GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τι μας έτυχε (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Ξάπλα το μωράκι μου!!!! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=19202)

gandreas 07-04-2011 20:26

Απάντηση: Ξάπλα το μωράκι μου!!!!

Σήμερα τηλεφώνησα στον ΚΥΡΙΟ και το έπαιζε κινέζος!!!!:mad:
Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν άλλαξε κατεύθυνση και προφανώς φταίω εγώ
Δεν κατάλαβα την λογική του, τι φαντάστηκε?, δεν είχα τι να κάνω και λέω ας πέσω σε μια πόρτα σήμερα να δω πώς είναι,

ΜΗΝ φεύγει κανείς αν δεν έρθουν οι αρμόδιοι να διευθετήσουν το θέμα, φταίμε δεν φταίμε

gandreas 07-04-2011 20:29

Δεν με νοιάζει ποιος φταίει αλλά θέλω να έχει ο άλλος τα α>@@@@@α να πει την αλήθεια,

(μπορεί να φταίω και εγώ:rolleyes:)

TEOSS 07-04-2011 23:07

-Έχουμε και λέμε, φίλε gandreas…Η προσπέραση από δεξιά απαγορεύεται όταν ο δρόμος έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας …άρα στην προκειμένη περίπτωση όπου είναι τουλάχιστον δυο και κινείσαι σε δική σου λωρίδα, δεν κινείσαι παράνομα . Εφόσον όμως δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των οδηγών, την λύση την δίνουν τα δικαστήρια. Βάζεις κάτω τα οικονομικά και βλέπεις εάν σε συμφέρει να μπεις σε ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα .

-Στα υπόλοιπα τώρα ….καλό είναι να καλείται η τροχαία , αν και όχι απαραίτητο εάν το ατύχημα είναι ελαφρύ, <<καθαρό>> ως προς την υπευθυνότητα και υπάρχει διάθεση συνεννόησης.
Βασικό είναι να φωτογραφίζουμε αμέσως τα οχήματα από πολλές πλευρές και σε τέτοιες <<γωνίες>> που να φαίνονται καθαρά οι πινακίδες. Μετά την φωτογράφηση εάν τα οχήματα κινούνται τα μετακινούμε για να ανοίξει ο δρόμος, διαφορετικά καλούμε την φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειας μας (οδική βοήθεια).
Προσοχή !!!εάν υπάρχει τραυματισμός δεν κάνουμε και δεν επιτρέπουμε να γίνει από άλλον, καμία μετακίνηση.

-Κώστα (Ντινοπουλε)…η μότο θεωρείται ότι καταλαμβάνει όλη την λωρίδα που κινείται , οι λεπτομέρειες φαίνονται στις φώτο, στις φθορές των οχημάτων, στις καταθέσεις των οδηγών αλλά και των αυτόπτων μαρτύρων *(εάν υπάρχουν πρέπει να δηλώνονται άμεσα και να γράφονται στο δελτίο της τροχαίας).;)

-Η καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει είναι λόγω πολλών περιστατικών Υ.Ζ. , σε αντίθεση με το ανακριτικό που επιλαμβάνεται μόνο σε τραυματισμούς.:cool:

*Σε ορισμένα ατυχήματα όπως π.χ. όταν έχουμε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, εάν δεν υπάρχει μαρτυράς το μπλέξιμο είναι σίγουρο, γιατί πάντα και οι δυο οδηγοί έχουν ….πράσινο !!! Μαρτυράς είναι και μια κάμερα π.χ. καταστήματος .Σε τέτοιο περιστατικό θέλει άμεση κινητοποίηση από τον θιγόμενο, γιατί όσο πέρνα ο χρόνος τα στοιχεία χάνονται.;)

gandreas 07-04-2011 23:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 354867)
-Έχουμε και λέμε, φίλε gandreas…Η προσπέραση από δεξιά απαγορεύεται όταν ο δρόμος έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας …άρα στην προκειμένη περίπτωση όπου είναι τουλάχιστον δυο και κινείσαι σε δική σου λωρίδα, δεν κινείσαι παράνομα . Εφόσον όμως δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των οδηγών, την λύση την δίνουν τα δικαστήρια. Βάζεις κάτω τα οικονομικά και βλέπεις εάν σε συμφέρει να μπεις σε ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα .

