμοι ξεκινησαν απο τετοιες κρισεις? 1929= wall street bankrupsy=1939 εναρξη του Β'παγκ. Πολεμου Η αιτια εδω Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος - Βικιπαίδεια Διαβασε ενα μικρο αποσπασμα: ''Μετά την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου οι νικητές επέβαλαν με την Συνθήκη των Βερσαλλιών στην ηττημένη Γερμανία σκληρότατους όρους, με σκοπό να την γονατίσουν οικονομικά. Οι πολεμικές επανορθώσεις που επιβλήθηκαν στην Γερμανία ήταν τόσο υπέρογκες, που δημιούργησαν ένα κύμα αντιδράσεων στον Γερμανικό λαό, που πάντα πίστευε ότι δεν έχασε πραγματικά τον πόλεμο αλλά «προδόθηκε». Παράλληλα, ο κόσμος βρισκόταν σε μία οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης η οποία ακολουθήθηκε από μια ταχεία κάμψη της παραγωγής, απασχόλησης και εξωτερικού εμπορίου των ΗΠΑ. Αλυσιδωτά, οι επιπτώσεις ήταν σημαντικές. Το Ηνωμένο Βασίλειο θέσπισε στη διάσκεψη της Οττάβας, το σύστημα της προτίμησης στο εμπόριο με κράτη της Κοινοπολιτείας, ενώ η φασιστικήΙταλία εφάρμοσε αυστηρούς έλεγχους στην παραγωγή και προχώρησε στην στρατιωτικοποίηση της χώρας. Η απελπισία από την οικονομική κρίση και το αίσθημα ότι οι Γερμανοί παρεμποδίζονταν να έχουν όλα όσα που δικαιούνταν, οδήγησαν σε μια έξαρση του εθνικισμού και διευκόλυναν την άνοδο στην εξουσία του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος NSDAP με αρχηγό τον Χίτλερ. Η πολιτική του Χίτλερ ήταν να αναδημιουργήσει την Γερμανία αποκτώντας τον αναγκαίο «ζωτικό χώρο» (Lebensraum) και να κάνει ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με όλους εκείνους που θεωρούσε ότι είχαν φέρει την χώρα στην κακή αυτή κατάσταση. Το τελευταίο, πέρα από την Γαλλία, περιελάμβανε και τους Εβραίους και ήταν και το βασικό επιχείρημα του αντισημιτισμού του.'' Προτιμουσες κατι τετοιο? διοτι εκει ισως να πηγαιναμε!!! Οχι μονοι μας αλλα με ολον τον υπολοιπο κοσμο μαζι!!! Last edited by GeorgeP; 06-08-2010 at 13:56. |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Zougla online - Άρχισαν οι κατασχέσεις περιουσιών Σημ. και μην μου πεις οτι αυτοι ειναι ''μικροι''!!!! Σιγα σιγα κι εχε υπομονη, μεχρι το τελος του χρονου θα δεις πολλα!!! και δεν το λεω λογω πολιτικων πεποιθησεων αλλα γιατι καποιος θα το εκανε αργα "η γρηγορα αφου....δεν πηγαινε άλλο!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Όταν θα δεις τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Βουλγαράκη, ΤΗΝ ΛΙΑΝΗ (και τον αδελφούλη της), τον Παπαντωνίου, τον Αγγέλλου, τον Μητσοτάκη και το σόι του, τον Λαμπράκη, Μπόμπολα, Τεγόπουλο (φτάνουν ή να πω κι άλλους ![]() Επι πλέον μιας κι επικαλείσαι την Ζούγκλα, όταν ο Μάκαρος πάει στον εισαγγελέα, γιατί έχει τρελόχαρτο προκειμένου να μην στρατευτεί ως ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ αλλά έχει άδεια οπλοφορίας, έχει χάσει το ένα όπλο που είχε μια φορά κι έχει βγάλει δεύτερη άδεια έτσι έυκολα, όταν λοιπόν αυτός ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, τότε θα εμπιστευτώ ό,τι γράφει η ιστοσελίδα του... Last edited by Captain_Andreas; 06-08-2010 at 16:07. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ PHOTO ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΕΛΟΥΝΤΑ | HERC | Φωτογραφίες - Video (μόνο για τις δικές μας μοτό) | 2 | 28-06-2010 22:20 |
ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ!!! | dagpa | Ελλάδα | 5 | 06-05-2010 22:41 |
MΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! | korina | Ελλάδα | 9 | 06-03-2010 10:56 |
ΑΓΡΟΤΕΣ...ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!! | tsompanis | Ελλάδα | 12 | 11-12-2009 09:55 |
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | xurxes | Καλώς ήλθατε | 20 | 09-09-2009 20:32 |