GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #21  
Παλιό 19-12-2009, 21:57
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
είχε μια (1150 δεν ήταν;...) που του έβγαλε ένα σωρό προβλήματα και από τότε βοήθεια μας
Reply With Quote
  #22  
Παλιό 19-12-2009, 22:15
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου, όλα τα παραπάνω που εκφράζω είναι προσωπικές εμπειρίες και απόψεις. Θεωρώ όμως πως η καθημερινή επαφή μου με κατόχους ΤΑ-ΑΤ-Vara-KTM-Tiger κτλ δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε επαφή και ενημέρωση από τα ψηλά ιστάμενα κλιμάκια όποιας εταιρίας - τόσο ψηλά που δεν ακούει τις φωνές (παράπονα, επιθυμίες) των αντίστοιχων πελατών της!
Οι συγκρίσεις που κάνω έχουν σαν σημείο αναφοράς εμένα. Εμένα σαν ιδιοκτήτη, σαν χρήστη και σαν πελάτη με σταθερές απαιτήσεις. Μου λες "σκουριές δεν υπήρξαν ποτέ" , "σε βρίσκω υπερβολικό για τα θαμπωμένα πλαστικά" αλλά εμένα δε μπορείς να με πείσεις γιατί εκτός τόσων άλλων, έχω δει το δικό μου με τα μάτια μου. Και μάλιστα από την στιγμή που τις φυλούσα στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες - και περισσότερες - φροντίδες με την GS...

Όσο αφορά το παίξιμο του τιμονιού, χαίρομαι που το παραδέχεσαι - γιατί είναι κάτι σαν θεώρημα για τα ΤΑ... - και εκπλήσσομαι γιατί δεν το ήξερα πως το έχουν και τόσα άλλα Honda. Επειδή στην άσφαλτο είμαι λίγο "απαιτητικός" και λυσσάω σε στριφτερά κομμάτια, ήταν απογοητευτικό το στρίψημο με Honda on-off. Αυτές οι ταλαντώσεις στο πλαίσιο και το παίξιμο στο τιμόνι ήταν μέρος της ζωής μου ώσπου μπήκα στον κόσμο του telelever και paralever και κατάλαβα επιτέλους τι σημαίνει η έκφραση "τρένο". Σίγουρα και τα ΤΑ μπορούν να βελτιωθούν - κωνικά ρουλεμαν λαιμού, γέφυρες στα καλάμια, after market αναρτήσεις κτλ - αλλά κοστίζει και είναι κρίμα που η εταιρία δεν τα παρέχει από την αρχή

Όσο αφορά την τελευταία σου ερώτηση απάντησες μόνος παραπάνω... "Το ΤΑ κατασκευαστηκε για ανετα ταξιδια και για βολτες χαλαρες και οχι για ταρζανιες!" Γιαυτό δεν θα το έπαιρνα σε ένα τέτοιο ταξίδι. Γιατί εκεί δεν ήταν χαλαρή βόλτα. Οι περισσότεροι γνήσιοι εντουράδες του ΤΑclub έχουν ένα μικρό εντουράκι για να ξεδίνουν ή καλοβλέπουν το 800gs σαν την φυσική εξέλιξη της "σταδιοδρομίας" τους. Αν το οικονομικό τους παίρνει, πάνε για ΚΤΜ ή 1200gs.

και 2 τελευταίες ερωτήσεις:
- μα πραγματικά πιστεύεις πως κάποιος μέσος αναβάτης μπορεί να κάνει σκληρό εντούρο με το vara - χωρίς να αισθάνεται πως το μηχανάκι είναι έξω από τα νερά του και του πίνει το αίμα.....; Άσε τις φωτογραφίες..... ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει πίσω από τον φωτογράφο, βλέπεις μόνο οτι θέλει
- τι μηχανές BMW είχες; Αν επιτρέπεις φυσικά την προσωπική ερώτηση.........
Παω πασσο σε οτι σου συνεβει!! Συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες!!!! Δεν αμφεβαλλα οτι ειναι προσωπικες σου εμπειριες, αλλωστε ολοι αυτο ποσταρουμε σε αυτο το φορουμ!! Κι οπως βλεπεις κι εγω δεν ευλογαω τα γενια μου, λεω και τα στραβα της Χοντα!!

Οχι δεν πιστευω οτι μπορει κανεις να κανει σκληρο εντουρο με το Βαρα όπως και δεν πιστευω οτι μπορει καποιος να κανει σκληρο εντουρο με το GS!! Να παει καλυτερα απο ενα βαραντερο (μεχρι και ασυγκριτα καλυτερα στα χερια ενος εμπειρου εντουρα) ναι αλλα σκληρο......οχι!!