Απόσπασμα:

-Στα υπόλοιπα τώρα ….καλό είναι να καλείται η τροχαία , αν και όχι απαραίτητο εάν το ατύχημα είναι ελαφρύ, <<καθαρό>> ως προς την υπευθυνότητα και υπάρχει διάθεση συνεννόησης.
Βασικό είναι να φωτογραφίζουμε αμέσως τα οχήματα από πολλές πλευρές και σε τέτοιες <<γωνίες>> που να φαίνονται καθαρά οι πινακίδες. Μετά την φωτογράφηση εάν τα οχήματα κινούνται τα μετακινούμε για να ανοίξει ο δρόμος, διαφορετικά καλούμε την φροντίδα ατυχήματος της ασφάλειας μας (οδική βοήθεια).
Προσοχή !!!εάν υπάρχει τραυματισμός δεν κάνουμε και δεν επιτρέπουμε να γίνει από άλλον, καμία μετακίνηση.

-Κώστα (Ντινοπουλε)…η μότο θεωρείται ότι καταλαμβάνει όλη την λωρίδα που κινείται , οι λεπτομέρειες φαίνονται στις φώτο, στις φθορές των οχημάτων, στις καταθέσεις των οδηγών αλλά και των αυτόπτων μαρτύρων *(εάν υπάρχουν πρέπει να δηλώνονται άμεσα και να γράφονται στο δελτίο της τροχαίας).;)

-Η καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει είναι λόγω πολλών περιστατικών Υ.Ζ. , σε αντίθεση με το ανακριτικό που επιλαμβάνεται μόνο σε τραυματισμούς.:cool:

*Σε ορισμένα ατυχήματα όπως π.χ. όταν έχουμε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, εάν δεν υπάρχει μαρτυράς το μπλέξιμο είναι σίγουρο, γιατί πάντα και οι δυο οδηγοί έχουν ….πράσινο !!! Μαρτυράς είναι και μια κάμερα π.χ. καταστήματος .Σε τέτοιο περιστατικό θέλει άμεση κινητοποίηση από τον θιγόμενο, γιατί όσο πέρνα ο χρόνος τα στοιχεία χάνονται.;)

Άρα αν έχουμε μια κάμερα πάνω μας και γράφει , θα μας γλύτωνε από πολλά μπλεξίματα. :hmmm:
Πάντως για να πάρεις κασέτα από κατάστημα μου φαίνεται απίθανο, δεν καταπατάς και τα ανθρώπινα δικαιώματα? Ευσταθεί σε δικαστήριο? :rolleyes:

TEOSS 08-04-2011 00:51

Δεν υπάρχει απαγόρευση για κάμερες επί οχήματος, πολλές εταιρίες έχουν σύστημα με κάμερες στα αυτοκίνητα τους για έλεγχο των υπαλλήλων τους (δρομολόγια κ.α.). Εάν δεν κανείς επεξεργασία και δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει πρόβλημα …διαφορετικά θα συλλαμβάνονταν όλοι οι …τουρίστες!!! (και εμείς που στήνουμε κάμερες στις μότο μας για να βιντεοσκοπούμε τις βόλτες μας)

Από κατάστημα παίρνεις κασέτα (το νομικό καθεστώς είναι λίγο ιδιόμορφο αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος) .
Όχι με στυλ <<γεια σου φίλε, φέρε τις κασέτες γιατί είχα ένα ατύχημα… >> υπάρχει νομική οδός..
. Έχουμε χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα στοιχεία στις δικογραφίες των τροχαίων ατυχημάτων. Στο δικαστήριο γίνονται δεκτά … κανονικότατα.;)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 08-04-2011 02:01

Απόσπασμα:

-Έχουμε και λέμε, φίλε gandreas…Η προσπέραση από δεξιά απαγορεύεται όταν ο δρόμος έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας …άρα στην προκειμένη περίπτωση όπου είναι τουλάχιστον δυο και κινείσαι σε δική σου λωρίδα, δεν κινείσαι παράνομα .

.... για να συνεννοηθούμε ...

