![]() |
Απάντηση: BMW 1200 GS vs KTM ADVENTURE 990
να απαντησω κι εγω μιας και τις ειχα και τις 2.
στο θεμα ποιοτητα κατασκευης και τα 2 ειναι πολυ καλα,το ktm εχει ισως καλυτερα περιφερειακα. μου αρεσε που το ktm δεν εχει ολα αυτα τα ψευτο ηλεκτρονικα μπιμπλικια που κανουν την μηχανη να μοιαζει περισσοτερο με transformer παρα με μηχανη.ενα abs του ειναι αρκετο. στο θεμα ταξιδι η μακρινες διαδρομες το gs ειναι πιο ανετο,δε σηκωνει αμφισβητηση,οχι ομως κι οτι το ktm ειναι και τοσο σκληρο οπως παρουσιαζεται η οπως εχει βγει η φημη,μια χαρουλα ειναι ανετο κι αυτο απλα δεν εχει την σελα σε 2 κομματια. στην πολη τωρα,το ktm σηκωνει θερμοκρασιες για την πλακα του,το καλοκαιρι στο δεξι ποδι τρως ενα ελαφρυ ψησιματακι. στο gs απο θεμα ζεστης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,ειτε με παντελονι,ειτε και με σορτς. επισης,το ktm σκορτσαρει πολυ ευκολα στην πολη οποτε και το αριστερο ποδι μαζι με το χερι σου θα το εχεις συνεχεια σε κινηση. παντως δεν χρειαζεται να το πηγαινεις συνεχεια σαν κανιβαλος για να το νιωθεις,την μηχανη αυτην μπορεις να την πας οπως θελεις πολυ απλα.και με ηρεμο το γκαζακι παει αλλα και στην τσιτα. η μηχανη παντως ειναι πολεμος κι ας μην παραμυθιαζομαστε,ακομα και οι εμπειροι μπορουν να δυσκολευτουν με το γκαζι της,κανεις δε μπορει να πει οτι αυτη την μηχανη την παιζω στα χερια μου,ειναι λαθος,η μηχανη σε παιζει στα χερια της και απαιτει ιδιαιτερο σεβασμο. το κακο σημειο της ktm ειναι το μικρο κοψιμο του τιμονιου,κριμα γιατι θα μπορουσε να ηταν καλυτερο στον τομεα αυτον. μελανο σημειο επισης η αυτονομια,180-220 χιλιομετρα maximum αναλογα το πως θα την πηγαινεις. στα φρενα τωρα,το gs σε αυτη την περιπτωση δεν εχει ανταγωνιστη,του gs τα φρενα απλα δαγκωνουν.του ktm παλι οχι,το πισινο ειναι αναισθητο και το abs κανει παντου την παρουσια του αν το οδοστρωμα ειναι γυαλι.το μπροστινο παλι απαιτει μεγαλη πιεση για να σταματησει αξιοπρεπως. στα service το ktm ειναι λιγο πιο ακριβο και απαιτει σωστη συντηρηση οπως κανονικα θα επρεπε να κανουμε σε ολες τις μηχανες,χωρις καθυστερησεις δηλαδη και ολα στην ωρα τους. στο θεμα αξιοπιστιας τωρα. το gs σε πολλους εχει παρουσιασει προβληματα σοβαρα και προβληματα της πλακας. αν εισαι εκτος εγγυησης δε το συζηταμε,θα χωσεις το χερι πολυ βαθια στην τσεπη. και για το ktm εχουν ακουστει καποια πραγματα αλλα κυριως για το 950 που ειχε ενα θεμα με την τρομπα συμπλεκτη,σαφως ομως δεν εχουν ακουστει θεματα τοσο σοβαρα οσο της γερμανικης μηχανης που πραγματικα οταν τα διαβαζω σε ξενα και ελληνικα φορουμ με πιανει ενας κρυος ιδρωτας. προσωπικα σαν Γιαννης αν με ρωτησεις,δεν δεχομαι οσο κι αν θελω μια μηχανη να με αφησει απο καποιο σοβαρο προβλημα και να χωσω το χερι τοσο βαθια στην τσεπη ωστε να το φτιαξω.απο την στιγμη που σεβομαι το εργαλειο που οδηγω και κανω τα παντα στην ωρα τους απαιτω το ιδιο κι απο αυτο προς εμενα.οποτε το ρητο του στυλ,οτι και να μου κανει εγω δεν την αλλαζω γιατι με αποζημειωνει με αλλο τροπο εγω δεν το δεχομαι. αλλα αυτο ειναι στην κριση του καθενος. επισης στο θεμα ζαντες,να εχεις υποψιν οτι το ktm παιρνει και tubeless ζαντες,κατι που ειχα κανει κι εγω. ειναι κι αυτο στριφτερο και πολλες φορες νομιζεις οτι δεν εχει και τοσο μεγαλο τροχο μπροστα. το gs βεβαια στριβει σαν τρελο,δε το συζηταω,το χω βαλει σε στροφη ετοιμο να ακουμπησει τον boxer κατω:sm7: η επιλογη δεν ειναι καθολου ευκολη σε αυτες τις 2 μηχανες.