Γιατι να μην επιτρεπω? δεν ειναι κρυφο, μια GS 1150 εκει στο μακρινο 1999 την οποια κρατησα ¨η 6 ¨η 8 μηνες δεν θυμαμαι, και μεσα σε 8000-10000κμ μου εβγαλε οσα περιγραφονται σε ΟΛΑ τα νηματα αυτου του φορουμ!!! Συμπλεκτη (2 φορες), διαροες απο το διαφορικο, σε περασματα απο ποταμια εσβηνε κ.λ.π., κ.λ.π.!!!! Πηγα για αναβαθμιση απο αφρικα και μου ελαγχε η ......υποβαθμιση!!!! Λες να μου εκατσε το λαχειο? Ισως! αλλα τα ιδια προβληματα συν καποια αλλα διαβαζω οτι εξακολουθουν να συμβαινουν και στα 1200, και λενε οτι το 1150 ηταν πιοαξιοπιστο!! Πραγματικα ειχα περασει εναν πολυ δυσκολο χρόνο ο οποιος ηταν σοκ για μενα πηγαινοντας εκει μετα απο 4 Αφρικα που μονον λαδια τους εβαζες και σε πηγαινανε τον γυρο του κοσμου!!! παντως την εποχη εκεινη και με τα Αφρικα εκανα σκληρο εντουρο (μιλαμε για Γραμμο - Βιτσι - Πινδο-βαρδουσια ολο απο χωμα με κατασκηνωση στο υπαιθρο Απριλιο μηνα) αλλα και με την GS το ιδιο δρομολογιο, και μιας και απο 16 χρόνων ετρεχα σε πρωταθληματα εντουρο αλλα και μοτοκροσ με διαφορα μηχανακια απο bultago & Villa μεχρι ΤΤ, ΧΡ, YZ & RM ε, δεν τρελαθηκα και με την συμπεριφορα της GS στο χωμα!! Με ενα σετ ελατηρια μπροστα και ενα κομπλε WP πισω συν τα σωστα ελαστικα το αφρικα πηγαινε αερα πατερα!! Στο GS μονον τα λαστιχα μπαινοβγαζα μιας και τα WP ηταν απο την μαμα τοποθετημενα!!!

Last edited by GeorgeP; 19-12-2009 at 22:19.
Reply With Quote
  #23  
Παλιό 19-12-2009, 22:58
portman Ο/Η portman βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: Mets
Μηνύματα: 246
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά βάζω στην θέση μου κάποιον που θέλει να αγοράσει μια BMW πχ R1200GS και κοιτάει στα forums για πληροφορίες..... Διαβάζω για 10άδες προβλήματα και παράπονα αναβατών και ανατριχιάζω!! Αν ήταν να αγοράσω τώρα θα προτιμούσα να κόιταζα το Stelvio ή το ΚΤΜ πχ - καλά, Varandero ή Vstrom ούτε με σφαίρες, sorry...!
Μετά κοιτάω την δική μου μηχανή και αναρωτιέμαι από ποιο εργοστάσιο βγήκε αυτή; Ήταν τελείως νηφάλιος ο Γερμαναράς που την μόνταρε; Φταίει το χρώμα της; Της συμπεριφέρομαι εγώ διαφορετικά από τους άλλους;;;

Μοντέλο 1ος 2005 με 52.000χλμ. Αγορασμένη στην Ελλάδα αλλά είναι παραεισαγωγής με καταγωγή από Γερμανία. Την χρησιμοποιώ κυρίως για ταξίδια και σπάνια στην Αθήνα. Το 85% είναι άσφαλτος και 15% χώμα. Έχει φάει ήλιο, βροχή και χιόνι. Έχει πάει Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Συρία, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο. Ειδικά στο τελευταιο περίμενα πως θα μου ζητήσει διαζύγιο αλλά φάνηκε πως τελικά το διασκέδασε.
http://www.gsforum.gr/showthread.php...8C%CE%BA%CE%BF

Τα προβλήματα που μου παρουσίασε:

- 3 φορές μπαταρία - οι 2 μέσα στις εγγυήσεις την 3η φορά έβαλα Odyssey! Δεν την κακολογώ - ιδιαίτερα - γιατί τον χειμώνα την "παρατάω" στην τύχη της.
- Προβολέας φώτιζε αλλού για αλλού. Αλλάχθηκε την 2η βδομάδα που αγοράστηκε στην εγγύηση
- .....................αυτά!!!
Α, συντομα θα χρειαστεί να αλλάξω και την φυσούνα μεταξύ σασμάν και μονόμπρατσου επειδή έχει ...ραγάδες!