Απ' ότι κατάλαβα, ο Ανδρέας δεν ήταν σε δική του λωρίδα,

αλλά "χώθηκε" δίπλα στο αυτοκίνητο, στην ίδια - δεξιά - λωρίδα ... ή όχι ???

Για διαλεύκανε την υπόθεση ρε Αντρίκο ... ;)

pkiriakos 08-04-2011 09:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από element ( 353414)
Παιδιά όταν έχουμε ατύχημα με υλικές ζημιές δεν καλούμε την τροχαία.Ο τροχονόμος ούτε φωτογραφίες βγάζει ούτε και γράφει δηλώσεις των οδηγών για το ποιος φταίει παρά μόνο κατευθύνσεις και τα στοιχεία τίποτα άλλο.Αυτό το κάνει η φροντίδα ατυχήματος

Πολύ σωστά.Με κάλυψες.Φροντίδα ατυχήματος και τελείωσες.Το πολύ σε 20 ημέρες εαν δεν φταίς εχεις πάρει τα χρήματα σου.

CPretenteriS 08-04-2011 09:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pkiriakos ( 355158)
Πολύ σωστά.Με κάλυψες.Φροντίδα ατυχήματος και τελείωσες.Το πολύ σε 20 ημέρες εαν δεν φταίς εχεις πάρει τα χρήματα σου.

Αυτό που δεν καταλαβαινετε ρε παιδες γιατι μαλλον δε σας εχει συμβει, είναι οτι παρολο που στον τοπο του ατυχηματος οι περισσοτεροι υπαιτιοι ειναι συγκαταβατικοί... όταν πανε σπίτι τους εμφανιζεται καποιος καλοθελητης... και τους λέει... χεστον μωρε... κανε μια αρνητικη δηλωση κι ας τον να τρέχει!!

Και τοτε... ο ΜΟΝΟΣ αναγνωρισμενος σύμμαχος στο Δικαστηριο ειναι το ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ και ΟΧΙ η φροντιδα!!!

element 08-04-2011 14:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 355184)
Αυτό που δεν καταλαβαινετε ρε παιδες γιατι μαλλον δε σας εχει συμβει, είναι οτι παρολο που στον τοπο του ατυχηματος οι περισσοτεροι υπαιτιοι ειναι συγκαταβατικοί... όταν πανε σπίτι τους εμφανιζεται καποιος καλοθελητης... και τους λέει... χεστον μωρε... κανε μια αρνητικη δηλωση κι ας τον να τρέχει!!

Και τοτε... ο ΜΟΝΟΣ αναγνωρισμενος σύμμαχος στο Δικαστηριο ειναι το ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ και ΟΧΙ η φροντιδα!!!

Έχεις εμπειρία από δικαστήρια υλικών ζημιών και των περιεχόμενων του ΔΟΤΑ της τροχαίας και το αναφέρεις?

element 08-04-2011 14:27

Εδώ προσπαθούμε να δώσουμε μια απάντηση στο ποιες είναι οι σωστές ενέργειες σε περίπτωση ατυχήματος με Υλικές Ζημιές.Δεν μπορεί η αστυνομία να επιλαμβάνεται μια ζωή σε υποθέσεις αστικής φύσεως ιδιαίτερα όταν είναι κάτι πολύ απλό.Εδώ πέφτει ο ένας πίσω από τον άλλο και καλούν τροχαία για να τους πουν ποιος φταίει.Δεν μιλάμε για τραυματισμό που είναι ποινικό αδίκημα.Τώρα το τι γίνεται στα δικαστήρια και τι ζητάνε είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.Και Δελτίο να κάνει η τροχαία πάλι μπορεί να τρέχεις και να μην βγάλεις άκρη για διάφορους λόγους.Κάποια στιγμή αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει και να μάθουν οι ασφαλιστικές να κάνουν σωστά την δουλειά τους και όχι να συμβουλεύουν τους πελάτες τους να καλούν τροχαία ώστε να μην χρεωθούν οι ίδιες την άφιξη στο σημείο κάποιου υπαλλήλου τους ή συμβεβλημένου με αυτούς.
Όπως προανέφερα στο εξωτερικό όταν καλέσεις την τροχαία πρώτα σκας το παραδάκι και μετά σε ρωτάνε τι έγινε.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:25.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!