το καθενα εχει τα δικα του υπερ και κατα. το ktm σου δινει την αισθηση μηχανης παλιας σχολης,σχετικα απλο και σιγουρα πολεμικο. το gs παλι σου ξυπναει εναν ρομαντισμο στην καρδια,ειναι ανετο,πιο οικονομικο στο θεμα καυσιμο και σιγουρα ειναι πιο διαχρονικο. ελπιζω κι εγω να βοηθησα καπως. παντως η εκδοση ktm dakar ειναι ερωτας:sm7: |
φιλε μου εγω εχω το 1200 του 07 και ο αδερφος μου το 990 . τα τεχνικα θεματα τα εχουν αναλυσει τα παιδια πιο πανω και ειναι ολα σωστα.αυτο λοιπον που πρεπει να δεις ειναι σε ποιο μηχανακι απο τα δυο ταιριαζεις εσυ.το gs ειναι ευκολοοδηγητο και δεν θα σε δυσκολεψει πουθενα.το ktm ομως θελει μεγαλυτερη δεξιοτεχνια και ικανοτητες για να αναδειξει τις πλουσιες αρετες του.οποτε αν στο τεχνικο ομως κομματι θα σταθω στα φρενα.εμενα με εχουν σωσει ηδη. το ktm δεν εχει καλα φρενα σε σχεση με αυτα του gs.
|
θα γραψω κατι που ακουσα απο καποιο γνωστο και μου εκανε εντυπωση.
καναμε μια κουβεντουλα για το θεμα φρενα. ειχε κι εκεινος ktm 990 μια περιοδο και του το σχολιασα λεγωντας του καλο ομως στο θεμα φρενων ηθελε το κατι παραπανω. τι μου απαντησε?καλυτερα να το πιεζω για να σταματησει παρα να μου σταματαει αυτοματα.τον ρωταω γιατι το λες αυτο? και μου λεει,γιατι στο gs δε πατας εσυ φρενο,αυτο παταει. σαφως ειναι γουστα αυτα και γνωμες.εμενα του gs τα φρενα μπορω να πω οτι ειναι αριστα. |
taksidioti πολυ καλη η περιγραφη σου.Φυσικα αν το μονο προβλημα ειναι η τρομπα συμπλεκτη,οπως ειπες,τοτε με 180€ εχεις καθαρισει,οπως ειχα καθαρισει και γω.Αλλα δεν ειναι μονο αυτο.Μπορει να σου βγαλει και κομπλερ (700€ μου ζηταγαν),τρομπα βενζινης και ενα-δυο αλλα που τα εχω ακουσει συχνα να βγαινουν στα κτμ.
|
Καλησπερα και παλι...
Βρηκα αυτο το βιντεακι και μπορω να πω οτι ειναι κατατοπιστικο!! |
Απόσπασμα:
φυσικα κι ακολουθουν κι αλλα προβληματακια. δυστυχως,οσο η τεχνολογια εχει αναπτυχθει πανω στις μηχανες αλλο τοσο εχουν αναπτυχθει και τα προβληματα πανω σε αυτες. και το κακο ειναι οτι το αντιτιμο πολυ συχνα το πληρωνουμε εμεις.και καλα να ειναι κατω απο τα 1000 ευρω,ομως πολλες φορες το ποσο εκτινασεται πολυ πιο πανω απο τα 1000 ευρω και δυστυχως οι εποχες ειναι ζορικες για πολλους απο μας πλεον.νομιζω,μιλαω λογικα. για μενα παντως αυτο που θα ηθελα να εχουν οι καινουριες μηχανες ειναι μονο η μοναδα abs με δυνατοτητα απενεργοποιησης,μονο αυτο θα ζητουσα,ολα τα υπολοιπα ειναι απλα εξτρα βαρος πανω τους. |
Απόσπασμα:
Συμφωνώ μαζί σου 1000% Μόνο ένα abs και τίποτα άλλο,με δυνατότητα απενεργοποίησης. Και όσο αναφορά την τρόμπα βενζίνης, ναι, δεν είναι σύνηθες πρόβλημα και δεν εμφανίζεται συχνά. Έχω ακούσει να συμβαίνει όμως. Το κομπλέρ στο 950Adv που είχα και ήταν στα τελευταία του έκανε ακριβώς όπως είπες. Σαν να είχα ενα κροταλία μέσα στη μηχανή. Ευτυχώς το γλίτωσα το κόστος με επισκευή μόνο. |
Αγόρια μου έχετε όλοι δίκιο μιας και μιλάτε κυρίως σαν ιδιοκτήτες μηχανής και όχι σαν υποψήφιοι αγοραστές.