Τα σέρβις - μέχρι τα 40.000 - γίνονταν στην αντιπροσωπεία όπως προβλεπόταν και τίποτα περισσότερο! Πλέον θα τα κάνω μόνος μου, με τα χεράκια μου - όχι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη αλλά για να ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι στο πουθενά - και με προγραμματισμό που κρίνω εγώ ... άντε να την πηγαίνω μόνο για εγκέφαλο ή για καμια χοντρή δουλειά πχ δίσκος συμπλέκτη.
Το πλύσιμο 4 στις 5 φορές, στο χέρι.
Η μηχανή πέρασε 2 χρόνια σε νησί χωρίς ίχνος σκουριάς πάνω της - εκτός τα after market αξξεσουάρ.... π και πλέον φυλάσσεται σε σκεπαστό γκαράζ αλλά εκτεθημένη στα καιρικά φαινόμενα - υγρασία, ζεστη κτλ!

Πρώτα είχα 2 transalp. Καλά τα Honda, δεν σπάνε δεν λυγάνε αλλά ( 1ον ) με αντίστοιχα χλμ και ηπιότερη χρήση ήταν - εμφανισιακά - σε χειρότερη κατάσταση - και είμαι ψύρας ρε γμτ....! (2ον) Δεν είναι μηχανές που μπορούν να σε εξιτάρουν με τον χαρακτήρα τους!

Μετά από τόσα χρόνια, λοιπόν, δεν με έχει απογοητεύσει, δεν με έχει ξενερώσει, δεν μου έχει δώσει πάτημα να την απατήσω....... και μη με θεωρείτε συναισθηματικό και κολλημένο! Για μενα είναι ένα μάτσο αλουμίνιο με πλαστικά και το έχω σαν το εργαλείο για να συλλέγω όμορφες εμπειρίες!



Τα παραπάνω τα έγραψα για τον κάθε άπειρο αναγνώστη που πρέπει να μάθει πως πίσω από κάθε προβληματική GS υπάρχουν και ΠΟΛΛΕΣ άλλες που γράφουν χλμ χωρίς κιχ - και χωρίς θέματα στα φόρουμς.....
Αλλά από την άλλη κι αν σου κάτσει ο κλήρος..... μηχάνημα είναι! Εδώ χαλάμε εμείς, αυτά δεν έχουν δικαίωμα;;;

Καλά και απροβλημάτιστα χλμ σε όλους!!


Υ.Γ. το παρόν έχει αναρτηθεί και σε άλλα μοτσυκλετιστικά φόρουμ....
:sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5:
Reply With Quote
  #24  
Παλιό 20-12-2009, 19:43
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Μηνύματα: 4,915
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

GS 5 ετών που να μη χάλασαν
κοίτα κάτι πράγματα

πάει η BMW ξεφτιλίστηκε
Reply With Quote
  #25  
Παλιό 23-12-2009, 03:05
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs
Μηνύματα: 2,806
Thumbs up Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Για μενα είναι ένα μάτσο αλουμίνιο με πλαστικά και το έχω σαν το εργαλείο για να συλλέγω όμορφες εμπειρίες!

Ουδεν σχολιον!!!!!!! Ολα τα λεφτα, αυτη η προταση!!!
Reply With Quote
  #26  
Παλιό 23-12-2009, 10:28
danaos Ο/Η danaos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Μoto: !?!?!?
Μηνύματα: 6,920
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Να ρωτσω και εγω κατι....τα VARAVARKES θεωρουνται ON - OFF ?!?!?!??!?!?
Reply With Quote
  #27  
Παλιό 23-12-2009, 11:17
wet & dirty Ο/Η wet & dirty βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: athens
Μoto: R1200GS ADVENTURE & UNIVEGA ALPINA HT-550
Μηνύματα: 2,942
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από danaos Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτσω και εγω κατι....τα VARAVARKES θεωρουνται ON - OFF ?!?!?!??!?!?


λογικα on off τα λες!!!!γιατι τα γελια όμως?????
Reply With Quote
  #28  
Παλιό 23-12-2009, 12:08
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Μηνύματα: 4,915
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

ναι γιατί;

Reply With Quote
  #29  
Παλιό 23-12-2009, 12:25
danaos Ο/Η danaos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Μoto: !?!?!?
Μηνύματα: 6,920
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Να σας πω γιατι...
Γιατι διμιουργηθικε ενα τοσο μεγαλο θεμα με πολυ φαγομαρα οπως παντα για 2 μοτο που κατα την γνωμη μου δεν ειναι στην ιδια κατηγορια.
Για εμενα τουλαχιστον και το ξανα γραφω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ τουλαχιστον ON-OFF ειναι κατι που μπορει να παει αξιοπρεπος στο χωμα φυσικα παντα υπάρχουν ορια.

Δηλ το TDM το VARADERO το MULTISTRADA ακομα και το v-strom (δεν ξερω αν το εγραψα και καλα συνχωριστεμε) δεν πιστευω οτι μπορουν να πανε χωμα ευκολα.
φυσικα τα παντα ειναι και θεμα οδηγου.

Πιστευω οτι τα παραπανω ειναι τελεια για ταξιδι στην ασφαλτο ειναι χιλιομετροφαγοι!!! δεν το συζηταμε. Ιδικα το varadero.

Εγω ειχα honda 6 χρονια. Ενα ΤΑ 650 και ενα 600 (γυρω στα 200000χλμ) και ακομα λειτουργει.
Και τα δυο εχουν φαει πολυ ταξιδι καθημερινη χρηση και πολυ μα πολυ χωμα ιδικα το 600 και προβλημα κανενα.

Τωρα για την χοντρη μου τα εχουμε ξανα γραψει

Για αυτο τα γελια δεν ηθελα να θιξω κανεναν παιδες προς θεου....

Γιορτινες μερες εχουμε μην ριχνουμε λαδι στην φωτια....
Reply With Quote
  #30  
Παλιό 23-12-2009, 13:55
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Μηνύματα: 4,915
Προεπιλογή Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

...εγώ προσωπικά έκανα πλάκα γιατί και εγώ δεν θεωρώ το Varadero on-off...

Σημειώνω πάντως τα εξής:

- Έχω δει Varadero να πηγαίνει σχετικά καλά σε χωμάτινο training (basic βέβαια).

- Χιλιομετροφάγος το multistrada; Ναι αν ο πωπός σου είναι σιδερένιος... (και δεν μιλάμε καν για κάτι που φτιάχνει με άλλη σέλα) Το multistrada έπρεπε να λέγεται multimostra αν και δικαιούται τον τίτλο monster ΠΟΛΥ περισσότερο από το (θαυμάσιο και πανέμορφο) monster.

- Το TDM είναι ένα ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΟ μηχανάκι. Χιλιομετροφάγος δεν είναι για να το αναφέρουμε (σε αυτό το χαρακτηριστικό) δίπλα στο Varadero. Το TDM είναι μια μηχανή που μπορεί να έχεις χωρίς ποτέ να ντρέπεσαι για την επιλογή σου, αλλά μέχρι εκεί.

- Σε συνέχεια του παραπάνω, για μένα το V-Strom (το 650) είναι ακόμα πιο τίμιο (και για μένα ακόμα πιο τίμιο από ΟΛΑ τα δικά μας). Το 1000 είναι μια πονεμένη ιστορία γιατί ενώ το 650 είναι ακριβώς ένα 650 με παραπάνω από όσα περιμένεις από ένα 650, το 1000 είναι το... 650 σε 1000 (αν και το 1000 βγήκε πολύ παλιότερα) και αυτό από μόνο του του στερεί μέρος της "λάμψης" του. Κατά τα άλλα είναι και αυτό "ότι βλέπεις" χωρίς κρυφά μειονεκτήματα (αλλά και χωρίς πλεονεκτήματα που θα ανακαλύψεις μετά) - "τώρα πια" όμως (γιατί τα πρώτα είχαν πολλές παιδικές ασθένειες όταν ο TL μπήκε στο DL).

Αυτά.
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Ανεμιστήρας χωρίς έλικες!!!! georgekostas Διάφορα 8 27-05-2010 22:36
Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure mariosich Διάφορα 7 06-10-2009 00:57
Ανάκληση μοτοσικλετών BMW R1200GS και R1200GS Adventure mlock Γενικά - Αναβάτης 2 23-09-2009 14:18
ανθρώπινος εγκέφαλος 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στη βρετανία riko46 Επικαιρότητα 8 17-01-2009 20:14
Νεπάλ: κορίτσια έξι και επτά ετών πωλούνται για 20 δολάρια skippybi Επικαιρότητα 5 09-01-2009 16:10


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:00.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!