Εγώ που είμαι μόνιμα και για πολλλλλλλλα χρόνια τώρα υποψήφιος αγοραστής τι θα έκανα στην θέση του φίλου μας που ξεκίνησε το thread: 1. Δεν βιάζομαι έχω μηχανή και δεν με καίει τίποτα. 2. Βάζω κάτω ΟΛΑ τα οικονομικά μου που εχω ΣΙΓΟΥΡΑ (δεν το έχω κάνει ποτέ) και ορίζω το μέγιστο ικανό ποσό που μπορώ να διαθέσω για την αγορά της ΜΟΤΟ. 3. Ψάχνω ρωτάω διαβάζω και τελικά βρίσκω τις μηχανές που θα ήθελα να αγοράσω και με φτιάχνουν τις ιεραρχώ με γνώμονα ποιά γουστάρω παραπάνω. 4. Το σημαντικότερο βήμα τις δοκιμάζω μια προς μία τις καβαλάω όπου τις βρώ αλλά αφήνω αυτή που φτιάχνει καλύτερα τελευταία. Μόλις καβαλήσω και την τελευταία αλλά πρώτη επιλογή μου και συνεχίζω να την θέλω και πληρεί όλες τις προυποθέσεις την αγοράζω και εξαφανίζομαι μέχρι την επόμενη αλλαγή ελαστικών. Οπότε φίλε ότι και να σου λέμε καβάλατες πρώτα και μετά αποφασίζεις GS!;) Άλλωστε όπως είδες και διάβασες όλοι είχαν, έχουν ή ακόμα χειρότερα θα ήθελα να ξανείχαν ένα GS! ΥΓ. Ακομη και αυτοί που δεν έχουν GS δεν τις θέλουν και δεν τις γουστάρουν είναι στο GSforum και τις χαλβαδιάζουν! (οι μίσες βλάβες εδω μέσα είναι από μάτι)! :sm7::sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
πεστα ρε πετραν...!;) |
Το θέμα κλείνει τρίμηνο που έπεσε για ύπνο αλλά επειδή έχω 2-3 πραγματάκια να πω, το ξυπνάω (και μετά ελεύθερα ξαναφήστε το να πάει για ύπνο :))...
Πρώτα μια ένσταση: Έχετε τάση (και οι πρώην ιδιοκτήτες BMW όπως ο συμπαθέστατος emix) να συγκρίνετε την GS ***ADVENTURE*** με το 950/990. Γιατί όχι την "απλή"; Ναι σίγουρα αν έχεις πάει από το χοντρομπαλά στο 950/990, είναι άλλο πράγμα... όμως δεν είναι τόσο κραυγαλέα η διαφορά (δεν μιλάω για hard-core χώμα αλλά και εκεί η διαφορά δεν είναι τόσο κραυγαλέα όσο με το adventure). Ναι οκ το Adv κρύβει τα κιλά του κλπ. αλλά ε έχει διαφορά από το απλό GS σε αυτό το θέμα τι να κάνουμε. Αυτό είχα να πω για αυτό το θέμα. Πριν το 1200 είχα ένα Dakar από το οποίο ήμουν ΠΟΛΥ ευχαριστημένος. Τότε πρωτοβγήκε το 950 με το οποίο έπαθα πλάκα. Χοντρή πλάκα. 1200 δεν υπήρχε ακόμα και τα 1150 ούτε τα κοίταγα (παρένθεση αυτό που έχει αλλάξει από τότε - λόγω γνώσης boxer - είναι ότι τα σέβομαι περισσότερο από τότε, αλλά πάλι δεν θα έπαιρνα). Μετά βγήκαν οι πρώτες "βρόμες" για το 1200... Περιέργως με τράβηξε ήδη από τις spy photos... Τελικά πέρασαν μερικά χρόνια και έκανα ένα δικό μου (εντωμεταξύ έφτασε στην έκδοση "1.5" ας πούμε) - καινούριο. Πάντως όταν πια και τα δυο ήρθαν Ελλάδα, ανέβηκα και στα δυο. Το KTM μου είπε (παρά το ότι προερχόμουν από το Dakar) "ρε μεγάλε τι κάνεις πάνω μου, άντε φύγε από εδώ"... το 1200 μου είπε "παρακαλώ, βολευτείτε... και σκίστε με" (λίγο σόκιν αλλά τι να κάνω έτσι μου είπε). Και εδώ έρχεται μια δεύτερη ένσταση... καλά ποιος είπε ότι το 1200GS δεν σκίζεται και δεν προσφέρει αδρεναλίνη; ΟΚ γενικώς αλλιώς σε εμπνέει, αλλά αν ξεπεράσεις το τι σε εμπνέει και απλά του ζητήσεις... ε δίνει. Έχω φίλο κολλητό που έχει 950 και πάντα έλεγε "αν μεγαλώσω" (είναι 35άρης ε) "θα πάρω GS, τώρα που μπορώ θέλω το 950". Ο φιλαράκος αυτός το πάει ΑΡΚΕΤΑ χώμα. Όμως με ποιον είναι η αγαπημένη του παρέα για το χώμα; Ένα παιδί (γνωστός σε άλλα forum) με 1200GS ADVENTURE. Ο φίλος μου πάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το 950 στο χώμα (δηλ. επειδή έχω βρεθεί μαζί του σε χώμα αρκετές φορές - μπροστά του είμαι κουλός), αλλά ο φίλος του το θεόβαρο adventure... ακόμα καλύτερα. Άρα οι μηχανές μπορούν, αλλά πρέπει να μπορούν και οι οδηγοί. Στο δρόμο με τον ίδιο φίλο (που γενικά τον θεωρώ ΑΡΙΣΤΟ αναβάτη και πολύ καλά εκπαιδευμένο), δεν χάνει κανείς κανένα (μέχρι τις τελικές) σε ευθείες και στροφές. Το KTM στρίβει πιο motardάδικα. Το GS απλά στρίβει. Το GS επίσης συγχωρεί ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερα λάθη (επιβεβαιωμένο και γι' αυτό μπορώ και σας γράφω και σήμερα). Μάλιστα ο ίδιος φίλος (με το KTM) θεωρεί (ναι αυτός με το KTM για το GS) ότι αυτό είναι το ατού του GS... ΣΤΡΙΒΕΙ. Ο ίδιος (ναι αυτός με το KTM για το GS) έχει στρίψει με GS και άπλωσε το χέρι και ακούμπησε το γάντι στην άσφαλτο. :) Αλλά και εγώ που είμαι ψιλοχάλι, προσπαθώ για να μην βρει το κάγκελο του boxer κάτω σε κάποιες στροφές (έχω φάει και σόλα έτσι - από τότε προσέχω πως πατάω στα μαρσπιέ). Από προβλήματα; Εμένα τίποτα ιδιαίτερο, πέρα από λάμπες, μια αλλαγμένη μπαταρία α και ένα σκασμένο μπροστινό αμορτισέρ μετά από χωματάδα από ΑΣΤΟΧΙΑ όμως (και αλλαγή στην εγγύηση) γιατί ήταν και άλλα GS εκεί μαζί μου και δεν έπαθαν τίποτα... Α και με το σκασμένο αμορτισέρ λόγω telelever γύρισα κανονικά και άνετα τη διαδρομή μου (βασικά έμεινα και μια βδομάδα με αυτό). Ο φίλος; Έχει βγάλει δυο σοβαρές και ακριβές βλάβες (δεν το νταντεύει - όμως ούτε εγώ το GS)... τη μια μπροστά μου (βαλβίδα) όταν τελικιάσαμε κάπου (για μας). Έτυχε ίσως. Μιλάμε για δυο μηχανές που ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ξεπερνούν τα όρια του μέσου αναβάτη και όπως είπε κάποιος πιο πάνω, είναι απλά οι δυο καλύτερες στην κατηγορία απλά από... άλλο μονοπάτι. Αν βάλεις και ότι για μένα το on-off είναι και η... καλύτερη κατηγορία (αν και είναι καθαρός υποκειμενισμός αυτό), αυτόματα μιλάμε για τις δυο καλύτερες μοτό γενικώς. Πάντως υπάρχει μια ΒΑΣΙΚΗ διαφορά. Το GS σε βοηθάει να είσαι καλός αναβάτης. Το 950/990 σε θέλει ΗΔΗ να είσαι καλός αναβάτης. Μάλιστα (το λέω επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω) πήγε να μπει σφινοτουβλάκι το MS1200 (το οποίο αρχικά με άρεσε πολύ) στην κατάταξη, αλλά τελικά η πράξη τι έδειξε (άστε που από κοντά μου φάνηκε ΧΑΛΙΑ); Ότι είναι ένα υπερσύγχρονο πολύ δυνατό TDM. Ευχαριστώ δεν θέλω. Βόλτα και τα δυο (μην δεις άλλα, είναι όλα "βήτα" σε σχέση με αυτά), συνειδητοποίηση πραγματικής χρήσης του ενός και του άλλου και όλα θα γίνουν πεντακάθαρα. |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:36. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!